Τώρα είναι 11:33 am 28 03 2024

Οι Αλβανικές εκλογές

Συντονιστής: Νέοι

Θα συμμετέχετε στις αλβανικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 14:19 pm 15 06 2009

ΝΑΙ, θα είμαι παρών ενεργά στον προεκλογικό αγώνα
2
13%
ΝΑΙ, απλά θα πάω να ψηφίσω
6
38%
ΊΣΩΣ, αν τύχει και είμαι στην πατρίδα
1
6%
ΟΧΙ, αδιαφορώ πλήρως
1
6%
ΟΧΙ, συνειδητά ως ένδειξη διαμαρτυρίας
6
38%
 
Σύνολο ψήφων : 16

Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:19 pm 06 05 2009

Σε περίπου 1.5 μήνα διεξάγονται οι αλβανικές εθνικές εκλογές σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας, αλλά και την ίδια την επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα πατρογονικά του εδάφη.
Δυστυχώς, η έως σήμερα προεκλογική συζήτηση περιορίζετε επικίνδυνα σε επικοινωνιακά θέματα, που άπτονται κυρίως των διοικητικών διώξεων κατά του προέδρου της Ομόνοιας και των διεργασιών/προθέσεων του ΚΕΑΔ για προεκλογικές συνεργασίες με το κυβερνών κόμμα σε μία περιοχή ή την αντιπολίτευση στην άλλη.
Αυτή η προσπάθεια ισορροπίας των πατριδοπατέρων μας μεταξύ της «κομματικής-ιδεολογικής» και της «εθνικής» ταυτότητας απλά αναβιώνει την ενδο-βορειοηπειρωτική διχόνοια, συγχέει εμάς τους ίδιους τους βορειοηπειρώτες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ποσοστά αποχής μεγαλύτερα των τελευταίων εκλογών (60%+). Και όλα τα παραπάνω με μόνο έναν «νικητή», το Αλβανικό κατεστημένο που μπορεί πλέον με τον νέο εκλογικό νόμο να εκβιάζει μέσα από «συνεργασίες» για να μην χάσουμε τις «καρέκλες».

Αν και δεν συνηθίζουμε να συζητάμε, νομίζω ότι είναι καιρός να τεθούν καίρια ερωτήματα που αφορούν και τον πιο αδιάφορο προς τα τεκταινόμενα στην πατρίδα.

Οι προσπάθειες εκδημοκρατισμού της Ομόνοιας τι αποτέλεσμα είχαν; Οδήγησαν στην δημιουργία μιας δημόσιας χάρτας αρχών, στόχων και απαράβατων όρων προς όλους τους ελληνικής καταγωγής πολιτευτές ασχέτως με πιο κόμμα συνεργάζονται;

Πέραν των διώξεων που υπέστη έτσι και αλλιώς ως Δήμαρχος, πως κρίνετε την θητεία Μπολλάνου στην Ομόνοια:
- Συσπείρωσε ή δίχασε περαιτέρω του ΒΗτες;
- Συνέβαλε δια των αποφάσεων και δια της εκπροσώπησης στην προώθηση των ζητημάτων μας στην Αλβανία και στην Ελλάδα;
- Έθεσε το ΒΗτικό ζήτημα σε νέες «ευρωπαϊκές βάσεις» ή το υποβάθμισε περαιτέρω ως «εθνικογραφικό» και στις δύο πλευρές των συνόρων;
- Έχρισε την Χειμάρρα επίκεντρο των ΒΗτικών εξελίξεων, υποβαθμίζοντας πολιτικά τις υπόλοιπες περιοχές;

Και τέλος, ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών σε αυτές τις εκλογές: αποχή-αδιαφορία ή ενεργή συμμετοχή με δημόσιο λόγο μέσω θέσεων, απόψεων και όρων ως προς τα ζητήματα που μας αφορούν;

Τα παραπάνω είναι θέματα «καφενείου» που απασχολούν τους ΒΗτες και τίθενται απλά προς συζήτηση. Αν και εφόσον.
ΤΑ ΛΕΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Margarita » 23:10 pm 06 05 2009

Πέραν των διώξεων που υπέστη ως Δήμαρχος,
- δίχασε περαιτέρω του ΒΗτεs
- Έχρισε την Χειμάρρα επίκεντρο των ΒΗτικών εξελίξεων, υποβαθμίζοντας πολιτικά τις υπόλοιπες περιοχές

Και τέλος, ο ρόλος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να είναι : ενεργή συμμετοχή με δημόσιο λόγο μέσω θέσεων, απόψεων και όρων ως προς τα ζητήματα που μας αφορούν
Άβαταρ μέλους
Margarita
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 12:28 pm 16 07 2007
Τοποθεσία: ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό daluz » 01:23 am 07 05 2009

Οι οποίες διώξεις δεν μας απασχολούν και πολύ ε? πέραν των διώξεων λοιπόν....
-δίχασε περαιτέρω τους ΒΗτες ως προς τι?
-έχρισε τη Χιμάρα επίκεντρο των εξελίξεων ενώ μέχρι τότε λέγαμε η Δρόπολη και ο Βούρκος να ναι καλά και όλοι να άλλοι να πάνε να ......?
-ποιος πατριώτης που σκέφτεται εθνικά και όχι τοπικιστικά θα έλεγε κατι τέτοιο? και πως υποβαθμίστηκαν πολιτικά οι άλλες περιοχές?
- ο ρόλος της Νεολαίας θα είναι επιβοηθητικός ή επικριτικός? Γιατί επικριτικός δεν μπορεί αν είναι όταν μέχρι σήμερα καμιά επίσημη πρόταση και θέση δεν υπαρχει εκ μέρους της....
daluz
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 17:47 pm 01 12 2008

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Millenium » 08:06 am 07 05 2009

O πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας "Ομόνοια", καθώς και δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, αποκλείεται από τη λίστα υποψηφίων βουλευτών. Μετά από δύο συναντήσεις που διοργανώθηκαν στα παραρτήματα της "Ομόνοιας" , στο Αργυρόκαστρο και Άγιοι Σαράντα, καθώς υποψήφιοι στους καταλόγους των βουλευτών που εκλέγονται ήταν δύο άλλα ονόματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της "Ομόνοιας" στο Αργυρόκαστρο, για τη δεύτερη θέση στον κατάλογο κονταροχτυπήθηκαν ο Σπύρος Ξέρας και ο πρώην Υπουργός Κώστας Μπάρκας , καθώς η πρώτη θέση, βάσει του νέου εκλογικού κώδικα, είναι του Βαγγέλη Ντούλε. Ο Ξέρας έλαβε 25 ψήφους έναντι 19 ψήφων που πήγαν για τον αντίπαλο Μπάρκα.

