Τώρα είναι 12:28 pm 28 03 2024

Οι Αλβανικές εκλογές

Συντονιστής: Νέοι

Θα συμμετέχετε στις αλβανικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 14:19 pm 15 06 2009

ΝΑΙ, θα είμαι παρών ενεργά στον προεκλογικό αγώνα
2
13%
ΝΑΙ, απλά θα πάω να ψηφίσω
6
38%
ΊΣΩΣ, αν τύχει και είμαι στην πατρίδα
1
6%
ΟΧΙ, αδιαφορώ πλήρως
1
6%
ΟΧΙ, συνειδητά ως ένδειξη διαμαρτυρίας
6
38%
 
Σύνολο ψήφων : 16

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:11 am 25 05 2009

Κρίσιμη επίσκεψη Θ. Κασσίμη στην Αλβανία, Βάσω Σκουλίκα, Epiruspost
http://www.epiruspost.gr/epikairotita/1 ... 21-52.html

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αλβανία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης. Δευτέρα και Τρίτη ο Υφυπουργός θα εγκαινιάσει μία σειρά έργων στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, όμως το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στο παρασκήνιο της επίσκεψης αυτής, είναι οι εκλογές στην γείτονα χώρα. Η ελληνική μειονότητα, για πρώτη φορά μετά το 1990, κατέρχεται ουσιαστικά διασπασμένη και μοιρασμένη μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα και του Σοσιαλιστικού του Έντι Ράμα.
Ο κ. Κασσίμης, στις δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα, απέφυγε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας, όμως το ενδιαφέρον της Αθήνας είναι έντονο.
«Το θέμα των πολιτικών εκλογών στην Αλβανία και της συμπεριφοράς της κάθε κοινωνικής ομάδας αφορά την γείτονα χώρα κι όχι εμάς», απάντησε ο κ. Κασσίμης σε σχετικό ερώτημα του Epiruspost.gr, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως αυτό που θα πρέπει να αναμένει η Ελλάδα είναι να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της Αλβανίας και η πορεία της προς την ενωμένη Ευρώπη. «Η Ελληνική μειονότητα θα αποτελέσει την ατμομηχανή που θα βοηθήσει την γειτονική χώρα να πάρει τον δρόμο προς την Ε.Ε», σημείωσε ο Υφυπουργός.
Αναφερόμενος στο στόχο της επίσκεψης του ο Υφυπουργός ανέφερε: «Αυτή τη φορά θέλω να επιθεωρήσω και να εγκαινιάσω μερικά από τα έργα που κάνουμε. Είναι μια σειρά έργων όπως γέφυρες συντηρήσεις σχολείων παιδικοί σταθμοί δρόμοι πλατείες μέσα στο πρίγραμμα των έργων που κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει την γείτονα χώρα και ιδιαίτερα τις περιοχές που ζει ελληνική μειονότητα. Θέλω να επισημάνω ότι πέρσι επενδύσαμε για υποδομές στην Αλβανία 48 εκ. και τα τελευταία 6 χρόνια 210 εκ.
Σύντομα θα σας πληροφορήσουμε και για νέα προγράμματα με στόχο να διατηρηθεί η Ελληνική μειονότητα στην πατρώα γη».

--------------------------------
Υ.Γ.1 σ.σ. εγκαίνια = επίσκεψη για τις ευρωεκλογές;! (ή θα με πείτε πάλι προβοκάτορα;!;!) Καλή ιδέα, αν προλαβαίνουν, θα ήταν να τον συνόδευε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Δημητρίου.

Υ.Γ.2. Ξύλινε μόνο κόμμα ψηφίζεις. Η επιλογή κόμματος σε ένα συνασπισμό αφορά μόνο την εσωτερική κατανομή των ψήφων σε κάθε συμμαχία, π.χ. ο Ντούλες θέλει πάνω από 6.500 ψήφους να πάνε στο ΚΕΑΔ για να βγάλει βουλευτή στην περιφέρεια Αργυρόκαστρου, αν και από ότι φαίνεται ο Ράμα αν βγεί πρώτος (ως συμμαχία) θα του δώσει την έδρα έτσι και αλλιώς ή απλά θα δώσει "οδηγία" στους υποστηρικτές του να ψηφίσουν ΚΕΑΔ για να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:26 pm 25 05 2009

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Έργα στη Βόρειο Ήπειρο εγκαινιάζει ο Θ. Κασσίμης
Συνάντηση με τον Δημήτριο και παράγοντες της Ομογένειας

Έργα υποδομής θα εγκαινιάσει στην Βόρειο Ήπειρο ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται εκεί. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να σβήσει την «φωτιά» που έχει ανάψει στους κόλπους της Ελληνικής Μειονότητας, χωρίς όμως να έχει συνάντηση με τους πρωταγωνιστές.
Ο κ. Κασσίμης αρχικά θα συνομιλήσει στα Βρυσερά με τους επάρχους της Δρόπολης και στην συνέχεια θα εγκαινιάσει το υδραγωγείο του Βοδίνου. Έργα επίσης, απαραίτητα για τους κατοίκους της Φραστιανής και της Γορίτσας, θα εγκαινιάσει στα χωριά αυτά.
Τα έργα έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του Ελληνικού κράτους, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι Μειονοτικοί, ώστε να παραμείνουν στα χωριά τους.
Επιπλέον αποδεικνύουν το ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης για τον χώρο της Βορείου Ηπείρου.
Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της Μητρόπολης στον εκκλησιαστικό, στον εκπαιδευτικό και στον κοινωνικό τομέα.
Οι δραστηριότητες αυτές ενισχύονται από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, καθώς η Μητρόπολη Αργυροκάστρου δεν έχει οικονομική αυτοτέλεια.
Το βράδυ ο κ. Κασσίμης θα έχει επαφή στους Αγίους Σαράντα με τους επάρχους της περιοχής.
Η επικοινωνία του κ. Κασσίμη με τους επάρχους, τόσο της Δρόπολης όσο και των Αγίων Σαράντα, που είναι αιρετοί εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έχει διττό σκοπό.
Πρώτον να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους και να σχεδιαστεί η υποστήριξή τους ή η επίλυσή τους, όπου είναι δυνατόν, από την Ελλάδα.
Και δεύτερον να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι η Ελληνική πλευρά, χωρίς να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Μειονότητας, αποδίδει μεγάλη σημασία στην δυναμική και ενωτική παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στη Νότια Αλβανία.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές φορές ο κ. Κασσίμης έχει σημειώσει ότι «μόνο ενωμένοι οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να διεκδικήσουν τα δίκαια και τα δικαιώματά τους».
Η.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:03 pm 25 05 2009

Άρχησε το ξεκατίνιασμα εν Ελλάδι... ντέρτι ντάνσινγκ... :conf:

Spoiler:
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 10:15 am 26 05 2009

Σημασία για την μειονότητα έχει η ομόνοια της Ομόνοιας, δήλωσε ο Κασσίμης. Η μειονότητα πρέπει να είναι η ατμομηχανή της ένταξης στην ΕΕ.
Πήρε αποστάσεις από ΚΕΑΔ, λέγοντας ότι είναι αλβανικό κόμμα και ότι η ελληνική πολιτεία δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου κράτους. (Τα κόμματα;!;)
Το τελευταίο το είπε και όταν ρωτήθηκε η άποψή του για τις εκλογές στην Αλβανία: εσωτερικό ζήτημα άλλης χώρας.



