Τώρα είναι 12:55 pm 28 03 2024

Bορειοηπειρωτες-Αρβανιτες-Αλβανοι

Αυτής που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μαθαμε στην δωρεάν δημοσια παιδεία της πατρίδας μας

Bορειοηπειρωτες-Αρβανιτες-Αλβανοι

Δημοσίευσηαπό AFOLIASTOS » 12:25 pm 27 04 2006

Οι Βορειοηπειρώτες εχουν αρχαία Ελληνικά ονόματα. Τόσα χρόνια κράτησαν ψηλά το κεφάλι στο δικτακτορικό καθεστώς και είναι αξιέπαινοι.
Διατήρησαν το Ελληνικό στοιχείο κάτω απο αντίξοες συνθήκες και πέρασαν τα πάνδεινα.
Σε οτι αφορά ομως τους Αλβανούς, οπου κάποιοι εθνικιστές κραυγάζουν και ζητωκραυγάζουν οτι βγήκαν πρώτοι τρέχοντας στην κατηφόρα σηκώνοντας τη σημαία της μεγάλης αλβανίας. Δεν γνωρίζουν οι φουκαράδες και επειδή δεν γνωρίζουν πέφτουν θύματα, θύματα μεγάλων υποχθόνιων συμφερόντων.

Εαν .. λέω εάν... εγνώριζαν οτι την έκταση που σήμερα κατέχει η Αλβανία, υπήρχε η Αρχαία Ιλλυρία. Είχε πάρει το όνομά της από τον Έλληνα ήρωα της εποχής Ιλλυριό, που ήταν γιος του βασιλιά των Θηβών Κάδμου και της Αρμονίας (1470 π.Χ.). Υπήκοοί του ήταν οι Εγχελείς.
Ο Ιλλυριός είχε αδελφό τον Αδρία - εξ ου και Αδριατική- κι ήταν πρόγονος των Δασσαρητών. Γεγονός είναι ότι σήμερα πολλοί Αλβανοί έχουν το όνομα «Ιλλυριός» (Ιλίρ). Αργότερα τους κατέλαβαν οι Μακεδόνες. Στα 1410 -1220 π.Χ. συναντάμε εκεί τον Δαύνο, το Διομήδη, τον Ευρυμέδοντα, τον Αχιλλέα, το γιο του Νεοπτόλεμο, ώσπου φάνουμε στον Πύρρο ( 318π.Χ).

Η Αλβανία ήταν αλλού. Είναι αρχαιότατη χώρα, μόνο που βρισκόταν στην Υπερκαυκασία, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, δίπλα στην Αρμενία και τη Γεωργία!Ελληνες και αυτοί.. Μέχρι που τους διέλυσαν οι Ρωμαίοι (και αυτοί Ελληνες) τον 1ον μ.Χ. αιώνα. Πρωτεύουσα ήταν η Καμπάχα, ερείπιά της υπάρχουν και σήμερα. Μετά την καταστροφή από τους Ρωμαίους πολλοί Αλβανοί έφυγαν από την Υπερκαυκασία και ήρθαν στη Ιλλυρία. Κοντά στα σημερινά Τίρανα δημιούργησαν το χωριό Αλβανό ή Αρβανο, στην περιοχή της σημερινής Κρόϊας. Το χωριό αυτό για πρώτη φορά αναφέρεται απο τον Πτολεμαίο το Γεωγράφο, ως "Αλβανόπολις", και τον 11ο αιώνα από τους βυζαντινούς. Έτσι ονομάστηκαν Αλβανοί ή Αρβανίτες.
Τους Αρβανίτες αυτούς είχαν φέρει στην Πελοπόννησο και την Αττικοβοιωτία, για να πυκνώσουν κάπως τον πληθυσμό της ρημαγμένης από τις επιδρομές χώρας, ο Μανουήλ Καντακουζηνός το 1350, ο Νέριος Ατζαϊόλης το 1384 και ο Θεόδωρος Παλαιολόγος το 1405. Γι' αυτό και κατά καιρούς ακούμε ή και διαβάζουμε ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και άλλοι αγωνιστές του 21, ήταν… Αλβανοί, όπως ισχυρίζεται η Αλβανική προπαγάνδα. Στην πραγματικότητα ήταν Ελληνες χριστιανοί που η οικογένειά τους μπορεί να προήρχετο από το χώρο της σημερινής Αλβανίας. Αυτούς τους «Αρβανίτες» θέλησαν να εξολοθρεύσουν οι Τούρκοι όταν κατέλαβαν την Ελλάδα, γιατί ήταν πιο Ελληνες κι από τους παλιούς Ελληνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι οι μουσουλμάνοι Αλβανοί αποτέλεσαν μέρος των Τουρκικών ορδών, που και αυτοί αποκαλούνταν Αρβανίτες.

Όσο για τον Εθνικό Ηρωα της Αλβανίας, τον Σκεντέρμπεη - που σημαίνει στρατηγός Αλέξανδρος - τον Γεώργιο Καστριώτη (1403 - 1468), που πολέμησε σκληρά και πάντα νικηφόρα τους Τούρκους, κι αυτός Ελληνας ήταν, και μάλιστα χριστιανός ορθόδοξος, γιος του Ιωάννη Καστριώτη που είχε συλληφθεί από τους Τούρκους και εξισλαμίσθηκε βίαια το 1443.