Μια ημέρα αργότερα, στους Αγίους Σαράντα στη μάζωξη του Γενικού Συμβουλίου της "Ομόνοιας" τρεις ήταν οι υποψηφιότητες για τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των υποψηφίων . Ο Χαράλαμπος Παντέκης, ο Γιάννης Μπάμπης και ο Λεωνίδας Παππάς.
Μετά την ψηφοφορία, η δεύτερη θέση ( και με την παρέμβαση του Ντούλε) πήγε στον Λάμπη Παντέκη.
Αυτό που παραμένει αίνιγμα ακόμα είναι με ποιο Κόμμα θα συνεργαστεί το ΚΕΑΔ σε αυτές τις εκλογές.



**Αντεγραψα απο τηνπρωτη σελιδα σας το παραπανω γιατι μου προκαλει εντυπωση η αποφαση του ΓΣ της Ομονοιας για τις 2 θεσεις μονον.
Δεν υπαρχουν αλλες υποψηφιοτητες, θα μαγειρευτουν η δεν πιστευουμε οτι ειμαστε ικανοι να συγκεντωσουμε το απαραιτητο ποσοστο στις εκλογες;

** Η τελευταια εικοινωνια που ειχα με 2-3 συμμετεχοντες στο ΓΣ στους Αγ. Σαραντα μου επιβεβαιωσαν οτι ο Παντεκης ηταν επιλογη Ντουλε, παροτι ο Λεωνιδας Παππας προηγουνταν στον 1ο γυρο με διαφορα. Το τι εγινε στο διαλλειμα ισως να μην ειναι και σωστο να ειπωθει εδω αλλα ο Προεδρος του ΚΕΑΔ αποφασιζει και πραττει.Σιγουρα κατι θα ξερει παραπανω

** Στο Αργυρόκαστρο ο Ξερρας επιλογη Μπερισα( φιλοι απο παλια) λογικο ηταν να βαλει , ο Κωστας Μπαρκας ( στα μαχαιρια πριν κατι μηνες με το Ντουλε) "αποκεφαλιστηκε" οπως αναμενοταν απο τον προεδρο.

** Δεν ξερω αν οι υποψηφιοτητες ηταν οι καλυτερες, αλλα πολυ φοβαμαι οτι δυσκολευουν πολυ τα πραγματα. 9 τις εκατο πρεπει να συγκεντρωσουμε για να εκλεξουμε εναν βουλευτη ( αναλογια καπου 12 χιλιαδες ψηφοι στο Κομμα).

** Να σας πω την πικρη μου αληθεια δεν ξερω αν θα παω να ψηφισω.Αλλα κια αν θα παω θα παω με μιση καρδια. Δε θα αλλαξει και κατι στην εκπροσωπηση μας στην αλβανικη βουλη. Παλι θα περαστει η γραμμη του κυβερνωντος κομματος και θα βολευτουν σε θεσεις οι δικοι μας επικεφαλεις.

** Δε θελω να αποθαρυνω τους νεους ΒΗ να ασχοληθουν με την πολιτικη. Αλλα συνηθως αυτοι αποφασιζουν απο μονοι τους τι θα κανουν δε νομιζω οτι η γνωμη μας θα μετρησει στη βουληση του καθενα. Αν εχει εξασφαλισει μια καλη ζωη μια καλη θεση στη δουλεια και εχει απλετο χρονο, γιατι να μην ασχοληθει. Ομως εις το σημερον καιρο δυσκολεψανε πολυ τα πραγματα. Η τελευταια μεγαλη πορεια εγινε πριν 2 χρονια.Δεν προκειται να ξανασχοληθει κανεις.
Δεν κατεβαινουν πλεον μαζικα, ο καθενας βολευεται και παλευει για την παρτη του.
Τα παντα κινουνται απο ψηλα. Οσο κι αν φωναζουμε εμεις για Μπολανο, για τους 5, για τα κτηματα, ο Καραμανλης με μια επισκεψη, με ενα τηλεφωνημα, με μια υπογραφη καθαρισε.
Αλλα τα ενδιαφεροντα το νεου Βορειοηπειρωτη σημερα.
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 14:28 pm 07 05 2009

Έχει πλάκα να υποστηρίζουμε ότι ακριβώς και οι Αλβανοί, ότι δηλαδή τις διώξεις που υπέστη ο Μπολάνος της υπέστη απλώς ως δήμαρχος.
Δεν ξέρω αν συσπείρωσε ή δίχασε, δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να αφουγκραστώ την κοινή γνώμη.
Στο σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι πρόεδρος λοιπόν,
- έχει ζητήσει από το ελληνικό κοινοβούλιο να καθυστερήσει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. ασκώντας πίεση στην Αλβανία.
- έχει μεταφέρει τις θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε διεθνείς φορείς καταφέρνοντας να υιοθετηθούν στην πλειοψηφία της από τους παρατηρητές για την εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και σε μεγάλο βαθμό από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
- δια της παρουσίας του στα αλβανικά μμε έχει ισχυροποιήσει τις θέσεις μας. μόνο και μόνο η επανάληψή τους βοηθά στην αποδοχή τους από τον αλβανικό λαό.
- έχει επιτύχει την αδιάκοπη έκδοση και ευρύτερη διανομή του εντύπου της οργάνωσης.
- έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
- έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στον διάλογο με τους Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα όπως φαίνεται από τις πολλές επαφές και μαζέψεις
- έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση όπως φαίνεται από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την επικείμενη συνάντηση με την Υπ. Εξωτερικών.
- Έχρισε την Χειμάρρα επίκεντρο των ΒΗτικών εξελίξεων, υποβαθμίζοντας πολιτικά τις υπόλοιπες περιοχές;