Spoiler:
Αλβανία - Επίσκεψη ΥΦΕΞ Θ. Κασσίμη
της Σοφίας Αραβοπούλου
"Ελλάδα ένα μεγάλο όνειρο,ένας τρανός καημός/ Πενήντα χρόνια η καρδιά μας έχει αντέξει/ Κι ήταν βαρύς πολύ βαρύς ο χωρισμός".

Με στίχους από ποίηματα που περιγράφουν δύσκολους καιρούςμ γεμάτους φόβο,κορίτσια με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές να κρατούν μοσχοβολιστά λουλούδια από τους κήπους των φτωχών σπιτιών, παιδιά να ανεμίζουν ελληνικές σημαίες, να κρατούν μπουκάλια με τσίπουρο, αλλά και λουκούμια και με αισθήματα ευγνωμοσύνης υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί οι έπαρχοι και οι κάτοικοι των χωριών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θόδωρο Κασσίμη.
Τα εγκαίνια από τον υφυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κ.Πάζιο και τον Γενικό πρόξενο Αργυροκάστρου κ. Ριζόπουλο, πολλών μικρών έργων οδοποιΐας,που θα βάλουν τέλος στους δύσβατους χωματόδρομους, συνδέοντας αρκετά χωριά με το κεντρικό οδικό δίκτυο, τα εγκαίνια ενός υδραγωγείου που θα καλύψει την πολύμηνη πολλές φορές λειψυδρία σε επτά χωριά και τα εγκαίνια μιας γέφυρας που θα δώσει ασφάλεια- καθώς ήταν έτοιμη να καταρρεύσει η παλιά- σε μία περιοχή αποτέλεσαν μία ξεχωριστή μέρα για την ελληνική μειονότητα στις επαρχίες της Δρόπολης, της Λιουντζεριάς και του Μεσοποτάμου.
Τα έργα που συνολικά ανέρχονται σε 36 - 11 στο Νομό Αργυροκάστρου, 11 στο Ν. Αγ. Σαράντα, 7 στο Ν. Δελβίνου και 7 στο Ν. Πρεμέτης- ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή,χρηματοδοτήθηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο παροχής αναπτυξιακής βοήθειας στην Αλβανία με το ποσό περίπου 500.000 ευρώ και έρχονται να λύσουν προβλήματα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.
Εκτός από την κατασκευή δρόμων περιλαμβάνουν επίσης και ανακαίνιση σχολικών κτιρίων, πλατειών μέχρι και κατασκευή στάσεων λεοφορείων.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας προσέχετε, είναι μεγάλη τιμή για μας που που ήρθατε να μας επισκεφθείτε, είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά της Ελλάδας που δεν μας ξεχνά ποτέ, θα πούν στον κ. Κασσίμη εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και απλοί κάτοικοι,άνδρες και γυναίκες που θα θελήσουν να του σφίξουν το χέρι.
Στο Δοξάτι θα στηθεί γιορτινό τραπέζι στην πλατεία με σπιτικές πίτες και εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού για την υποδοχή του υφυπουργού και της ελληνικής αποστολής.
"Απόψε στο χωριό μας ήρθε μια καλή παρέα", ακούγεται στη διαπασών από τα μεγάφωνα, μαζί με ένα παραδοσιακό τραγούδι. Έτοιμα είναι και τα δώρα που θα του δώσουν, ξυλόγλυπτα μπουκάλια για ρακί,έναν πίνακα κ.α.
"Εγώ είμαι συγκινημένος γι αυτό που νοιώθουν. Γιατί ξέρω ότι η ζωή τους θα γίνει καλύτερη", θα πει ο κ. Κασσίμης εξηγώντας ότι η επιλογή των έργων έγινε βάσει των προτάσεων των επί τόπου Επάρχων και με τη σύμφωνη γνώμη των Περιφερειαρχών. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους του Επάρχους, ως αναδόχους, με την υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης με το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου το οποίο είχε και τον έλεγχο υλοποίησής τους.
"Με τους ανθρώπους εδώ μας ενώνουν δεσμοί αίματος και φιλίας. Ως Έλληνας αισθάνομαι καλά που μπορούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να βοηθήσουμε. Στηρίζουμε την ευρωπαική πορεία της Αλβανίας και πιστεύουμε ότι το αξίζει αυτή η χώρα και αυτός ο λαός. Και η σύνδεση της Αλβανίας με την ΕΕ θα συμβάλει ώστε να αυξήσουμε την παρέμβασή μας και στην ένταξη της σε διάφορα προγράμματα", δήλωσε ο κ. Κασσίμης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί από την Ελλάδα η προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των κατοίκων της Ν. Αλβανίας και ευχήθηκε τα αδέλφια τους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας να μπορέσουν να επιστρέψουν έδώ και να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή.
Η συρρίκνωση του πληθυσμού της ελληνικής μειονότητας αντανακλά και στη συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού. Από τα χωριά που επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός ένα 50-60% του πληθυσμού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Οι πρωτοβουλίες όμως των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας είναι σημαντικές εδώ και ένα χρόνο,όπως μας είπε ο μορφωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Γερασιμίδης.
Για πρώτη φορά μετά από διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας έχουν μεταφραστεί και διανεμηθεί 24 τίτλοι βιβλίων στους μειονοτικούς μαθητές, έχουν δοθεί 31 υποτροφίες -σε σχέση με 2 ή 3 των περασμένων ετών- για σπουδές σε ελληνικά ΑΕΙ, ξεκίνησαν με καθηγητές τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Αργυρόκαστρο και τους Αγ. Σαράντα ώστε να προετοιμαστούν οι μαθητές για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, έχουν ετοιμαστεί και διανεμηθεί με έγκριση των αλβανικών αρχών συγγράμματα Ιστορίας και Γεωγραφίας της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους νομούς Αργυροκάστρου, Αγ. Σαράντα και Δελβίνου λειτουργούν 30 μειονοτικές σχολικές μονάδες, 27 με Δημοτικό και Γυμνάσιο και 3 Λύκεια με 1050 μαθητές. Εκτός μειονοτικών ζωνών υπάρχουν δύο δίγλωσσα σχολεία, το Δημοτικό "Όμηρος" στη Χειμάρρα με 103 μαθητές και το Δημοτικό και Γυμνάσιο "Όμηρος" στην Κορυτσά με 460 μαθητές.
Νηπιαγωγείο με 30 μαθητές και μία πρώτη τάξη δημοτικού από φέτος με 15 μαθητές, καθώς και εκκλησιαστικό λύκειο με 40 μαθητές λειτουργεί υπό την σκέπη της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αλβανίας στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου,την οποία επισκέφθηκε ο κ. Κασσίμης και η ελληνική αντιπροσωπεία. Εκεί τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε ο μητροπολίτης κ. Δημήτριος ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του κ.Κασσίμη θα συνεχιστεί το απόγευμα με τα εγκαίνια έργων οδοποιίας στα χωριά Μεσοπόταμου, Κρανιά, Φοινίκη, Βρυώνι και της γέφυρας στο χωριό Βρωμερό, και θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα παραθέσει στους Αγ. Σαράντα ο υφυπουργός στους Επάρχους των μειονοτικών περιοχών.
omogeneia.ana-mpa.gr
Τελευταία επεξεργασία από Dervitsiotis και 10:23 am 26 05 2009, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 10:21 am 26 05 2009