Εαν λοιπόν φίλoi μου τα μάθαιναν αυτά οπως τα μαθαίνουν εδώ στην Ελλάδα και μένουν με ανοικτό το στόμα.. τότε θα έβαζαν νερό στο κρασί τους.
Θα εγνώριζαν εκ πρώτοις οτι βασικά είναι Ελληνες.
Άβαταρ μέλους
AFOLIASTOS
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 18:09 pm 23 12 2005

Δημοσίευσηαπό lazos » 17:00 pm 29 04 2006

Μην ορκίζεσαι για τίποτα
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Barbakas » 13:55 pm 25 03 2007

Οι Αρβανίτες της Αττικής και η συμβολή τους στην εθνική παλιγγενεσία

(25-μαρτιου 1821- η ημέρα ανάστασης του γένους μας)


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_220696

"Οι Αρβανίτες της Αττικής που άλλοι τους αποκαλούν «δωριείς του σύγχρονου ελληνισμού», άλλοι τους θεωρούν Ηπειρώτες και άλλοι Αλβανούς που εποίκησαν την Αττική τον 10ο-11ο αι. μ.Χ., ήταν εκείνοι που σήκωσαν τα όπλα τα ιερά για τον μεγάλο αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδας — τα αναέρω με τη σειρά που τα αναφέρει ο Κολοκοτρώνης στον περίφημο λόγο του της Πνύκας."

Του Θεοδωρου Παγκαλου

Λίγο πριν από την Επανάσταση, στα 1815, στην Αθήνα κατοικούσαν 7 χιλιάδες χριστιανοί και 3 χιλιάδες μουσουλμάνοι σύμφωνα με τον Pouqueville. Από τους 7 χιλιάδες χριστιανούς οι 4 χιλιάδες ήταν αρβανίτες και προέρχονταν από όλα τα χωριά της Αττικής. Είχαν εγκατασταθεί μεταξύ Πλάκας και Μακρυγιάννη.

Το 1821, δεύτερη μέρα του Πάσχα, οι Τούρκοι της Αθήνας συνέλαβαν 12 Αθηναίους προκρίτους ως ομήρους επειδή υποψιάζονταν ότι οι ραγιάδες θα επαναστατούσαν. Η αρχική τους απόφαση ήταν να σφάξουν όλους τους χριστιανούς αλλά η εναντίωση του Χαλήλ Εφέντη, κατή (δηλαδή δικαστή), το απέτρεψε.

Στις 25 Απριλίου 1821, σύμφωνα με τον Διονύσιο Σουρμελή, αγωνιστή και αυτόπτη μάρτυρα, συγκεντρώθηκαν στο Μενίδι (Αχαρνές) 1.200 χριστιανοί. Προέρχονταν από τη Χασιά (Φυλή) με αρχηγούς τον Μελέτη Βασιλείου και τον Μήτρο Σκευά, από το Μενίδι με αρχηγό τον Αναγνώστη Κιουρκατιώτη, από τα Μεσόγεια με αρχηγό τον Ιωάννη Δάβαρη και από την Αθήνα με αρχηγό τον Δήμο Αντωνίου.

Απελευθέρωσαν την Αθήνα

Υπό την ηγεσία του Μελέτη Βασιλείου οι επαναστάτες μπήκαν στην Αθήνα και την ελευθέρωσαν. Σήμερα έξω από το δημαρχείο της Φυλής μπορεί κάποιος να δει το άγαλμά του να ατενίζει ακόμα τους συγχωριανούς του, δείχνοντας τον δρόμο του χρέους και της περηφάνιας.

Τον Σεπτέμβριο του 1821 εβδομήντα παληκάρια από τη Χασιά υπό την ηγεσία του Μήτρου Σκευά και του Αναστασίου Λέκκα πολέμησαν εναντίον 500 Τούρκων (πεζών και ιππέων) υπό την ηγεσία του Ομέρ Βρυώνη. Σ’ αυτήν τη μάχη κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ο τρομερός πασάς. Ετσι πήρε την απόφαση και εγκατέλειψε την Αθήνα λέγοντας «αν 70 άνθρωποι με ενίκησαν και με έκαμαν να κινδυνεύσω την ζωήν μου, τι θέλει γίνει, αν συσσωματωθώσιν εις 1.000».

Η μετέπειτα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους απελευθερώθηκε από τους Αρβανίτες της Αττικής, μια πολεμική φυλή ορθόδοξων χριστιανών με τα δικά της ήθη και έθιμα, τον δικό της πολιτισμό, τη δική της γλώσσα. Μια φυλή που ποτέ δεν προσκύνησε τους Τούρκους και ποτέ δεν έκανε ειρήνη μαζί τους. Εμαθαν να ζουν με το μαχαίρι στα δόντια για να υπερασπίζουν την τιμή και τη ζωή τους -και αυτή ήταν η σειρά προτεραιότητας- από τους Τούρκους κατακτητές που δεν γνώριζαν νόμο και δεν είχαν μπέσα.

Οι Αρβανίτες της Αττικής που άλλοι τους αποκαλούν «δωριείς του σύγχρονου ελληνισμού», άλλοι τους θεωρούν Ηπειρώτες και άλλοι Αλβανούς που εποίκησαν την Αττική τον 10ο-11ο αι. μ.Χ., ήταν εκείνοι που σήκωσαν τα όπλα τα ιερά για τον μεγάλο αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδας — τα αναφέρω με τη σειρά που τα αναφέρει ο Κολοκοτρώνης στον περίφημο λόγο του της Πνύκας.