Μόνο ως προβοκατόρικη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την συγκεκριμένη ερώτηση. Αφού τίθεται όμως δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η Χιμάρα βρέθηκε στο επίκεντρο των ΒΗτικών εξελίξεων το 2000 με τα παρατράγουδα των εκλογών και την ισχυρή αντίσταση απέναντι στις βίαιες προσπάθειες νοθείας. από τότε μέχρι σήμερα, η Χιμάρα αποτελεί καλό χαρτί στα χέρια όσων θέλουν να παίξουν οποιοδήποτε παιχνίδι σχετικά με την Βόρειο Ήπειρο. Επειδή εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πριν, θα ήθελα να μου πουν όσοι ενστερνίζονται αυτήν την άποψη τι άλλαξε πολιτικά στην Δρόπολη και τον Βούρκο με την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπολάνο. Έχασαν την δυνατότητα να λένε ότι έχουν δικό τους πρόεδρο; πρωτού χαρακτηρίσω όσους απαντούν θετικά σε αυτήν την ερώτηση, περιμένω μια απλή τεκμηρίωση.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Η σύμπραξη του Αλβανού Πρωθυπουργού με εθνικιστικά κόμματα

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 10:20 am 09 05 2009

ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ!
Αδύνατη πλέον η συνεργασία του ΚΕΑΔ και έντονος ο προβληματισμός στους κύκλους της Ελληνικής Μειονότητας για τη στάση της στις εκλογές της 28ης Ιουνίου

Έντονη και δυναμική αντίδραση στους κύκλους της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία πυροδοτεί η απόφαση του κυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος» να συμμαχήσει εκλογικά με το κόμμα των Τσάμηδων «Ένωση για Δημοκρατία και Ένταξη», καθώς και με δύο άλλα ακραία εθνικιστικά κόμματα που διεκδικούν κομμάτια της Ηπείρου!
Η κίνηση αυτή του Σαλί Μπερίσα δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την στάση που θα τηρήσει ένας απʼ τους τωρινούς κυβερνητικούς συμμάχους του, η «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», το κόμμα που κυρίως εκπροσωπεί τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Το «ΚΕΑΔ» έχει καταδικάσει τις αξιώσεις των Τσάμηδων και ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι οι σταθερές και ειρηνικές σχέσεις στην περιοχή των Βαλκανίων και η ανάπτυξη εκείνων των συμμαχιών, που ενισχύουν την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κίνηση αυτή του Αλβανού Πρωθυπουργού ερμηνεύεται από ορισμένους ως αντιπερισπασμός στις κατηγορίες μερίδας της αντιπολίτευσης, ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή δεν έθεσε το ανύπαρκτο για την Ελλάδα «θέμα Τσάμηδων» και των... περιουσιών τους στην Θεσπρωτία!
Με δεδομένο ότι ο αρχηγός των Τσάμηδων Ταϊπ Μουχεντίνι επιχειρεί συνεχώς να διαταράσσει τις ευαίσθητες Ελληνο – Αλβανικές σχέσεις, εκτιμάται ότι η συνεργασία του με τον Σαλί Μπερίσα, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά και την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ...

Έτσι πλέον φαίνεται ως αδύνατο να συνεχιστεί η συνεργασία του Μπερίσα με το ΚΕΑΔ. Μάλιστα κύκλοι της Μειονότητας τονίζουν ότι ο Σαλί Μπερίσα, για να συσπειρώσει τους εθνικόφρονες, επέστρεψε στην εθνικιστική ρητορική και πράξη, που κύριο στοιχείο της είναι ο ανθελληνισμός.
Έχει προκύψει μεγάλος προβληματισμός για τα στελέχη του ΚΕΑΔ και της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», για το αν πρέπει να διακόψουν οποιαδήποτε σχέση με το Σαλί Μπερίσα. Αν συμβεί αυτό, θα ανατραπεί εντελώς το εκλογικό σκηνικό στην Νότια Αλβανία και θα πριμοδοτηθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.
Ωστόσο δεν λείπουν παράγοντες του ΚΕΑΔ και της «Ομόνοιας» που υποστηρίζουν ότι και στις γραμμές του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχουν άτομα ακραίων απόψεων και εκδηλώσεων, όπως ο Τσάμικης καταγωγής Σπετίμ Ιντρίζι ή ο Αουρόν Τάρε απʼ το Τεπελένι, που παλαιότερα ανατίναξε με δυναμίτιδα σταυρό της Εκκλησίας στο Μουρσί των Αγίων Σαράντα.
Όμως η πλειοψηφία των παραγόντων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ ισχυρίζονται ότι είναι άλλο πράγμα ένας βουλευτής ή στέλεχος να εκφράσει μια άποψη, που σε τελευταία ανάλυση θα υπακούσει στη γραμμή τους κόμματος (μάλιστα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι πολλά και τα στελέχη Ελληνικής καταγωγής).
Και διαφορετικό πράγμα η συνεργασία με ένα αυτοτελές κομματικό σχήμα, που βασικό του προγραμματικό στοιχείο είναι η απόσπαση εδαφών της Ελλάδας!

