Τώρα είναι 09:45 am 29 03 2024

Οι Αλβανικές εκλογές

Συντονιστής: Νέοι

Θα συμμετέχετε στις αλβανικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 14:19 pm 15 06 2009

ΝΑΙ, θα είμαι παρών ενεργά στον προεκλογικό αγώνα
2
13%
ΝΑΙ, απλά θα πάω να ψηφίσω
6
38%
ΊΣΩΣ, αν τύχει και είμαι στην πατρίδα
1
6%
ΟΧΙ, αδιαφορώ πλήρως
1
6%
ΟΧΙ, συνειδητά ως ένδειξη διαμαρτυρίας
6
38%
 
Σύνολο ψήφων : 16

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:29 am 01 06 2009

Τρόπος κατανομής εδρών (για όσους έχουν χρόνο και ξέρουν μαθηματικά στα αλβανικά 8)

http://www.shekulli.com.al/2009/06/01/s ... eteve.html

Αν έχει κάποιος χρόνο και βρει άκρη ας κάνει μια ενημέρωση.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 17:20 pm 02 06 2009

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Παρουσία του προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, κυρίου Βασίλη Μπολάνου θα πραγματοποιηθούν (σ.σ. παγματοποιήθηκαν;) τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ομόνοιας στην Αθήνα. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Πειραιώς αρ. 6 στην Αθήνα. Από εκεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τα ζητήματα που αφορούν τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου στην Αλβανία.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 01:09 am 03 06 2009

Προφανώς η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, προτιμά να μείνει μακρυά από αυτές τις εκλογές αρνούμενη να δημοσιεύσει ακόμη και αυτήν την απλή ανακοίνωση
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 01:12 am 03 06 2009

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Προέδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες στη Χρυσάνθη Γκόρου για την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ την Παρασκευή 29-5-2009.

Spoiler:
Χ. Γκ.: Κύριε Ντούλε ποιος είναι ο απολογισμός σας από τη συμμετοχή του ΚΕΑΔ στην αλβανική κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα από το 2005 έως σήμερα;

Β. Ντ.: Είναι δύσκολος ένας λεπτομερής απολογισμός μιας τετραετίας. Υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά σημεία από τη συνεργασία αυτή.
Θετικό σημείο είναι η λειτουργία του ελληνικού σχολείου στη Χιμάρα, η άδεια του οποίου χορηγήθηκε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και τα έργα υποδομής τα οποία έλαβαν χώρα σε δήμους και κοινότητες όπου ζει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός.
Γενικότερα θα αναφερόμουν στην πολιτική δράση μέσω της οποίας τόσο στη Βουλή καθώς και στα άλλα φόρα όπου το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ προώθησε στο βαθμό του εφικτού θέματα όπως αυτών της απογραφής του πληθυσμού, της συμμετοχής των Ελλήνων στη δημόσια διοίκηση, της προώθησης του πολιτισμού, των παραδόσεων κ.ο.κ.
Από τη άλλη πλευρά γνωρίζετε πως η κάθε συνεργασία έχει και τις παράπλευρες απώλειες. Αυτό το διάστημα στελέχη που προωθήθηκαν από το ΚΕΑΔ σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις ξέχασαν κάποια στιγμή το ρόλο τους και από πρεσβευτές της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ στην κυβέρνηση μετατράπηκαν σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος είτε στη χειρότερη περίπτωση και του εαυτού τους, στους κόλπους της «Ομόνοιας».

Χ. Γκ. : Αναφερθήκατε στην απογραφή. Τι ελπίδες υπάρχουν για αυτό το τόσο σημαντικό για τους Βορειοηπειρώτες εθνικό ζήτημα;

Β. Ντ. :
Είναι πάγια η θέση μας πως δεν μπορεί η Αλβανία να μην εφαρμόζει τις προδιαγραφές που έχουν γίνει σεβαστές από όλες της χώρες της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τι εννοούμε;
Εννοούμε μια απογραφή σύμφωνη με τα στάνταρντς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όλες οι χώρες διεξάγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα απογραφές πληθυσμού όπου οι πολίτες παράλληλα με τα άλλα στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την εθνική καταγωγή, τη μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα. Πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Αλβανία σε συνθήκες δημοκρατίας και ελευθερίας και που είναι ένα απαραίτητο βήμα το οποίο πρέπει το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί.
Η πίεση είναι μεγάλη και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης είναι για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας απογραφής το 2011. Όμως και στο παρελθόν υπήρξαν δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε.

Χ. Γκ. : Δηλαδή πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολα εφικτό για το άμεσο διάστημα.

Β. Ντ. :
Η δικιά μας η προσπάθεια είναι σε συνεννόηση με τους φορείς που εκπροσωπούν την Ελληνική Μειονότητα αλλά και άλλες μειονοτικές ομάδες στην Αλβανία. Με τη εύρεση κοινού εδάφους πρέπει το αλβανικό κράτος να προχωρήσει το συντομότερο σε αυτή τη διαδικασία.