Εκλογικό Ανακοινωθέν
ΕΝΩΜΕΝΗ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Σε λίγες μέρες οδηγούμαστε και πάλι στις κάλπες. Λόγο του Εκλογικού Νόμου, με σκοπό την μέγιστη αξιολόγηση των ψήφων που συγκεντρώνει το ΚΕΑΔ, αποφασίστηκε ο προεκλογικός συνασπισμός με την Κεντροαριστερά.
Δεν υπήρξαν σ’ αυτή την απόφαση άλλες παράμετροι, ούτε ιδιοτελή συμφέροντα, όπως δυστυχώς κέντρα ξένα προς τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ προσπαθούν να διαδώσουν. Είναι τέτοιοι οι υπολογισμοί που επιβάλλει ο Εκλογικός Νόμος, ώστε παρόλο τις δεκάδες χιλιάδες ψήφους δεν θα βγάζαμε βουλευτή. Απεναντίας τώρα μέσα απ’ το συνασπισμό, η δυναμική που δημιουργείτε είναι αισιόδοξη.
Εδώ να επισημάνουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό: επισυνάπτοντας αυτή την προεκλογική συνεργασία το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ, τηρεί όλη του την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Δεν διαλύονται οι δομές του Κόμματος, δεν παύει να ισχύει η πολιτική και προγραμματική του ακεραιότητα!
Απεναντίας, όσοι προσπαθούν να μας μιλήσουν για πρόσωπα και θέσεις που έχουν εκδηλώσει, μας δίνουν ακόμη ένα λόγο για πιο συσπειρωμένη ψήφο στο ΚΕΑΔ! Αυτός είναι ο μόνος κομματικός μηχανισμός που όχι μόνο στη στελέχωση και την πολιτική δράση εκφράζει και προστατεύει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Όσα στελέχη αποσκιρτούν κλέφτικα απ’ το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ ας μην προσπαθούν με κατεργαριές να δημιουργούν συγχύσεις. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ανάγει συμπεράσματα συγκρίνοντας το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ με Αλβανικά κόμματα και σχηματισμούς. Ο Έλληνας με σοφία και οξύτητα ξέρει τώρα να χωρίζει ποιος για ιδιωτικά συμφέροντα και μόνο, επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της ψήφου μας και κατά συνέπεια προκαλεί ζημιά στην υπόθεση κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι για άλλη μια φορά, μέσα απ’ το διάλογο θα ξεπεραστεί η τεχνητή σύγχυση και τότε αυτή που την προκαλούν, αυτοί που ξεζούμισαν όλα αυτά τα χρόνια την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, θα διαπιστώσουν πόσο μόνοι είναι.
Από πλευράς μας επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι η ευκαιρία για μεγαλύτερη ενότητα στους κόλπους της ΕΕΜ είναι μοναδική. Η δυναμική που δημιουργείται θα επιφέρει την καλύτερη δυνατή συσπείρωση της ψήφου στους Έλληνες και Ελληνόβλαχους, και όλα εκείνα τα στρώματα ανά την επικράτεια που στηρίζουν και εμπιστεύονται το ΚΕΑΔ.
Στο ψηφοδέλτιο λοιπόν, που θα έχουμε στα χέρια μας, την 28η Ιουνίου, θα βάλουμε το Σταυρό μας στο ΚΕΑΔ (PBDNJ). Εκεί η ψήφος έχει νόημα για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα. Αυτός θα είναι και ο τρόπος να απαντήσουμε σε όσους κατεργαράκους επιδιώκουν να μας μπερδέψουν διαδίδοντας ότι το Κόμμα και η Οργάνωση μας διαλύθηκε μέσα στην ευρύτερη συμμαχία.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 02:31 am 27 05 2009

ΚΕΑΔ έγραψε:παρόλο τις δεκάδες χιλιάδες ψήφους δεν θα βγάζαμε βουλευτή

Τώρα οι υπολογισμοί από το σύστημα του Δράκου γιατί μας βγάζουν ακριβώς αντίθετο συμπερασμα, εφ' όσον μιλάμε για δεκαδες χιλιάδες ψήφους;

Όσα στελέχη αποσκιρτούν κλέφτικα... μην προσπαθούν με κατεργαριές


σε όσους κατεργαράκους επιδιώκουν


Στη γλώσσα του κόμματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κι άλλοι όροι όπως: μπαμπέσικα, λαμογιές, ατιμούλιδες...
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:09 pm 27 05 2009

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Θεοδ. Κασσίμης προς Βορειοηπειρώτες
«Με τα έργα που κάνουμε η ζωή σας θα γίνει καλύτερη...»!