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» αποφάσισε, ύστερα από ψηφοφορία, στην περιοχή Αργυροκάστρου να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση ο Περιφερειάρχης Σπύρος Ξέρας και αποκλείστηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.
Στην περιοχή των Αγίων Σαράντα σε εκλόγιμη θέση ψηφίστηκε ο Χαράλαμπος Παντέχης. Και στις δύο περιοχές επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι, όπως επιτρέπεται από το νόμο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.
Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» πάντως αντιμετωπίζει αυτές τις εκλογές με ενότητα και ωριμότητα, γεγονός που θα της εξασφαλίσει, όπως θεωρεί η ηγεσία της, καλό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο ΘΕΟΔ. ΚΑΣΣΙΜΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπ. Εξωτερικών, στη Βόρειο Ήπειρο θα βρεθεί την Δευτέρα 25 Μαΐου ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης, ο οποίος θα τονίσει για μια ακόμη φορά την ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να είναι ενωμένοι, προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Κασσίμης θα συναντηθεί με τα στελέχη της Μειονότητας, θα περιοδεύσει στα χωριά και θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

πηγή Π.Λ.
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 00:21 am 11 05 2009

Πεφωτισμένοι μεγαλοπατριώτες ηρεμία.
Ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται «συνηγόρους», καλούς συμβούλους χρειάζεται… ίσως (μένει να το αποδείξει η συζήτηση).
Το να θέσεις ερώτηση σε μια πολιτική συζήτηση σημαίνει κάτι πολύ απλό: «ερωτάς». Έχουμε άπλετο χρόνο μέχρι τις εκλογές για άπλυτες κουβέντες.
Μετά τις εκλογές μόνο ο «Πόντιος Πιλάτος» θα μπορεί να πει «νίπτω τας χείρας μου».

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Υ.Γ.1. Ενδιαφέρουσες «αποκαλύψεις», «προβοκάτσιες» και λοιπά λικνύζωντα.
Υ.Γ.2. Ο εκλογικός νόμος είναι καλά οργανωμένη αλβανική παγίδα, με κωδικό όνομα «λίκνων αποσβεννύουσα». Ισχύς: γενική.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 23:00 pm 11 05 2009

Κατάλαβες ότι κάποιος δεν είναι ήρεμος δερβιτσιώτη; θέτοντας ερωτήσεις κάνεις κάτι πολύ απλό. θέτοντας ερωτήσεις με συγκεκριμένους αποδέκτες (τόσο των ερωτήσεων όσο και των απαντήσεων που θα δοθούν) κάνεις κάτι επίσης απλό ε; αφού λοιπόν έκανες κάτι τόσο πολύ απλό όσο το να ρωτήσεις δέξου απλά και τις απλές απαντήσεις που έλαβες.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:34 pm 12 05 2009

Α α! (σ.μ. ναι)
Άλλωστε ουδέποτε θεωρούσα αποδέκτες τους "ευκολοχαρακτηρισάκιδες".
Όσον αφορά τον Δήμαρχο, εγώ προσωπικά (και το τονίζω προσωπικά) τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο, αλλά έχει κάνει λάθη "ενθουσιασμού" ή τον έχουν παρασύρει σε αυτά διάφοροι (καλο-κακο)θελητές πράγμα που έχει οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα (σ.μ. "κάηκε" η υποψηφιότητά του για βουλευτής).
Το δεύτερο λάθος (και μεγαλύτερο) που κάνουν οι πεφωτισμένοι είναι να υποτιμούν την νοημοσύνη των Αλβανών και των συμβούλων τους.
Π.Χ. θέμα πινακίδων:
πέσαμε στην παγίδα τους (από ενθουσιασμό ή από δόλο συμβούλων για να "κάψουν" τον Δήμαρχο θα το αποδείξει η ιστορία) και τώρα έχουν γεμίσει την ΒΗ με κακόγουστες καφέ πινακίδες (αρχαιολογικές - μνημείων) στα Αλβανικά μόνο. Περνάς δηλαδή από ένα χωριό της Δρόπολης και η πινακίδα σε παραπέμπει στην "Monasteri e Shen Jorgit", "Kisha e Ringjalljes". Άντε τώρα να καταλάβει ο καψερός ο Ελλαδίτης ή ο Άγγλος περιηγητής ότι το δεύτερο είναι η Εκκλησία της Αναστάσεως! Εγώ προσωπικά (και το τονίζω προσωπικά) ανατριχιάζω στην θέα τους.
Ως γνωστόν αυτές οι πινακίδες σε κάθε χώρα του κόσμου έχουν στόχο να προσελκύουν τουρίστες (είναι τουλάχιστον και στα αγγλικά). Ο Αλβανοί θυσίασαν αυτόν καθαυτόν τον τουρισμό μόνο και μόνο για να προκαλέσουν (τουλάχιστον ανθρώπους της κατηγορίας μου). Ουδείς δικός μας έπαρχος, νομάρχης, βουλευτής πλέον θα τολμήσει να τις βγάλει, οπότε περιμένουμε σύντομα να ακούσουμε μια "πειστική δικαιολογία".
Ερώτηση προβοκάτσια αρ. 12652 για ένα τόσο απλό θέμα: "'Έθεσε ως όρο η Ομόνοια για την συμμετοχή στον συνασπισμό την τρίγλωσση αναγραφή κάθε πινακίδας που τοποθετείτε στην πατρίδα; Αν ναι, αυτό το αίτημα περιλαμβάνει την Χειμάρρα; την Άρτα;"... αλλά θα μου πεις, με ένα κομμάτι λαμαρίνα θα ασχολούμαστε τώρα, ενώ έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα ως λαός...