Χ. Γκ. : Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην προεκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Β. Ντ. :
Οι εκλογές αυτές διεξάγονται με έναν νέο εκλογικό νόμο. Έναν ιδιότυπο εκλογικό νόμο, με πολλές ειδικές ρυθμίσεις οι οποίες δεν γίνονται κατανοητές από πολλούς διότι είναι ιδιόρρυθμες. Ένα παρόμοιο εκλογικό σύστημα εφαρμόζεται στην Ισπανία. Η φιλοσοφία του εκλογικού αυτού νόμου περιορίζει την εκπροσώπηση και οδηγεί ακόμα και σε εξαφάνιση τις μικρές πολιτικές δυνάμεις.
Περνάμε από μονοεδρικές περιφέρειες που είχαμε μέχρι τώρα σε διοικητικές περιφέρειες. Ειδικά για το ΚΕΑΔ έχοντας να κάνει με μεγάλες περιφέρειες με μεγάλους αριθμούς πληθυσμού μειώνεται το ποσοστό των Ελλήνων σε αυτές τις περιφέρειες και επομένως μειώνεται δραστικά και η πιθανότητα εκλογής κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε περίπτωση αυτόνομης καθόδου.
Από την άλλη πλευρά γνωρίζετε πως στην Αλβανία μόνο δημοκρατικές και δίκαιες εκλογές δεν έχουμε. Πάντοτε οι εκλογικές διαδικασίες έχουν συνοδευτεί από φαινόμενα εκτεταμένης βίας και νοθείας.
Και αυτή τη φορά τα δύο μεγάλα κόμματα αποφάσισαν κοινή συναινέσει οι εφορευτικές επιτροπές να απαρτίζονται αποκλειστικά από τους εκπροσώπους τους. Δηλαδή αντιλαμβάνεστε στο δεδομένο πλαίσιο πόσο δυσμενέστερη γίνεται η κατάσταση με τη μη εκπροσώπηση του κόμματος μας στις εφορευτικές αυτές επιτροπές.
Απ’ την άλλη πλευρά η συμμετοχή σε ευρύτερους συνασπισμούς βάσει του εκλογικού αυτού νόμου μειώνει το συντελεστή εκλογής ενός αντιπροσώπου.
Δηλαδή λόγου χάριν στην περίπτωση αυτόνομης καθόδου στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, για την εκλογή ενός βουλευτή από το ΚΕΑΔ χρειάζονται 7.500 ψήφοι, στα πλαίσια μιας συνεργασίας μειώνεται αυτός ο συντελεστής περί το 30 % και έτσι απαιτούνται 5.300 με 5.500 ψήφοι ανάλογα και με το ποσοστό συμμετοχής.
Αυτός ήταν ο λόγος της συνεργασίας, που έχει να κάνει με την πολιτική επιβίωση και την εξασφάλιση της πολιτικής εκπροσώπησης της ομογένειας και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.
Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε πως κι αυτή η συνεργασία έχει τις ιδιαιτερότητες της οι οποίες πολλές φορές δεν είναι κατανοητές.
Κατεβαίνουμε με το δικό μας ανεξάρτητο πρόγραμμα, με τους δικούς μας ανεξάρτητους συνδυασμούς, με τη δική μας ανεξάρτητη προεκλογική καμπάνια. Και το περίεργο; Σε ανταγωνισμό και αντιπαράθεση και με τα ίδια τα συμμαχικά κόμματα με τα οποία έχουμε συνασπιστεί ενόψει αυτών των εκλογών. Αυτό είναι το σύστημα, σε αυτό προσαρμοστήκαμε. Δεν μπορεί να είναι η καλύτερη λύση αυτή των συνεργασιών, πάντα προτιμούσαμε την υπερηφάνεια της αυτόνομης καθόδου, είναι η καλύτερη όμως απ’ αυτές που υπήρχαν στο τραπέζι.

Χ. Γκ. : Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε αφορμή για πολλές συζητήσεις και σχόλια. Από πολλούς Βορειοηπειρώτες με τους οποίους έρχομαι σε επαφή τόσο εδώ όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα, προκύπτουν δύο ερωτήματα. Γιατί συμμαχήσατε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και όχι κάποιο άλλο και για ποιο λόγο δεν έγινε έγκαιρα η ενημέρωση από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο, ώστε να μην δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις και να γίνουν στους συμπατριώτες μας πιο κατανοητές οι θέσεις σας;

Β. Ντ. :
Όπως γνωρίζετε στην Αλβανία τα πάντα γίνονται την τελευταία στιγμή. Και οι τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο και οι παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής. Από την άλλη πλευρά πρέπει να γνωρίζετε, πρέπει να γνωρίζουν και όλοι οι ακροατές σας, πως ήταν μονόδρομος η συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα διότι το Δημοκρατικό Κόμμα επέλεξε τη συνεργασία με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενσωμάτωσης, το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, το οποίο υποστηρίζει τις εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας. Οπότε έκλεισε έτσι οριστικά και αμετάκλητα το κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Πρέπει πάντως να ξέρετε ότι όλα αυτά έγιναν εντός ολίγων εικοσιτετραώρων.

Χ. Γκ. : Και κάτι άλλο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ακούγεται έντονα ότι στην Περιφέρεια Αυλώνας κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής του ένας Αλβανοτσάμης, ο Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος υποστηρίζει αυτές τις διεκδικήσεις. Δηλαδή δεν είναι αμέτοχο το κόμμα αυτό.

Β. Ντ. :
Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τέτοια στοιχεία με τέτοιες απόψεις. Δεν είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να αποκλείσουμε τέτοια στοιχεία. Η περίπτωση όμως του συγκεκριμένου κόμματος (Κόμμα Δημοκρατικής Ενσωμάτωσης-PDI) είναι η μοναδική που έχουμε πολιτικό πρόγραμμα με εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος.
Δεν ο πρόεδρος ή τα στελέχη με τέτοιες απόψεις, είναι το ίδιο τους το πρόγραμμα, είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του σχηματισμού οι εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Χ. Γκ. : Θα θέλαμε επίσης να μας μιλήσετε για τις σχέσεις σας με το εθνικό κέντρο και τα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνάντηση σας με την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Β. Ντ. :
Η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ είναι προνομιακοί συνομιλητές όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, γιατί θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους πολιτικούς αρχηγούς αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, είναι η αμέριστη συμπαράσταση και η κοινή προσπάθεια ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι συμπατριώτες μας να δώσουν το παρών. Οι εκλογές είναι κρίσιμες, αυτό έχει γίνει αντιληπτό απ’ όλους και στην κρισιμότητα αυτή μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνο με το δυναμικό παρών και την ενωτική ψήφο υπέρ των συνδυασμών της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.
Η χθεσινή συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Κλίμα κατανόησης, συμπαράστασης και στήριξης.

