Τώρα είναι 16:01 pm 28 03 2024

«ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Συντονιστής: Νέοι

«ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 13:40 pm 22 03 2009

Η Ελλάδα τους χορηγεί «ταυτότητες» με Αλβανική Ιθαγένεια…
«ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!
Εκτός από τις εθνικές διαστάσεις του θέματος ανακύπτουν προβλήματα και στη σύνταξη επισήμων εγγράφων…

Αν και η ιστορία έχει πλέον ξεκαθαρίσει ότι οι Βορειοηπειρώτες της Αλβανίας είναι Έλληνες, κάτι που δέχεται ανεπιφύλακτα και η Αλβανική πλευρά, το Ελληνικό κράτος φαίνεται πως ακόμη δεν το έχει καταλάβει!..
Έκπληκτοι κάποιοι Βορειοηπειρώτες διαπίστωσαν ότι στην «Κάρτα Ομογενούς» που τους χορηγείται από την Ελληνική Αστυνομία, και η οποία ισοδυναμεί με ταυτότητα, ως Ιθαγένεια αναγράφεται η Αλβανική (!) ενώ στήλη για Υπηκοότητα δεν υπάρχει καν, αν και οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να έχουν διπλή: Ελληνική και Αλβανική.
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να αναρωτηθεί: Αφού έχουν Αλβανική Ιθαγένεια, πώς είναι ομογενείς;
Οι παλαιότερες Αλβανικές ταυτότητες – μάλιστα οι Αλβανικές! - των Βορειοηπειρωτών, ανέγραφαν ως Ιθαγένεια την Ελληνική. Βέβαια οι Αλβανοί αμφισβητούν τον αριθμό τους και τον γεωγραφικό χώρο που καλύπτουν, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα.
Ενώ, δηλαδή, οι Αλβανοί στις παλιές ταυτότητες που έδιναν στους Ομογενείς τους αναγνώριζαν ως Έλληνες, έρχεται τώρα το ίδιο το Ελληνικό κράτος και τους θεωρεί επίσημα ως Αλβανούς!
Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς που οφείλεται αυτό το ολίσθημα. Σε σκοπιμότητα; Σε επιπολαιότητα; Σε άγνοια; Πάντως ό,τι και από τα τρία να συμβαίνει, πρόκειται για γεγονός που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις.
Πέρα από την εθνική διάσταση του ζητήματος στο παρόν και στο μέλλον, μπορούν να ανακύψουν προβλήματα και στις καθημερινές συναλλαγές αυτών των ανθρώπων αφού βάσει της κάρτας που διαθέτουν - και η οποία υποτίθεται ότι αποδεικνύει την Ελληνική τους καταγωγή - είναι Αλβανοί (!) με την σφραγίδα μάλιστα της Ελληνικής Αστυνομίας!
Συμβολαιογράφοι των Ιωαννίνων έλεγαν πως οι ομογενείς εξ Αλβανίας, (Αλβανοί για τους Έλληνες και Έλληνες για τους Αλβανούς!), τυπικά δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε νομική πράξη στην Ελλάδα, αφού η «κάρτα ομογενούς» που διαθέτουν αναφέρει ως Ιθαγένεια την Αλβανική, δηλαδή είναι αλλοδαποί!
Και πρόσθεταν ότι αναγκάζονται με επιφυλάξεις να προχωρούν στην σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων, στηριζόμενοι μόνο και μόνο στον τίτλο: «Κάρτα ομογενούς» που αναγράφεται στην μια όψη.
Ήταν και είναι πολλά και συνεχόμενα τα λάθη της Ελληνικής πλευράς προς τους Βορειοηπειρώτες. Όμως εκτιμούμε ότι το σοβαρότερο απ’ όλα είναι η απόδοση σ’ αυτούς Αλβανικής Ιθαγένειας!
Οι Βορειοηπειρώτες διεκδίκησαν με αιματηρούς αγώνες την Ελληνικότητά τους και κατάφεραν να την εδραιώσουν. Και αισθάνονται υπερήφανοι που είναι Έλληνες, πιο γνήσιοι και από τους γνήσιους. Και έρχεται η Ελληνική Πολιτεία να τους αποδώσει Αλβανική Ιθαγένεια. Δεν αποτελεί βέβαια, σε καμία περίπτωση κακό πράγμα να είναι κανείς Αλβανός. Το αντίθετο μάλιστα, αφού και ο Αλβανικός λαός διαθέτει κι αυτός τη δική του ιστορία.
Το χειρότερο είναι να είσαι Έλληνας και η ίδια η Πατρίδα σου με σφραγίδα και υπογραφή να σου λέει ότι είσαι Αλβανός! Να σε κάνει δηλαδή με το… ζόρι Αλβανό. Όπως κάκιστο θα ήταν ένας Αλβανός να εκλαμβανόταν ως Έλληνας από την χώρα του.
Οι εν Ελλάδι… εγκέφαλοι αυτής της τραγικότητας, ας την διορθώσουν αμέσως. Γιατί, αλλιώς, θα είναι υπόλογοι σε μια μερίδα Ελλήνων που υπέφερε, βασανίστηκε και θανατώθηκε, για να αποδείξει την αδιαμφισβήτητη πλέον Ελληνικότητά της.
Η ιστορία μιλά, οι τάφοι βοούν, οι Μειονοτικοί φωνάζουν: «Οι Βορειοηπειρώτες είναι Έλληνες! Έχουν Ελληνική Ιθαγένεια»! Ακούει το Ελληνικό Κράτος; Ακούν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών; Ή έχουν τα ώτα τους βουλωμένα;
πηγή. Π.Λ
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: «ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δημοσίευσηαπό pistolero » 22:00 pm 22 03 2009