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ
Υ.Γ.1. Προβοκάτσια αρ. 12653: Ουδείς πεφωτισμένος νεολαίος δεν θα συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία;!;!
Υ.Γ.2. Προβοκάτσια αρ. 12654: Δημοσιεύτηκαν κάπου οι όροι της προεκλογικής συνεργασίας με τον Έντι; Και δεν εννοώ τα πόστα στην κυβέρνηση ή στον διοικητικό μηχανισμό, εννοώ συγκεκριμένες γραπτές υποσχέσεις από μέρους των σοσιαλιστών. Ή έστω αυτά που θα μας υπόσχονται ο Τάβος και ο Ντούλες στις ΚΟΙΝΕΣ προεκλογικές ομιλίες.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 13:53 pm 12 05 2009

Επειδή εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πριν, θα ήθελα να μου πουν όσοι ενστερνίζονται αυτήν την άποψη τι άλλαξε πολιτικά στην Δρόπολη και τον Βούρκο με την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπολάνο. Έχασαν την δυνατότητα να λένε ότι έχουν δικό τους πρόεδρο; πρωτού χαρακτηρίσω όσους απαντούν θετικά σε αυτήν την ερώτηση, περιμένω μια απλή τεκμηρίωση.
Θα ήθελα να δω και την άποψη του ερωτώντος στο συγκεκριμένο θέμα. έτσι από περιέργεια..
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται η καταδίκη του Μπολάνου με τις πινακίδες στην Δρόπολη; αν κατάλαβα καλά οι έπαρχοι περιμένουν να αθωωθεί ο Μπολάνος δευτεροβάθμια για να τις ξηλώσουν ή διαφορετικά θα τις αφήσουν εκεί υπό τον φόβο της καταδίκης;;

Υ.Γ. αποδέξου όποιον θες αγορίνα και όσο μιλάς ανώνυμα προς ανωνύμους χαρακτήρισε και όπως θες, σε ελεύθερη χώρα ζούμε.

καλή συνέχεια
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:10 am 13 05 2009

keravnios έγραψε:Υ.Γ. αποδέξου όποιον θες αγορίνα και όσο μιλάς ανώνυμα προς ανωνύμους χαρακτήρισε και όπως θες, σε ελεύθερη χώρα ζούμε.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Στο θέμα θα συνεχίσουμε όταν αποφασίσει η Ομόνοια τον συνασπισμό που θα στηρίξει μιας και είναι επίσημη υποστηρίκτρια του ΚΕΑΔ (το απόγευμα θα ανακοινωθεί). Οι Μπολλάνος, Ξέρας και λοιποί ως μέλη του Προεδρείου της Ομόνοιας (κατά τα άρθρα των αλβανικών μέσων - προς αποφυγή παρεξηγήσεων) υποστήριξαν την συνεργασία με τον δεξιό συνασπισμό (αν και μου ακούγεται απίθανο). Η ανεξαρτησία για το ΚΕΑΔ (ως κόμμα) ισοδυναμεί με καταδίκη και κίνδυνο πανωλεθρίας. Ομπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
Το ζήτημα της απεμπλοκής της Ομόνοιας από τα κόμματα το είχαμε αναλύσει παλιά στην συζήτηση εκδημοκρατισμού της (με τους ίδιους "πρ(ο)τ-αγωνιστές" να διαλύουν την συζήτηση), διότι μόνο εθνικό διχασμό μπορεί να φέρει και τίποτε άλλο.

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:31 pm 14 05 2009

Με παζάρια και ανταλλάγματα
Σέρνουν τους Ομογενείς της Β. Ηπείρου πίσω από τα αλβανικά κόμματα!
Με 20 – 3 ψήφους η απόφαση συνεργασίας ΚΕΑΔ – Σοσιαλιστών

Tελικά με συντριπτική πλειοψηφία το Προεδρείο του ΚΕΑΔ (20 υπέρ και 3 κατά) αποφάσισε χθες να συνεργαστεί με τους σοσιαλιστές στις επικείμενες εκλογές της Αλβανίας.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Ντούλε, ήταν πρόσφορο το έδαφος για μια τέτοια συνεργασία, αφού, παρά τις διαβουλεύσεις, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει συνεννόηση με τον Σαλί Μπερίσα. Ακόμη ο κ. Ντούλε διευκρίνισε ότι βρέθηκαν κάποιες κοινές γραμμές με το σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑΔ που είναι ιδεολογικά στο κέντρο, έχει διαφορετική πολιτική στόχευση από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Μάλιστα επεσήμανε ότι η μέχρι τώρα συνεργασία του ΚΕΑΔ τόσο με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, όσο και με το Σοσιαλιστικό του Φάτος Νάνο δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα.
Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξελιχθούν καλύτερα τα πράγματα, τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, από την συνεργασία με τον Έντι Ράμα.
Πάντως στην απόφαση αυτή διαφώνησε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Ξέρας, ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα.
Και δεν αποκλείεται, όπως μετέδωσαν τα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, να κατέλθει ως υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, παρότι πρόσφατα ψηφίστηκε από την «Ομόνοια” για την δεύτερη θέση, μετά τον Βαγγέλη Ντούλε, στην περιοχή του Αργυροκάστρου.
Όλα αυτά διαταράσσουν την ενότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, που θα ήθελε το κόμμα που τον εκπροσωπεί να κατέλθει εντελώς ανεξάρτητο προεκλογικά. Και να διεκδικήσει δυναμικά και αποφασιστικά την ψήφο όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των Αλβανών.
Και μετά τις εκλογές, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, να αποφασίσει την οριστική του στάση.
Και να μην σέρνεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ως… ανδρείκελο πίσω από τα Αλβανικά κόμματα, που ουσιαστικά τον θέλουν υποβαθμισμένο και στο περιθώριο.
Ο «Π.Λ» που εδώ και χρόνια έχει δώσει και δίνει μάχες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, θεωρεί απαράδεκτα και επιζήμια τα προσωπικά παιχνίδια που παίζονται από τις ηγεσίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, προκειμένου κάποια άτομα να διατηρηθούν στο προσκήνιο και να απολαμβάνουν οφέλη, εκμεταλλευόμενα τον Ελληνισμό.
Αυτό που προέχει δεν είναι τα άτομα, αλλά οι Βορειοηπειρωτικές ιδέες και αξίες. Τις οποίες, ορισμένοι επιτήδειοι τις καταπατούν, για να εξυπηρετήσουν τις κρυφές και ύποπτες, ενίοτε, σκοπιμότητές τους.
Ωστόσο αυτό που προέχει, έστω και στο πάρα πέντε, είναι να αποφευχθούν και άλλες άστοχες κινήσεις, που δυναμιτίζουν την ενωτική πορεία, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Βόρειος Ήπειρος και όχι τα συμφέροντα διάφορων πολιτικάντηδων…