Χ. Γκ. : Ακούστηκαν όμως κάποιες φήμες για τις σχέσεις σας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών τον κύριο Κασσίμη, ο οποίος αποκάλεσε το ΚΕΑΔ αλβανικό κόμμα, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα.

Β. Ντ. :
Πρέπει να βλέπετε τα γεγονότα και όχι τις φήμες.

Χ. Γκ. : Τα γεγονότα όμως φαίνεται να δικαιώνούν τις φήμες.

Β. Ντ. :
Οι σχέσεις μας με το Υπουργείο Εξωτερικών όπως απέδειξε και η συνάντηση μας με την Υπουργό είναι άριστες. Η σχέσεις μας με την αντιπολίτευση είναι επίσης άριστες. Οι σχέσεις μας με τα μικρότερα πολιτικά κόμματα είναι άριστες και έχουμε όλη τη συμπαράσταση.
Έτσι πρέπει και εμείς να δώσουμε το δυναμικό αυτό παρών που θα δικαιολογήσει αυτή τη στήριξη που το τελευταίο διάστημα είχαμε και προχωρήσαμε αρκετά ζητήματα τα οποία βρήκαν την επίλυση τους.

Χ. Γκ. : Το θέμα της σύνταξης του ΟΓΑ όμως έχει μείνει πολύ πίσω, όπως και της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας.

Β. Ντ. :
Είναι κι αυτό ένα ζήτημα το οποίο διαπραγματευόμαστε. Η γραφειοκρατία είναι παντού και πάντοτε υπαρκτή. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς εδώ και ελπίζουμε στις καλύτερες δυνατές διευθετήσεις στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Χ. Γκ. : Ευχαριστούμε πολύ κύριε πρόεδρε. Καλή επιτυχία!
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:48 am 03 06 2009

Διαμαρτυρία κατοίκων του χωριού Τότσι στο Τεπελένι εναντίον της υποψηφιότητας Ξέρα. Σας θυμίζω ότι πριν ένα χρόνο είχε οργανωθεί πορεία με επεισόδια και συλλήψεις αλβανών (αθωώθηκαν πριν λίγους μήνες) για την παρουσία των Ξέρα και Μπολλάνου στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δελβινάκι και τις αναφορές τους στην Βόρειο Ήπειρο.

Spoiler:
http://www.balkanweb.com/sitev4/lajme.php?id=38394
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 23:02 pm 04 06 2009

Εν όψει των αλβανικών εκλογών της 28ης Ιουνίου, έχει συσταθεί Εκλογικό Κέντρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ στην Αθήνα με σκοπό την ενημέρωση και ορ-γάνωση της μετακινήσεως των Βορειοηπειρωτών απ’ όλη την ελληνική επικράτεια στις πατρογονικές τους εστίες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το εκλογικό κέντρο της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ στην Αθήνα λειτουργεί από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση των αλβανικών εκλογών (Πειραιώς 6 – 4ος Όρο-φος).
Για την ενημέρωσή τους οι ψηφοφόροι μπορούν να απευθύνονται στους εξής τη-λεφωνικούς αριθμούς:
- Περιφέρεια Αυλώνος: (+30) 2105234058
- Περιφέρεια Αργυροκάστρου: (+30) 2105234033

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνονται στον αριθμό (+30) 2105234052

Η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι εφικτή μέσω της διεύθυνσης [email protected]

Γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών. Η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής μετακινήσεως ψηφοφόρων Βορειοηπειρωτών είναι απαραίτητη για την επιτυχία στις εκλογές, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ και την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 16:03 pm 09 06 2009

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές
ANA-APE news agency

"Πυρετός" επικρατεί στα κομματικά επιτελεία των μεγαλύτερων, αλλά και μικρότερων κομμάτων στην Αλβανία, αφού η "μάχη" για τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Συνολικά 26 κόμματα, οργανωμένα σε τέσσερις συνασπισμούς, θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με τοπικούς και διεθνείς εκλογικούς παρατηρητές, αποτελεί ένας πρώτης τάξεως "τεστ" για την ικανότητα των αλβανικών αρχών να διοργανώσουν δίκαιες και διαφανείς εκλογές, στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Η Συμμαχία για Αλλαγές (Δημοκρατικό Κόμμα και άλλα εννέα, μικρότερα κόμματα), η Ένωση για Αλλαγές (Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας και πέντε άλλα κόμματα), η συμμαχία υπό το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας και η Σοσιαλιστική Συμμαχία (Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης και άλλοι) θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αλβανών πολιτών, υπό το "βλέμμα" της διεθνούς κοινότητας.

Οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου και του Απριλίου έδειχναν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το κυβερνών Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, να δίνουν μάχη "στήθος με στήθος" για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η μετακίνηση του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) της ελληνικής μειονότητας, από το Δημοκρατικό Κόμμα στο Σοσιαλιστικό.

