Τώρα είναι 08:16 am 29 03 2024

Tips για γερά μαλλιά και καλή υγεία

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Tips για γερά μαλλιά και καλή υγεία

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 17:24 pm 21 04 2007

10 tips για γερά μαλλιά

1. Επειδή η τρίχα αποτελείται κυρίως από μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα αμινοξέα «κυστίνη» και «μεθειονίνη» ενισχύουμε το διαιτολόγιό μας με πηγές πρωτεϊνών, όπως είναι τα πουλερικά, το ψάρι, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια, το γάλα και τα τυριά.

2. Επίσης καταναλώνουμε συκώτι, φακές, σπανάκι και φασόλια, που είναι πλούσια σε σίδηρο, κατά προτίμηση σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (μπρόκολο, σύκα, πορτοκάλια, πατάτες, γκρέιπ - φρουτ, μήλα, πιπεριές), καθώς η βιταμίνη αυτή διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

3. Σημαντικό ρόλο παίζουν, επίσης, οπές οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως οι Β5, Β6 και Β9, που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας. Ακόμα κι αν η διατροφή μας περιλαμβάνει επαρκείς πηγές του συμπλέγματος βιταμινών Β (γιαούρτι, δημητριακά ολικής αλέσεως, κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αβγά) μπορούμε να πάρουμε επιπλέον ένα συμπλήρωμα, ειδικά όταν διανύουμε περιόδους κούρασης και άγχους ή όταν είμαστε άρρωστοι.

4. Για να δυναμώσουμε τα μαλλιά χρησιμοποιούμε σαμπουάν και τονωτικές αμπούλες που περιέχουν στη σύσταση τους χένα, τζιν-σενγκ, θυμάρι, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, κέδρο, τσουκνίδα, φασκόμηλο ή το βότανο echinecea.

5. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάνουμε απαλό μασάζ με τα δάχτυλα στο τριχωτό του κεφαλιού, για 3-5 λεπτά. Ετσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνεται η «τροφοδοσία» του θύλακα της τρίχας με τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά.

6.Συμπληρωματικά, κάνουμε 1 φορά την εβδομάδα μια θρεπτική μάσκα στα μαλλιά, την οποία παρασκευάζουμε αναμιγνύοντας 100 g ουδέτερης χένας (σε σκόνη) με 20 ml λάδι τζοτζόμπα, 20 ml ελαιόλαδο, 20 ml δαφνέλαιο, 20 ml καρυδέλαιο και 20 ml μαγιά διαλυμένη σε νερό. Αν έχουμε πολύ λιπαρά μαλλιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα από τα έλαια με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

7. Αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε εκείνο το μυστικό «της γιαγιάς», σύμφωνα με το οποίο πρέπει να γυρίζουμε ανάποδα το κεφάλι και να βουρτσίζουμε με δύναμη 100 φορές τα μαλλιά το βράδυ πριν κοιμηθούμε.

8.Αν έχουμε μακριά μαλλιά δεν βλάπτει να τα πιάνουμε μ' ένα ειδικό λαστιχάκι με υφασμάτινη επένδυση προτού πέσουμε στο κρεβάτι, ώστε να μην μπλέκονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

9. Περιορίζουμε όσο μπορούμε το φορμάρισμα των μαλλιών με πιστολάκι, σίδερο, ρόλεϊ, κ.λπ, ειδικά τις εποχές που εντείνεται η τριχόπτωση (φθινόπωρο-άνοιξη).

10. Προτιμούμε ως χτένισμα μια χαλαρή αλογοουρά στη βάση του αυχένα ή ένα επίσης χαλαρό σινιόν από τη σφιχτή αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού, ειδικά αν έχουμε μακριά μαλλιά, που έχουν και μεγαλύτερο βάρος λόγω του μήκους τους.
Τελευταία επεξεργασία από Never Surrender και 17:39 pm 21 04 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 17:38 pm 21 04 2007

Αν έχετε πρόβλημα εποχικής τριχόπτωσης ή βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν και εκτός εποχής, το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε άγχος, έλλειψη κάποιων βιταμινών λόγω κακής διατροφής, χρήση φαρμάκων ή σε ενδοκρινικές διαταραχές.


Άμεση αντιμετώπιση:

•Μια φορά την εβδομάδα πριν από το λούσιμο κάντε απαλό μασάζ με λίγο λάδι ελιάς, αμυγδαλέλαιο ή δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το λάδι σε όλο το μήκος των μαλλιών, αφήνοντας το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Τα λάδια αυτά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται εναλλακτικά στην παραπάνω κούρα, έχουν τονωτικές και θεραπευτικές επιδράσεις στα μαλλιά.

•Ένα επίσης τονωτικό φυσικό σαμπουάν για τα εύθραυστα και κουρασμένα μαλλιά μπορείτε να φτιάξετε ανακατεύοντας 1 γιαούρτι και 1 κρόκο αβγού. Κάντε με το μείγμα απαλό μασάζ στο κεφάλι σας και ξεπλένετε αμέσως.