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, με εξαιρετική επιτυχία, η διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη στην Αλβανία.
Την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην Βόρειο Ήπειρο ο κ. Κασσίμης είχε επαφή με τον Δήμαρχο Χειμάρρας και Πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνο.
Παρ’ όλο που επίσημα δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικό, εν τούτοις, διέρρευσε ότι συζητήθηκε, και μάλιστα επί μακρόν, από τους δύο άνδρες η… ταραχώδης κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα ενόψει των εκλογών. Ο κ. Κασσίμης φέρεται να είπε στον κ. Μπολάνο πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αναμειχθεί στις εσωτερικές τους υποθέσεις, ωστόσο του επεσήμανε ότι «η ισχύς εν τη ενώσει»!
Επίσης απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε θέση για την επιλογή του ΚΕΑΔ να συνεργαστεί με τους Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα, αλλά και για την «μετακίνηση» του Περιφερειάρχη Σπύρου Ξέρα και του πρώην υπουργού Κώστα Μπάρκα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσια. Νωρίτερα εγκαινίασε έναν ακόμη δρόμο στον οικισμό Τσούκα, όπου τον υποδέχθηκε ο έπαρχος Αλίκου Θανάσης Ηλίας.
"Είμαι συγκινημένος, γι’ αυτό που νοιώθετε και το οποίο εκφράζετε», σημείωσε ο κ. Κασσίμης, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους. Και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι η ζωή σας θα γίνει καλύτερη. Η επιλογή των έργων έγινε βάσει των προτάσεων των επί τόπου Επάρχων και με τη σύμφωνη γνώμη των Περιφερειαρχών. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους του Επάρχους, ως αναδόχους, με την υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης με το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, το οποίο είχε και τον έλεγχο υλοποίησής τους. Με τους ανθρώπους εδώ μας ενώνουν δεσμοί αίματος και φιλίας. Ως Έλληνας αισθάνομαι καλά που μπορούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να βοηθήσουμε. Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και πιστεύουμε ότι το αξίζει αυτή η χώρα και αυτός ο λαός. Και η σύνδεση της Αλβανίας με την Ε.Ε. θα συμβάλει ώστε να αυξήσουμε την παρέμβασή μας και στην ένταξή της σε διάφορα προγράμματα. Θα συνεχιστεί από την Ελλάδα η προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των κατοίκων της Ν. Αλβανίας και εύχομαι τα αδέλφια σας που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας να μπορέσουν να επιστρέψουν εδώ και να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή».
H.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό DRAKOS1 » 14:17 pm 27 05 2009

Ο Ντούλες επέλεξε την μέγιστη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΚΕΑΔ η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχής του σε έναν από τούς 2 μεγάλους συνασπισμούς.Η αυτόνομη κάθοδος εξασφάλιζε μάλλον μόνο εναν βουλευτή στην ζώνη Αυλώνος.Απλά πιθανολογεί οτι οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Αλβανίας θα είναι ''αριστερές'' και γιαυτό πήγε με τον συνασπισμο του Ράμα.Τα περι πατριωτισμού λόγω συμμετοχής των τσάμηδων με τον Μπερίσα είναι παραμύθια της χαλιμάς γιατι η μή κάθοδος του ΚΕΑΔ με τον Μπερίσα ή καί αυτόνομα ανοιγει τον δρόμο για να εκλεγεί με το κομμα των τσάμηδων βουλευτης στην ζώνη Αυλώνος.Τώρα το ΚΕΑΔ μπορεί να εκλέξει εως και 5 βουλευτές διοτι οι ψήφοι που χρειάζονται εντός συνασπισμου είναι σχεδόν το 60% απο οτι αυτόνομα.Η απόψή μου είναι οτι κακώς το ΚΕΑΔ συμμετέχει σε συνασπισμούς Αλβανικών κομμάτων .Οι Ελληνες πρέπει να κατεβαίνουν στις εκλογές αυτόνομα με οποιο και αν είναι το κόστος.Πέραν της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης υπάρχει και η τοπικη αυτοδιοίκηση τέλος με απλά λόγια μερικοί κοίταξαν για μια ακόμη φορά την πάρτη τους(ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ).Στο xl ολοκληρη η κατανομη εδρών.
VOTE EURO12.xls
(142 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 178 φορές
Άβαταρ μέλους
DRAKOS1
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 21:32 pm 26 01 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 23:13 pm 27 05 2009

Το κατά πόσον η συνεργασία του Μπερίσσα με τους Τσάμηδες ως αιτία μη συνεργασίας με το "Δημοκρατικό" αποτελεί παραμύθια της Χαλιμάς ή όχι μπορεί να συζητηθεί. Η ευαισθησία του Ντούλε προσωπικά πάντως στο συγκεκριμένο θέμα είναι αποδεδειγμένη αφού πολλάκις στα μεγαλύτερα αλβανικά μμε έχει δηλώσει πως το τσάμικο δεν υφίσταται προκαλώντας ανάλογες αντιδράσεις. Ενδεχομένως η συνεργασία με το δημοκρατικό να απέτρεπε την εκλογή του Τσάμη στην Αυλώνα, αφού πρώτα όμως θα είχαν "νομιμοποιηθεί" οι εδαφικές διεκδικήσεις του συνεργαζόμενου με τον Μπερίσσα κόμμα κατά της Ελλάδας. Οι όροι της προεκλογικής συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό είναι σε αντίθεση με αυτούς που όριζε το "Δημοκρατικό" πολύ γενικοί και σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε αντίθεση με την ιδεολογία του ΚΕΑΔ και τις προσδοκίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για ένα κείμενο-συμφωνία που υπογράφεται από όλα τα μέλη και αναφέρεται σε γενικές αρχές όπως η προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, στήριξη της πορείας της Αλβανίας προς την Ε.Ε. κοκ. Το "Δημοκρατικό" κόμμα απαιτούσε από τα "ομόσπονδα" κόμματα κοινό πρόγραμμα. Η συνεργασία με το Σοσιαλιστικό σύμφωνα αφενός με τον νόμο και αποσκοπώντας μόνο σε αύξηση της βουλευτικής εκπροσώπησης είναι προεκλογική και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει το ΚΕΑΔ ούτως ώστε να στηρίξει το Σοσιαλιστικό για σχηματισμό κυβέρνησης. Είναι κατά την άποψή μου απόλυτα σωστή η επιλογή του κόμματος για συνεργασία με το σοσιαλιστικό με δεδομένο ότι η ανεξάρτητη κάθοδος δεν μας εξασφάλιζε ούτε έναν βουλευτή. Η συνεργασία του με Τσάμηδες θα ήταν μεγάλη κηλίδα στην ιστορία του κόμματος και τίποτα δεν θα είχε να προσφέρει στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας ενοχλεί τόσο η συνεργασία με τους σοσιαλιστές ενώ με τους δημοκράτες δεν έχουμε πρόβλημα. Ξεχνάμε μήπως επί ποιας κυβέρνησης βγήκε εκτός νόμου το κόμμα της Ομόνοιας; Ξεχνάμε μήπως ποιος κατεδίκασε τους 5; Ξεχνάμε ποιος διώκει τον σημερινό πρόεδρο της Ομόνοιας; Ξεχνάμε ποιος κυβερνά την χώρα την στιγμή που πέντε Χιμαραίοι καταδικάζονται σε φυλάκιση επειδή "προκλητικά ανήρτησαν ελληνικές σημαίες και τραγούδησαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο προσβάλλοντας την αλβανική δημοκρατία και τα σύμβολά της"; Είναι δεδομένο ότι οι Αλβανοί είτε είναι αριστεροί είτε δεξιοί δεν είναι ερωτευμένοι με τους Έλληνες της επικράτειάς τους. Δέχομαι χωρίς σκέψη την κριτική εκείνων που το 2005 έλεγαν "καμία συνεργασία με τα Αλβανικά κόμματα" και το ίδιο λένε και τώρα. Τα υπόλοιπα δεν αποτελούν πολιτική αλλά προσωπικά κολλήματα.
edit: Άλλωστε ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει κόμμα και όχι συμμαχία. Επομένως η δικαιολογία "δεν θα δώσω δύναμη στους κομμουνιστές" δεν ισχύει στις περιοχές μας. Ψηφίζοντας ΚΕΑΔ ενδυναμώνουμε το ΚΕΑΔ και ουσιαστικά αποδυναμώνουμε το ΣΚ αφού η κατανομή των εδρών της συμμαχίας γίνεται βάσει του ποσοστού του κάθε κόμματος εντός συμμαχίας. Και εκεί που το ΚΕΑΔ ήθελε 8.000 ψήφους στην Δρόπολη για να βγάλει βουλευτή χρειάζεται τώρα μόνο 5.500. Αντίθετα σε περιοχές όπου το ΚΕΑΔ δεν βγάζει βουλευτή, ευνοείται το ΣΚ αφού η 2000 ψήφοι π.χ. που παίρνει το ΚΕΑΔ στην Σκόντρα (χαμένοι για το ΚΕΑΔ αφού δεν μετρά το εθνικό ποσοστό) θα ενισχύσουν το ΣΚ και εκεί που η αναλογία ήταν 7/2 για το Δημοκρατικο θα γίνει 6/3 για το Δημοκρατικό πάλι. Το ΚΕΑΔ δεν χάνει τίποτα.
Αν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι και να στηρίζουμε τις θέσεις μας σε αστήρικτες εικασίες του τύπου "Ο Ντούλες κοιτά μόνο το τομάρι του" είναι δικαίωμά μας να το κάνουμε αλλά σίγουρα δεν δείχνουμε έτσι καμία σοβαρότητα, δεν κάνουμε καμία κριτική ούτε προβάλλουμε τον πατριωτισμό μας.