Κι όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, η συνεργασία αυτή δεν έχει πρόσκαιρα εκλογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι μια συνεργασία σε βάθος χρόνου. Στην προεκλογική εκστρατεία, αυτό που κυριαρχεί είναι αφενός μεν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για έντιμες και διαφανείς εκλογές, αντάξιες των ευρωπαϊκών προτύπων, αφετέρου δε οι έντονες διαμαρτυρίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τον τρόπο σύνταξης των εκλογικών καταλόγων και την απόδοση ταυτοτήτων στους πολίτες. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους, επικρίσεις υπήρξαν και από την πλευρά της αποστολής των παρατηρητών του ODHIR, που στη δεύτερη ενδιάμεση έκθεσή του για την προεκλογική περίοδο στην Αλβανία, αναφέρεται πως τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα όσο και στα μέλη της ίδιας της αποστολής για τους πολίτες που δεν έχουν διαβατήριο, είναι ανακριβή. Το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει η έκθεση, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η "Γκαζέτα Σκιπτάρε", απέδωσε το θέμα σε τεχνικό λάθος, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έκανε λόγο για προσπάθεια νοθείας της εκλογικής διαδικασίας. Η ίδια έκθεση, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, διαπιστώνει προβλήματα στον εφοδιασμό των πολιτών με ταυτότητες σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ το κλίμα στις προεκλογικές εκστρατείας είναι ήρεμο (με μεμονωμένα επεισόδια), αν και σε υψηλούς τόνους."Κόντρες" σε ροκ και χιπ-χοπ ρυθμούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα δεν διαφέρουν, όμως, μόνο στις πολιτικές τους τοποθετήσεις, αλλά και στις μουσικές τους επιλογές. Ο μάλλον συντηρητικός Σαλί Μπερίσα πηγαίνει στις κάλπες με μια ροκ μπαλάντα από τον Μπόικεν Λάκο, τον πρώην επικεφαλής του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος "The Fish", με τίτλο: "Η Αλβανία αλλάζει". Ο πιο μοντέρνος αντίπαλός του, Έντι Ράμα, κινείται σε χιπ-χοπ ρυθμούς, επιλέγοντας το τραγούδι "Stand Up" του χιπ-χοπ τρίο "Westside Family".

Η ιστορία των προεκλογικών τραγουδιών στην Αλβανία είναι μάλλον σύντομη, αλλά από τότε που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στην πολιτική εξέδρα, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.Το 2003, ο Έντι Ράμα, σε συνεργασία και πάλι με τους "Westside Family" έπιασε κορυφή στα charts με το τραγούδι "Tirona", που ήταν αφιερωμένο στις δημοτικές εκλογές και την εκστρατεία του δημάρχου Τιράνων.

Το 2007, ο αντίπαλος του Ράμα στις δημοτικές εκλογές, Σοκόλ Ολντάσι, από το Δημοκρατικό Κόμμα, μπήκε στη "μάχη" με το τραγούδι "Give me back my city", αν και δεν δοκίμασε ο ίδιος τις φωνητικές του ικανότητες.
Αλλά και στη ροκ μπαλάντα "Albania is Changing", μπορεί ο Σαλί Μπερίσα να μην τραγουδά, αλλά οι στίχοι ξεκινούν με μια φράση από κάποιον λόγο του.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 16:37 pm 09 06 2009

(για πληρότητα... copied απο την πρώτη σελίδα της ΝΕΒ)

Άνανδρη επίθεση και βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 8/6/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που έγινε νύκτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης μας. Άγνωστοι που διακατέχονται από αισθήματα ρατσισμού, βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και ευρωπαϊκή.
Είναι πράξη από ανεύθυνα στοιχεία που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Είναι πράξη σκοταδισμού που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας.
Το γεγονός ότι τέτοιου είδους γεγονότα συμβαίνουν πάντα προεκλογικά μας κάνει πιο σκεπτικούς για το κλίμα που θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 20 μέρες από σήμερα. Στις προηγούμενες εκλογές πέντε μέλη της κοινότητας μας από τη Χειμάρρα, καταδικάστηκαν με τη αστεία κατηγορία ότι πρόσβαλαν τα σύμβολα του Αλβανικού έθνους. Εμείς σεβόμαστε τα σύμβολα όλων των εθνών και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 16:39 pm 09 06 2009

Μάχη Ομόνοιας μαζί με το ΚΕΑΔ στις βουλευτικές εκλογές

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 3/06/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», στα 19 χρόνια λειτουργίας της δίνει έναν αξιοπρεπή αγώνα για τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας αλλά και για την εδραίωση της δημοκρατίας στην Αλβανία γενικότερα.

Οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν εύκολες και ποτέ δεν έλειψαν οι κάθε είδους υπονομευτές. Παρά τις πολύπλευρές πιέσεις, αντέξαμε, Αντέξαμε γιατί η Ομόνοια δεν είναι κτήμα κανενός, είναι εθνικό κατόρθωμα και ανήκει σε κάθε Έλληνα που δεν σκέπτεται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον αλλά το συλλογικό.

Μπροστά στις προκλήσεις των νέων δεδομένων και του νέου εκλογικού νόμου στην Αλβανία, με αίσθημα ευθύνης η Ομόνοια αποφάσισε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να δώσει τη μάχη όπως πάντα μαζί με το ΚΕΑΔ για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη εκπροσώπηση μας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Λυπούμαστε βαθύτατα, γιατί άνθρωποι που μέχρι χθες, ανήκαν στα ανώτερα όργανα της Ομόνοιας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και έγιναν αφορμή διχασμού της κοινότητας μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την εξουσία που τους παρέχει απλόχερα το Αλβανικό κράτος. Υπό αυτές τις συνθήκες, με απόφαση του Γενικού Προεδρείου αναστέλλετε η λειτουργία των Παραρτημάτων Αγίων Σαράντα και Αργυρόκαστρου, μέχρι της εκλογές.

