Τώρα είναι 12:48 pm 28 03 2024

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Συντονιστής: Νέοι

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον, Η Αυτονομία, Η Ανεξαρτησία, Η Ένωση

Πρέπει να αρκεστούμε μόνο στην απαίτηση για εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί προστασίας μειονοτήτων;
14
20%
Να απαιτήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου;
31
44%
Να παλέψουμε για ένα νέο ανεξάρτητο κράτος στα πρότυπα του Κοσσόβου;
4
6%
Να ζητήσουμε την ένωση με την Ελλάδα;
18
26%
Άλλο
3
4%
 
Σύνολο ψήφων : 70

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό tziobanis » 20:49 pm 21 03 2008

dropolitissa έγραψε:Συμπαθέστατε ''Βοσκέ''

Πάει! Υποβαθμίστηκα! :cry: :cry: Κάποτε σε αυτό το φόρουμ με προσφωνούσαν αγαπημένο! :conf: Τώρα έγινα απλώς... συμπαθής! :(

Και ξαφνικά, εν έτει 2008, προβάλλουν, ως σαν ''Χριστόφοροι Κολόμβοι''… Οποία ανακάλυψις… Τελικά, που ήσασταν κρυμμένοι όλα αυτά τα χρόνια?

Γίνεστε άδικη συμπαθεστάτη, καθότι «νέοι καιροί- νέα ήθη»! (ιθαγενείς γάρ) Κάποιοι ναι, έγιναν Κολόμβοι, άλλοι όμως γίνονται Μαγγελάνοι η Βεσπούτσηδες :conf: , κάποιοι άλλοι περιορίζονται στο ρόλο του ασυρματιστή και τέλος κάποιοι παραμένουν απλοί μούτσοι. 8)

Βαρεθήκατε το παρασκήνιο και διεκδικείτε μια θέση στο προσκήνιο… άντε με το καλό… Να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σας!?

Άπαπαπα! Μα γιατί αγαπητή μου «ποινικοποιήτε» την άποψη; Δεν σημαίνει, εξ ορισμού, ότι όποιος έχει γνώμη και την εκφράζει, θα διεκδικήσει οφίκια!

Αρκεί να έχετε τα μυαλά στη θέση τους, απαλλαγμένα από προκαταλήψεις και στερεότυπα, γιατί με τον αέρα που κυκλοφορεί, ενδέχεται να παραφουσκώσουν… προβλέπω να αιωρούνται χωρίς προορισμό… το πολύ πολύ να φτάσουν στον Άρη… εκείνος ο τόπος θα τα χρειαστεί...

Η νοηματική υπόσταση της παραπάνω πρότασης έμμεσα προβάλει, αναμασά και αναδεικνύει αυτό που στην ουσία καταγγέλλει. Θα ήταν καλό, συναγωνίστρια μου, στην ίδια πρόταση που νουθετείτε κάποιους να απαλλαγούν από στερεότυπα και προκαταλήψεις, να φείδεστε και σεις η ίδια της χρήσης στερεοτύπων, προκατάληψης και μικρότητας.
Όσο για αυτήν, καθαυτή την πρόβλεψη σας, αυτό που έχω να σας πω, είναι πως αν το κάνουν με την ψυχή τους, αυτοί «οι κάποιοι» ας πάνε και στον Άρη. Δε θα είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν εκεί. Από τη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα αναχωρούν καθημερινά καραβάνια για τον Άρη Εκεί άλλωστε κατοικεί και ο τύπος με το μεταπτυχιακό τίτλο σε θέματα μετανάστευσης που θέλει ντε και καλά να γίνει πρωθυπουργός (καθώς και το ένα εκατομμύριο και κάτι «πρόβατα» που κάποτε τον ακολούθησαν). Προς τα κει βλέπω να έχουν μεταναστεύσει μόνιμα, οριστικά και αμετάκλητα και «οι καλές και αγαστές προθέσεις» από την μικρή κοινότητα μας (είπαμε, έιμεθα ιθαγενείς πλέον).

“Άμεση δράση για την διάδοση των αναρχικών ιδεών”

Δυστυχώς, οι «αν-αρχικές» ιδέες εν αντιθέσει με τα (πιο εύκολα) «μετακινήσιμα» αντικείμενα (όπως οι χάνδρες δια τους ιθαγενείς η τα πολιτικά φυλλάδια) ούτε διαδίδονται, ούτε διανέμονται. Τις «αναρχικές» ιδέες η τις έχεις και πορεύεσαι με αυτές (προβληματίζεσαι, αμφιβάλεις, αμφισβητείς) η δεν τις έχεις και πας με το συρμό.

η κινητικότητα είναι προτιμότερη από τη στασιμότητα

Δε διαφωνώ, μόνο που θεωρώ πως πριν αρχίσουμε να «χορεύουμε» πολιτικά, οφείλουμε να βρούμε (με συντονισμένες κινήσεις) διέξοδο από την εσωστρέφεια στην οποίο έχουμε εγκλωβιστεί ως άτομα και ως κοινότητα. Διαφορετικά φοβάμαι πως, θα έχει μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα (όσα θα είχε η προσπάθεια 5 ατόμων να χορέψουν ηπειρώτικο στα τρία, μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο).

(πάει η ''δουλειά'' σου… δεν έχει πέραση πια!!).

Τζιομπάνηδες, συμπαθεστάτη, θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα. Οπότε μη φοβάστε για το μέλλον της δουλειάς μου. Εξάλλου η ίδια η δημοσίευση σας αποδεικνύει ότι τα πρόβατα ζουν και «βασιλεύονται». Μόνο το είδος των προβάτων διαφέρει από εποχή σε εποχή. Άλλες φορές είναι σιωπηροί αμνοί και άλλες ανήσυχα κριάρια.

Ο ΔΙΚΟΣ μας τόπος, αγαπητοί συμπατριώτες, χρειάζεται καθαρή και κυρίως ελεύθερη σκέψη, διότι "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, σ0υλλογάται καλά" έλεγε και ο Ρήγας.

Βαριά λέξη διάλεξες να πεις συμπαθεστάτη. Η ελευθερία δεν είναι έννοια αυθαίρετη. Ο Κάλβος λέει:
"Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία"
Πιστεύετε πως αυτά, τα διαθέτετε;
Casse toi pauvre con! N.S.
Άβαταρ μέλους
tziobanis
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 05:43 am 16 07 2007

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό dropolitissa » 12:18 pm 22 03 2008

Αγαπητέ Δερβιτσιώτη,
Με ένα ποίημα που ταιριάζει στους καιρούς, σκέφτηκα να τιμήσω την 21η Μαρτίου Παγκόσμια, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης και κατά του Ρατσισμού... αλλά αφού επιμένεις, θα πω τα εξής:

Κάθε σωστή Δροπολίτισσα που σέβεται τον εαυτό της και το σπίτι της, όπως και η γιαγιά σου, γνωρίζει να ''γνέθει'' με τη ρόκα και το αδράχτι, ετοιμάζοντας το ''νήμα''… Αν θυμάσαι καλά, σ’ αυτήν τη διαδικασία συμμετείχαν και τα παιδάκια, ''λαναρίζοντας'' το μαλλί… Δίπλα ακριβώς, γύρω απ’ το σοφρά κάθονταν οι άντρες, έπιναν ρακή και συζητούσαν μαζί με τις γυναίκες για το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον… Και ο παλιός ''μαστραπάς'' με το λιγοστό νερό της μεγάλης αναμονής, δρόσιζε και ''ξύπναγε'' από το λήθαργο την αγία οικογένεια… Έτσι, όλοι και όλες συμμετείχαν στο ''πλέξιμο της μάλλινης φανέλας'', ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τον ''μεγάλο χειμώνα''…
Βέβαια… σε όλη αυτή τη σκηνή εντοπίζει κανείς την ιδιαιτερότητα της γυναίκας, έναντι του άντρα, να κάνει πολλά χρήσιμα πράγματα συγχρόνως: να γνέθει, να λέει παραδοσιακά τραγούδια στα παιδιά, αλλά κυρίως να προσφέρει ενεργά στη συζήτηση για την προκοπή του ''σπιτιού''… Αν δεν ήταν η γιαγιά σου, δε θα ήξερες σήμερα το ωραίο τραγούδι που μάς απήγγειλες...
Ακόμη και ο λόρδος Βύρων υπήρξε λάτρης και υμνητής της γυναίκας αυτής, που με την ικανότητα και εργατικότητά της μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις κρίσιμες καταστάσεις…
Ευτυχώς σήμερα, η ικανότητα του «γνεσίματος» δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση... Ένας ''αυτάρκης άνθρωπος'', θα πρέπει να γνωρίζει κάθε απαραίτητη ''διαδικασία'' για την επιβίωσή του, συνυπολογίζοντας όλες τις εναλλακτικές ''τεχνικές'', οι οποίες μόνο να προσφέρουν μπορούν… Δεν είναι ''σοφό'', φίλε μου, να υποτιμάμε οτιδήποτε αυτή την εποχή, ας το χρησιμοποιήσουμε για δικό μας όφελος… η γνώση ποτέ δεν έβλαψε…