edit: Ο νέος εκλογικός νόμος επιτρέπει μόνο στα δύο μεγάλα κόμματα να εκπροσωπούνται στις εφορευτικές επιτροπές. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στα πλαίσια της συνεργασίας με το ΚΕΑΔ παραχωρεί στο τελευταίο την δυνατότητα να έχει δικά του άτομα στις εφορευτικές επιτροπές. Κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε τις συνθήκες υπο τις οποίες γίνονται οι εκλογές στην Αλβανία.

Προφανώς για να καταλήξει το κόμμα στην συνεργασία αυτή, λήφθησαν υπ' όψιν όλοι οι παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών και στατιστικών στοιχείων των προηγούμενων διαδικασιών.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:37 pm 28 05 2009

Δηλαδή αν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το οποιοδήποτε Κόμμα έβγαινε η ΟΜΟΝΟΙΑ δημόσια και έθετε ως προϋπόθεση/όρους την δέσμευση των πλευρών τα εξής απλά πράγματα:

- Άμεση απογραφή πληθυσμού και άσκηση δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού
- Χρήση ελληνικής γλώσσας σε όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης - πινακίδες και λοιπά
- 10% τουλάχιστον των υπαλλήλων στις τρείς περιφέρειες του Νότου να είναι Έλληνες ή Ελληνόβλαχοι
- Προστασία των περιουσιών των βορειοηπειρωτών από "επιθετικές" εξαγορές
- Ειδικό φορολογικό καθεστώς επενδύσεων για επαναπατρισμένους στις περιφέρειες του Νότου

θα ήταν "έγκλημα" ή "ρομαντισμός" ή "πρόκληση";!;!

Αν το πετύχαινε ή έστω το διαπραγματευόταν ο Ντούλες να τον στηρίζαμε ενεργά όλοι μας, αν δεσμεύονταν ο Μπερίσια με τους «κατεργάρους» σε αυτά να στηρίξουμε και αυτούς… αν δεν τολμούσε κανείς (όπως τώρα) να τους μαυρίζαμε όλους…

Αυτός είναι ο ρόλος της Ομόνοιας, τα υπόλοιπα είναι προπαγανδιστικές ιστορίες!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Υ.Γ. Για να κάνουμε και λίγο πλακίτσα (δεν μας έμεινε και τίποτε άλλο) όλα αυτά μου θυμίζουν τις εποχές του “edukimi politik”.. για όσους δεν το πρόλαβαν ήταν μια τακτική του Χότζια που έβαζε δασκάλους να μας εξηγούν με τις ώρες πόσο καλός ήταν, πόσο κακοί ήταν οι Σοβιετικοί και πόσο καλοί οι κινέζοι… κ.ο.κ. κάθε φορά που έβγαινε από έναν κομμουνιστικό συνασπισμό… κάτι σαν αυτό που κάνουν σήμερα οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι στις τηλεοράσεις…
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:48 pm 28 05 2009

Ο Β. Ηπειρωτικός Ελληνισμός θα πληρώσει τη διάσπαση!
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ - Π.Λ.