Ο Γενικός Πρόεδρος θα διορίσει συντονιστή για το κάθε Παράρτημα ενώ οι δύο πρόεδροι κ. Χρήστος Κάλλης και κ. Σπύρος Ξέρας παραπέμπονται στο πειθαρχικό, όπου θα εξεταστούν περαιτέρω κυρώσεις βάση των προβλεπόμενων διατάξεων του καταστατικού

Καλούμε όλα τα στελέχη και τα μέλη μας, να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι η Ομόνοια και η Ελληνική Μειονότητα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο κανενός. Η ψήφος του κάθε Έλληνα είναι ακριβή για να πουληθεί με μερικές θέσεις του αλβανικού δημοσίου. Η απάντηση θα δοθεί στις 28 Ιουνίου.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνία
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 16:42 pm 09 06 2009

Φτάσαμε σε αναστολή λειτουργίας της Ομόνοιας εν μέσω προεκλογικής περιόδου στα δύο πιο δυναμικά παραρτήματα της!!!

ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:53 pm 09 06 2009

Η διαφάνεια στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

«Πυρετός» επικρατεί στα κομματικά επιτελεία των μεγαλύτερων, αλλά και μικρότερων κομμάτων στην Αλβανία, αφού η «μάχη» για τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Συνολικά 26 κόμματα, οργανωμένα σε τέσσερις συνασπισμούς, θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με τοπικούς και διεθνείς εκλογικούς παρατηρητές, αποτελεί "τεστ" για την ικανότητα των αλβανικών αρχών να διοργανώσουν δίκαιες και διαφανείς εκλογές, στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Η Συμμαχία για Αλλαγές (Δημοκρατικό Κόμμα μαζί με άλλα εννέα μικρότερα κόμματα), η Ένωση για Αλλαγές (Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας με πέντε άλλα κόμματα), η συμμαχία υπό το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας και η Σοσιαλιστική Συμμαχία (Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης και άλλοι) θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αλβανών πολιτών, υπό το "βλέμμα" της διεθνούς κοινότητας.

Οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου και του Απριλίου έδειχναν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το κυβερνών Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, να δίνουν μάχη "στήθος με στήθος" για την κατάκτηση της πρωτιάς. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η μετακίνηση του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) της ελληνικής μειονότητας, από το Δημοκρατικό Κόμμα στο Σοσιαλιστικό. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, η συνεργασία αυτή δεν έχει πρόσκαιρα εκλογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι μια συνεργασία σε βάθος χρόνου.

Στην προεκλογική εκστρατεία, κυριαρχούν αφενός μεν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για έντιμες και διαφανείς εκλογές, αντάξιες των ευρωπαϊκών προτύπων, αφετέρου δε οι έντονες διαμαρτυρίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τον τρόπο σύνταξης των εκλογικών καταλόγων και απόδοσης ταυτοτήτων στους πολίτες.

Αναφορικά με τους εκλογικούς καταλόγους επικρίσεις διατυπώθηκαν και από την πλευρά της αποστολής των παρατηρητών του ODHIR, που στη δεύτερη ενδιάμεση έκθεσή του για την προεκλογική περίοδο στην Αλβανία, αναφέρεται ότι τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τόσο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, όσο και στα μέλη της ίδιας της αποστολής, για τους πολίτες που δεν έχουν διαβατήριο, είναι ανακριβή. Σύμφωνα με την έκθεση, το υπουργείο κάνει λόγο για τεχνικό λάθος, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα για προσπάθεια νοθείας της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η ίδια έκθεση διαπιστώνει προβλήματα στον εφοδιασμό των πολιτών με ταυτότητες σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&i ... ref=search

Σε γενικές γραμμές το κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας είναι ήρεμο, έχουν καταγραφεί μεμονωμένα επεισόδια, αλλά κινείται σε υψηλούς τόνους.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Καμία ψήφος σε αλβανικά κόμματα

Δημοσίευσηαπό keravnios » 19:02 pm 09 06 2009

Στις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αλβανικές βουλευτικές εκλογές και ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός θα κληθεί να ψηφίσει τους εκπροσώπους του στο αλβανικό κοινοβούλιο. Είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ, οι Βορειοηπειρώτες να παρουσιάσουν την πραγματική τους εκλογική δύναμη. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της Αλβανίας.

Στο παρελθόν υπήρξε πάμπολλες φορές το φαινόμενο, και βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει και τώρα, Έλληνες Βορειοηπειρώτες να είναι υποψήφιοι σε αλβανικά κόμματα.

Πολλοί υπήρξαν αυτοί που αντάλλαξαν την εθνική τους συνείδηση με τις όποιες ευκαιρίες τους προσέφερε η αλβανική εξουσία. Όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις όμως, ασχέτως ιδεολογίας και απόχρωσης, ποτέ δεν ενδιαφερθήκαν για τα προβλήματα και τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου. Για αυτούς δεν υπάρχει καν Βόρειος Ήπειρος. Η όποια ελληνική συνείδηση υπάρχει στους συμπορευόμενους με τα αλβανικά κόμματα, αλέθεται από την αλβανική εξουσία όπως αλέθεται το σιτάρι στις μυλόπετρες της αλβανικής εξουσίας.