Με εκτίμηση πάντα…
dropolitissa
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 23:26 pm 05 12 2007

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό dropolitissa » 12:26 pm 22 03 2008

Αξιαγάπητε Βοσκέ μας,
Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι υπάρχουν συμπατριώτες με άποψη και τεκμηριωμένη μάλιστα… αυτό δικαιολογεί και την παρουσία μου εδώ άλλωστε… Με στεναχωρείτε όμως, εξοχότατε, διότι έμμεσα μιλάτε για αποχή και όχι συμμετοχή... Τα ωραία λόγια, σίγουρα, βρίσκουν ανταπόκριση, αλλά οι σπουδαίες πράξεις μπορούν να φέρουν και αποτέλεσμα…
Και μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε και εσείς ως ''ονειροπόλα'', απλώς δικαιούμαι να είμαι αισιόδοξη και να πιστεύω στην ύπαρξή μας… είναι στόχος ζωής για μένα και αν τον υιοθετούσατε θα ήταν θεού έργο… Και έχετε υπ’ όψιν ότι είμαι πρόθυμη να ακολουθήσω ως απλός ''αμνός'', ως ''κρυάρι'', ως ''τσοπανόσκυλο'', 'ως ''βοσκός'' (σε συναγωνίζομαι… πρόσεχε!) ή οτιδήποτε άλλο, αν κριθεί χρήσιμη η συμμετοχή μου…
Αρκεί να το θέλουμε να το κάνουμε όλοι αυτό, ώστε να αποφύγουμε τη ''σιωπή των αμνών''…
Όσον αφορά την εσωστρέφεια, που χαρακτηρίζει την κοινότητά μας, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας, αγαπητέ μου, αλλά είμαστε εδώ να προσπαθήσουμε, να το αλλάξουμε αυτό... Βεβαίως δεν είναι εύκολο, αλλά αν αναλογιστούμε τη θέση μας πριν μερικά χρόνια χρόνια, είμαστε σε καλό δρόμο… Αν προχωρήσουμε ενωμένοι, με το κεφάλι ψηλά, πιστεύοντας στα ιδανικά που μας εμφύτευσαν οι προγονοί μας σε πολύ δύσκολους καιρούς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα… Όλα είναι εφικτά… Όλα είναι μια ιδέα…
Διαθέτουμε και ''αρετήν'' και ''τόλμην''… αρκεί να επικεντρώσουμε στο στόχο μας!!!

Αναμένοντας…
dropolitissa
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 23:26 pm 05 12 2007

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 14:33 pm 22 03 2008

Έχεις αναρτήσει συνολικά 15 δημοσιεύματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, στα 4 εκ των οποίων, ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζεσαι με τον ΙΟ (έλεος!!!) και στα υπόλοιπα 11 δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς να φανείς ''αλβανότερος'' των Αλβανών (δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο, αλλά η σκοπιά από την οποία βλέπεις τα πράγματα δεν διαφέρει πολύ από τη δική τους)

Απλά και μόνο με βάση την παραπάνω παρατήρηση, γεννάς εύλογα ερωτήματα για τις καταβολές σου, το σκοπό αλλά και τις προθέσεις της παρέμβασής σου. Μπορεί να δηλώνεις βορειοηπειρώτης, αλλά για να πείσεις ότι δεν βρίσκεσαι στην ''αντίπερα όχθη'' θα έπρεπε τουλάχιστον ν’ αφιερώσεις παραπάνω από τρεις αράδες στις διεκδικήσεις του βορειοηπειρωτισμού σε ένα σύνολο 15 ολοκληρωμένων τοποθετήσεων (μιας και δείχνεις να έχεις τη δυνατότητα… εάν ήθελες!!!).

Όταν κι αν ποτέ πείσεις για την όχθη του ποταμού στην οποία στέκεσαι, μπορεί και να ασχοληθούμε περισσότερο σοβαρά μαζί σου.

Κατάλαβες σε ποιόν απευθύνομαι, έτσι??!!



Και μια γενικότερη παρατήρηση...
Πολλές φορές, πολλοί εξ’ ημών αφήνουμε την ''προοδευτικότητα'' ή τη ''συντηρητικότητα'' των πολιτικών μας πεποιθήσεων να υπερισχύσουν της βορειοηπειρωτικής μας ιδιότητας και υποκινούμενοι από αυτή, προωθούμε στους κύκλους μας αυτούσια τη διαμάχη μεταξύ (άκρο)αριστερών και (άκρο)δεξιών κύκλων της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Εάν θέλουμε όμως να στηρίξουμε με αξιώσεις τα δίκαιά μας, θα πρέπει όλοι μας, ν’ αντιληφθούμε πως οφείλουμε η ιδεολογία του βορειοηπειρώτη να είναι πρωτίστως ο βορειοηπειρωτισμός.

''Feja e shqiptarit eshte shqiptaria'', είπε ο αλβανός, και στήριξε πάνω στη ρύση αυτή ένα ολόκληρο κράτος.

Ας διδασκόμαστε κι από τους συμπαθέστατους συμπολίτες μας καμιά φορά... δεν είναι κακό...


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό fuegogriega » 17:23 pm 22 03 2008

Αυτός ο Βορειοηπειρωτισμός άκρα δεν θα διαθέτει αγαπητέ Χειμάρρα? Χωρίς χεράκια θα τον αφήσουμε τον καημένο? :lol: :lol: :lol:
fuegogriega
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 21:00 pm 13 02 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 19:33 pm 22 03 2008

Νικόλαος Γκατζογιάννης: Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, Μιλώντας για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είπε (Ούτις πολύ καλή η αναφορά σου, συγχαρητήρια):
http://neb.gr/phpBB2/viewtopic.php?f=13 ... t=&p=26453

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΥΖΥΤΗΣΗΣ

Ζήτημα 1: Απογραφή - Αυτοπροσδιορισμός – Ένταξη Όλων των ΒΗ στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ Μειονότητα
Ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε την απογραφή των εθνικών μειονοτήτων της Αλβανίας, αίτημα που απορρίπτεται από τις αλβανικές κυβερνήσεις οι οποίες, ενώ αρνούνται την απογραφή του Ελληνισμού της Αλβανίας ζητούν από τις κυβερνήσεις άλλων χωρών την απογραφή των πολιτών τους, αλβανικής καταγωγής, για να στηρίξουν τα δικαιώματά τους.
Αναφορά παραπάνω σε αντίστοιχο δικό μου πόστ για κάτι που δικαιούμαστε απολύτως νόμιμα και θα είναι τροχοπέδι σε οποιαδήποτε προσπάθεια των Αλβανών να εισέλθουν σε Ευρωπαϊκή Πορεία.

Ζήτημα 2: Επίσημη Δεύτερη Γλώσσα του Αλβανικού Κράτους η Ελληνική
Ζητάμε επίσης μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Ελλήνων της Αλβανίας στη δημόσια διοίκηση της χώρας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των αδελφών μας, που τους αφαίρεσαν οι αλβανικές κυβερνήσεις.

Αυτό θα φέρει και τα υπόλοιπα, όπως συμμετοχή στην Δημόσια Διοίκηση, όπου θα παρουσιαστεί ανάγκη για δίγλωσσους υπαλλήλους. Εδώ θέλει προσοχή, αγώνα και έξυπνες νομικές κινήσεις, γιατί οι αλβανοί συνήθως υποστηρίζουν την χρήση της μόνο στις αναγνωρισμένες από αυτούς «μειονοτικές» περιοχές.

Ζήτημα 3: Σύνδεση σε διεθνείς οργανισμούς του θέματος των δικαιωμάτων μας με τα δικαιώματα των Αλβανών όπου διαθέτουν εθνικές μειονότητες
Εκτιμάμε, γενικά, ότι η αυτονόμηση του Κοσσυφοπεδίου είναι αποσταθεροποιητική εξέλιξη στα Βαλκάνια, που ενδέχεται να έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα για μας. Θεωρώ, ότι η αυτονόμηση του Κοσόβου θα μας δώσει τη δυνατότητα να πιέσουμε την κυβέρνηση της Αλβανίας να δώσει στους Έλληνες τα δικαιώματα που διεκδικεί από τη Σερβία για τους δικούς της πολίτες.