•Μια δυναμωτική μάσκα μαλλιών είναι η εξής: Σε 100 γραμμ. αφέψημα τίλιου ή χαμομηλιού ανακατεύετε 200 γραμμ. άχρωμη χένα (φυτικό τονωτικό προϊόν σε μορφή σκόνης), 2-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κρόκο αβγού. Απλώνετε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά πριν τα λούσετε και την αφήνετε να δράσει για 30-60 λεπτά.

Αναπνευστικό: Τρεις συμβουλές από έναν Expert
Για να ενισχύσετε την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, ακολουθήστε τις συμβουλές του dr. Neil Schachter, διευθυντή του τμήματος πνευμονολογίας του Mount Sinai Medical Centre και συγγραφέα του βιβλίου «Life and Breath» (εκδόσεις Broadway).


1. Καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. «Οι πνεύμονες και η καρδιά συνεργάζονται και έτσι, για να έχεις υγιές αναπνευστικό, είναι απαραίτητο να έχεις γερή καρδιά», λέει ο dr. Neil Schachter. Φροντίστε να τρώτε 5-7 μερίδες τροφών, όπως μπρόκολα, ντομάτες και φρούτα με έντονο χρώμα καθημερινά.

2. Υιοθετήστε ένα πρόγραμμα άσκησης που να περιλαμβάνει αεροβικές ασκήσεις, ασκήσεις αντοχής και ευελιξίας.

3.
Απαλλάξτε το σπίτι σας οπό ερεθιστικές ουσίες, όπως η σκόνη, η μούχλα, οι αναθυμιάσεις από απορρυπαντικά. Ο dr. Neil Schachter λέει ότι το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθεί κανείς ότι το σπίτι δεν έχει υγρασία από διαρροές σε σωλήνες ή στη στέγη γιατί η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων.
Κι Άλλο Νερό
To νερό αποτελεί απαραίτητο συστατικό του οργανισμού, χρήσιμο για την επιτυχημένη απώλεια βάρους και για την αποτελεσματική άσκηση.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία μας, προστατεύει τα ζωτικά όργανα, βοηθά την πέψη, μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς, βοηθά την αποβολή άχρηστων ουσιών, μας εμποδίζει να τρωμε υπερβολικά. Σας είναι δύσκολο να πιείτε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Πλουτίστε τη γεύση στο με μερικές σταγόνες και φέτες η λεμονιού ή με παγάκια φρουτοχυμούς.

Πόσο νερό χάνουμε;

Όταν η θερμοκρασία μας ανεβαίνει, κατά τη διάρκεια της άσκησης για παράδειγμα, χάνουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού μέσω του ιδρώτα. Σε μία ώρα εντατικής άσκησης το σώμα μας μπορεί να χάσει ακόμη και ένα λίτρο ή περισσότερο. Αν δεν αναπληρώσουμε αυτό το νερό και το σώμα μας δεν μπορεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία του, τότε μπαίνουμε σε κατάσταση αφυδάτωσης.

Αν γυμνάζεστε:
• Πιείτε 1-2 ποτήρια νερό 1 ώρα πριν από τη γυμναστική.

• Πιείτε άλλο 1 ποτήρι 20-30 λεπτά πριν ξεκινήσετε.

• Πίνετε 125-250 ml νερό κάθε 10-15 λεπτά κατά την άσκηση.

• Πιείτε άλλα 250 ml κατά το μισάωρο μετά την άσκηση.

• Ζυγιστείτε και πιείτε 500 ml νερό για κάθε μισό κιλό βάρους που έχετε χάσει μετά την άσκηση.

Πεινάτε ή διψάτε;
Μερικές φορές συγχέουμε τα πρώτα στάδια της αφυδάτωσης με την πείνα. Ενυδατώνοντας σωστά τον οργανισμό σας, περιορίζετε τις πιθανότητες να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Αν νιώθετε πείνα σε ώρα που κανονικά δεν πρέπει να πεινάτε, πιείτε δύο ποτήρια νερό: ίσως μπερδεύετε την πείνα με τη δίψα. Αν συνεχίζετε να πεινάτε 10-15 λεπτά αργότερα, φάτε ένα φρούτο. Σας δίνει ενέργεια ως το επόμενο γεύμα.

Tips
Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χυμών είναι εξαιρετικός τρόπος να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.

Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Επίσης να έχετε στο αυτοκίνητο ένα μπουκάλι νερό για ώρα ανάγκης.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο και άλλο ένα μόλις σηκωθείτε. Οκτώ ώρες είναι μεγάλο διάστημα για να μείνει το σώμα χωρίς νερό.

Η καφεΐνη και το αλκοόλ έχουν διουρητική δράση και επιτείνουν την απώλεια υγρών. Φροντίστε να αναπληρώνετε αυτή την επιπλέον απώλεια.