Η αντιπαράθεση είναι μόνο μια, η εθνική και προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να ψηφίζει ο Βορειοηπειρώτης σοσιαλιστικό κόμμα επειδή είναι αριστερός ή να ψηφίζει δημοκρατικό κόμμα επειδή είναι αντικομμουνιστής. Ο Αλβανός κομμουνιστής είναι πάνω από όλα Αλβανός (ο σύντροφος Ενβέρης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα). Το ίδιο και ο δημοκράτης ή οποιοσδήποτε άλλος. Όλοι διαχρονικά και πιστά προσπάθησαν να θάψουν τον Ελληνισμό, να αλβανοποιήσουν την Βόρειο Ήπειρο, να μην υπάρχει, αν τους ήταν δυνατό, το παραμικρό δείγμα ελληνικής έκφρασης και γλώσσας.

Φυσικά όλοι μας θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη, τις φιλικές σχέσεις και την συνεργασία. Όμως το κάθε σύνοικο στοιχείο θα πρέπει να αποδεχθεί ή να διεκδικήσει τα όρια των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του. Θα ήθελα να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε. Πριν λίγα χρόνια, με σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φάτος Νάνο, είχαν προσπαθήσει να υφαρπάξουν την Κακομαία, την παραλία των Νιβιτσιωτών. Τότε είχε εμφανισθεί ο Σαλί Μπερίσα, αντιπολίτευση τότε, και είχε δηλώσει ότι η Κακομαία ανήκει στους Νιβιτσιώτες και ότι όταν θα γινόταν κυβέρνηση θα τους την απέδιδε. Οι κάτοικοι της Νίβιτσας στις εκλογές είχαν τότε ΟΛΟΙ ψηφίσει τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού κόμματος, πιστεύοντας στις εξαγγελίες αυτές. Το Δημοκρατικό κόμμα ανέβηκε στην εξουσία και η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα τι έπραξε; Όχι μόνο δεν απέδωσε τις περιουσίες των κατοίκων αλλά έστειλε τις μπουλντόζες και τις ειδικές δυνάμεις να καταστείλουν την αντίσταση των Νιβιτσιωτών και να υφαρπάξει την περιουσία τους.

Οι διαρπαγές των περιουσιών, οι πολιτικές δίκες και καταδίκες, η παρεμπόδιση της ελληνικής γλώσσας και έκφρασης, η βία και η νοθεία κατά της βούλησης των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών ήταν και είναι διαχρονική πολιτική όλων των αλβανικών κυβερνήσεων, ασχέτως ιδεολογικής απόχρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος έχουν διακηρύξει επανειλημμένα πως αναγνωρίζουν την ΟΜΟΝΟΙΑ - Κ.Ε.Α.Δ. ως τον μόνο εκφραστή του Ελληνισμού της Αλβανίας. Η ελληνική κυβέρνηση, αυτή αλλά και οι προηγούμενες έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον Βορειοηπειρώτη και την Βόρειο Ήπειρο. Πραγματικά σχεδόν κάθε έργο υποδομής, εκπαίδευσης, οδοποιϊας, υγείας κλπ που έχει υλοποιηθεί ή υλοποιείται έχει σαν χρηματοδότη την Ελλάδα.

Ο Βορειοηπειρώτης έχει μία υποχρέωση. Στις 28 Ιουνίου να ασκήσει σαν ενεργός πολίτης το δικαίωμά του και να ψηφίσει επιλέγοντας αυτό που του λέει η καρδιά του, χωρίς φόβο ή μνησικακία. Για να πάψει επιτέλους να είναι υπηρέτης των αλβανικών συμφερόντων αλλά ισότιμος συνομιλητής και διεκδικητής των δικαίων του.

Δημήτρης Περδίκης

Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρο
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 20:56 pm 10 06 2009

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Μπολάνος παρεχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Λαϊκό Βήμα η οποία κυκλοφορεί στις 11 Ιουνίου απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές:

Κ. Μπολάνο, όπως ήταν αναμενόμενο η ΟΜΟΝΟΙΑ στηρίζει το ΚΕΑΔ. Για πρώτη όμως φορά έχετε συνάψει προεκλογική συνεργασία με ένα από τα μεγάλα κόμματα. Γιατί αλλάξατε πορεία και τι θα επωφεληθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ από αυτήν την συνεργασία;


Αρχικά, θέλω να τονίσω πως δεν αλλάξαμε πορεία. Η πορεία της Ομόνοιας από το 1991 μέχρι σήμερα είναι σταθερή προς την διασφάλιση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Δεν αλλάξαμε ποτέ τους στόχους και τους σκοπούς μας, δεν αλλάξαμε ποτέ τις αρχές μας. Τόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και το ΚΕΑΔ θα προτιμούσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ανεξάρτητοι. Δυστυχώς όμως, ο νέος εκλογικός νόμος της Αλβανίας, ο οποίος είναι εμφανές ότι συντάχθηκε με σκοπό να πλήξει τα μικρά κόμματα δεν μας επέτρεψε μια τέτοια κίνηση. Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η ανεξάρτητη κάθοδος στις εκλογές θα μας εξασφάλιζε από κανέναν μέχρι έναν στην καλύτερη των περιπτώσεων βουλευτή.
Με τον νέο εκλογικό νόμο μειώνεται ο αριθμός των εκλογικών περιφερειών οι οποίες πλέον ταυτίζονται με τις διοικητικές μειώνοντας έτσι σημαντικά το ποσοστό των Ελλήνων ανά περιφέρεια. Το γεγονός αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατη την εκλογή βουλευτών σε περίπτωση ανεξάρτητης καθόδου στις εκλογές.

Ο νέος εκλογικός νόμος όπως αποφάσισαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ορίζει πως οι εφορευτικές επιτροπές αποτελούνται μόνο από εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων. Έχοντας υπ' όψιν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Αλβανία, γίνεται εύκολα κατανοητή η σημασία της εκπροσώπησής μας στις εφορευτικές επιτροπές, κάτι που επιτύχαμε στις διαπραγματεύσεις για την προεκλογική συμμαχία.