Ελπίζουμε η ελληνική διπλωματία να μην συνεχίσει να μας συνδέει ατυχώς και βλακωδώς με τα δικαιώματα μεταναστευτικών κοινοτήτων εν Ελλάδι ή άλλων διεκδικήσεων των Αλβανών, όπως στο τελευταίο ταξίδι στα Τίρανα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε κάνοντας επίσημες διαμαρτυρίες ως φορείς ή δημοσιεύσεις ως άτομα σε ελληνικές εφημερίδες και ΜΜΕ, ή και ο καθένας μέσα στο κόμμα του και στους ΒHφιλούς Βουλευτές. Πρέπει να δώσουμε παντού το παρών χωρίς να γλύφουμε και να προσκυνάμε κανέναν.

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΝΤΟΥΝΙ

Την ημέρα που η Αλβανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εξαφανιστούν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Η Νότια Αλβανία θα γίνει "ελληνική". Είναι, ήδη, ελληνική πολιτισμικά. Δεν θα είναι ελληνική γεωγραφικά, αλλά θα είναι ελληνική πολιτισμικά, οικονομικά και καθ' οιονδήποτε άλλο τρόπο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της περιοχής με την οποία η Αλβανία μπορεί να συνεργάζεται πολιτισμικά και οικονομικά και θεωρώ απόλυτα επιτυχημένη την προσπάθειά μας να κρατήσουμε το κομμάτι αυτό της Αλβανίας ελληνικό και ηπειρωτικό.

Ζήτημα 4: Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας
Έχουμε την γνώση, τα μέσα και την θέληση να κάνουμε τον Νότο την Βιτρίνα της Αλβανίας προς τον Ευρωπαϊκό της Παράδεισο; Οι μετροπαθείς «τόσκηδες» πάντα κοντά μας ήταν και κοινωνικά και πολιτισμικά, και πλέον έχουν καταλάβει ότι θα πορευτούν μαζί μας προς τον Ευρωπαϊκό τους δρόμο…

Ζήτημα 5: Οικονομική Ανάπτυξη με προστασία των περιουσιών και Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ελληνοποίησης
Έχει τα κότσια και την θέληση το ελληνικό κράτος να επενδύσει ουσιαστικά στην άνθιση της αγροτικής, τουριστικής και ήπιας βιομηχανικής ανάπτυξης της περιοχής μας σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Η Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου ξεχάστηκε κιόλας; Προστασία των περιουσιών σε ένα νομικό πλαίσιο που αλλάζει κάθε χρόνο στην Αλβανία…

Ζήτημα 6: Εκπαιδευτική, Πολιτισμική και Κοινωνική «Ελληνοποίηση» της Νότιας Αλβανίας
Να πάρουμε με το μέρος μας τους μετριοπαθείς Αλβανούς με διασυνοριακές πολιτιστικές δράσεις, υποτροφίες όχι μόνο στους ΒΗ, αλλά και σε βλάχους και λιάμπηδες αριστεύσαντες, δημιουργία Σύγχρονων Σχολείων και Κολεγίων, διεκδίκηση αυτονομίας στην επιλογή της διδακτέας ύλης στα ιδιωτικά ή κοινωφελή Ιδρύματα ή ένταξη των σχολικών μονάδων της περιοχής στο Σύστημα Εκπαίδευσης Αποδήμων κ.α κ.α. κ.α. από αρχαιολογία μέχρι μουσική.

Ζήτημα 7: Ευρωπαϊκή «Καντονοποίηση» - το όραμα της Ευρώπης του μέλλοντος

Αν διασφαλίσουμε, μακροπρόθεσμα, τα δικαιώματα των ομογενών μας θεωρώ ότι θα έχουμε επιτύχει το στόχο μας, διότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας τα σύνορα δεν έχουν, πλέον, ιδιαίτερη σημασία.

Η Ευρώπη οδεύει προς μία Ευρώπη Ενωμένων Περιφερειών (καντούνι), αυτοδύναμων στα πρότυπα της Γερμανίας και της Ελβετίας (δεν είναι τυχαίες οι υπερπεριφέρειες που σχηματίζονται στην Ελλάδα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ). Ο λόγος βέβαια δεν είμαστε εμείς, αλλά οι πλούσιες βιομηχανικά περιφέρειες της Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, που θέλουν να απαλλαγούν από την αντιαναπτυξιακή τους ένωση με τις περιφέρειες της ίδιας τους της χώρας (π.χ. Σικελία, Ανατολική Γερμανία και γενικότερα Ανατολική Ευρώπη). Τους Αλβανούς του Νότου προφανώς τους ωφελεί η ένωση με εμάς, π.χ. περιφέρεια Νότιας Αλβανίας (Αυλώνα – για να ενταχθεί και η Χειμαρρα, Φιέρι, Πρεμετή, Α. Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι). Τα ζήτημα είναι μακροπρόθεσμο και θέλει να είμαστε προσεκτικοί και να συμμετέχουμε ενεργά από τα γεννοφάσκια του. Γιατί αντίστοιχα μπορεί ο Αλβανοί να αφήσουν έξω την Χειμάρρα ή διάφορες άλλες περιοχές.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ γιατί όλα τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτούν την γνώση, την εξυπνάδα και την πίεση από όλα τα ΑΚΡΑ:
ΠΟΔΙΑ, ΧΕΡΙΑ κ.α! 8)

ΤΑ ΛΕΜΕ

Υ.Γ.1. Οι παραπάνω προσεγγίσεις ίσως είναι αλυτρωτικές και αντιδιεθνιστικές ή ότι άλλο, αλλά αν έχετε άλλη άποψη μακροπρόθεσμης επιβίωσης και αντιμετώπισης ενός επιθετικού και ανθελληνικού κράτους μη δικαίου προς εμάς, τις περιμένω.

Υ.Γ.2. Δροπολίτισσα, είσαι εκτός θέματος, με «γνέσιμο» και «νήμα» εννοούσα ότι όποιος διατείνεται ότι είναι χρόνια σε ένα «επάγγελμα πατριώτη», πρέπει να έχει να μας πει και απόψεις νομικά η επιστημονικά τεκμηριωμένες. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, οπότε συγχωρείσαι προς το παρών.

Υ.Γ.3. Αφήστε τον poison στην ησυχία του μέχρι να βρει γιατρό για το τύφλωμα. Δάσκαλε, τώρα διαβάζω το “Takime me Stalinin”, όπου ο τζιάτζι Ενβέρης λέει στον θείο Στάλιν ότι δεν δύναται να μας χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας στον Εμφύλιο, αν και είμαστε 40.000 κατά προσέγγιση το 1945. Τι κρίμα πολεμόντας τον Ζέρβα θα είχαμε και άλλους Χερό τε Πόπουλιτ να μας κυβερνάνε σήμερα, κατά το poison ευαγγέλιο.

Υ.Γ.4. Εδώ μέσα έχει αξιόλογα άτομα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα βιβλίο/μανιφέστο (πολύ Χότζια διαβάζω τελευταία… χεχε) «Πολιτικές και Δράσεις για ένα Βιώσιμο Ευρωπαϊκό Μέλλον του ΒΗ Ελληνισμού». Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ή αν ξέρετε κάποια δικά μας παιδιά με νομικές και ευρωπαϊκές σπουδές, ενημερώστε με. Λεφτά βρίσκουμε εύκολα, όρεξη και σοβαρή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δουλειά θέλει.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 21:58 pm 22 03 2008

fuegogriega έγραψε:Αυτός ο Βορειοηπειρωτισμός άκρα δεν θα διαθέτει αγαπητέ Χειμάρρα? Χωρίς χεράκια θα τον αφήσουμε τον καημένο? :lol: :lol: :lol:


''Άκρα'' εννοείται και θα διαθέτει dear newcomer, όπως είναι άλλωστε φυσικό (σε συνέχεια του παραλληλισμού σου).
Δεν ήταν σκοπός της παρατήρησής μου να τα αφορίσω, ούτως ή άλλως.
Απλώς, τα ''άκρα'' αυτά, οφείλουν να λειτουργούν έτσι ώστε ''το ένα να νίβει τ' άλλο, άλλα και τα δυο μαζί το... πρόσωπο'', κατά τη λαϊκή ρύση.