Αλλο η εθνικότητα και άλλο η ιθαγένεια. Με τον όρο ιθαγένεια εννοείται η υπηκοότητα, στα Αγγλικά citizenship, όπως αναγράφεται και στην κάρτα ομογενούς, κάτι το οποίο είναι σωστό γιατί αν κάποιος είχε την ελληνική υπηκοότητα θα και είχε και ελληνική ταυτότητα. Η κάρτα ομογενούς δεν είναι σαν την ελληνική ταυτότητα ούτε την αντικαθιστά. Αυτό που εννοείς μάλλον είναι ότι λείπει ο όρος ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ, από τις καινούριες κάρτες 10ετίας παρόλο που στις παλιές 3ετίας αναγραφόταν.
Άβαταρ μέλους
pistolero
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03:27 am 19 03 2009

Re: «ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 22:45 pm 22 03 2009

Λογικά σε αυτό θα αναφέρετε το δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου.
και σε αυτό που αναφέρεσαι έχεις δίκιο για την 10ετίας .
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: «ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δημοσίευσηαπό pistolero » 00:25 am 23 03 2009

Καλά δεν έχουν τον θεό τους, άλλα γράφουν και άλλα εννοούν! Αυτός που έγραψε το άρθρο στην εφημερίδα δεν έχει ιδέα τι είναι Κάρτα Ομογενούς... :lol:
Άβαταρ μέλους
pistolero
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03:27 am 19 03 2009

Re: «ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δημοσίευσηαπό keravnios » 01:37 am 23 03 2009

σε καλωσορίζω πιστολέρο, οι ποιοτικές φωνές είναι πάντα ευχάριστες.
Λοιπόν, για την ακρίβεια νομικά ο όρος ιθαγένεια σημαίνει υπηκοότητα και αυτή η λέξη θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Όμως η χρήση της λέξης ιθαγένεια ως συνώνυμου της υπηκοότητας δεν γίνεται μόνο για τους Βορειοηπειρώτες άρα δεν μπορούμε ουσιαστικά να παραπονεθούμε και να έχουμε δίκιο. Στις δεκαετείς κάρτες η εθνικότητα δεν παραλείπεται ακριβώς. Γράφει η κάρτα "Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς", άρα η εθνικότητα είναι αυτονόητη εφόσον μιλάμε για έγγραφο του ελληνικού κράτους.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

ΔημοσίευσηΑυτή η δημοσίευση εχει διαγραφεί από pistolero στις 00:45 am 24 03 2009.


Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form