Συνάπτοντας προεκλογική συνεργασία ενισχύουμε σημαντικά τις πιθανότητες μεγαλύτερης εκπροσώπησης στο αλβανικό κοινοβούλιο κάτι που θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου εν όψει μάλιστα της προσέγγισης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΚΕΑΔ έχει αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να κερδίσει μάχες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διεθνοποίηση των ζητημάτων μας. Θέλω να σημειώσω ότι η απόφαση σύναψης προεκλογικής συνεργασίας δεν έγινε "ελαφρά τη καρδία" αλλά μελετήθηκαν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της. Σημαντικός παράγοντας στην απόφασή μας είναι το γεγονός ότι όπως τόνισα η συνεργασία είναι προεκλογική και σε καμία περίπτωση δεν μας δεσμεύει για στήριξη οποιουδήποτε κόμματος στον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλω λοιπόν για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι η προεκλογική συνεργασία ήταν πράγματι αναγκαία και επετεύχθη με όρους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θίγουν τα συμφέρονται και την τιμή των Ελλήνων.

Την περασμένη εβδομάδα ο κύριος Ντούλες και εσείς συναντηθήκατε με την Υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Κασσίμη. Απεκομίσατε συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης από το εθνικό κέντρο ειδικά για την εκλογική καμπάνια;

Η κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών έχει γίνει αντιληπτή τόσο από το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος όσο και από τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδος. Η συνάντηση με την υπουργό εξωτερικών έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Η κυρία Μπακογιάννη ήταν απολύτως θετική στα ζητήματα που θέσαμε. Πήραμε την διαβεβαίωση πως η ελληνική πολιτεία θα μεριμνήσει για όλες τις διευκολύνσεις για την ομαλή μετάβαση των ψηφοφόρων από την Ελλάδα. Η ελληνική πολιτεία και το υπουργείο εξωτερικών βρίσκονται στο πλευρό του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στηρίζοντας τα όργανα που τον εκπροσωπούν και προωθώντας αναπτυξιακή συνεργασία μέσω των έργων υποδομής που χρηματοδοτεί η Ελλάδα στις περιοχές μας.

Το πιο ενεργό κομμάτι του εκλογικού μας σώματος βρίσκεται στην Ελλάδα. Εσείς τι μέτρα έχετε λάβει να έρθει ο κόσμος μας να ψηφίσει ώστε οι υποψήφιοι που ανέδειξε το γενικό συμβούλιο να εκλεγούν;

Γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών. Η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής μετακινήσεως ψηφοφόρων Βορειοηπειρωτών είναι απαραίτητη για την επιτυχία στις εκλογές, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ και την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων.
Ήδη από τις 4 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του εκλογικού κέντρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ στην Αθήνα. με σκοπό την ενημέρωση και οργάνωση της μετακινήσεως των Βορειοηπειρωτών απ’ όλη την ελληνική επικράτεια στις πατρογονικές τους εστίες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το εκλογικό κέντρο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή και ηλεκτρονική υποδομή και στελεχωμένο από νέους Βορειοηπειρώτες. Προσβλέπουμε στην υποστήριξη όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που απευθύνονται σε Βορειοηπειρώτες (έντυπα και διαδικτυακά) ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και ένα τουλάχιστον εκλογικό περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Ζητήσαμε και λάβαμε την διαβεβαίωση από την ελληνική πολιτεία πως θα επιτραπεί (με σχετική εγκύκλιο) η μετάβαση όσων εκκρεμεί η διαδικασία των δικαιολογητικών παραμονής στην Ελλάδα.

Κύριε Πρόεδρε για πρώτη φορά από την δημιουργία της οργάνωσης υπάρχει απροκάλυπτη επέμβαση από τα αλβανικά κόμματα για αποδυνάμωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αποστασία στελεχών προς άλλους σχηματισμούς. Ποια είναι η αντίδρασή σας και επίσης του εκλογικού σώματος;


Όπως τόνισα στην αρχή, η ΟΜΟΝΟΙΑ από ιδρύσεώς της παραμένει σταθερή στις θέσεις και τις αρχές της για την προάσπιση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αφενός και την εδραίωση των δημοκρατικών αρχών στην Αλβανία γενικότερα αφετέρου. Ο δρόμος που επιλέξαμε δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάθε είδους υπονομευτές δεν έλειψαν ποτέ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άντεξε τις πιέσεις, την πολεμική που κατά καιρούς ασκήθηκε εναντίων της, τα πάσης φύσης προβλήματα επειδή η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εθνικό κατόρθωμα και ανήκει σε όλους τους Έλληνες που έχουν στον νου τους το συλλογικό – εθνικό συμφέρον.

Οι καιροσκοπικές κινήσεις από εκάστοτε μέλη και στελέχη αφορούν τους ίδιους και κρίνονται κατά περίσταση τόσο από το τα θεσμικά όργανα όσο και από το εκλογικό σώμα. Λυπούμεθα γιατί άνθρωποι που βρέθηκαν σε ανώτερα όργανα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επέλεξαν να διχάσουν την ελληνική κοινότητα κάνοντας χρήση της εξουσίας που το αλβανικό κράτος απλόχερα τους παρέχει, λυπούμεθα γιατί δεν πρόδωσαν μόνο την οργάνωση αλλά στάθηκαν απέναντι στην ομόνοια της κοινότητάς μας.
Ως οργάνωση έχουμε ήδη προχωρήσει σε πειθαρχικές διαδικασίες αλλά αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ο ελληνισμός να δείξει πως δεν μπορεί να είναι έρμαιο κανενός και αντίκρισμα της ψήφου του δεν μπορεί να είναι το βόλεμα κάποιων στο δημόσιο.