...
Τελευταία επεξεργασία από Χειμάρρα και 22:28 pm 22 03 2008, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό lazos » 22:17 pm 22 03 2008

Dervitsiotis έγραψε:Ζήτημα 6: Εκπαιδευτική, Πολιτισμική και Κοινωνική «Ελληνοποίηση» της Νότιας Αλβανίας
Να πάρουμε με το μέρος μας τους μετριοπαθείς Αλβανούς με διασυνοριακές πολιτιστικές δράσεις, υποτροφίες όχι μόνο στους ΒΗ, αλλά και σε βλάχους και λιάμπηδες αριστεύσαντες, δημιουργία Σύγχρονων Σχολείων και Κολεγίων, διεκδίκηση αυτονομίας στην επιλογή της διδακτέας ύλης στα ιδιωτικά ή κοινωφελή Ιδρύματα ή ένταξη των σχολικών μονάδων της περιοχής στο Σύστημα Εκπαίδευσης Αποδήμων κ.α κ.α. κ.α. από αρχαιολογία μέχρι μουσική.


Εξυπνο και σωστότατο.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη σε αδιάφορους καιρούς.
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό ΧΑΝΤΑΚΑΣ » 00:33 am 23 03 2008

Ζότι Πόϊζον", προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η φυλετική σου καταγωγή. Αν, όπως δηλώνεις είσαι Έλληνας, αυτό δεν αναιρεί την αλβανοφρονία σου.
1. Αμφισβητείς τις γνώσεις μου και εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να σε μεταπείσω. Είμαι ένας αγράμματος μπροστά σε ένα τέρας μορφώσεως όπως είσαι εσύ. Ξέρεις όμως, εμείς μάθαμε την ιστορία μας μέσα από τις διηγήσεις των γονέων μας και των παππούδων μας, μέσα από τις μνήμες μας για τα όσα προλάβαμε να γευτούμε από την εποχή Αλία. Εσύ όμως είσαι εκτός της συλλογικής και ατομικής μνήμης. Δεν έχεις να πεις τίποτε για μνημοσύνης. Για αυτό και σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, διαβάζεις "βιβλία". Φυσικά ούτε γνωρίζεις ούτε δέχεσαι ότι τυρρανούνται οι "συνάνθρωποί" σου. Εσύ συνέχιζε να διαβάζεις (είδες αποφεύγω να χρησιμοποιω εθνικιστικούς όρους όπως "συμπατριώτες"). Εκεί είναι και η διαφορά μας. Για την οικογένειά μου, για τη Χιμάρα, για τον Χότζα, για τον Πόλεμο του ’40 και μετά, για τη σχολική απεργία, για τις δολοφονίες των Χιμαριωτισών και των Χιμαριωτών, για τον Αυτονομιακό αγώνα κ.λ.π., εγώ τα έχω ακούσει από αυτόπτες μάρτυρες ή έχω ακούσει και τα τραγούδια που συνοδεύουν αυτά και άλλα σημαντικά σημεία της ιστορίας μας. Εσύ κάτσε και διάβασε παραμυθάκια διαφόρων κρατών, δηλαδή της Αλβανίας.
2. προφανώς και δεν πιστεύεις στη «γενναία ελληνική ψυχή», αφού προσπέρασες τη θεμελιώδη αντίθεση μεταξύ του σκλάβου και του τυράννου, μεταξύ του καταπιεστή και του καταπιεζόμενου ή (ίσως) για να το καταλάβεις και καλύτερα μεταξύ του εκμεταλλευτή και του εκμεταλλευομένου. "Σφάξαν αυτοί, σφάξατε και εσείς - άρα πάτσοι ή ομοίως συνένοχοι". Ευτυχώς για σένα δεν ζούσες την εποχή της γαλλικής επανάστασης, γιατί θα έκανες πρακτική με κάποιο γιατρό που πήρε βραβείο για μια κατασκευή του.
3. Ακριβώς με το ζήτημα των τσάμηδων, επαναλαμβάνεις τις απόψεις της αλβανικής προπαγάνδας: «δεν έφταιγαν όλοι αλλά οι αρχηγοί τους». Shume mire! Μήπως ξέρεις τι έκαναν μονάδες του ΕΛΑΣ με τους αντίστοιχους αλβανοτσάμηδες της δυτικής Μακεδονίας; Αφού ανοίγεις βιβλία, κάπου θα το βρεις… Μήπως ξέρεις τι έκανε ο Σταλίνης με εθνότητες που θεώρησε συνεργάτες των γερμανών; Μήπως έχεις ακούσει για τους σουδήτες; Για την Πρωσία μήπως;
4. Επειδή είσαι πολύ «διαβασμένος» πρέπει να επαναλάβεις το κεφάλαιο της Ιστορίας που αναφέρεται στη διαφορά μεταξύ «αφορμής» και «αιτίας». Ώστε οι κεμαλικοί ομοϊδέατες σου, γενοκτόνησαν τους ποντίους διότι συνεργάστηκαν με τους Ρώσους; Για πήγαινε να κάνεις κανα μπάνιο μπας και συνέλθεις. Και πρόσεξε μας διαβάζουν πολλοί.
5. είσαι υπέρ του αυτοπροσδιορισμού και της αναγνώρισης δικαιωμάτων στους «τούρκους» της δυτικής Θράκης. Θέλεις εγώ να αποδώσω δικαιώματα σε μειονότητες για να ικανοποιηθείς εσύ; Εντάξει, λέω ο καθένας ότι θέλει να κάνει. Δικαιώματα όμως σε ένα κράτος αποδίδονται μέσα από επίσημα έγγραφα και συνθήκες. Η χώρα σου έχει υπογράψει ένα κάρο από τέτοια χαρτιά. Θα μας τα αποδώσετε; Πάντως το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, ούτε εσύ προσωπικά το αναγνωρίζεις για όσους από εμάς είναι αλβανόφωνοι. Μας μεταφέρεις τη νέα άποψη των Τιράνων περί Ελλήνων και προσθέτεις του «ελληνόφωνες» Χιμαραίους και τους Αρτινούς. Να σε ρωτήσω ρε προφέσορα: ξέρεις πόσα χωριά ήταν ελληνόφωνα στις αρχές του 20ου αιώνα; Ή μήπως ξέρεις ποια χωριά έλαβαν μέρος το 1914 στο ένοπλο αγώνα εναντίον των αφεντικών σου; Αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να επανέλθουν στα φυσιολογικά;
6. Λες να μην ανακατεύουμε διεθνείς συνθήκες και απόδοση δικαιωμάτων. Τόση μόρφωση πια. Και πως ρε τέρας μορφώσεως, θα αναγνωριστεί ένα σωματείο ως «τούρκικο» όταν επίσημα η «μαμά τουρκία» έχει υπογράψει για θρησκευτική μειονότητα; Ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα στις εθνικές και τις θρησκευτικές μειονότητες; Γιατί δεν μας γράφεις για τη συνθήκη της Λωζάνης; Προσπαθείς να αποφύγεις να μιλήσεις για το δικό μας θέμα, ανακατεύοντας πολλά. Αλλά και για τα άλλα μιλάς σαν απολογητής των επιδρομέων.
8. Μην κλαις για τα δικαιώματα που έχουν ή δεν έχουν οι «τούρκοι» σου. Τα γνωρίζεις καλά; Για αράδιασέ τα μας βρε σαϊνι να δούμε και εμείς οι αγράμματοι τι δικαιώματα έχει μια θρησκευτική μειονότητα στην Ελλάδα και τι μια Εθνική στην Αλβανία. (Οι Πομάκοι ή οι μουσουλμάνοι τσιγγάνοι, είναι για σένα «Τούρκοι»;) Δεν βλέπω να αναφέρεις τίποτα για κωνσταντινουπολίτες, ίμβριους, τενέδιους, χριστιανούς και κρυπτοχριστιανούς. Οι Κούρδοι έχουν δικαίωμα να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους; Έχεις ακούσει για λαούς και εθνότητες στη σύγχρονη Μικρά Ασία; Αν θες να την πας μακριά τη βαλίτσα, προχώρα. Το στρατόπεδό σου είναι αυτό που έχει μαντρώσει τους λαούς, είναι αυτό που έχει έρθει ως κατακτητής στην περιοχή. Και γιαυτό βρίσκεται συνέχεια στην τσίτα. Ρόδα είναι και γυρίζει.
9. Για τους χιμαραίους θα προσέχεις πολύ καλά τι λες. Όλοι όσοι είμαστε ντόπιοι, είμαστε και Έλληνες. Σου τόγραψα ήδη, αλλά φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες. Και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας: η Χιμάρα δεν έχει μιλήσει ακόμα. Μην την προσβάλεις.
10. Ξέρεις, παλαιότερα μας εκτελούσατε, μας φυλακίζατε, μας εξορίζατε, μας βασανίζατε με την κατηγορία του «ελληνόφιλου». Τώρα αλλάξατε την πλάκα και μας αποκαλείτε «εθνικιστές» και «Ελληναράδες». Οι τούρκοι «Γκρίζοι Λύκοι» και οι Αλβανοί «Εθνικιστές» είναι ομογάλακτοί σου ή μάλλον καλύτερα τα αφεντικά σου. Εσύ είσαι ένας κακομοίρης συνεργάτης των κατακτητών. Είσαι μόνον ένας απλός «ελληνόφωνας». Και να ξέρεις, αν η μοίρα με είχε γεννήσει «αλβανό» ή «τούρκο» θα διαδήλωνα την αλληλεγγύη μου στους κατατρεγμένους λαούς και θα απαιτούσα από την κυβέρνηση να μετανοήσει για τα όσα έκανε και κάνει εναντίον τους. Εσύ τι κάνεις;
11. σε πονάει που οι άνθρωποι μπορούν στην Ελλάδα να εκφραστούν και να βαπτίζουν τα παιδιά τους και όχι να πιέζονται να επιλέξουν από τις λίστες με τα «ιλλυρικά» ονόματα; Τι σχέση έχεις με αυτούς που σε κάθε τυραννία λένε «ΌΧΙ»; Εσύ είσαι «ναινέκος». Κάτσε στα αυγά σου και μην ανακατεύεσαι. Άσε όποιον θέλει να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί. Εσύ απλώς βρίσκεσαι στην άκρη και απολαμβάνεις τους κόπους και τις θυσίες άλλων. Την υπηκοότητα θα την πάρεις ή θα καταγγείλεις τον ελληνικό εθνικισμό; Θα υπηρετήσεις στον ελληνικό στρατό ώστε να ενημερώνεις «αρμοδίως» για τις «επιθετικές» και «ιμπεριαλιστικές» διαθέσεις του;
12. Αύριο μπορεί το σύμπαν να καταρρεύσει ή να το ρίξουμε και η Αλβανία να κάνει ένα βήμα πίσω και να μας αφήσει ήσυχους. Εσύ θα συμμετάσχεις στο αντάρτικο επιστροφής των αλβανικών εδαφών; Μάλλον από κάποια άλλη ιστοσελίδα θα μας πρήζεις εκείνα τα ισπανικά…
13. Κατηγόρησες τα 17χρονα, αλλά εσύ είσαι ήδη καλά καταρτισμένος από το βιβλίο της Ρεπούση και ΣΙΑ. Μήπως είσαι στην ευρύτερη ομάδα; Τίποτα αρρωστημένοι ΙΟΙ, Σοράκια, Νατοάκια κλπ; Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Σε κάθε εποχή και πάντα με τον ισχυρό…
14. Φαίνεται πως πηγαίνεις συστηματικά, σε κοινωνικές και εθνικοπολιτικές εκδηλώσεις και ρωτάς τους Πυλιουριώτες, Βουνιώτες, Κορυτσαίους κ.ά. για το εθνικό τους φρόνημα. Το κάνεις από προσωπικό ενδιαφέρον ή αυτή είναι η δουλειά σου; Μη χολοσκάς ότι είναι να γίνει θα γίνει.
15. Δηλητηριώδη, δεν σε αποκαλώ οχία, τι είσαι; ένας απλός αλβανόφρονας ή ένας προβοκάτορας; Ελπίζω μόνο το πρώτο, γιατί ίσως θα ήταν δυνατόν να βοηθηθείς και να επανέλθεις στην Αλήθεια και την ψυχική σου γαλήνη. Διεθνιστής είπαμε δεν είσαι, γιατί θα έλεγες ένα λόγο και για εμάς.
16. και για να το κλείνουμε το παραμύθι. Αγαπώ την πατρίδα μου την Ελλάδα, δεν ρωτώ αν εσύ την αγαπάς. Τι σε πειράζει όμως να απαιτώ και την αναγνώριση των δικαιωμάτων μου στον τόπο μου; Η Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου άργησαν 94 χρόνια ακριβώς, ούτε μια μέρα λιγότερο. Αυτοί όντως έχουν διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο: αυτό που αφορά την επανάσταση των Ηπειρωτών και την ένοπλη απαίτησή μας για επανένωση. Κυρίως όμως κατάλαβαν το κεφάλαιο που ανέφερε τη αρνητική στάση των Μεγάλων Δυνάμεων απέναντί μας. Kuptove?
Σήκου Χιμάρα, σήκου
σήκου τι καρτερείς;