Διάσπαση, τσακωμοί, όπου φυσάει ο άνεμος...
Οι ΒΗτες σοσιαλιστές και το ΚΕΑΔ βγάζανε τα μάτια ο ένας του άλλου τόσα χρόνια στην Δρόπολη (και αλλού), τώρα πρέπει να κάνουν κοινές συγκεντρώσεις. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αν αυτή η ένωση ήταν πάνω σε ουσιαστικές αρχές, όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τον Μπερίσα και το κράτος του, που από την μία κυνηγάει τον Δήμαρχο, στηρίζει του Τσιάμιδες και την ανθελληνική προπαγάνδα, και από την άλλη θέλει δικό του υποψήφιο στην Δρόπολη τουλάχιστον. Θα ήταν ευχής έργον όλοι οι ΒΗτες βουλευτές να έχουν κοινή γραμμή στην Αλβανική Βουλή στα δικά μας θέματα ανεξάρτητα από το Κόμμα με το οποίο πολιτεύονται.
Μήπως είναι καιρός η Ομόνοια να θέτει αυτούς τους ΟΡΟΥΣ χωρίς να πολιτεύεται ενεργά με κάποια σημαία; ΟΥΤΟΠΙΑ; Έχει ο Μπολλάνος το σθένος και την ομάδα να το επιβάλλει; Θα έλεγα ότι ο καιρός θα δείξει, αλλά ο καιρός είναι βροχερός και εδώ και χρόνια πορευόμαστε μέσα σε ένα πολιτικό καταχείμωνο.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 12:47 pm 14 05 2009

Φίλτατε ουτοπιστή "Δερβιτσανιώτη",

Λάβε υπόψη σου στις έγκυρες πολιτκές αναλύσεις σου και τούτο:
Όταν μια ομάδα 11 αλεξιπτωτιστών - πιτσιρικάδων, όχι μόνο δεν κατάφεραν να ενωθούν, προσπαθώντας επί δύο χρόνια στη σειρά, αλλά τα καναν λαμπόγυαλο, μην περιμένεις να το κάνουν οι πιθανοί, πατριδοπατέρες όπως του αποκαλεί η χάρη σου, φορείς alzheimer του τόπου σου και του δικού μου αντάμα.
Άβαταρ μέλους
Yiannis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 02:28 am 08 12 2005

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:42 pm 14 05 2009

Φίλτατε Γιάννις, κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο τις καρέκλες της εξουσίας και μόνο (είτε την διατήρησή τους) χωρίς κανένα πλαίσιο κανόνων, όρων και πιστεύω, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία... άσε που αυτές οι καρέκλες είναι και λίγες (συνήθως 6! διαβολικός αριθμός :conf: ). Και η καρέκλα φθείρει τα πανταλόνια ή τα φουστάνια όποιου κάθετε χωρίς ποστακί πάνω της μιας και ο προηγούμενος συνήθως την έχει εκτραχύνει με λίμα... φαντάσου τις επιπτώσεις αν κάτσεις και με αεράτα ρούχα...
Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στο τόπο μου και στον δικό σου αντάμα.
Όσο οι λίμες να λιώσουν και οι ποστακές να ψηθούν στον ήλιο, ας είμαστε εμείς καλά...
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 15:12 pm 14 05 2009

Τα κατορθώματα ενός υφυπουργού

Του Σταυρου Λυγερου


Το νέο εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Αλβανία (29-6-09) είναι ασφυκτικό για τα μικρά κόμματα. Ψηφίστηκε για να τα ωθήσει σε εκλογικές συνεργασίες με τα δύο μεγάλα (Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό). Το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που υποστηρίζεται από την ελληνική μειονότητα, βρέθηκε σε δίλημμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εάν κατέβαινε μόνο του θα κέρδιζε μία έδρα, ενώ εάν κατέβαινε σε συνασπισμό θα κέρδιζε τουλάχιστον τρεις (σε σύνολο 140 εδρών).

Η συνεργασία του Σ. Μπερίσα με το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, που προωθεί διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας, κατέστησε πολιτικά αδύνατη τη συμμετοχή του ΚΕΑΔ στον ίδιο συνασπισμό. Χθες το απόγευμα, το προεδρείο του (20 υπέρ σε σύνολο 24 μελών) αποφάσισε την εκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΕΑΔ συμμετείχε σε κυβερνήσεις και του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, διατηρώντας ακέραιη την πολιτική ανεξαρτησία του.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θ. Κασσίμης την τελευταία στιγμή απαίτησε ωμά από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Ευ. Ντούλη να μη συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό. Και όλα αυτά, όταν πριν από μερικές ημέρες στα Τίρανα ο Κ. Καραμανλής (παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη) είχε συστήσει ρητά στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ να αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια. Γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός έδρασε σαν «ταύρος εν υαλοπωλείω». Παρενέβη όχι μόνο ανοίκεια, αλλά και αντιδεοντολογικά. Το ΚΕΑΔ είναι κόμμα της αλβανικής Βουλής και όχι ομογενειακή οργάνωση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι προκάλεσε εθνική ζημιά. Το ΚΕΑΔ επιβίωσε, επειδή αντιστάθηκε στον ελληνικό και στον αλβανικό κομματισμό. Ο Θ. Κασσίμης άσκησε εκβιαστικές πιέσεις και υποδαύλισε τον κομματισμό, προκαλώντας ρήγματα στην ενότητα της μειονότητας.