H OMONOIA, οργάνωση που εκπροσωπεί στο εσωτερικό της Αλβανίας και στο εξωτερικό την ελληνική μειονότητα και το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), το πολιτικό σκέλος της Ομόνοιας, δεν κατάφεραν τελικά να συσπειρώσουν το ελληνικό στοιχείο και να κατέβουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στη γειτονική μας χώρα.
Το φαινόμενο της διάχυσης των μειονοτικών δυνάμεων σε αλβανικά κόμματα είναι πια δεδομένο και η υπεράσπιση των συμφερόντων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όλο και απομακρύνεται. Οι ηγέτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ δεν ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν όρθωσαν το ανάστημά τους, εγκλωβισμένοι σε ...λαβύρινθους μικροφιλοδοξιών και μικροπολιτικών.
Με τον τρόπο που ενήργησαν, διασπασθέντες τελικά, έθεσαν στο περιθώριο τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους απέκλεισαν να ασκήσουν με την ψήφο τους ουσιαστική πολιτική παρέμβαση στο αλβανικό Κοινοβούλιο. Τους αναγκάζουν να ψηφίσουν υποψήφιους που συμπράττουν με τα αλβανικά κόμματα (Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό), με αποτέλεσμα η φωνή των μειονοτικών υποψηφίων, που, ενδεχομένως, θα εκλεγούν, να μην είναι η φωνή της μειονότητας, αλλά η φωνή του κόμματος που εκπροσωπούν.
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, δικαιολογώντας την συνεργασία της με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ισχυρίστηκε πως, στην περίπτωση που θα κατέρχονταν στις εκλογές ανεξάρτητοι, θα εξέλεγαν μόνον έναν βουλευτή. Δεν ξέρω εάν θα εξέλεγαν έναν ή περισσότερους. Έστω, όμως, και ο ένας θα είχε ανεξάρτητη φωνή στο αλβανικό κοινοβούλιο.
Έχουμε τη γνώμη πως, εάν η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εργάζονταν σε βάθος και μακριά από κομματισμούς, από οπουδήποτε και αν προέρχονταν, και εξασφάλιζε την αναγκαία συστράτευση των Βορειοηπειρωτών, και το ποσοστό που θα κατέγραφε θα ήταν αξιόλογο και περισσότερους μειονοτικούς βουλευτές θα εξέλεγε.
Είναι γεγονός ότι ο ρόλος της μειονότητας στα αλβανικά δρώμενα και η κοινοβουλευτική της παρουσία παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Επομένως, αυτό ισχύει και για το ΚΕΑΔ, την πολιτική έκφραση της μειονότητας.
Εάν το ΚΕΑΔ δεν μπορεί να εκλέξει δύο, τρεις ή και περισσότερους βουλευτές, αυτό οφείλεται στην εσωτερική εσωστρέφεια, στον επάρατο διχασμό, που κατατρώει τους Έλληνες και δεν τους αφήνει ήσυχους. Η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η ομοφροσύνη και η σύμπνοια δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν στον βορειοηπειρωτικό χώρο. Αντίθετα, ανθούσαν και ανθούν οι φατριασμοί και τα μικροσυμφέροντα. Είναι αυτά που τροφοδοτούν μεταξύ των συμπατριωτών μας κλίμα απογοήτευσης και απόγνωσης.
Αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει και τώρα. Οι διαφωνίες και η αποχώρηση αξιόλογων στελεχών από το ΚΕΑΔ, το απειλεί με εκλογική συρρίκνωση, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΚΕΑΔ και εκείνων που διεχώρισαν τη θέση τους θα είναι συνεχείς και επιζήμιες για τα μειονοτικά συμφέροντα και οι μελλοντικές βλάβες μεγάλες.
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά, μακάρι να διαψευστούμε, για τον βορειοηπειρωτικό κόσμο, που επιθυμούσε και ανέμενε οι ταγοί του να έχουν αραγές μέτωπο και να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις εκλογές και τις υπάρχουσες δυσκολίες.
Φαίνεται ότι οι εμπειρίες από τις προηγούμενες συνεργασίες δεν συνέτισαν τους ηγέτες του ΚΕΑΔ, γιατί είναι γνωστό ότι οι συνεργασίες με το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποδείχτηκαν απογοητευτικές για τη μειονότητα.
Αλλά, και το Μητροπολιτικό Κέντρο, δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Όλοι παίζουν παιγνίδια σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Όμως, αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα που δεν είναι του παρόντος.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 17:29 pm 28 05 2009

Συνάντηση Μπακογιάννη με Μπολάνο-Ντούλε
Express.gr 28/05/09

Στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών που πραγματοποιούν για την κινητοποίηση της ελληνικής μειονότητας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας και Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, επσκέφθηκαν την υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη. Επιδιώκουμε την κινητοποίηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ευρύτερα των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι απαραίτητο στην αναμέτρηση της 28ης Ιουνίου να δώσουν το δυναμικό τους παρών , δήλωσε ο κ. Ντούλε μετά τη συνάντηση.

Είναι κρίσιμο για τις εξελίξεις στη χώρα, πρόσθεσε, είναι κρίσιμο για το στοίχημα της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της χώρας. Από πλευράς της ελληνικής πολιτείας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής εθνικής μειονότητας, πήραν τη διαβεβαίωση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, ότι δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις προς όλους τους αλβανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα ώστε να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδεται τις επόμενες ημέρες εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα δίνει το δικαίωμα διπλής εισόδου και εξόδου όλων όσων εκκρεμεί η διαδικασία των δικαιολογητικών παραμονής στην Ελλάδα, ώστε και τα εκλογικά τους δικαιώματα να ασκήσουν και να διατηρήσουν το δικαίωμα των διακοπών το καλοκαίρι. Το ΚΕΑΔ, είπε ο κ Ντούλε, σε στενή συνεργασία με την Ομόνοια, έχουν στόχο να μετακινήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ελληνικής μειονότητας. Υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα και πάμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σ' αυτές τις εκλογές. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία και συναντήθηκε με τον κ Μπολάνο, με τον οποίο συζήτησαν την προώθηση της αναπτυξιακής συνεργασίας, με την προώθηση έργων υποδομής.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 19:59 pm 28 05 2009

Προστασία των περιουσιών των βορειοηπειρωτών από "επιθετικές" εξαγορές


αυτο πως μπορει να επιτευχθει;

Ειδικό φορολογικό καθεστώς επενδύσεων για επαναπατρισμένους στις περιφέρειες του Νότου


Αυτη η προταση θα εβρισκε συμφωνους και τους Νοτιους αλλα και τους Βορειους, ποιος δε θελει νεες επενδυσεις.
Δε γνωριζω τι συμβαινει στην αλβανια, αλλα εχω την αισθηση πως ολες οι χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ παρεχουν φορολογικα κινητρα για νεες επενδυσεις

Άμεση απογραφή πληθυσμού και άσκηση δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού


Τις συνεπειες του αυτοπροσδιορισμου τις εχουμε υπολογισει; Θα δεχεται το ελληνικο κρατος ως ελληνα τον καθε ενα που θα αυτοπροσδιοριζεται ως ελληνας;

Πιο απλο και πιο σωστο δε θα ηταν να ζητησουμε την αμεση αναγνωριση ολων των μειονοτικων ζωνων; Τα υπολοιπα συνεπαγονται (σχολεια, ταμπελες, κλπ)
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 02:47 am 29 05 2009

keravnios έγραψε:Ξεχνάμε μήπως επί ποιας κυβέρνησης βγήκε εκτός νόμου το κόμμα της Ομόνοιας; Ξεχνάμε μήπως ποιος κατεδίκασε τους 5;

Aυτός με τον οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ συνεργαζόταν στην κυβέρνηση του την τετραετία 2005-2009. Αυτό το διάστημα όμως φαίνεται επήλθε αμνησία και η μνήμη επανηλθε το Μαιο του 2009...

Ξεχνάμε ποιος διώκει τον σημερινό πρόεδρο της Ομόνοιας;

Το Δικαστήριο της Αυλώνας βάσει των νόμων. Ο Πρωθυπουργός όμως στήριξε ανοιχτά τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δηλώνοντας ότι τέτοιες αποφάσεις μας γυρίζουν στα χρόνια του κομουνιστικού καθεστώτος.

Ξεχνάμε ποιος κυβερνά την χώρα την στιγμή που πέντε Χιμαραίοι καταδικάζονται σε φυλάκιση επειδή "προκλητικά ανήρτησαν ελληνικές σημαίες και τραγούδησαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο προσβάλλοντας την αλβανική δημοκρατία και τα σύμβολά της";

Όλα αυτά έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο του 2003 και τότε παραπέμφθηκαν οι "εγκληματίες" στα δικαστήρια όπου βγήκε η πρώτη καταδικαστική απόφαση.
Και κυβέρνηση τότε ήταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (ουπς! ...πιπέρι).