Να σηκώσεις τα παιδιά σου
να κουνήσουνε τη Γης
ΧΑΝΤΑΚΑΣ
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 00:07 am 21 01 2007
Τοποθεσία: Χιμάρα & πάσης Ελλάδος

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 01:03 am 26 03 2008

Καλησπερίζω τους απανταχού αυτονομιστές,
Έχω πρόβλημα με την σύνδεσή μου γι' αυτό και δεν έχω χρησιμοποιήσει Ιντερνετ τις τελευταίες ημέρες. Απαντάω πρόχειρα και εν συντομία:
Μην κλαις για τα δικαιώματα που έχουν ή δεν έχουν οι «τούρκοι» σου. Τα γνωρίζεις καλά; Για αράδιασέ τα μας βρε σαϊνι να δούμε και εμείς οι αγράμματοι τι δικαιώματα έχει μια θρησκευτική μειονότητα στην Ελλάδα και τι μια Εθνική στην Αλβανία. (Οι Πομάκοι ή οι μουσουλμάνοι τσιγγάνοι, είναι για σένα «Τούρκοι»;) Δεν βλέπω να αναφέρεις τίποτα για κωνσταντινουπολίτες, ίμβριους, τενέδιους, χριστιανούς και κρυπτοχριστιανούς. Οι Κούρδοι έχουν δικαίωμα να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους; Έχεις ακούσει για λαούς και εθνότητες στη σύγχρονη Μικρά Ασία; Αν θες να την πας μακριά τη βαλίτσα, προχώρα. Το στρατόπεδό σου είναι αυτό που έχει μαντρώσει τους λαούς, είναι αυτό που έχει έρθει ως κατακτητής στην περιοχή. Και γιαυτό βρίσκεται συνέχεια στην τσίτα. Ρόδα είναι και γυρίζει.

Για τους Ίμβριους, τους Τενέδιους, τους Κωνσταντινουπολίτες κλπ. πιστεύω και λέω όσα γράφεις εσύ. Η συμπεριφορά που έτυχαν από την Τουρκία ήταν εγκληματική. Αυτό όμως το πιστεύουν και αρκετοί Τούρκοι, που τολμάνε και μιλάνε για γενοκτονία Αρμενίων, γενοκτονία και διωγμό Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας. Αλλά δυστυχώς, κάποιοι Τούρκοι "εθνικόφρονες", γαλουχημένοι με τις αρετές και την ιστορία του έθνους τους, αδυνατούν να το πιστέψουν και τους αποκαλούν πράκτορες των Ελλήνων και προδότες. Φτάνουν στο σημείο να τους σκοτώνουν κιόλας. Ελπίζω να μην σου βάζω ιδέες.

