Τώρα είναι 12:14 pm 28 03 2024

Το μπαλκόνι του βούρκου.....

Αυτής που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μαθαμε στην δωρεάν δημοσια παιδεία της πατρίδας μας

Το μπαλκόνι του βούρκου.....

Δημοσίευσηαπό thimis_liv. » 17:11 pm 15 02 2008

"Λύβενα" είναι ένα όμορφο χωριό κοντά στους Άγιους Σαράντα. Βρίσκετε ανάμεσα στα χωριά Αβαρίτσα, Αδράσοβα και Βελιάχοβο.

Το χωριό μας υπάγεται στην επαρχία Μεσοποταμου στην περιοχή Δελβίνου, Αγ. Σαράντa. Βρίσκετε στους πρόποδες του βουνού Nτουργκάνο 360 μέτρα πάνω από το επίπεδο τις θάλασσας, μοιάζει σαν ένα τεράστιο μπαλκόνι (το μπαλκόνι του βούρκου). Βγαίνοντας σε αυτό έχεις μπροστά σου μια απέραντη και πολύ όμορφη θέα. Το μάτι σου φτανει πολύ μακρυά, η θέα αυτή αρχίζει με τον κάμπο και το λιβάδι του ιδίου του χωριού και στη συνεχεία απλώνετε μπροστά σου όλος ο κάμπος του Βούρκου και πιο πέρα ο κάμπος τις Βρινας που έχει δημιουργηθεί από την αρδεύσει των ποταμών της Μπιστρισας , του Καλεσιώτη και της Παύλας. Και ακόμα πιο πέρα το Βουθροτό, αξιόλογο αρχαιολογικό μνημείο της ομώνυμης πόλης που έχει ιδρυθεί από τους Έλληνες τον 7ο αιώνα π.χ. Απέναντι βρισκετε το ωραίο νησί των Φαιάκων η Κέρκυρα , τόσο κοντά σαν να μπορείς να το αγγίξεις απλώνοντας το χέρι σου........
περισσότεραεδώ
thimis_liv.
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 16:50 pm 29 04 2007
Τοποθεσία: livena-mesopotamo-delvino-athina


Επιστροφή στο Αποσπάσματα της ιστορίας μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form