Το γεγονός ότι μέχρι να αναλάβει την αρμοδιότητα δεν γνώριζε το Βορειοηπειρωτικό εξηγεί κάποια σφάλματα, αλλά όχι τη συμπεριφορά του. Ορισμένοι την αποδίδουν στην επιδίωξή του να στηρίξει τον Σ. Μπερίσα. Κάποιοι άλλοι, στην εμπάθεια του υφυπουργού για τον Ευ. Ντούλη. Εμπάθεια, που έχει εκδηλωθεί με λόγια, αλλά και με πράξεις υπονόμευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρεί τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ εμπόδιο στην προσπάθεια να ελέγξει τη μειονότητα. Ας σημειωθεί ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό μέγεθος στη δύσκολη Β΄ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο Θ. Κασσίμης. Ο,τι και να συμβαίνει, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Εχοντας επίγνωση ή όχι, γκρεμίζει αυτό που οικοδομήθηκε με μεγάλη προσπάθεια σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο.




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
14/05/2009
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_314605

...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 15:23 pm 14 05 2009

Τα φαινόμενα ενδεχομένως να απατούν...

κι όσοι δεν χάνουν ευκαρία να βάλλουν με ύφος απαξιωτικό εναντι της Νε.Β, ας κάνουν καλύτερα λιγο κράτει στον τρόπο με τον οποίο συνδέουν τα γεγονότα και στους μικροπρεπείς χαρακτηρισμούς τους!!! Μπορεί και να εκτίθενται, έτσι... κρίμα είναι...


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:14 pm 14 05 2009

Μονο οι τσαμηδες διεκδηκουν ελληνικα εδαφη;
Οι αλλοι εκει πανω στα βορεια συνορα μας, οι αβαφτιστοι, σταματησαν να διεκδηκουν;
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό lazos » 09:28 am 15 05 2009

Οι ΒΗρώτες είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ στα πολιτικα.
Ολοι οι εκπρόσωποί που αγωνίζοντε δηθεν για μας μας, πανε οπου τους παει ο άνεμος.
Αν αυτος ο κ Ντουλες ή οποιοσδήποτε άλλος ήξερε οτι η θεση του θα ηταν πιο σίγουρη αν συνεργαζοταν με το ΚΚΑ θα το έκανε.

Ο καθε ΒΗώτης για να κερδισει ενα μετρο χωράφι παραπάνω ψηφίζει οποιονδήποτε τον γλείφει και του ζητάει την ψήφο
Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσουν οι ΒΗωτες γιατί δεν τους νοιάζει ποιος είναι ο καθένας.

Οι εκλογές θα γίνουν καλοκαίρι.
Ωραίο καιρό θα έχει. Τζαπα λεωφορεία θα έχει (με διευκόλυνσή διέλευσης στην Κακαβιά και αλλού)

Ας πάμε λοιπόν οσοι μπορούμε τουλάχιστον για να δηλώσουμε παρών.
Η πρότασή μου είναι να πάμε στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουμε άκυρο.


...για όσους πούνε οτι τα ισοπεδώνω ολα και οτι υπάρχουν και εξαιρέσεις απαντάω
ΝΑΙ τα ισοπεδώνω όλα, δεν γνωρίζω καποιον να εξαιρείτε και δεν έχω ανάγκη κανενός καρεκλοκένταυρου τη λυκοφιλία.
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:38 am 15 05 2009

Και για να μην υποτιμάμε άλλο τους Αλβανούς... ενεργοποιήθηκαν και οι εκεί "κουμπάροι"... ο πρώην υπουργός Μπάρκας εκλήθει να απολογηθεί χτες στο Μπεράτι για το ζήτημα κατάχρησης χρημάτων στο Ίδρυμα του Παιδιού στην Πολύτσιανη (Σκραπάρι) (χτες;!;! σύμπτωση σύμπτωση...). Να θυμίσω ότι το θέμα ήταν ένα από τα "πατήματα" για την αποπομπή του από την κυβέρνηση Μπερίσα... Τώρα ποιός κυνηγάει ποιον σε αυτήν την χώρα;!;!... τρέχα γύρευε…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί μαζί με τα από εδώ κόμματα βρήκαν το πάτημα που ήθελαν (;!) για να διαλύσουν την υπάρχουσα κατάσταση...
Καλό ή κακό θα δείξει!

Υ.Γ. Που είναι η Ομόνοια;!;!
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:13 pm 15 05 2009

"
Το συμφέρον της Β. Ηπείρου πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες!
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ

Όπως είναι γνωστό στην Αλβανία δραστηριοποιείται η οργάνωση «Ομόνοια», όργανο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Πρώτιστο καθήκον της «Ομόνοιας» είναι η συσπείρωση του ελληνικού στοιχείου, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια προς επίτευξη των σκοπών της και αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται και επιζητούν λύσεις. Οι γέφυρες επικοινωνίας των βορειοηπειρωτών «όπου γης» με την ιδιαίτερη πατρίδα και η δημιουργία στενής επαφής και ανάπτυξης των δεσμών των Ελλήνων που ζουν εντός και εκτός των «μειονοτικών ζωνών» και δέχονται πιέσεις και ψυχολογικούς καταναγκασμούς είναι καθήκον και υποχρέωση της «Ομόνοιας».
Το Γενικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» και ο πρόεδρός του κ. Μπολάνος, εγνωσμένων πατριωτικών αισθημάτων, να κωφεύουν στις επικρίσεις (πάντα υπάρχουν) και να αγωνίζονται για την ενότητα του βορειοηπειρωτικού κόσμου, ενός κόσμου που το μοναδικό του στήριγμα και οι μοναδικές του ελπίδες έχουν ενατοποθετηθεί στην «Ομόνοια».
Δεν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας εάν οι ηγέτες της «Ομόνοιας», και πολλοί άλλοι από τη θέση που κατέχουν, δεν κατανοήσουν ότι μόνο όταν ακούγεται ΜΙΑ ΦΩΝΗ υπάρχει περίπτωση να εισακουστούν και να επιλυθούν προβλήματα.
Για να υπάρξουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό που διαβιοί στην Αλβανία χρειάζεται κατανόηση και ομόνοια στην πράξη και παραμερισμός των μικροφιλοδοξιών και προσωπικών μικροσυμφερόντων και επιδιώξεων.
Όπως προβλέπεται από το καταστατικό της είναι ανάγκη εκείνοι που ηγούνται της οργάνωσης να σκύψουν με ενδιαφέρον και αγάπη στα προβλήματα που για χρόνια ταλανίζουν τον κόσμο μας και να προσπαθήσουν να επουλώσουν ανοιχτές πληγές και ατέλειωτα βάσανα. Να καταστεί η «Ομόνοια» όργανο ισχυρό με διαφανείς και αδιαπραγμάτευτους στόχους, απέχοντας από κομματικούς φατριασμούς, ακομμάτιστη και ανεξάρτητη, με συγκεκριμένους προσανατολισμούς και προοπτικές, που να συνεγείρουν και να συνενώνουν και όχι να διχάζουν το βορειοηπειρωτικό στοιχείο.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας είναι πολλά (προσωπικά και συλλογικά) και απαιτούν σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια και δυναμικότητα από εκείνους που πονούν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Πέρα από την οικονομική στήριξη έχουν ανάγκη από στήριξη ηθική, για να μπορέσουν να υπερνικήσουν τα αδιέξοδα και να βγουν από το τέλμα και τον ισοπεδωτισμό που έχουν καταδικαστεί να ζουν επί σειρά ετών.
Για την πραγμάτωση όλων αυτών χρειάζονται ηγέτες που να αίρονται πάνω από τα ανθρώπινα, να είναι αφοσιωμένοι στο κοινωνικό και εθνικό τους έργο, αποφεύγοντας τις προσωπικές διαμάχες, τους καιροσκόπους και τον καιροσκοπισμό, στρατευμένοι απόλυτα στον αγώνα ανασύνταξης των διασκορπισμένων συμπατριωτών μας.
Οι όποιες φιλοδοξίες είναι θεμιτές και ανθρώπινες, αρκεί να μη βλάπτουν το γενικό συμφέρον της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο και χωρίς να προξενούν απωθητικά και διχαστικά συναισθήματα.
Να μην ξεχνούμε ότι οι Βορειοηπειρώτες ζουν σε έναν χώρο πιεστικό και σε μια κοινωνία εχθρική και έχουν απόλυτη ανάγκη ηρεμίας, ανοχής και συμπαράστασης, για να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους και να ξαναβρούν τον «χαμένο εαυτό» τους. Η δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για την επιστροφή του έμψυχου δυναμικού που ζει και εργάζεται έξω από την Πατρίδα, ώστε να ξαναζωντανέψει ο χώρος, πρέπει να είναι από τις βασικές επιδιώξεις της «Ομόνοιας».
Το Γενικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Νέα Φωνή της Ομόνοιας» πρέπει να περνάει τις θέσεις εκείνες που προωθούν τα θέματα, δημιουργούν κλίμα συναδέλφωσης και συναντίληψης και, το κυριότερο, να συντείνει στην ενότητα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τη «Νέα Φωνή της Ομόνοιας», μέσα από τις σελίδες της ασκείται νουνεχής και υπεύθυνη δημοσιογραφία.
Καλό είναι να κληθούν όλοι εκείνοι που έχουν μεστό και ενωτικό λόγο, για να βρεθεί η «χρυσή τομή», η οποία θα συνενώνει και θα συσπειρώνει τις σκόρπιες δυνάμεις του τόπου μας και θα ακουστεί η φωνή μας όχι μόνο από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και από τη διεθνή κοινή γνώμη και τους διεθνείς οργανισμούς, όπου παίρνονται οι αποφάσεις.
Η αβελτηρία και η αδιαφορία του Μητροπολιτικού Κέντρου είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Θα είναι όμως κρίμα εάν και από δική μας αμέλεια και αδιαφορία χαθούν ευκαιρίες για τη βελτίωση της ζωής της μειονότητας και για την προβολή του εθνικού μας προβλήματος. Πιστεύουμε ότι οι σημερινοί ηγέτες της «Ομόνοιας» με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο της μαρτυρικής Χειμάρας, τον κ. Μπολάνο, θα πολιτευτούν με σύνεση και σωφροσύνη και θα αφήσουν τη δημιουργική τους σφραγίδα.
Αυτοπειθαρχία, αυτογνωσία, αυτοκριτική, αλλά και αυτοσυγκράτηση απαιτείται. Πάνω από τις οποιεσδήποτε φιλοδοξίες μετράει το συμφέρον του τόπου και του λαού του.
Μετά μάλιστα την «καταδίκη» από το Πρωτοδικείο Αυλώνας του Δημάρχου της Χειμάρας και Προέδρου της «Ομόνοιας» έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι του τόπου και των παιδιών μας να λειτουργήσουμε συλλογικά και να αποτρέψουμε ενέργειες που διασπούν τη συλλογικότητα και ομοιογένεια του ελληνικού στοιχείου, αποπροσανατολίζουν από τους σκοπούς και αντί να λύνουν προσθέτουν προβλήματα. Οι εκλογές που έρχονται είναι μια πρόκληση για τους παράγοντες της Βορείου Ηπείρου και από τη στάση τους θα κριθούν πολλά...
"

Καλά τα λέει ο δάσκαλος, αλλά ποιός τον ακούει...
Ας ελπίσουμε ότι από αυτό το "σούρτα-φέρτα" και "δώσε-πάρε" θα βγεί κάτι καλό για το μέλλον...
ΑΣ!
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 4 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 4 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Login Form