[quote]Ή μήπως ξέρεις ποια χωριά έλαβαν μέρος το 1914 στο ένοπλο αγώνα εναντίον των αφεντικών σου; ......... Μην κλαις για τα δικαιώματα που έχουν ή δεν έχουν οι «τούρκοι» σου............. Εσύ είσαι «ναινέκος». Κάτσε στα αυγά σου και μην ανακατεύεσαι. .............Την υπηκοότητα θα την πάρεις ή θα καταγγείλεις τον ελληνικό εθνικισμό; Θα υπηρετήσεις στον ελληνικό στρατό ώστε να ενημερώνεις «αρμοδίως» για τις «επιθετικές» και «ιμπεριαλιστικές» διαθέσεις του; .......................Φαίνεται πως πηγαίνεις συστηματικά, σε κοινωνικές και εθνικοπολιτικές εκδηλώσεις και ρωτάς τους Πυλιουριώτες, Βουνιώτες, Κορυτσαίους κ.ά. για το εθνικό τους φρόνημα. Το κάνεις από προσωπικό ενδιαφέρον ή αυτή είναι η δουλειά σου; ............Kuptove?............ Κατηγόρησες τα 17χρονα, αλλά εσύ είσαι ήδη καλά καταρτισμένος από το βιβλίο της Ρεπούση και ΣΙΑ. Μήπως είσαι στην ευρύτερη ομάδα; Τίποτα αρρωστημένοι ΙΟΙ, Σοράκια, Νατοάκια κλπ; Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Σε κάθε εποχή και πάντα με τον ισχυρό ............Ξέρεις, παλαιότερα μας εκτελούσατε, μας φυλακίζατε, μας εξορίζατε, μας βασανίζατε με την κατηγορία του «ελληνόφιλου». Τώρα αλλάξατε την πλάκα και μας αποκαλείτε «εθνικιστές» και «Ελληναράδες». Οι τούρκοι «Γκρίζοι Λύκοι» και οι Αλβανοί «Εθνικιστές» είναι ομογάλακτοί σου ή μάλλον καλύτερα τα αφεντικά σου. Εσύ είσαι ένας κακομοίρης συνεργάτης των κατακτητών. Είσαι μόνον ένας απλός «ελληνόφωνας». Και να ξέρεις, αν η μοίρα με είχε γεννήσει «αλβανό» ή «τούρκο» θα διαδήλωνα την αλληλεγγύη μου στους κατατρεγμένους λαούς και θα απαιτούσα από την κυβέρνηση να μετανοήσει για τα όσα έκανε και κάνει εναντίον τους. Εσύ τι κάνεις;
/quote]
Αλήθεια ρε φίλε, τον διάλογο ποιος σου το έμαθε;
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 01:08 am 26 03 2008

Ζήτημα 6: Εκπαιδευτική, Πολιτισμική και Κοινωνική «Ελληνοποίηση» της Νότιας Αλβανίας
Να πάρουμε με το μέρος μας τους μετριοπαθείς Αλβανούς με διασυνοριακές πολιτιστικές δράσεις, υποτροφίες όχι μόνο στους ΒΗ, αλλά και σε βλάχους και λιάμπηδες αριστεύσαντες, δημιουργία Σύγχρονων Σχολείων και Κολεγίων, διεκδίκηση αυτονομίας στην επιλογή της διδακτέας ύλης στα ιδιωτικά ή κοινωφελή Ιδρύματα ή ένταξη των σχολικών μονάδων της περιοχής στο Σύστημα Εκπαίδευσης Αποδήμων κ.α κ.α. κ.α. από αρχαιολογία μέχρι μουσική.


Ο Χότζα προσπαθούσε να μας αφελληνίσει και να μας "αλβανοποιήσει¨. Αλήθεια ρε φίλε, τον έχεις βγάλει τον τζάτζη από μέσα σου;
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 01:20 am 26 03 2008

Έχεις αναρτήσει συνολικά 15 δημοσιεύματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, στα 4 εκ των οποίων, ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζεσαι με τον ΙΟ (έλεος!!!) και στα υπόλοιπα 11 δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς να φανείς ''αλβανότερος'' των Αλβανών (δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο, αλλά η σκοπιά από την οποία βλέπεις τα πράγματα δεν διαφέρει πολύ από τη δική τους.


Επειδή προφανώς ανεφέρεσαι σ' εμένα, όταν αναφέρω ότι στην Χιμάρα ο μισός πληθυσμός είναι Έλληνες και δικαιούνται να διδάσκονται στα σχολεία την ελληνική γλώσσα, υποστηρίχω αλβανικές θέσεις; Θα ήμουν δηλαδή "ελληνόφρονας" αν έλεγα ότι μέχρι τον Γενούσο ποταμό η πλειοψηφία είναι Β. Ηπειρώτες.

Απλά και μόνο με βάση την παραπάνω παρατήρηση, γεννάς εύλογα ερωτήματα για τις καταβολές σου, το σκοπό αλλά και τις προθέσεις της παρέμβασής σου. Μπορεί να δηλώνεις βορειοηπειρώτης, αλλά για να πείσεις ότι δεν βρίσκεσαι στην ''αντίπερα όχθη'' θα έπρεπε τουλάχιστον ν’ αφιερώσεις παραπάνω από τρεις αράδες στις διεκδικήσεις του βορειοηπειρωτισμού σε ένα σύνολο 15 ολοκληρωμένων τοποθετήσεων (μιας και δείχνεις να έχεις τη δυνατότητα… εάν ήθελες!!!).


Είμαι Β. Ηπειρώτης Έλληνας 100%, όπως κ' εσύ. Για τις διεκδικήσεις μας διαδηλώνω στους δρόμους. Αλλά εδώ δεν συνομιλώ με εθνικιστές Αλβανούς, αλλά με Έλληνες ομολόγους τους. Και απαντάω ανάλογα.

''Feja e shqiptarit eshte shqiptaria'', είπε ο αλβανός, και στήριξε πάνω στη ρύση αυτή ένα ολόκληρο κράτος.

Ας διδασκόμαστε κι από τους συμπαθέστατους συμπολίτες μας καμιά φορά... δεν είναι κακό...


...
Έχεις αναρτήσει συνολικά 15 δημοσιεύματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, στα 4 εκ των οποίων, ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζεσαι με τον ΙΟ (έλεος!!!) και στα υπόλοιπα 11 δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς να φανείς ''αλβανότερος'' των Αλβανών (δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο, αλλά η σκοπιά από την οποία βλέπεις τα πράγματα δεν διαφέρει πολύ από τη δική τους)

Απλά και μόνο με βάση την παραπάνω παρατήρηση, γεννάς εύλογα ερωτήματα για τις καταβολές σου, το σκοπό αλλά και τις προθέσεις της παρέμβασής σου. Μπορεί να δηλώνεις βορειοηπειρώτης, αλλά για να πείσεις ότι δεν βρίσκεσαι στην ''αντίπερα όχθη'' θα έπρεπε τουλάχιστον ν’ αφιερώσεις παραπάνω από τρεις αράδες στις διεκδικήσεις του βορειοηπειρωτισμού σε ένα σύνολο 15 ολοκληρωμένων τοποθετήσεων (μιας και δείχνεις να έχεις τη δυνατότητα… εάν ήθελες!!!).

Όταν κι αν ποτέ πείσεις για την όχθη του ποταμού στην οποία στέκεσαι, μπορεί και να ασχοληθούμε περισσότερο σοβαρά μαζί σου.

Κατάλαβες σε ποιόν απευθύνομαι, έτσι??!!



Και μια γενικότερη παρατήρηση...
Πολλές φορές, πολλοί εξ’ ημών αφήνουμε την ''προοδευτικότητα'' ή τη ''συντηρητικότητα'' των πολιτικών μας πεποιθήσεων να υπερισχύσουν της βορειοηπειρωτικής μας ιδιότητας και υποκινούμενοι από αυτή, προωθούμε στους κύκλους μας αυτούσια τη διαμάχη μεταξύ (άκρο)αριστερών και (άκρο)δεξιών κύκλων της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Εάν θέλουμε όμως να στηρίξουμε με αξιώσεις τα δίκαιά μας, θα πρέπει όλοι μας, ν’ αντιληφθούμε πως οφείλουμε η ιδεολογία του βορειοηπειρώτη να είναι πρωτίστως ο βορειοηπειρωτισμός.

''Feja e shqiptarit eshte shqiptaria'', είπε ο αλβανός, και στήριξε πάνω στη ρύση αυτή ένα ολόκληρο κράτος.

Ας διδασκόμαστε κι από τους συμπαθέστατους συμπολίτες μας καμιά φορά... δεν είναι κακό...
...

Feja ime eshte e verteta. E kuptove?
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Elen » 13:00 pm 26 03 2008

Παράκληση: μπορείτε να επικεντρωθείτε στο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση !

Κουράστηκα να διαβάζω ολόκληρα κατεβατά με προσωπικές κόντρες .

Διαφορετικά ας κλειδώσει και αυτό το θέμα .....αφού και πάλι ξεφύγαμε από το topic
Άβαταρ μέλους
Elen
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 12:21 pm 15 03 2007
Τοποθεσία: Αγ. Ανδρέας - Ριζά

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 16:01 pm 26 03 2008

poison έγραψε:Επειδή προφανώς ανεφέρεσαι σ' εμένα, όταν αναφέρω ότι στην Χιμάρα ο μισός πληθυσμός είναι Έλληνες και δικαιούνται να διδάσκονται στα σχολεία την ελληνική γλώσσα, υποστηρίχω αλβανικές θέσεις;



Συνεχίζεις να

Χειμάρρα έγραψε:...δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς να φανείς ''αλβανότερος'' των Αλβανών.