Πιστοί στη μεγάλη ελληνική ιδέα, διψασμένοι για ελευθερία, οι Αρβανίτες της Αττικής όπως και όλων των ελληνικών χωρών, πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση, ανήκαν και εκείνοι στη μεγάλη γενιά των Ελλήνων που άλλαξαν για πάντα την ιστορία του έθνους μας προσφέροντας στον Ελληνισμό, έπειτα από 4 αιώνες, ανεξάρτητη κρατική υπόσταση.

Ιστορία των οικογενειών

Δεν είμαι ιστορικός για να μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη ιστορικά άποψη. Είμαι όμως Αρβανίτης και γνωρίζω την ιστορία της δικής μου οικογένειας, όπως και οι περισσότεροι Αρβανίτες της Αττικής. Ας μην ξεχνούν οι αναγνώστες ότι σε αντίθεση με την Αθήνα, η περιφέρεια Αττικής κυριαρχούνταν ώς πρόσφατα -και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να κυριαρχείται- από χωριά που οι ρίζες τους πάνε πολύ πίσω και εκεί οι οικογένειες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Από την πλευρά του πατέρα μου, ο Γιαννάκης Μελέτης (Χατζημελέτης) είχε την ύψιστη τιμή να βρεθεί στο πλευρό του Γ. Καραϊσκάκη ως υπαρχηγός του. Για όποιον κάνει τον κόπο να ρωτήσει θα μάθει πολλές ιστορίες από όλα τα αρβανίτικα χωριά για τους τοπικούς καπετάνιους και τα παλικάρια που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο Γ. Βλαχογιάννης στην ιστορική του ανθολογία διασώζει μια μικρή διήγηση όπου σε συνεδρίαση της Βουλής, όταν τα αίματα είχαν ανάψει, ένας παλιός αγωνιστής του ’21 απευθύνθηκε στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου στα αρβανίτικα για να σταματήσει η διχόνοια. Και σταμάτησε.

Τα αρβανίτικα ήταν η γλώσσα που μιλούσε ο Κουντουριώτης, πρωθυπουργός της Ελλάδας, η Μπουμπουλίνα, ο Μπότσαρης, οι Σουλιώτες και πολλοί άλλοι. Ηταν η γλώσσα που ήξερε και καταλάβαινε ο Καραϊσκάκης, ο Αντρούτσος και πολλοί άλλοι αγωνιστές της Επανάστασης.

Στη μικρασιατική εκστρατεία του 1919-1922 οι Λιοσιώτες Αρβανίτες πολεμούσαν με δικό τους μπαϊράκι. Δεν υποχώρησαν ούτε βήμα, έπεσαν μέχρι τον τελευταίο. Μόνο όταν το ξέρουμε αυτό καταλαβαίνουμε εκείνο το σκοτεινό βλέμμα των Αρβανιτών της Αττικής που περιγράφει ο Τίτος Αθανασιάδης στα «Παιδιά της Νιόβης». Στα ηρώα των χωριών μας ο κατάλογος των νεκρών του 1922 είναι μεγαλύτερος από όλα τα άλλα χωριά της Ελλάδας σε σχέση με τον πληθυσμό μας.

Σημαντική παρουσία

Οι Αρβανίτες βέβαια δεν έχουν σημαντική παρουσία μόνο στο μεγάλο βιβλίο των τιμημένων νεκρών του έθνους μας. Εξίσου σημαντική παρουσία έχουν στα γράμματα, τις επιστήμες και στις δομές του νέου κράτους, ιδιαίτερα καταλαμβάνοντας υψηλά στρατιωτικά και πολιτικά αξιώματα.

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα ανάστασης του γένους μας. Είναι η ημέρα που το ελληνικό έθνος απέκτησε ξανά ένα δικό του ανεξάρτητο κράτος. Οπως περιγράφει και στη «Βαβυλωνία» του ο Βυζάντιος, αυτό το ελληνικό έθνος δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα, δεν είχε τα ίδια έθιμα, αλλά είχε την ίδια πίστη, την ίδια αίσθηση ότι αποτελεί μια ξεχωριστή κοινότητα, την ίδια αντίληψη ότι έχει τη δική του ταυτότητα πέρα και πάνω από τις διαφορές και τις πολυποίκιλες επιμέρους γλωσσικές και πολιτισμικές κοινότητες που το συναποτελούσαν. Αλλά περισσότερο απ’ όλα αυτό το έθνος ήθελε να είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο, έθνος με δική του πολιτική υπόσταση και κυριαρχία. Και αυτή η πολιτική υπόσταση και κυριαρχία είναι θεμελιωμένη στην ιστορία, στη γλώσσα και κυρίως στο αίμα των ηρώων που θυσιάστηκαν στους αγώνες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία μας.
" Σφίχτε τις πλώρες άφοβα, θαλασσοπόροι ξένοι,Θάλασσα μες στο Πάνορμον, θυμός ανέμου μπαίνει,Κι' αυτό που τωρα βλέπετε στο Πάνορμον σαν άστρο,Ειναι της νίκης τρόπαιον, αστραποβόλον κάστρο.Νυφάδες Χιμαριώτισσες τ' ανέστησαν με ζήλο,..."
Βηλαράς,1813
Άβαταρ μέλους
Barbakas
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 100
Εγγραφή: 20:56 pm 06 11 2006
Τοποθεσία: ΧΙΜΑΡΑ ΠΑΝΩ