Αφυδάτωση
Η δίψα είναι το πρώτο σημάδι ότι ο οργανισμός μας βρίσκεται στα πρώτα στάδια της αφυδάτωσης. Για να την προλάβετε λοιπόν είναι σημαντικό να πίνετε νερό, χωρίς να διψάτε, κατά τη διάρκεια όλης της μέρας. Ένας εύκολος τρόπος να καταλάβετε αν το σώμα μας είναι σωστά ενυδατωμένο είναι να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας: αν είναι υπόλευκο και διαυγές τότε η ενυδάτωση είναι επαρκής αν όμως είναι σκούρο και θολό, τότε το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεστε περισσότερο νερό. Αν βέβαια παίρνετε συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα, το τεστ αυτό δεν είναι ακριβές γιατί αυτά επηρεάζουν το χρώμα των ούρων αρκετές ώρες αφού τα έχετε πάρει. Όταν ο οργανισμός μας έχει αφυδατωθεί, τότε δεν μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία του, κάτι που σε ακραίες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία. Για όσους ασκούνται τακτικά η σταθερή τροφοδότηση του οργανισμού με νερό είναι απαραίτητη.

Πίνετε καθημερινά τουλάχιστον ένα λίτρο νερό / τριάντα κιλά βάρος σώματος. Αν είστε για παράδειγμα 60 κιλά, να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό καθημερινά. Αν έχει ζέστη ή ασκείστε, να πίνετε ακόμη περισσότερο νερό.

Τεμπελιάζεις; Θα ζήσεις Πολλά Χρόνια
Αν έχετε τύψεις που δεν δουλεύετε 24 ώρες το 24ωρο (αν και μερικοί το καταφέρνετε), θυμηθείτε ότι η δουλειά είναι υγεία, αλλά η τεμπελιά.... μακροζωία!

Ο Ζαν - Πολ Σαρτρ έλεγε ότι στον αιώνα μας ανακαλύφτηκαν όλα αλλά όχι το πώς να ζούμε! Και να φανταστείτε ότι στην εποχή του οι άνθρωποι δούλευαν οκτώ ώρες (και όχι δώδεκα), διασκέδαζαν με τους φίλους τους (ναι, αυτούς που έχετε να δείτε μια δεκαετία) και έκαναν διακοπές έναν ολόκληρο μήνα (απίστευτο και όμως αληθινό!). Σήμερα περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας σχεδιάζοντας τη ζωή που θα θέλαμε να κάνουμε. Προγραμματίζουμε να γυρίσουμε τον κόσμο, να αποκτήσουμε το εξοχικό και να μάθουμε επιτέλους να ζωγραφίζουμε όταν δεν θα μπορούμε πια να το κάνουμε. Μια πρόσφατη έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι μόνο το 58% είναι ικανοποιημένο από το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Το υπόλοιπο 42% ακόμα ψάχνεται... Αν έχετε ακόμα στο μυαλό σας το μύθο της χελώνας και του λαγού, αναθεωρήστε τις απόψεις σας γιατί μπορεί η χελώνα να κέρδισε τον αγώνα, αλλά ο λαγός κέρδισε την καλή ζωή!

Μην κάνετε σήμερα αυτό που μπορείτε να κάνετε αύριο

Ο χρόνος είναι μια σχετική έννοια. Ο Γκέτε έλεγε ότι είναι ο τρόπος της φύσης για να μη γίνονται όλα μονομιάς. Και είχε απίστευτο δίκιο, αφού η δουλειά μπορεί να περιμένει, αλλά η ζωή όχι. Καλύτερα λοιπόν να καθυστερήσετε τις φωτοτυπίες για το φάκελο του πελάτη παρά να προσπεράσετε μια συνάντηση στο διάδρομο με έναν συνάδελφο και μια καλή κουβέντα. Σημασία έχει να οργανώνετε το χρόνο σας ανάλογα με τις προτεραιότητες σας. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν σας φτάνει το 24ωρο, καλύτερα να σκεφτείτε πόσες δουλειές προσπαθείτε να στριμώξετε μέσα σε αυτό. Ακολουθήστε τον κανόνα «λίγα και καλά». Στην αρχή μπορεί να υποστείτε ένα... πολιτισμικό σοκ (αφού όλοι είμαστε εκπαιδευμένοι να βγάζουμε περισσότερη δουλειά μπορούμε σε λιγότερο χρόνο), αλλά στην πορεία θα ανακαλύψετε τρόπους να απολαμβάνετε αυτά τα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στον πανικό της μέρας.

Αναζητήστε τις δυνάμεις σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε ότι είμαστε φτιαγμένοι μόνο για τα... μικρά. Στην πραγματικότητα όμως όλοι κρύβουμε έναν σούπερμαν, που συνήθως βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο. Βρείτε ένα πράγμα στο οποίο είστε καλοί και ακολουθήστε το. Μπορεί να μην πετύχετε αμέσως το όνειρο σας, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε έναν ήρωα. Γίνετε λοιπόν ο ήρωας του εαυτού σας!