Οπότε,

Χειμάρρα έγραψε:Όταν κι αν ποτέ πείσεις για την ''όχθη του ποταμού'' στην οποία στέκεσαι, μπορεί και να ασχοληθούμε περισσότερο σοβαρά μαζί σου.



...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 19:11 pm 26 03 2008

Όταν κι αν ποτέ πείσεις για την ''όχθη του ποταμού'' στην οποία στέκεσαι, μπορεί και να ασχοληθούμε περισσότερο σοβαρά μαζί σου.

Μην ασχολείσαι μαζί μου, δεν σου το ζήτησα ποτέ. Εσύ μου απευθύνθηκες άλλωστε πρώτος. Εγώ έχω τις απόψεις μου, με τις οποίες μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα, πολλώ δε μάλλον για τις όχθες του ποταμού που εσύ μιλάς. Στα δικά μου τα μάτια αυτοί που στέκονται στις 2 όχθες, δεν είναι εχθροί, αλλά φίλοι και συνάνθρωποι. Και για να περάσουν το ποτάμοι πρέπει να χτίσουν και οι 2 μία γέφυρα. Tani me kuptove?
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό fuegogriega » 01:54 am 27 03 2008

Αγαπημένο μου δηλητήριο...Σου γράφω από μακριά για να σε ευχαριστήσω που δίνεις νόημα σε αυτή εδώ τη θεματική ενότητα. Πραγματικά, τι νόημα θα είχε εάν όλοι μαζί συμφωνούσαμε για την αυτονομία, την ανεξαρτησία ή την ένωση με την Ελλάδα. Βαρετό θα ήταν. Ενώ με τη δική σου παρουσία ανάβουν τα αίματα, μας ιντριγκάρεις , μας παθιάζεις. Να σαι καλά παλικάρι μου, ο θεός να σου κόβει μέρες και να μας δίνει χρόνια, γιατί πραγματικά επιτελείς έργο. Ξέρω, εσύ γουστάρεις, πορώνεσαι με την κόντρα γιατί αποκτά νόημα η μίζερη καθημερινότητα σου. Επιτέλους βρέθηκαν και κάποιοι να ασχοληθούν μαζί σου και να σου δώσουν λίγη σημασία. Εάν είναι να λειτουργούμαι σαν ψυχοθεραπευτές, χαλάλι σου. Εσύ όμως, όπως καταλαβαίνεις, αυτό που καταφέρνεις είναι να μας ενώνεις, να μας φέρνεις πιο κοντά στο όνειρο(από το οποίο πολύ σύντομα, κάτι εφιάλτες σαν και σένα θα πάρουν πόδι). Μπράβο παλικάρι μου, άξιος... Και για δική σου ενημέρωση σου παραθέτω τα ακόλουθα.....(όποτε θες σου έχω και άλλα)..

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

8) 8) 8) 8) 8)
fuegogriega
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 21:00 pm 13 02 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:25 pm 27 03 2008

poison έγραψε:Στα δικά μου τα μάτια αυτοί που στέκονται στις 2 όχθες, δεν είναι εχθροί, αλλά φίλοι και συνάνθρωποι. Και για να περάσουν το ποτάμοι πρέπει να χτίσουν και οι 2 μία γέφυρα.

Μεσιέ Πουασόν... εμένα πάντως με ενδιαφέρει η άποψη σου (την οποία δεν έχω δεί πάνω στα 7 ζητήματα που έθεσα)! Όπως και όλες οι απόψεις και από τις δύο όχθες του ποταμού, αλλά και από τα κούτσουρα και την λάσπη που κατά καιρούς φέρνει το ποτάμι. Προσωπικά πιστεύω ότι με κούτσουρα δεν φτιάχνεις γιοφύρι, αλλά φράγμα που πλημμυρίζει όλο τον κάμπο...

ΤΑ ΛΕΜΕ

Υ.Γ.1. Περιμένω συνεχίζοντας να διαβάζω τα άπαντα του αγαπητού μου τζιάτζι (άλλωστε στο Historia e PPSH-se είχα και καλό δάσκαλο).
Υ.Γ.2. Ο ουμανισμός, ο διεθνισμός, ο ανθρωπισμός και η ρομαντική αναζήτηση της αλήθειας, διέπει όλους τους νοήμονες ανθρώπους. Με την διαφορά όμως ότι δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο όπου αν σε χαστουκίσει ο Αλβανός του γυρνάς και το άλλο μάγουλο. Αυτό μόνο ΕΝΑΣ στην ιστορία της ανθρωπότητας και του Χριστιανισμού ήταν ΙΚΑΝΟΣ να το κάνει.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό EPIRUS » 15:44 pm 27 03 2008

Είπα να μπώ και έγω στο σάιτ της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και έχω την αίσθηση ότι μιλάω με UCEKA-δες :conf: . Παρατηρώ ότι πολλόι εξ υμών έχουν μπερδέψει τον ρόλο της Νεολαίας μας και γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα των έκαστοτε ακραίων πολιτικών καταστάσεων καθώς και των αρχηγών αυτών.

Στην αρχική σελίδα αναφέρεστε σε αθώες παιδικές ψυχές ενω στο φορούμ ασκείτε μια προπαγάνδα χωρίς - ΤΕΛΟΣ !

Ετσί όπως πάτε να ξέρετε οτι μοναχικός θα είναι ο δρόμος σας γιατί οι νέοι βορειοηπειρώτες δεν έχουν ανάγκη όυτε την υποκρισία σας άλλα ούτε και την ανικανοποίητη αλαζονεία σας.

Λίαν συντόμως πιστεύω ότι αντί για Νε.Β θα μιλάμε για Νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Βορείου Ηπείρου :conf: :lol: !
EPIRUS
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 15:29 pm 27 03 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό DRAKOS » 17:00 pm 27 03 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ Τ' ΑΥΤΙ!!!!
Άβαταρ μέλους
DRAKOS
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 17:46 pm 20 02 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό laertis » 18:29 pm 27 03 2008