Δημοσίευσηαπό runner » 12:02 pm 27 03 2007

Επειδη δε γνωριζω τα Αρβανιτικα με τα Αλβανικα σαν γλωσσα ειναι τα ιδια;
runner
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 11:44 am 02 10 2006

Δημοσίευσηαπό kotsos » 15:34 pm 27 03 2007

Κι απαράλλαχτα
kotsos
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 20:32 pm 27 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό priest » 00:45 am 28 03 2007

Ένα ποστ σχετικά με την καταγωγή των Αλβανών, που προοριζόταν για μία θεματική ενότητα η οποία καταργήθηκε. Το γράφω εδώ που είναι επίκαιρο:

… Ο Γεώργιος Ατταλειάτης (1034-1079) αναφέρει στην ιστορία του ότι: Ο στρατηγός Γεώργιος Μανιάκης, αφού νίκησε τους Άραβες και απελευθέρωσε τη Σικελία το 1038, επέστρεψε στη Βαλκανική. Πριν καλά καλά φτάσει στο Δυρράχιο όμως, ξεσπάει στη Σικελία μία στάση των Αλβανών και των Λατίνων, εναντίον της βυζαντινής διοικήσεως.
Οι Λατίνοι και οι Αλβανοί εξεγέρθησαν και εξέλεξαν ως αρχηγό τους τον Έλληνα Μιχαήλ Δοκιανό. Το 1042 λοιπόν, ο Μανιάκης επιστρέφει στη Σικελία για να ρυθμίσει τα πράγματα. Όταν όμως φτάνει εκεί, στασιάζει με τη σειρά του εναντίων του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Θ’ Μονομάχου, επικεφαλής στρατού που αποτελούνταν από Έλληνες και Αλβανούς της Σικελίας.
Βλέπουμε εδώ πως οι Αλβανοί καταγράφονται στην Σικελία, νωρίτερα απ’ ότι στην Βαλκανική. Πως όμως βρέθηκαν οι Αλβανοί στην ελληνική επαρχία της Σικελίας, χωρίς να το αναφέρει καμμία πηγή σχετική με την ιστορία του νησιού, που για χιλιάδες χρόνια από την μυθική εποχή, που εγκαταστάθηκαν σ’ αυτό οι Έλληνες (Κρήτες) Σικανοί και του έδωσαν το όνομα τους, ως τον 12ο αι. μ.Χ. τουλάχιστον που ήταν ελληνική επαρχία, έχει καταγραφεί κάθε μεταβολή και γεγονός με λεπτομέρεια;
Ποιοι ήταν αυτοί οι Αλβανοί της Σικελίας, ιδίως αν δεχτούμε την ερμηνεία του Αλμπάνους=ξένος, αλλότριος. Ποιον αποκαλούσαν ξένο οι Σικελοί;
Εδώ γεννιέται και η θεωρία για την καταγωγή των Αλβανών από την Αλβανία του Καυκάσου, το σημερινό Αζερμπαϊτζάν. Μία θεωρεία που γεφυρώνει τις πηγές με ένα θρύλο.
Στο Κόσοβο και στα Μετόχια αναφέρεται από τους γέροντες ένας περίεργος θρύλος, με βάση τον οποίο: Ένας παλαιός τους πρόγονος έφτασε από την Αραβία στα τέλη του 10ου αι. μ.Χ. όταν κυβερνούσε ο χαλίφης Αζέτι Ιμάρ. Ο χαλίφης έφτυσε τον πρόγονο τους, επειδή έκλεψε κάποιες καμήλες και αυτός ντροπιασμένος εγκατέλειψε την Αραβία και εγκαταστάθηκε στο Κόσοβο ή τη βόρειο Αλβανία. Έναν παρόμοιο θρύλο ανακάλυψε ο Ρώσος διπλωμάτης Ιβάν Στιεπάνοβιτς Γιαστρέμποφ στην Αραβία. Κάποιος Άραβας λέει, έβγαλε το μάτι του χαλίφη κι αναγκάστηκε να φύγει από την Αραβία μ’ ολόκληρη την πατριά του. Αυτή τη φυλή οι Άραβες την αποκαλούσαν «Αρναούντ», λέξη με αραβική ρίζα, που σημαίνει διωγμένος-απαρνημένος.
Μία παραλλαγή του θρύλου αυτού, αναφέρει πως: οι Αλβανοί βρέθηκαν στην Αραβία προερχόμενοι από την Αλβανία του Καυκάσου, περιοχή που περιγράφει λεπτομερέστατα ο Πορφυρογέννητος. Η Αλβανία αυτή ήταν στον πρώιμο μεσαίωνα χωρισμένη μεταξύ του βυζαντινού και του περσικού κράτους και αργότερα κατακτήθηκε και έγινε φόρου υποτελής στον χαλίφη Αούντ αλ Μαλίκ.
Ως φόρου υποτελείς λοιπόν κι εδώ δεν πρόκειται περί θρύλου αλλά αληθινών γεγονότων, οι Αλβανοί του Καυκάσου ήταν υπόχρεοι στρατιωτικής συνδρομής. Και όντας μουσουλμάνοι, ακολουθούσαν το στρατό του χαλίφη και του προφήτη στις εκστρατείες του. Ήταν οι Αλβανοί αυτοί, τμήμα του Αραβικού στρατού, όταν αυτός κατέλαβε τη Σικελία τον 10ο αι. μ.Χ. νικώντας τους Βυζαντινούς; Υπενθυμίζουμε πως όταν ο Γεώργιος Μανιάκης απελευθέρωσε το 1038 τη Σικελία από τους Άραβες συνάντησε εκεί κάποιους Αλβανούς. Το 1042 ο Μανιάκης ξαναπήγε στη Σικελία για να καταπνίξει στάση Λατίνων και Αλβανών. Στασίασε όμως ο ίδιος εναντίων του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Μονομάχου κι όπως μας λέει ο Μιχαήλ Ατταλειάτης, αφού καθαίρεσε τον Μιχαήλ Δοκιανό, μάζεψε στρατό και πέρασε στη Βαλκανική, έτοιμος να βαδίσει στην Κωνσταντινούπολη. Δεν πρόλαβε όμως. Νικήθηκε απ’ τον αυτοκρατορικό στρατό και τα υπολείμματα του στρατού του σκορπίστηκαν στην ενδοχώρα του Δυρραχίου. Κατά σύμπτωση εκεί που ορισμένοι τοποθετούν το Άρβανο (απ’ το Ελμπασάν ως τα Σκόπια).
Αν οι Αλβανοί της Σικελίας, ήταν Αλβανοί του Καυκάσου και αν συμμετείχαν στο στρατό του Μανιάκη και εγκαταστάθηκαν στην προαναφερθείσα περιοχή, τότε πράγματι οι σημερινοί Αλβανοί είναι Καυκάσιοι...