Τολμήστε την καλή ζωή
Δεν θέλουμε να σας... τρομάξουμε, αλλά η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Το αντίθετο μάλιστα, η δουλειά είναι το διάλειμμα της ζωής και όχι η ζωή το διάλειμμα της δουλειάς. Δεν χρειάζεται όμως να γίνετε ερημίτες για να απολαύσετε την καλή ζωή: αρκεί να ανακαλύψετε μικρές απολαύσεις μέσα στη μέρα. Ο Τζορτζ Μπέρναντ Σο έλεγε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να καταναλώνουμε ευτυχία αν δεν την παράγουμε. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να «φτιάξουμε» την ευτυχία: κοιτώντας τον ήλιο το πρωί, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των παιδιών στο πάρκο, απολαμβάνοντας τα λίγα λεπτά που ψήνουμε τον καφέ στην κουζίνα της δουλειάς, μιλώντας με τη φίλη μας για τη χαρά της προηγούμενης μέρας, ανταλλάσσοντας ιδέες για βόλτες το απόγευμα. Η ευτυχία βρίσκεται στο τώρα. Αν περιμένετε να την αποκτήσετε αύριο, μάλλον θα μείνετε στη... στάση για πολύ ακόμα.

Ανακαλύψτε τη δημιουργικότητα σας
Μια έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Business Week ανέφερε ότι ένας σαραντάρης έχει 2% δημιουργικότητα. Το υπόλοιπο 98% το έχασε στους δαιδαλώδεις «διαδρόμους» της καθημερινότητας του. Ο εχθρός της δημιουργικότητας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
Όταν ήμασταν παιδιά, ψάχναμε τρόπους για να βάλουμε γκολ στην αντίπαλη ομάδα, να το σκάσουμε από το σπίτι για ένα παιχνίδι με τους φίλους, να φάμε το γλυκό χωρίς η μαμά μας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μεγαλώνοντας, η δημιουργικότητα μας εξαντλείται στο να προσπαθούμε να κλείσουμε τις διάφορες ακάλυπτες «επιταγές» μας. Ξεκινήστε λοιπόν από τα απλά: η μόνη λύση δεν είναι αυτή που έχετε μπροστά στα μάτια σας δοκιμάστε νέες ιδέες, δείτε τα προβλήματα σαν ευκαιρίες για νέες προοπτικές, πάρτε ρίσκα, τολμήστε κάτι διαφορετικό, ξαναβρείτε τον αυθορμητισμό σας, αναζητήστε λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν και, το κυριότερο, κάντε και... καμιά βλακεία! Τα λάθη μας είναι οι πιο πολύτιμοι οδηγοί στη ζωή μας.

Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε
Σημασία έχει να ανακαλύψετε τις ανάγκες σας. Αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα αν ξεκινήσατε γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλατε, αλλά στην πορεία παρασυρθήκατε από τα γεγονότα. Ξαναβρείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας κάντε του τα χατίρια και βρείτε τρόπους να πλησιάσετε στο δρόμο σας.

Ζήστε το τώρα
Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, όταν ένας μαθητής του ζεν ρώτησε τον δάσκαλο του τι είναι «ζεν», εκείνος απάντησε: «"Ζεν" είναι να σφουγγαρίζεις δάπεδα όταν σφουγγαρίζεις δάπεδα, να τρως όταν τρως, να κοιμάσαι όταν κοιμάσαι». Όταν ο μαθητής ρώτησε αν είναι τόσο απλό, ο δάσκαλος απάντησε: «Φυσικά, αλλά λίγοι το κάνουν». Οι πιο πολλοί σκεφτόμαστε το πριν ή το μετά, αλλά ποτέ το τώρα. Το μόνο όμως που έχουμε είναι το τώρα. Και περνάει πολύ γρήγορα για να το χάσουμε...

Μην προγραμματίζετε τον αυθορμητισμό σας
Ο αυθορμητισμός δεν είναι εμπόδιο στη ζωή μας, αλλά το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή. Προσπαθήστε κάθε μέρα να κάνετε κάτι ανατρεπτικό, να αλλάξετε τα σχέδια σας έστω και σε απλές καθημερινές συνήθειες, αφήνοντας ανοιχτή την «πόρτα» στο τυχαίο και το απρόβλεπτο. Και μην ξεχνάτε: η πιο κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσετε είναι όταν δεν έχετε το χρόνο να χαλαρώσετε.

Για να κερδίσετε τον έλεγχο πρέπει να τον χάσετε
Φανταστείτε τη ζωή σαν ένα ορμητικό ποτάμι: αν πάτε με το ρεύμα, έχετε πολλές πιθανότητες να επιβιώσετε, αν προσπαθήσετε να το πολεμήσετε, το πιο πιθανόν είναι να πέσετε σε βράχια. Συμβιβαστείτε λοιπόν με την ιδέα ότι δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο σε όλα. Δεν μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον ούτε να γνωρίζετε την έκβαση των πραγμάτων. Μπορείτε όμως να ακολουθείτε το ρεύμα με το δικό σας τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την κάθε στιγμή για να απολαύσετε τη ζωή σας. Έτσι, στο τέλος, οι κερδισμένοι θα είστε εσείς.

Σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ (ιδιαίτερα για πράγματα που δεν ελέγχετε)
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από ένα αμερικανικό ινστιτούτο μελέτης της συμπεριφοράς έδειξε ότι το 40% της ανησυχίας μας είναι για γεγονότα που δεν πρόκειται να συμβούν, το 30% για γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί, το 22% για ασήμαντα γεγονότα, το 4% για γεγονότα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και το υπόλοιπο 4% για πράγματα που περνάνε από το χέρι σας. Με άλλα λόγια το 96% της ενέργειας μας καθημερινά πάει χαμένο! Το σίγουρο είναι ότι, όταν κάτι είναι να πάει στραβά, δεν μπορεί τίποτα να το εμποδίσει (ο διάσημος νόμος του Μέρφι), άρα το θέμα δεν είναι να αποκλείσετε όλα τα εμπόδια στη ζωή αλλά να βρείτε ένα δημιουργικό τρόπο να τα προσπεράσετε (χωρίς θύματα, εννοείται!). Άλλωστε οι ανησυχίες σας. κλέβουν ενέργεια την οποία θα διοχετεύατε στη λύση των προβλημάτων.

Βάλτε το γέλιο στη ζωή σας
Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι «η σοβαρότητα είναι το καταφύγιο των ρηχών», θα έχετε δει άλλωστε τους σοβαρούς τύπους του γραφείου σας που κοπούν μόνο τη δουλειά τους και σας ρίχνουν δολοφονικές ματιές όταν αρχίζετε τα αστεία. Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία (ένα καλό αστείο παράγει τόσες ενδορφίνες όσο πέντε λεπτά τζόγκινγκ) και στη δημιουργικότητα, αφού οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν είστε χαλαροί με την παρέα και ξεκαρδίζεστε με ανέκδοτα. Ανακαλύψτε λοιπόν το πειραχτήρι που έχετε μέσα σας κάντε πλάκες στους φίλους σας, οργανώστε φάρσες γελάστε με ανοησίες και ξεχάστε τη συμβουλή αυτών που σας λένε να ωριμάσετε. Έχουν «κακό» σκοπό!

• Αν θέλετε να μάθετε και άλλους τρόπους καλής ζωής, δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε το διεθνές best-seller «Καλημέρα, τεμπελιά -Το εγχειρίδιο του λουφαδόρου» της Corinne Maier (εκδόσεις Λιβάνης) και το βιβλίο «Η χαρά τού να μη δουλεύεις» του Ernie Zelinski (εκδόσεις Κέδρος).
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 17:51 pm 21 04 2007

60 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε 60΄΄
Σας φαίνονται λίγα; Και όμως αρκεί μόνο ένα λεπτό για να αλλάξετε συνήθειες και να ξεκινήσετε την καλή ζωή...

1. Αντιμετωπίστε τα φουσκώματα. Ακολουθήστε τη λύση που εφαρμόζει το μοντέλο Χάιντι Κλουμ πριν βγει στην πασαρέλα για να δείχνει αδύνατη: πιείτε μία ώρα πριν τη μεγάλη έξοδο ένα τσάι μέντας. Τα φυτοχημικά ηρεμούν τη φλεγμονή στα έντερα και περιορίζουν τα αέρια.

2. Γυμνάστε τα μάτια σας. Αν σας κούρασε πολύ σ υπολογιστής, κάντε μερικές απλές κινήσεις: ανοιγοκλείστε τα μάτια σας πολλές φορές (για να επαναφέρετε την απαραίτητη υγρασία) και κοιτάξτε δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω για να ξεκουράσετε τους μυς.

3. Πιείτε ένα χυμό μήλου. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας, ένα ποτήρι χυμός μήλου προστατεύει την καρδιά.
Φαίνεται μάλιστα ότι περιλαμβάνει ειδικά φυτοχημικά (αντιοξειδωτικές ουσίες) που «σπάνε» τις ενώσεις της χοληστερόλης.

4. Κάντε τους σωστούς συνδυασμούς στα φάρμακα σας. Αν πίνετε αντισταμινικά, αποφύγετε τη γραβιέρα και τα αλλαντικά που είναι πλούσια σε ισταμίνη αν ακολουθείτε μια θεραπεία αντιβίωση, αφήστε να περάσει μία ώρα πριν πιείτε χυμό φρούτων ή το γάλα σας.

5. Αντιμετωπίστε το ροχαλητό με το τραγούδι. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Αγγλίας συστήνουν καθημερινή εξάσκηση λίγων λεπτών ώστε να τονωθούν οι άνω θωρακικοί μύες που χαλαρώνουν και δονούνται με το πέρασμα του αέρα.

6. Γυμνάστε τα πόδια σας. Μετά από μια κουραστική μέρα κάντε μια απλή άσκηση pilates: καθίστε στην καρέκλα ακουμπήστε τα δυο σας πόδια σε μια άλλη καρέκλα, σηκώστε το ένα και κάντε δέκα κύκλους στον αέρα. Επαναλάβετε με το άλλο.

7. Πριν κοιμηθείτε φάτε δύο σύκα. Βοηθούν να χαλαρώσουν οι μύες και να έχετε ήσυχο ύπνο.

8. Ρίξτε μερικά φυλλαράκια μέντας στο νερό σας. Θα σας ωφελήσει, ιδίως αν το στομάχι σας ταλαιπωρεί, γιατί περιέχει έλαια με αντισπασμωδικές ιδιότητες.