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: στις δημοτικές εκλογές βίας και νοθείας που έγιναν εις βάρος των υποψηφίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε Φοινίκη και Χιμάρα το 2000 και στη Χιμάρα το 2003 ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση; οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βασίλης Χαρμπάτσης, Βίκτωρ Μάτος και Γιώργος Γκόρος αντίστοιχα (όπου σημειώθηκαν οι τραμπουκισμοί ώστε να ενισχυθούν οι υποψηφιότητες τους) σε ποιο κόμμα ήταν προσκείμενοι;

Το κατά πόσον η συνεργασία του Μπερίσσα με τους Τσάμηδες ως αιτία μη συνεργασίας με το "Δημοκρατικό" αποτελεί παραμύθια της Χαλιμάς ή όχι μπορεί να συζητηθεί. Η ευαισθησία του Ντούλε προσωπικά πάντως στο συγκεκριμένο θέμα είναι αποδεδειγμένη αφού πολλάκις στα μεγαλύτερα αλβανικά μμε έχει δηλώσει πως το τσάμικο δεν υφίσταται προκαλώντας ανάλογες αντιδράσεις. Ενδεχομένως η συνεργασία με το δημοκρατικό να απέτρεπε την εκλογή του Τσάμη στην Αυλώνα, αφού πρώτα όμως θα είχαν "νομιμοποιηθεί" οι εδαφικές διεκδικήσεις του συνεργαζόμενου με τον Μπερίσσα κόμμα κατά της Ελλάδας.

Για να πάρουμε τα πράματα με τη σειρά, το προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες όσον αφορά με το ποια συμμαχία θα ακολουθήσει. Για το Δημοκρατικό Κόμμα εφ' όσον συμμαχούσε με τους Τσάμηδες και Μπαλίστες (δεν είχε ανακοινωθεί εκείνη τη μέρα ακόμη επίσημα κάτι) ΟΛΟΙ ψήφισαν ΚΑΤΑ. Αν όμως δεν συμμαχούσε, η πλειοψηφία ψήφισε ΥΠΕΡ. Σύμφωνα με στελέχη του 12μελούς προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Μπερίσας ήταν πιο ειλικρινής στη συνεργασία του μαζί τους. Η συμμαχία όμως που έκανε με το PDI δεν έδωσε περιθώρια για προεκλογική συνεργασία μαζί του.
Απέμενε λοιπόν η συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα η οποία τελικά καταψηφίστηκε με αποτέλεσμα 7-5.
Συνεπώς δεν απέμενε παρά ο δρόμος της αυτόνομης καθόδου στην εκλογική μάχη και της αξιοπρεπειας.

Οι όροι της προεκλογικής συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό είναι σε αντίθεση με αυτούς που όριζε το "Δημοκρατικό" πολύ γενικοί και σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε αντίθεση με την ιδεολογία του ΚΕΑΔ και τις προσδοκίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για ένα κείμενο-συμφωνία που υπογράφεται από όλα τα μέλη και αναφέρεται σε γενικές αρχές όπως η προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, στήριξη της πορείας της Αλβανίας προς την Ε.Ε. κοκ.

Για τη φουκαριάρα την "Εθνική Ελληνική Μειονότητα" μπήκε κανένας όρος;

Είναι κατά την άποψή μου απόλυτα σωστή η επιλογή του κόμματος για συνεργασία με το σοσιαλιστικό με δεδομένο ότι η ανεξάρτητη κάθοδος δεν μας εξασφάλιζε ούτε έναν βουλευτή. Η συνεργασία του με Τσάμηδες θα ήταν μεγάλη κηλίδα στην ιστορία του κόμματος και τίποτα δεν θα είχε να προσφέρει στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

Ενώ η συνεργασία με τον "προδότη-διασπαστή" του Ελληνισμού του Αργυροκάστρου Βαγγέλη Τάβο και τον αριστερής έκδοσης υπέρμαχο των Τσαμηδων Σπετίμ Ιντρίζι αποτελεί τιμή και θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες...

Άλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας ενοχλεί τόσο η συνεργασία με τους σοσιαλιστές ενώ με τους δημοκράτες δεν έχουμε πρόβλημα.

Αλίμονο! και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Τι αποκομίζουμε όμως; Τα αιτήματα που είχαμε πριν δέκα χρόνια σήμερα μετά από συνεργασία και με τις δύο κυβερνήσεις μήπως παραμένουν ίδια;

η δικαιολογία "δεν θα δώσω δύναμη στους κομμουνιστές" δεν ισχύει στις περιοχές μας.

Ισχύει όμως ότι το ΚΕΑΔ θα κρέμεται από τα... ποσοστά τους.

Και εκεί που το ΚΕΑΔ ήθελε 8.000 ψήφους στην Δρόπολη για να βγάλει βουλευτή χρειάζεται τώρα μόνο 5.500.

Για να μη σου πω μόνο 3.000. Από τη στιγμή που ο Ράμα κατεβάζει εκεί μόνο δύο υποψηφίους αφήνει μία έδρα κενή για το δεύτερο κόμμα της συμμαχίας.
Λέτε να κάνει το Σοσιαλδημοκρατικό του Γκινούσι καμμιά έκπληξη :lol:

Αν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι και να στηρίζουμε τις θέσεις μας σε αστήρικτες εικασίες του τύπου "Ο Ντούλες κοιτά μόνο το τομάρι του" είναι δικαίωμά μας να το κάνουμε αλλά σίγουρα δεν δείχνουμε έτσι καμία σοβαρότητα, δεν κάνουμε καμία κριτική ούτε προβάλλουμε τον πατριωτισμό μας.

Πράγματι. Ε τότε ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: "ζήτω το τομάρι του Ντούλε!"
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 02:55 am 29 05 2009

xylino spathi έγραψε:Τις συνεπειες του αυτοπροσδιορισμου τις εχουμε υπολογισει; Θα δεχεται το ελληνικο κρατος ως ελληνα τον καθε ενα που θα αυτοπροσδιοριζεται ως ελληνας;


Εφ' όσον αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως Έλλην προς τις αλβανικές αρχές αλλά και την κοινωνία, μάλλον αρκεί.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:37 pm 29 05 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ Β. ΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Β. ΜΠΟΛΑΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Αθήνα, 28 Μαΐου 2009

O πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Βαγγέλη Ντούλη, βουλευτή και Πρόεδρο του ΚΕΑΔ, και τον κ. Βασίλη Μπολάνο, Δήμαρχο Χειμάρρας και Πρόεδρο της Ομόνοιας.
Kατά τη συνάντηση, ο Α. Λοβέρδος εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους της ομογένειας και στις πολιτικές τους επιλογές, τις οποίες διαμόρφωσαν στο πλαίσιο της αυτοτέλειας και αυτοδυναμίας τους, ζητώντας παράλληλα από τους κ.κ. Ντούλη και Μπολάνο να μεταφέρουν στα μέλη της ελληνικής ομογένειας, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στους αγώνες τους.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:48 pm 29 05 2009