Από το βιβλίο «Το αλβανικό εθνικό ζήτημα» του ιστορικού Στέφανου Σωτηρίου
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό runner » 21:52 pm 29 03 2007

Χωρις να συμφωνω με την ιδεα το τεστ dna ισως θα διευκρινιζε καλυτερα τη καταγωγη του καθε λαου. Βεβαια η εφαρμογη αυτης της ιδεας ισως να προκαλουσε ρατσιστικες αντιδρασεις. Αλλα και απο την αλλη αν αρχισουμε και ψαχνουμε τοσο βαθεια τη καταγωγη του καθενα μπορει να αμφισβητιθει και η καταγωγη που ισχυριζομαστε και εμεις. Δηλαδη πιστευετε οτι οσοι κατοικουν σημερα στην Ελλαδα καταγωνται απο τους αρχαιους Ελληνες;Με τοσες μετακινησεις των λαων και με τοσες προσμιξεις ολα αυτα τα χρονια δεν μπορεις να πεις με βεβαιωτητα για τη καταγωγη του καθενα. (Ειχε και ενα σχετικο ντοκιμαντερ στο Σκαι προσφατα)
runner
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 11:44 am 02 10 2006

Δημοσίευσηαπό vlaxogomenos » 22:55 pm 29 03 2007

Το μονο κοινο που εχουμε με τους αρχαιους ελληνες ειναι η γλωσσα (αν και αυτη εχει γινει τοσο μπασταρδη πλεον) και ο τοπος που ζουμε. Ολοι μας εχουμε αιμα Ελληνων, Αρβανιτων, Σλαβων, Τουρκων, Βλαχων, Πομακων, Εβραιων, Αρμενιων και τσιγγανων. Μιλαμε για χιλιαδες χρονια μπασταρδεματος. Και αυτα δε τα λεω εγω.
Ο εξυπνος παραδεχεται..
Ο πονηρος δικαιολογειται...
Ο βλακας επιμενει...
Άβαταρ μέλους
vlaxogomenos
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 744
Εγγραφή: 23:15 pm 13 02 2007
Τοποθεσία: Εξαρχεια-Λιβαδεια (Βοιωτιας)

Δημοσίευσηαπό keravnios » 06:35 am 30 03 2007

βλαχογκόμενε πέφτεις συνέχεια στα ίδια σφάλματα. το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πόσο μάλλον το πολλάκις. Αυτά που δεν τα λες εσύ ποιος τα λέει? και γιατί τον πιστεύεις? επειδή υποτίθεται ότι δεν είναι γραφικός? σου συνιστώ να δεις καμία εκπομπή του Άδωνι, να μάθεις μερικά πράγματα από κάποιον που είναι πραγματικά μοργωμένος και τεκμηριώνεια αυτά που λέει
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Δημοσίευσηαπό Dropolitis1914 » 12:35 pm 30 03 2007

Καλα αν μηλάει ο Άδωνης τεκμηριομένα τότε όλοι οι άλλοι λέμε μπούρδες. Αλλά αλήθεια Κεράβνιε πιστεύεις ότι είσαι γνήσιως απόγωνος των αρχαίων Ηπειρωτών? Με τόσες μετακινήσεις πληθησμών πώς γίνεται να μην έχουμε ανκατευτεί με άλλους πλυθησμούς. Δεν πιστεύω στην άποψη εκείνου του γελίου (ούτε καν το όνομά του δεν θυμάμε) που είχε πεί ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουμε ανακατευτεί με άλλους πληθυσμούς. Κίολας την εποχή που το είχε πεί αυτό στην Ελλάδα οι γλώσσες που μηλίονταν ήταν τα αλβανικά, τα βουλγάρικα, τα τούρκικα, τα σλάβικα και τα ελληνικά. Αλήθεια τί έγιναν τόσοι αλλόφωνοι πληθυσμοί, μα φυσικά ενσωματόθηκαν στον υπόλοιπο ελληνικό πλυθησμο