9. Δυναμώστε τα μαλλιά σας,
Ανακατέψτε 2 κουταλιές γλυκερίνη, 200 ml παιδικού σαμπουάν, 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας και δύο κουταλιές γάλα. Λουστείτε καλά και ξεβγάλτε με νερό.

10. Συμπληρώστε το διαιτολόγιο σας με φολικό οξύ. Οι γυναίκες που παίρνουν καθημερινά φολικό οξύ έχουν 38% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους.

11. Κερδίστε ύψος. Όσο περιμένετε π.χ. τον γιατρό σας στο σαλόνι τεντώστε το κεφάλι σας σαν να θέλετε να ακουμπήσετε το ταβάνι. Αν το κάνετε συστηματικά, μπορείτε να κερδίσετε δύο εκατοστά.

12. Ρίξτε μέσα στο νερό σας μερικές φέτες τζίντζέρ. Ενισχύει το αμυντικό σύστημα, καταπολεμά τις φλεγμονές και ηρεμεί από τους πονοκεφάλους.

13. Πλύντε τα δόντια σας με μια οδοντόκρεμα μέντας. Είναι η πιο αποτελεσματική λύση για να σας κοπεί η όρεξη για τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

14.
Απολαύστε μερικά σποράκια.
Μία χούφτα ηλιόσποροι (προτιμήστε τους ανάλατους) κάθε μέρα δίνουν την απαραίτητη ποσότητα ψευδάργυρου που τονώνει τη μνήμη και την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης.

15. Χαλαρώστε στο λεπτό. Κλείστε τα μάτια σας, αδειάστε το μυαλό σας από σκέψεις και εστιάστε την προσοχή σας σε μία λέξη ή σε μία εικόνα.

16. Πιείτε ένα χυμό σμέουρων.
Πρόκειται για ένα είδος βατόμουρων (τα cranberries) που ο χυμός τους έχει ευεργετική δράση στα βακτηρίδια του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται εξαιρετικός για τις κυστίτιδες και προλαμβάνει τη δράση του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού.

17. Ηρεμήστε πριν από τον ύπνο. Βουτήξτε μέσα σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό όπου θα έχετε διαλύσει δύο σταγόνες αιθέριου ελαίου χαμομηλιού και μία σταγόνα λεβάντας, θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

18. Δοκιμάστε τη «στάση του δέντρου». Στηριχτείτε στα δυο σας πόδια, σηκώστε το ένα και ακουμπήστε το πέλμα σας στη γάμπα του διπλανού. Όταν ξεπλένετε τα δόντια σας, αλλάξτε πόδι.

19. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιο σας με γιαούρτια. Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου έδειξε ότι τα βακτηρίδια του γιαουρτιού δρουν ανταγωνιστικά με τα παθογόνα βακτηρίδια που ζουν στον οργανισμό.

20. Κάντε ένα απλό χαλαρωτικό μασάζ «σηκώνοντας» τα φρύδια σας και πιέζοντας κάτω από το κόκαλο.

21. Κόψτε 200 θερμίδες τη μέρα.
Βγάλτε την πέτσα από το κοτόπουλο (50 θερμίδες), αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι (50 θερμίδες) και μην τρωτε τσιπς μπροστά στην τηλεόραση (100 θερμίδες).

22. Κάντε ένα λεπτό άσκηση τη μέρα. Κρατάει την καρδιά σε εγρήγορση και ενισχύει το αμυντικό σύστημα. Προτιμήστε μια έντονη άσκηση όπως τρέξιμο ή ανέβασμα της σκάλας.

23. Αποτοξινώστε τον οργανισμό σε χρόνο dt. Πιείτε ένα χυμό φυσικών διουρητικών φρούτων και λαχανικών όπως είναι το κόκκινο γκρέιπ φρουτ, το αγγούρι, τα καρότα, ο μαϊντανός.

24. Βγάλτε μια δυνατή φωνή.
Όταν είστε αγχωμένη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κραυγή τύπου καράτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και βγάλτε όλο τον αέρα φωνάζοντας δυνατά σαν να θέλατε να σπάσετε κάτι. Θα νιώσετε πιο χαλαρή και πιο δυνατή.

25. Πιείτε κάθε πρωί έναν τονωτικό χυμό. Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα μήλο, ένα καρότο και λίγο λεμόνι ή ένα πορτοκάλι σανγκουίνι, μερικές φράουλες και ένα ακτινίδιο. Έτσι έχετε πάρει τις περισσότερες βιταμίνες που έχετε ανάγκη κάθε μέρα.

26. Σε ένα μπολ με καυτό νερό ρίξτε μία σταγόνα λεβάντας. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και κάντε μερικές εισπνοές. Έπειτα ρίξτε στο πρόσωπο δροσερό νερό και απλώστε ένα απαλό λάδι με βάση αμυγδαλέλαιο όπου θα έχετε ρίξει μία σταγόνα ελαίου δεντρολίβανου.

27. Απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Διαλύατε μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό μία κουταλιά μέλι. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι και τοποθετήστε τα στα μάτια σας για μερικά λεπτά.

