Τώρα είναι 04:40 am 21 09 2021

Τη Δευτέρα η πρεμιέρα για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Συντονιστής: Νέοι

Τη Δευτέρα η πρεμιέρα για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Δημοσίευσηαπό ilias » 13:39 pm 17 11 2006

Τη Δευτέρα η πρεμιέρα για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα


Τη Δευτέρα κάνει πρεμιέρα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, με 1.956 θέσεις για τους επισκέπτες οδηγούς και πρόστιμα ύψους 23 ευρώ για τους παραβάτες. Τα παρκόμετρα θα λειτουργούν 09:00 - 21:00 τις καθημερινές και 09:00 - 16:00 τα Σάββατα.

Το σύστημα αφορά ολόκληρο το κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει 5.494 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 1.956 προορίζονται για τους επισκέπτες οδηγούς, εκείνους δηλαδή που θα θελήσουν να αφήσουν για λίγη ώρα το ΙΧ τους, μέχρι να τακτοποιήσουν κάποια δουλειά και ύστερα να ξαναφύγουν. Oι 2.538 είναι για τους μόνιμους κατοίκους και οι υπόλοιπες, για δημόσιες υπηρεσίες και ξενοδοχεία.

Oι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να απευθυνθούν το συντομότερο δυνατό στον δήμο, καλώντας για ευκολία τον τηλεφωνικό αριθμό 195, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να παραλάβουν μια ειδική κάρτα, με την οποία θα τους επιτρέπεται, έναντι 10 ευρώ τον χρόνο, να αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε κάποια από τις θέσεις του συστήματος που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι τους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν προμηθευτεί την ειδική αυτή κάρτα -την οποία θα πρέπει να τοποθετούν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους- δεν ξεπερνούν τους 400.

Oι οδηγοί θα πρέπει να προμηθεύονται από τα περίπτερα τις κάρτες χρέωσης που είναι δύο ειδών. Είτε ξυστή, είτε κάρτα κινητής τηλεφωνίας. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, ο οδηγός καλεί τον αριθμό 1577 από το κινητό του τηλέφωνο και ακολουθεί τις φωνητικές οδηγίες που θα του δοθούν.

Στη συνέχεια φορτώνει τον κωδικό αριθμό της κάρτας στο τηλέφωνο και αφού παρκάρει το αυτοκίνητό του, καλεί πάλι τον αριθμό 1577 και ενημερώνει το κέντρο διαχείρισης του συστήματος για τον δρόμο στον οποίο έχει παρκάρει. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η χρέωση. Μόλις ο οδηγός αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του, θα ενημερώσει πάλι το κέντρο και η χρέωση θα διακοπεί.

Οι περιοχές εφαρμογής του συστήματος χωρίζονται στις ακόλουθες επτά ζώνες: Η Ζώνη 1 περιλαμβάνει την περιοχή της οδού Ρηγίλλης και του Hilton, η Ζώνη 2 το ανατολικό τμήμα του Κολωνακίου με φυσικό όριο την πλατειά Δεξαμενής και την πλατειά Φιλικής Εταιρείας, η Ζώνη 3 την υπόλοιπη περιοχή του Κολωνακίου και το νότιο τμήμα της περιοχής του κέντρου, η Ζώνη 4 το βόρειο τμήμα της περιοχής του κέντρου και των Εξαρχείων, η Ζώνη 5 την περιοχή του εμπορικού τρίγωνου, διευρυμένη με τη λωρίδα της περιοχής του κέντρου μέχρι την Λεωφόρο Πανεπιστημίου, η Ζώνη 6 την περιοχή του Ψυρρή και την περιοχή του Γέρανιου και η Ζώνη 7 την Πλάκα.

news.in.gr
(R)evolution :ctf2: :ctf2: :ctf2:
Άβαταρ μέλους
ilias
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 943
Εγγραφή: 22:58 pm 16 01 2006

Επιστροφή στο Νομοθεσία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form