Αγαπητοι συμπατριωτες,διεθνιστες,,αλβανοτραφεις,ελληνοτραφεις καλησπερα σας.Μην αντεχοντας αλλο αυτον τον εμφυλιο ''σπαραγμο'' που εχει προκυψει αναμεσα στον διεθνιστη ακροαριστερο poisson και στο υπολοιπο φορουμ αποφασισα να παρω θεση ελπιζοντας να χαμηλωσει η ενταση των τονων ,που ειναι ιδιαιτερα τεταμενοι τον τελευταιο καιρο. Εχετε φτασει ως στο σημειο να κανετε προσωπικες επιθεσεις ο ενας στον αλλον χρησιμοποιωντας απαξιωτικους χαρακτηρισμους.Φιλε poisson αυτοαποκαλεισαι δημοκρατης,πρεπει να ξερεις ομως οτι αυτο που χαρακτηριζει εναν τετοιο ανθρωπο ειναι η ανοχη στισ αλλες αποψεις και κυριως στις ακρεες.Οπως εσυ απαιτεις να σεβονται τις δικες σου αποψεις ετσι και εσυ αντιστοιχα πρεπει να σεβεσαι τις αποψεις των αλλων.Απο κει και περα αν διαθετεις τα καταλληλα επιχειρηματα μπορεις να τους πεισεις για την αληθεια των ιδεων σου.
Και τωρα παμε να αναλυσουμε λιγο αυτα που εχουν ειπωθει. Και για να μην φανω οτι θελω να κανω αντιπολιτευση στον poisson θα ξεκινησω με την αλλη πλευρα.Φιλοι μου πατριωτες πρωτον θελω να ξερετε οτι ανηκω στο δικο σας ρευμα.Θελω να κανω εναν διαχωρισμο ομως εδω.Δεν ανηκω στο ιδιο ρευμα με αυτους που πιστευουν οτι Η Β.Η φτανει ως τον Γενουσο ποταμο.Αυτοι κατα την αποψη μου το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να αφησουν το φορουμ μας ησυχο και να διαωασουν κανενα χαρτι, και α;ν ακομα δεν εχουν αλλαξει αποψη τοτε ας πανε να ζησουν για λιγο καιρο στις οχθες του Γεννουσου ποταμου μηπως και ξυπνησουν τον πατριωτισμο στους αλβανοποιημενους Ελληνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κυριοι θεωρω πατριωτες ολους οσους αγαπουν τον τοπο τους και που θα τον υπερασπιζοντουσαν με καθε τιμημα.Το λιγοτερο φιλε poisson θεωρω οτι ειναι η παρα;ποιηση της αληθειας προς οφελος μας,χρις βεβαια να φτανουμε σε ακροτητες.Ως τωρα ομως θεωρω οτι δεν εχουμε φτασει ακομα σε αυτο το σημειο.Παμε λιγο ομως σε αυτα που εχουν ειπωθει. Ειπωθηκε απο προσωπο θηλυκου γενους οτι στα πατρια μας εδαφη μεγαλωσε με την λεξη αυτονομια. Περιεργο μαλλον σε διαφορετικη χωρα μεγαλωσαμε. Η γιαγια μου με καταγωγη απο αμιγως ελληνοφωνο χωριο στα συνορα με την Ελλαδα δεν την γνωριζει αυτη την λεξη ,οπως δεν γνωριζει ουτε λεξη αλβανικη.Βεβαια ουτε εγω θυμαμαι καμια τετοια λεξη.Θυμαμαι να ακουμε κρυφα ελληνικα τραγουδια, να δουμε κρυφα ΕΡΤ αλλα την λεξη αυτονομια δεν την θυμαμαι.Σε πποια χωρα μεγαλωσε η φιλη μας παραμενει αγνωστο.
Πολλοι μιλουν για αυτονομια.Ειμαι μαζι σας και με το παραπανω.Αν ομως αυριο ερχοταν καποιος και μου ελεγε οτι η πατριδα μου κηρυσσεται αυτονομη,θα χαιρομουν αφανταστα, αλλα θεωρω απιθανη την επιστροφη μου.Το κακο ειναι οτι πολλοι θα συμφωνουσαν μαζι μου. Ποιος π.χ θα αφηνε μια πολλα υποσχομενη δουλεια σε μια προγραμματιστικη εταιρια, ή σε μια πολυεθνικη για να γυρισει στο χωριο του.Ουτε τις σημερινες μας ανεσεις δεν ειμαστε διαθεσιμοι να θυσιασουμε.Αρα κυριοι πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες.Για να ζητησουμε αυτονομια πρεπει πρωτα να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις.Αμιγης ελληνικος πληθυσμος,κατι που τεινει να ελαχιστποιηθει στα μερη μας και αναπτυξη απο την αλλη.Αν τοτε συντρεχουν λογοι περι αυτονομιας ,οπως κατ;απιεση και διωγμοι τοτε ναι μπορουμε να την απαιτησουμε.Οπως ενα παιδι για να τρεξει πρεπει πρωτα να μπουσουλησει ετσι και εμεις πρεπει πρωτα να μπουσουλισουμε,για τρεξιμο δεν το συζητω καν.Πως απαιτουμε αυτονομια οταν ντρεπομαστε να αυτοπροσδιοριστουμεως μειονοτητα στη μεγαλη μας πατριδα την, την Ελλαδα.Οταν δεν μπορουμε να πεισουμε τους συμπατριωτες μας ελληνες για την ελληνικοτητα μας και τα δικαιωματα που απορρεουν πως θα καταφερουμε να πεισουμε τους αλλοεθνεις αλβανους που τους διεκδικοπυμε ενα κομματι το οποιο βασει συνθηκων ειναι δικο τους.
Και τωρα παμε στον φιλο μας τον poisson. Κατ'αρχας συμφωνω με του την πλειοψηφια που θεωρει οτι ουτε καν η αλβανικη προπαγανδα δεν υπερασπιζεται τοσο καλα τις αποψεις της.Πρωτον, τους διωγμους εναντιον των τσαμηδων τους διεπραξε ο ελληνικος στρατος και οχι ο ελληνικος λαος.Δεν καταλαβαινω γιατι τους εκαστοτε διωγμους των ελληνων τους διεπραξαν αποκλειστικα οι αλλοι στρατοι ,με τους αντιστοιχους λαους να κλαινε που τους αποχωριζονται,και τις σφαγες των ελληνων να ειναι συνυπευθυνος ολοκληρος ο ελληνικος λαος.Ο φιλος μας ο poisson ισχυριζεται οτι ειναι διεθνιστης πιστευοντας οτι ολοι οι λαοι μπορουν να ζησουν αγαπημενοι.Ασς μας πει ομως μια φορα που συνεβη αυτο το γεγονος και τοτε θα γινω και εγω διεθνιστης.Ακομα και στην Αλβανια που συμφωνα με το καθεστως επρεπε ολοι να ειναι αγαπημενοι, με την καταρρευση του αποκαλυφθηκαν τα πραγματικα αισθηματ ατων αλβανων αδερφων μας προς την μειονοτητα μας.Αυτα τα συναισθηματα εκδηλωνοντουσαν συνηθως με ξυλοδαρμους εναντιον μας λογω της καταγωγης μας.Και σε αυτο δεν μπορει να με αμφισβητησει ο φιλος μου ο poisson καθως διαθετω προσωπικη εμπειρια.τα συναισθηματα αυτα κορυφωθηκαν κατα την διαρκεια του πολεμου στην αλβανια to 97 οπου τα ελληνικα χωρια μας δεχοντουσαν συνεχεις ενοπλες επιθεσεις απο αλβανους.Σε καποιο σημειο ο φιλος μας ο poison μας λεει οτι αναζητα την αληθεια.Και χρησιμοποιει ως οπλο την ιστορια.Την ιστορια που τον συμφερει ομως.Σε κανενα σημειο της η επισημη ελληνικη ιστορια δεν αρνειται τις σφαγες που διαπραχθησαν εκ μερους του επισημου ελληνικου στρατου ειτε στην Σμυρνη το 1921 ειτε στην κυπρο κατα την διαρκεια της επταετιας των συνταγματαρχων.Και αυτο ειναι κατι το οποιο δεν απαιτει ιδιαιτερο ψαξιμο, παρα μονο μια απλη αναγνψση της ιστοριας της Γ'λυκειου, και για να τον βοηθησω πρεπει να ταν στην κατευθυνση.Αρα λοιπον δεν καταλαβαινω σε τι αποσκοπουν οι αναφορες τους.Μαλλον στο να προκαλεσει την οργη καποιων αμαθων 17 ρηδων.Οι σφαγες γενικα αποτελουν μαυρα κομματια στην ιστορια καθε πολιτισμενου λαου. Σιγουρα οι γερμανοι δεν αναφερονται με πασα λεπτομερεια στις σφαγες που διεπραξε ο χιτλερικος στρατος.Δεν σημαινει ομως οτι οποιαδηποτε μη λεπτομερης αναφορα εκ μερους τους σημαινει αποσιωπηση ή το γεγονος οτι δεν ντρεπονται για αυτην την περιοδο της ιστοριας τους.Ετσι και η ελληνικη ιστορια δεν αισθανεται τοσο υπερηφανη για αυτα τα κομματια της ωστε να τα τοποθετει στην κορυφη της .Εξαλλου εχειπολλες βαρυσημαντες επιτυχιες για να τοποθετησει στο συγκεκριμενο μερος.Σε αυτο που θελω να με βοηθησει ο φιλος μοου ο poisson ειναι τι ακριωως τον προβληματιζει.Αν ειναι τα οργισμενα ακροδεξια 17 χρονα τοτε δεν μπορω να τον βοηθησω.Αν ειναι ητο γεγονος της αποσιωπησης της πραγματικης ελληνικης ιστοριας,τοτε μπορω να τον βοηθησω. Η επισημη ελληνικη ιστορια διαχωριζει τους αρβανητες,αναφερει οτι οι σουλιωτες οταν τους εδιωξε ο Αλη πασας δεν ηξεραν ουτε λεξη ελληνικα,ολα τα ελληνηνικα εγκληματα αναγνωριζονται και σιγουρα δεν λησμονιουνται καθως εχουν σταθει αφορμη για 1 γενοκτονια (σφαγη της Σμυρνης)και μια διχοτομηση (της κυπρρου).Σιγουρα δεν απο σιωπουνται οσο υπαρχουν ποντιοι ,μικρασιατες και κυπριοι χωρις πατριδα,θυμιζοντας μας για παντα αυτο το λαθος.Καπου φιλε poisson ανεις και λαθακια ομως.Για τους μικρασιατες τους Κυπριους διεθνιστη poisson υπηρχε μια δικαιολογια.Για τους ποντιους ομως δεν υπηρξε καμια.Ο διωγμος τους αρχισε απο το 1909 με την επικρατηση των νεοτουρκων και ολοκληρωθηκε με την αλοκληρωτικη σφαγη τους.Τελοσπαντων γεια σας κυριοι και ελπιζω να τα ξαναπουμε λειαν συντομως
laertis
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 23:20 pm 25 01 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 9 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 9 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες

Login Form