28. Αντιμετωπίστε το βάρος στο στομάχι. Ρίξτε σε βραστό νερό μερικούς σπόρους κουρκουμά, φύλλα δεντρολίβανου και μέντας. Αφήστε τα να μουλιάσουν και πιείτε το αφέψημα. Διευκολύνουν την παραγωγή των γαστρικών υγρών και επιταχύνουν την πέψη.

29. Πιείτε το κρασί σας μετά το γεύμα. Έρευνες έδειξαν ότι συνδυάζοντας τα είναι πολύ πιθανόν να καταναλώσετε 200 θερμίδες περισσότερες από αυτές που θα παίρνατε κανονικά.

30. Καθαρίστε το δέρμα σας.
Χτυπήστε στο μπλέντερ δύο κουταλιές γιαούρτι, ένα ροδάκινο και μισό κουταλάκι σόδα. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφαιρέστε το με χλιαρό νερό.
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 17:53 pm 21 04 2007

31. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Εκτός από τα πλεονεκτήματα για τα κόκαλα μας, έρευνες του Πανεπιστημίου του Τενεσί έδειξαν ότι μπορεί να «ξυπνήσει» το μεταβολισμό, βοηθώντας μας να κάψουμε πιο γρήγορα λίπος.

32. Αντικαταστήστε τα σνακ σας.
Αντί για τα μπισκοτάκια, τα κράκερ και τα τσιπς που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, προτιμήστε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή ένα μήλο.

33. Κάντε μασάζ στα πόδια σας. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο με αμυγδαλέλαιο και κάντε ένα απαλό μασάζ στα πόδια σας. θα χαλαρώσετε τόσο που θα σας πάρει ο ύπνος.

34. Εξασκήστε τους μυς του περινέου.
Στα διαλείμματα σας από τον υπολογιστή, πιέστε απαλά τους μυς του περινέου (σαν να θέλατε να πάτε στην τουαλέτα). Κάντε δέκα επαναλήψεις όσο περισσότερες φορές μπορείτε μέσα στη μέρα.

35. Προλάβετε τις ρυτίδες. Κάθε βράδυ κάντε ένα απαλό μασάζ με ένα λάδι όπου θα έχετε αναμείξει μία σταγόνα τριαντάφυλλο με δύο σταγόνες γιασεμί σε μία κουταλιά αμυγδαλέλαιο.

36. Γυμνάστε τους μυς της πλάτης.
Καθίστε σε μια καρέκλα και πάρτε ένα μπουκάλι νερό. Σηκώστε το με το ένα χέρι ψηλά και κατεβάστε το ακουμπώντας το στην καμπύλη ανάμεσα στο λαιμό.

37. Ανακουφίστε ένα οίδημα. Βουτήξτε μια γάζα σε κρύο νερό με δύο σταγόνες μαύρου πιπεριού και λεβάντας και μία σταγόνα χαμομηλιού. Στραγγίξτε και απλώστε τη γάζα στο οίδημα.

38. Φροντίστε το σώμα σας. Κάντε ένα καλό απολεπιστικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο όπου θα έχετε διαλύσει ζάχαρη και, στη συνέχεια, απλώστε ένα λάδι πλούσιο σε βιταμίνη Ε.

39. Αναπνεύστε βαθιά. Ένα έξτρα συμπλήρωμα μαγνησίου θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι σπασμοί των μυών επιτρέποντας τη μεγαλύτερη διέλευση του αέρα.

40. Ξεκουράστε το πρόσωπό σας. Χτυπήστε στο μπλέντερ τον κρόκο ενός αβγού, ένα καρότο, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά ελαιόλαδο και απλώστε για μερικά λεπτά σε μια μάσκα

41. Εξασκήστε το μυαλό σας. Προσπαθήστε να θυμηθείτε μέσα σε ένα λεπτό όσο περισσότερες λέξεις μπορείτε που να αρχίζουν από Β, στη συνέχεια βρείτε τα αντίθετα για τις λέξεις μαζικός, αδύναμος, επόμενος και τελειώστε με συνώνυμα στις λέξεις βιβλίο, καθαρός, υγιής κ.ά.

42. Βουτήξτε για ένα λεπτό τα πόδια σας σε παγωμένο και μετά για ένα ακόμα λεπτό σε χλιαρό νερό. Πρόκειται για ένα ευεργετικό σοκ που διεγείρει την κυκλοφορία της καρδιάς (αν έχετε καρδιολογικό πρόβλημα, καλό είναι να το αποφύγετε).

43. Πιείτε ένα χυμό που αδυνατίζει. Ακολουθήστε μια δίαιτα έξι ημερών προσθέτοντας ανάμεσα στα γεύματα αποτοξινωτικούς χυμούς.

44.
Ανακουφίστε το στομάχι. Όταν έχετε ένα έντονο βάρος κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με ένα λάδι όπου θα έχετε διαλύσει μία σταγόνα χαμομηλιού και μία σταγόνα μανταρινιού, που έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.

45. Απλώστε μαϊντανό στα χτυπήματα. Θεωρείται από τα καλύτερα αντιφλεγμονώδη ενώ έχει και αναλγητικές ιδιότητες και έτσι επιταχύνεται η θεραπεία. Μπορεί να συνδυαστεί και με πάγο που απορροφά τα οιδήματα.