όσων αφορά το τεστ DNA το national geografic έχει ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια να κάνει τεστ DNA σε εθελλοντές απο όλο το κόσμο προκείμενου να εξακριβοθεί η προέλευσει του κάθε λαού. Όποιος αμφισβητεί όσα είπα μπορει να επικοινονίσει με το συγκεκριμένο περιοδικό και να δώσει δείγμα DNA.
Άβαταρ μέλους
Dropolitis1914
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 18:20 pm 13 02 2007

Δημοσίευσηαπό kokkinomalla » 13:40 pm 30 03 2007

Εγω απορω πως μπορει καποιος να πιστευει σε μη αναμειξη πληθυσμων τοσες χιλιαδες χρονια και τοσα εκατομμυρια ατομα που περασαν απο την ιδια γη εκτος αν προχωρησαμε σε αιμομιξιες για να μην ξεπεσουμε εμεις ο ανωτερος λαος!!!
Εγω δεν γνωριζω πώς το DNA μπορει να αποδειξει τη φυλη καποιου και μου φαινεται λιγο απιθανο αλλα επειδη δε γνωριζω θα ηθελα κπ να παραθεσει σχετικες πληροφοριες.Ετσι κι αλλιως κατι τετοιο δεν παρουσιαζει παρα μονο επιστημονικο ενδιαφερον γιατι το αισθημα της εθνικοτητας δεν ειναι χαρακτηριστικο του DNA κανενος ανθρωπου
Υ.Γ.Κεραυνιε τον Αδωνη συμβουλευεσαι?Με απογοητευεις
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Άβαταρ μέλους
kokkinomalla
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: 14:09 pm 20 02 2007

Δημοσίευσηαπό keravnios » 13:43 pm 30 03 2007

Πρώτα απ' όλα το επίπεδο του Άδωνι δεν το έχει κανένας από τους μαϊντανούς της τηλεόρασης. Σε όσες εκπομπες και αν έχει παραβρεθεί έχει αποστομώσει τους πάντες. Πριν τον κρίνεις φρόντισε να τον ακούσεις.
Κατά τα άλλα η ερώτησή σου για την καταγωγή μας, μου προκάλεσε τρομερή εντύπωση ειδικά όταν είδα και την εικόνα στο άβατάρ σου.. ψιλοειρωνία.

Τα αλβανικά (αρβανίτικα) που μιλούσαν στην ελλάδα, πιο πολύ μιάζουν με την ομηρική γλώσσα παρά με την σύγχρονη αλβανική. Δεν θα αναλύσω τώρα πως έφτασε ως εδώ η αλβανική, είναι άλλο θέμα. Πιστεύω ότι οι νότιοι "ΑλΒανοί" είναι όσο έλληνες είμαστε και εμείς οποτε δεν τους θεωρω στοιχειο αναμειξης, για τους άλλους λαούς δεν είμαι τόσο ενημερωμένος έτσι και αλλιώς. το θέμα της ανάμιξης όμως, δεν είναι τοσο απλό. Η ιστορία δείχνει ότι παρά την επαφή με άλλους λαούς, δεν υπήρξαν αναμίξεις σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογεί αλοίωσει της εθνικής ταυτότητας. Σκέψου ότι μιλάμε για πιο βάρβαρες εποχές και δύσκολα κανείς θα "αγαπούσε" τον κατακτητή του.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Δημοσίευσηαπό keravnios » 13:56 pm 30 03 2007

Κοκινομάλα, δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι που σε απογοητεύω. Αν και δεν συμβουλεύομαι τον Άδωνι, έχω πάψει να έχω είδωλα από τότε που βγήκα από την εφηβεία. Συμβουλέυομαι κυρίως το μυαλό μου, το ένστικτό μου και τις ιστορικές πηγές γιατί η ιστορία (δεν ξέρω γιατί) μου άρεσε πάντα. Ξέρω εσείς οι αριστεροί οταν ακούτε "Λα.Ο.Σ" βγάζετε σπυριά αλλά εγώ δεν έχω σχέση με κόμματα. μόνο άτομα συμπαθώ. και ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να μάθει πολλά σε κάτι παιδιά σαν τον στάθη και εσένα που έχετε όλη την καλή διάθεση αλλά έχετε πέσει στις παγίδες των ετικετών και των συμπλεγμάτων.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Δημοσίευσηαπό kokkinomalla » 14:04 pm 30 03 2007

Καταρχην ποιος ειναι ο σταθης?Και κατα δευτερον ποιος βαζει ταμπελες εγω ή εσυ?Εγω δεν ανεφερα κανενα κομμα αλλα ατομα εσυ εισαι αυτος που με εβαλες σε καλουπι "αριστερης"οπως και αλλοι το εχουν κανει.Δε σε κατηγορω απλα οπως εχω ξαναπει θελω πρωτα να μου πεις τι σημαινει ο ορος πριν τον αποδεχτω.
Δυστυχως τον αδωνη τον ακουω απο τα 18 μου καθημερινα οποτε και ηρθα σε σπιτι που οι γειτονες τον βαζουν τερμα
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Άβαταρ μέλους
kokkinomalla
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: 14:09 pm 20 02 2007

Δημοσίευσηαπό lazos » 14:04 pm 30 03 2007

Συμφωνώ με τον vlaxogomeno όχι γιατί το λέει αυτός η κάποιος άλλος αλλά γιατί είναι πολύ λογικό μετά
από τόσα χρόνια και με τόσους άλλους λαούς να έχουν περάσει από την Ελλάδα.
Γιατί επιμένετε μερικοί ότι οι γνωρίζετε τι ακριβώς έκαναν στο κρεβάτι τους τόσες γενιές πριν από εσάς.