Μετά την ΗΤΤΑ που υπέστησαν τα Ελληνικά Κόμματα και η Ελληνική Εξωτερική πολιτική στην προσπάθειά τους να κομματικοποιήσουν το ΒΗτικό, επικρατεί "κλίμα" σύνεσης στις απόψεις τους και υπάρχει "οδηγία" σιωπής, σύμπνοιας και συμπόρευσης με ομπρέλα την Ομόνοια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι "κατεργάροι" δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν θα ψηφίσουν οποιοδήποτε νόμο ή απόφαση της κυβέρνησης Μπερίσα που να έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Το αυτονόητο δηλαδή.
Επίσης προβλέπω ότι οι τόνοι θα πέσουν και στην πολιτική αντιπαράθεση στα χωριά μας... εκτός και εάν όλα πια είναι τεχνάσματα ενόψει ευρωεκλογών.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό thejoa » 00:35 am 31 05 2009

Καλημέρα!! Σκέφτομαι συνέχεια ως νέο μέλος πως είναι δυνατον να μην αναφέρει κανείς το άλλο κόμμα της ομογένειας ΚΑΔΕ με πρόεδρο το κ. Γριγόρη Καραμέλο όταν ο ιδιος οχι μονο δεν εχει εμπλακει σε καποι σκανδαλο μικρο η μεγαλό αλλα και ειναι υπόδηγμα ήθους και ένας ΕΛΛΗΝΑΣ που παλεύει με αυταπάρνηση εδω και καιρο για υψηλούς στόχους που ως σκοπό εχουν την επανίδρυση της Ομόνοια ωστε να αποκτήσει την χαμένη της ταυτότητα και να ξεφήγουμε απο κάποιους δήθεν πατριώτες οι οποιοι τόσο καιρο εκμεταλλευονται την ψήφω μας για να ικανοποιήσουν τα πάθη τους για δόξα και χρήμα ξεχνώντας τι πραγματηκα εκπροσωπούν. νομίζω πως πρέπει να ρίξουμε μια ματιά, χωρίς να αποκλήσουμε τίποτα εύκολα τι μας πρωτήνει και να τον αναδήξουμε σε αντήθεση με αυτους που μεχρι τωρα μας εκπροσώπησαν με το χειρότερο δυνατο τρόπο. Χαίρετε!!!
thejoa
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 19:08 pm 22 05 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:22 am 01 06 2009

Το ΚΕΑΔ έκανε επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο Ντούλες δήλωσε ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος με τον Ξέρα, το δεξί του χέρι στο Αργυρόκαστρο. Επίσης ο βουλευτής των σοσιαλιστών στην Δρόπολη, Τάβος, δήλωσε ότι με την κίνησή του ο περιφερειάρχης Ξέρας, ξεγυμνώθηκε στα μάτια της μειονότητας.

Περισσότερα στο
http://www.shekulli.com.al/2009/05/31/p ... ren-1.html

Υ.Γ. Τελικά έπεσα έξω στο παραπάνω σχόλιο, η προεκλογική εκστρατεία θα εξαντληθεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις (κλασικά).
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:25 am 01 06 2009

Εκλογικό Ανακοινωθέν ( από chaonia.blogspot.com)
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το ψεύδος, η λάσπη και ειδικά ο εκφοβισμός είναι τα εργαλεία με τα οποία τα επιτελεία των άλλων κομμάτων, περπατώντας την πεπατημένη, έπιασαν δουλειά εν προκειμένου να λιντσάρουν την οργανωμένη προσπάθεια των Ελλήνων γύρω απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, για τις προσεχείς Εκλογές της 28ης Ιουνίου.
Δεν είναι βέβαια τυχαία ούτε ανερμήνευτα ότι για άλλη μια φορά τα «μεγάλα» κόμματα, με τους «δικούς μας», όπως πάντοτε, να τους δείχνουν τα μονοπάτια, στις περιοχές όπου ιστορικά και σημαντικούς αριθμούς ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, επιλέγουν να κονταροχτυπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ και όχι μεταξύ τους. Το δεύτερο θα ήταν λογικό εφόσον μεταξύ τους αξιώνουν εξουσία.
Αλλά ακριβώς εκεί έγκειται και το πρόβλημα.
Ανησυχούν οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, αυτές που κυβέρνησαν κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν, διότι οι θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα προβλήματα μη υλοποίησης των δικαιωμάτων για την ΕΕΜ, έχουν πλέον μετατραπεί σε όρο απαραβίαστο για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτιμούν δηλαδή αντί μιας σύγχρονης πολιτικής, θαρραλέας βούλησης και πράξης στην εφαρμογή όσων υποχρεούνται προς την ΕΕΜ, προτιμούν λοιπόν πονηριές ανατολίτικες. Διασπούν την Μειονότητα, δημιουργούν εσωτερικές έριδες και εντάσεις με μοναδικό σκοπό να μην υπάρχει δικό μας ενιαίο μέτωπο. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε άλλη μια φορά για:
ΨΗΦΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ!
Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και ότι και να κάνουν αργά ή γρήγορα πρέπει να απαντήσουν στους Έλληνες:
- για την Απογραφή που δεν εφαρμόζουν όπως ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις και οργανισμοί
- για την παροχή παιδείας στην μητρική γλώσσα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και υποδομές
- για την διασφάλιση συνθηκών ισότιμης χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στο δημόσιο βίο όπως και όπου οφείλουν
- για την μη απόδοση και διασφάλιση της περιουσίας που μας ανήκει: εκκλησιαστική, μοναστηριακή, κοινοτική, ιδιωτική
- για την έλλειψη συνθηκών απρόσκοπτης ασφάλειας, οικονομικής ανάπτυξης και έργων υποδομής στα μέρη μας
και για τόσα άλλα πολλά προβλήματα που με ιδιαίτερη προσοχή και πολύ σύγχρονη γλώσσα έχουν τεθεί απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ.
Αντί λοιπόν να προχωρήσουν σε λύσεις δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση και την εικόνα της πολιτικής τάξης έναντι τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων. Δεκάδες είναι οι απολύσεις Ελληνικής καταγωγής ατόμων απ’ τη δημόσια διοίκηση τις τελευταίες ημέρες. Σε άλλους ασκούνται έντονες ψυχολογικές πιέσεις από κομματικούς παράγοντες του Δημοκρατικού Κόμματος.
Καταγγέλλοντας όλα τούτα εμείς για άλλη μια φορά σας καλούμε σε μια ενότητα και συσπείρωση ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές. Ιδεολογικές δικαιολογίες απορρίπτονται μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση που δημιουργούν τα μεγάλα κόμματα που παραβιάζουν με πρωτοφανή φανατισμό τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Με την ψήφος μας στο ΚΕΑΔ (PBDNJ) στις 28 Ιουνίου δίνουμε την καλύτερη στήριξη στην προσπάθεια μας.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 11 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 11 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες

Login Form