46. Καθαρίστε το πρόσωπο σας. Χτυπήστε στο μπλέντερ μερικές φράουλες και λίγο χυμό λεμονιού και απλώστε το για ένα λεπτό. Στη συνέχεια φτιάξτε μια μάσκα από ώριμα βερίκοκα που αναπλάθουν την επιδερμίδα.

47. Τρίψτε τα αφτιά σας. Αν είστε κουρασμένη, είναι αποτελεσματική μια απλή κίνηση του βελονισμού. Κλείστε τα μάτια σας ακουμπήστε το λοβό των αφτιών σας με το δείκτη και τον αντίχειρα και τρίψτε τον για μερικά δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορεί καλύτερα η ενέργεια στο σώμα σας.

48. Δοκιμάστε την «αναπνοή της φωτιάς». Πρόκειται για μια απλή άσκηση γιόγκας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, εκπνεύστε και μετά κάντε τρεις γρήγορες διαδοχικές εισπνοές και εκπνοές από τη μύτη. Χαλαρώοτε για μερικά λεπτά και επαναλάβετε.

49. Κάντε μασάζ στα ενεργειακά σας κέντρα. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, αν κάνετε μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία, θα διευκολύνετε την κυκλοφορία της ενέργειας. Αν είστε λοιπόν κουρασμένη, πιέστε δύο δάχτυλα κάτω από τον ομφαλό σας (δεν χρειάζεται να επιμείνετε γιατί η περιοχή είναι ευαίσθητη).

50. «Ξυπνήστε» το δέρμα σας. Βρέξτε την πετσέτα σας με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας και βάλτε τη για μερικά λεπτά στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, βγάλτε τη, αφήστε τη να πάρει για λίγο τη θερμοκρασία δωματίου (αλλά να παραμείνει δροσερή) και τυλίξτε για ένα λεπτό το πρόσωπο σας.

51. Ξεκινήστε δυνατά τη μέρα σας. Διαλύατε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε μία κουταλιά μέλι και πιείτε το αργά. Καθαρίζει τον οργανισμό σε χρόνο-ρεκόρ.



52. Σταματήστε το λόξυγκα. Ένα απλό κόλπο είναι να μασήσετε επί ένα λεπτό κρυσταλλική ζάχαρη.

53.
Ανακαλύψτε τα μανιτάρια.
Σύμφωνα με το Αγγλικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, τα περισσότερα «εξωτικά» μανιτάρια διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσθέστε τα λοιπόν στην ομελέτα ή τις σαλάτες σας.

54. Ξεκούραστε τα πόδια σας. Αν σας πονούν οι φτέρνες, κάντε ένα ζεστό ποδόλουτρο με χαμομήλι ή μέντα. Έπειτα, βουτήξτε τα σε κρύο νερό και μετά πάλι σε ζεστό για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος.

55. Καταπολεμήστε την ακμή. Φτιάξτε ένα καταπραϋντικό λάδι αναμειγνύοντας δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας σε μία κουταλιά αμυγδαλέλαιο και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο κάθε βράδυ. Και τα δύο φημίζονται για τις ανηφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.

56. Θεραπεύατε ης μυκητιάσεις ανάμεσα στα δάχτυλα σας.
Ανακατέψτε νερό και σόδα μέχρι να κάνετε ένα μείγμα σαν οδοντόκρεμα. Απλώστε το ανάμεσα στα δάχτυλα, τρίψτε το καλά, ξεβγάλτε και σκουπίστε.

57. Πάρτε ενέργεια με ένα χυμό.
Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα χυμό πορτοκαλιού, ένα γιαούρτι, μια μπανάνα, τέσσερα ξερά δαμάσκηνα και μία κουταλιά νιφάδες βρώμης. Τέλος γεμίστε το ποτήρι με πάγο.

58. Δοκιμάστε το ελιξίριο του αχλαδιού. Καθαρίζει λαιμό και πνεύμονες. Κόψτε ένα αχλάδι στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και στη θέση τους βάλτε σκούρα ζάχαρη. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό και «ποτίστε» τα με ένα δυνατό ποτό.

59. Τονώστε τη μνήμη σας. Κάθε πρωί ξεκινήστε τη μέρα σας με μία κουταλιά αμύγδαλα και σταφίδες ή ένα γιαούρτι με νιφάδες βρώμης: και τα δύο περιέχουν τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται ο εγκέφαλος.

60. Το γιαούρτι ωφελεί! Μια πρόσφατη αγγλική έρευνα έδειξε ότι τέσσερις κουταλιές γιαούρτι τη μέρα μειώνουν την πιθανότητα για καρκίνο του στόματος. Προτιμήστε όμως εμπλουτισμένα γιαούρτια με γαλακτοβάκιλους (προβιοτικά).
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Δημοσίευσηαπό runner » 21:32 pm 23 04 2007

Και αφου εχετε κανει ολα τα παραπανω καθως περπατατε πεφτει μια γλαστρα στο κεφαλι σας και.... medic: αντιο κοσμε . :P
runner
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 11:44 am 02 10 2006


Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 6 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 6 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Login Form