Δηλαδή αν η προγιαγιά της προγιαγιάς οποιουδήποτε γούσταρε έναν τσομπάνο Σλαβο και κάποια στιγμή
την άφησε έγκυο ενώ ήταν παντρεμένη και είχε αλλά πέντε παιδιά από τον άντρα της.
Ο άντρας της δεν το έμαθε ποτέ και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Πως μπορεί να αποδειχτεί κάτι με το DNA αν δεν έχουμε DNA κάποιου αρχαίου και τα DNA όλων μας;

Όσο για τον Αδωνη έχει απίστευτες ιστορικές γνώσεις και τον ζηλεύω γι΄αυτό,
αλλά η εμμονή του να προσπαθεί να μας πείσει δεν χρειάζεται.
Από αυτόν νομίζω είχα ακούσει ότι για να γίνεις υπήκοος του Ισραήλ πρέπει να κάνεις τεστ DNA,
αλλά και ότι δεν επηρεάστηκε το ελληνικό DNA των προγόνων μας γιατί αυτοί που ήρθαν αφομοιώθηκαν λέει.
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό keravnios » 14:51 pm 30 03 2007

Να σου πω την αλήθεια κοκινομάλλα, στο πρωτο μήνυμα με χάλασες λίγο γιατί μου φάνηκε κάπως αφελης η τοποθέτησή σου. Ήρθες όμως άμεσα να με διορθώσεις και να μου θυμίσεις τον πραγματικό σου χαρακτήρα (χαίρομαι για αυτό). Λοιπόν επειδή το θέμα μας δεν είναι ο Γεωργιάδης, δεν θα σχολιάσω άλλο. Λάζο γιατί επιμένετε μερικοί ότι γνωρίζετε με σιγουριά τι έκαναν στο κρεβάτι τους τόσες γενιές πριν από εσάς. Και γιατί αυτό που επιμένετε ότι γνωρίζετε είναι αντίθετο από αυτό που νομίζουμε (για άλλους πιστεύουμε για άλλους υποστηρίζουμε) εμείς. Όσον αφορά την αφομείωση, μου φαίνεται εμένα απόλυτα φυσιολογική αν αναλογισθείς ότι μιλάμε για πολύ μικρά ποσοστά. Στατιστικά αν το πάρεις, μετά από κάποιες γενιές, τα Χ και Ψ του ξένου, θα εξαφανισθούν. Το πολύ πολύ να εμφανισθούν μέχρι δισέγγονο.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Δημοσίευσηαπό Barbakas » 17:44 pm 30 03 2007

Σιγουρα αναμειξη του ελληνικου πληθυσμου εχει γινει, για πολλα χρονια τοσο κατα την Τουρκοκρατια αλλα και πιο πριν στη Βυζαντινη αυτοκρατορια,αφου αν θυμηθουμε προκειται για μια μεγαλη αυτοκρατορια που εκτεινοταν σε δυο Ηπειρους.Και οτι μετακινηση λαων υπηρξε σιγουρα τοσο απο επιδρομες σλαυων,Βισιγοτθων κ.τ.λπ. οσο και μεσα στην Βυζαντινη αυτοκρατορια.
Σιγουρα δεν ειμαστε απογονοι ολοι μας των Αρχαιων Ελληνων,ομως δεν εχουν παψει να υπαρχουν και τετοια ατομα,καθως θα πρεπει να εχουν μεινει και μερικοι.
Αυτο που γνωριζω παντως για τον τοπο μου την Χιμαρα,ειναι το εξης....οτι ως μια κλειστη κοινωνια,που ουτε καν στην τουρκοκρατια δεν καταχτηθηκε,με τα προνομια μας,τοσο της οπλοφοριας ως και απαλλαγη απο το χαρατσι και τη δεκατη.......που ακομα και σημερα οι παλιοι σου λενε να παρεις γυναικα απο τη Χιμαρα....αυτο γιατι απο παλια στη Χιμαρα,οι γυναικες που επαιρναν ηταν μεσα απο τη Χιμαρα,ειτε απο τα τωρινα 7 χωρια της......για να μην αναμειχθη το γενος,και τα χωραφια να μενουν στους Χιμαραιους.....Πως λοιπον απο αυτη την παραδοση που εχει διατηρηθει μεχρι και σημερα, εγω να μην πιστευω για το καθαροαιμο των ελληνων του τοπου μου?...........Ασχετα αν αυτο τα τελευταια χρονια εχει,ξεχαστει...γιατι οι παλιοι πλεον που το διατηρουσαν αυτο εχουν πεθανει.

Βεβαια στον σημερινο ελληνικο χωρο τα μπασταρδεματα αυτα ηταν πιο ευκολα...ειδικα κατα την Τουρκοκρατια που ολοκληρη η Ελλαδα εκτος του Μορια και του Σουλιου ειχε κατακτηθει.
" Σφίχτε τις πλώρες άφοβα, θαλασσοπόροι ξένοι,Θάλασσα μες στο Πάνορμον, θυμός ανέμου μπαίνει,Κι' αυτό που τωρα βλέπετε στο Πάνορμον σαν άστρο,Ειναι της νίκης τρόπαιον, αστραποβόλον κάστρο.Νυφάδες Χιμαριώτισσες τ' ανέστησαν με ζήλο,..."
Βηλαράς,1813
Άβαταρ μέλους
Barbakas
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 100
Εγγραφή: 20:56 pm 06 11 2006
Τοποθεσία: ΧΙΜΑΡΑ ΠΑΝΩ

Δημοσίευσηαπό vlaxogomenos » 17:56 pm 30 03 2007

keravnios έγραψε:βλαχογκόμενε πέφτεις συνέχεια στα ίδια σφάλματα. το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πόσο μάλλον το πολλάκις. Αυτά που δεν τα λες εσύ ποιος τα λέει? και γιατί τον πιστεύεις? επειδή υποτίθεται ότι δεν είναι γραφικός? σου συνιστώ να δεις καμία εκπομπή του Άδωνι, να μάθεις μερικά πράγματα από κάποιον που είναι πραγματικά μοργωμένος και τεκμηριώνεια αυτά που λέει


Οπως καταλαβαινεις αυτον που τα λεει τον πιστευω γιατι μου φαινεται και το λογικο να εχει γινει ετσι. Δεν εχει μια λογικη βαση να εχουμε μπασταρδεψει μετα απο χιλιαδες χρονια παρελασεις λαων απο τον ελλαδικο χωρο? Και ποια ειναι η αμαρτια μου στην οποια εχω υποπεσει πολλακις? Τον Αδωνι τον εχω ακουσει πολλες φορες και τελικως δε συμφωνω μαζι του. Απλα ειναι τα πραγμαματα. Δε μπορει κανεις να ζητα την καθολικοτητα των λογων του. Εδω ειμαστε να τα συζηταμε και οχι να λεμε εχει δικιο ο ενας η ο αλλος λες και μιλαμε για φωστηρες. Δε μιλαμε για το τι εκαναν στα κρεβατια τους για 5, 10, 20 χρονια αλλα για χιλιαδες. Δεν εχετε περιπτωσεις αλβανων να παντρευονται ελληνες? Σε μια περιοδο μερικων δεκαετιων μονο. Αν λοιπον η ελλαδα περασε απο τοσα χερια (η καλυτερα φαλλους) ξερεις ποσες και ποσες περιπτωσεις τετοιες θα υπηρχαν? Και οχι μονο κατακτητες, αλλα και λαοι που απλα ηρθαν να εγκατασταθουν ειρηνικα. Μπορει να απεχω παρα πολυ απο το να χαρακτηριστω σοφος, τουλαχιστον δε φοραω παροπιδες ωστε να ακουω τον καθε ελληναρα να διαλαλει οτι ειμαστε οι περηφανοι απογονοι των περηφανων αρχαιων.
Οσο για τα τεστ DNA, εχουν υπαρξει περιπτωσεις οπου ενας νεοναζι εχει εβραικες ριζες, αμερικανος παστορας ρωσικες κτλ.Φυσικα και θα κυλαει ελληνικο αιμα στις φλεβες μας, περισσοτερο απο καποιους αλλους τουλαχιστον. Αλλα αν κανω τεστ DNA και μου πουν οτι εχω ριζες απο την Αλβανια και το Τατζικισταν δε θα μου φανει περιεργο.
Μετα ερχεται και το ηθικο ζητημα. Τι εχουμε κανει εμεις ωστε να αξιζουμε να λεγομαστε απογονοι των αρχαιων ελληνων? Που εκφυλισαμε την πιο ομορφη γλωσσα? Η που δεν κρατησαμε κανενα απο τα ιδανικα τους? Ουτε κατα διανοια. Εμεις οι απογονοι των αρχαιων. Που ειναι οι σοφοι, που τα επιτευγματα, που η δημοκρατια, που οι επιστημες. Αλοιμονο αν ερχοταν τωρα καποιος Σωκρατης η Αριστοτελης. Θα μας εφτυνε καταμουτρα και θα ξεκιναγε προς ευρωπη μερια να μιλησει τουλαχιστον τη γλωσσα που ξερει, οχι μια ασχημη και λειψη ρεπλικα τους. Γιατι αυτοι οταν μαθαινουν αρχαια ελληνικα τα μαθαινουν σωστα.


ΥΓ: Κοκκινομαλλα ο Σταθης ειμαι εγω.
Ο εξυπνος παραδεχεται..
Ο πονηρος δικαιολογειται...
Ο βλακας επιμενει...
Άβαταρ μέλους
vlaxogomenos
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 744
Εγγραφή: 23:15 pm 13 02 2007
Τοποθεσία: Εξαρχεια-Λιβαδεια (Βοιωτιας)

Δημοσίευσηαπό Dropolitis1914 » 18:06 pm 30 03 2007

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όταν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ήπειρο αφού έσφαξαν όσους έσφαξαν πειραν και 150.000 αιχμαλότους μαζί τους γιαυτό μην περιμένεται να έχουμε και μεγάλι σχέση με τους αρχαίους Ηπειρώτες. Όσο για την εθνική αλλίωση αφού και μόνος σου Κεράβνιε λες ότι οι νότιοι Αλβανοί (δηλαδή οι Τόσκηδες) είναι Έλληνες τότε γιατί αντιδρας έντονα στο θέμα της ανάμιξης των πληθυσμών? Όσο για το αν είμαστε Έλληνες αυτό δεν αμφισβητήτε αλλάσίγουρα δεν είμαστε και εκατό τοις εκατό Έλληνες όπως αντίστιχα συμβαίνει και οι υπόλοιπη Ελλαδίτες.
Άβαταρ μέλους
Dropolitis1914
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 18:20 pm 13 02 2007

Επόμενο

Επιστροφή στο Αποσπάσματα της ιστορίας μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 6 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 6 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Login Form