Η ανάδειξη όποιας νέας κυβέρνησης στην μετά ΝΑΤΟ εποχή την 28η Ιουνίου, πόσο θα ευεργετήσει τον ελληνισμό της Αλβανίας κυρίως σε θέματα περιουσιών, μη επέμβασης στα εσωτερικά μας, αποφυγής αδίκων δικαστικών αποφάσεων και καταπάτησης ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Θεωρώ πως ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος, η προσπάθεια ένταξης και διασφάλισης της θέσης της χώρας στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των διεκδικήσεών μας αφόσον είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και έχουμε ισχυρή παρουσία στο αλβανικό κοινοβούλιο. Έχοντας την πείρα των προηγούμενων ετών είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως μπορούμε να «εκμεταλλευθούμε» τις διεργασίες που αφορούν την ενσωμάτωση της Αλβανίας στους διεθνείς θεσμούς μετατρέποντας τα ζητήματά μας σε ένα από τα «κλειδιά» αυτών των διεργασιών. Ήδη χάρει στης προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ τα θέματα στα οποία αναφέρεστε, έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά στις πολιτικές ατζέντες τόσο μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας όσο και μεταξύ Αλβανίας και διεθνών θεσμών όπως η Ε.Ε., ο ΟΑΣΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Βλέπουμε λοιπόν πως γενικότερα η Αλβανία με την βοήθεια και της Ελλάδας προσπαθεί να μπει στον δρόμο της Ε.Ε. και της ευνομούμενης δημοκρατίας. Εμείς έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε αυτόν τον δρόμο με σκοπό να προωθήσουμε τα ζητήματα που μας αφορούν και σταδιακά και οργανωμένα να επιτύχουμε την επίλυσή τους. Είναι όμως δεδομένο πως η το αποτέλεσμα των προσπαθειών στις διαπραγματεύσεις με την όποια αλβανική κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από την δύναμη που θα μας δώσει το αποτέλεσμα της κάλπης.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:27 am 11 06 2009

thejoa έγραψε:Καλημέρα!! Σκέφτομαι συνέχεια ως νέο μέλος πως είναι δυνατον να μην αναφέρει κανείς το άλλο κόμμα της ομογένειας ΚΑΔΕ με πρόεδρο το κ. Γριγόρη Καραμέλο όταν ο ιδιος οχι μονο δεν εχει εμπλακει σε καποι σκανδαλο μικρο η μεγαλό αλλα και ειναι υπόδηγμα ήθους και ένας ΕΛΛΗΝΑΣ που παλεύει με αυταπάρνηση εδω και καιρο για υψηλούς στόχους που ως σκοπό εχουν την επανίδρυση της Ομόνοια ωστε να αποκτήσει την χαμένη της ταυτότητα και να ξεφήγουμε απο κάποιους δήθεν πατριώτες οι οποιοι τόσο καιρο εκμεταλλευονται την ψήφω μας για να ικανοποιήσουν τα πάθη τους για δόξα και χρήμα ξεχνώντας τι πραγματηκα εκπροσωπούν. νομίζω πως πρέπει να ρίξουμε μια ματιά, χωρίς να αποκλήσουμε τίποτα εύκολα τι μας πρωτήνει και να τον αναδήξουμε σε αντήθεση με αυτους που μεχρι τωρα μας εκπροσώπησαν με το χειρότερο δυνατο τρόπο. Χαίρετε!!!


Το σχόλιο αυτό δεν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητο. Το Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών θα μπορούσε να ήταν μια απάντηση.
Κι αυτό όμως από την πλευρά του συνεργάζεται προεκλογικά με το κόμμα του Ιλίρ Μέτα (LSI) που περιλαμβάνει στους κόλπους του τους γνωστους ανθέλληνες Πελούμπ Τζούφι και Ζαμπίτ Μπρόκαϊ. Αρα μια από τα ίδια.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε τους επικεφαλείς στα ψηφοδέλτια του.
Στην περιφέρεια Αυλώνας πρώτος στη λίστα είναι ο Έντμοντ Μηλιώρης και δεύτερος ο πρώην Έπαρχος Μεσοποτάμου Βασίλης Καλυβάς.
Στο Αργυρόκαστρο επικεφαλής είναι ο Χαράλαμπος Μπάρκας από τη Βόδριστα και στην Κορυτσά ο πρόεδρος του κόμματος Γρηγόρης Καραμέλος.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:46 am 11 06 2009

Ο προεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Μπολάνος έχει καταντήσει μία αξιοθρήνητη μαριονέτα του Ντούλε. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ τον έχει κρεμάσει-εξευτελίσει τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια (παραλληλισμός Κοσόβου-Β.Ηπείρου, υπόμνημα στη Βουλή των Ελλήνων, ψήφος κατά συνεργασίας με ΣΚ), αλλά παρ' όλα αυτά δεν σταματά να σκύβει το κεφάλι.
Όχι τίποτε άλλο αλλά είναι και ο μόνος που τον στηρίζει. Το μαγαζί στο Αργυρόκαστρο το διαλύσανε λόγω της αποστασίας του προέδρου Ξέρρα, το μαγαζί στους Άγιους Σαράντα το διαλύσανε επειδή ο πρόεδρος Κάλης τόλμησε να πάρει θέσεις υπέρ του Κώστα Μπάρκα, στο Δέλβινο οι Λούτσης-Καϊσης δεν τρελαίνονται να βοηθήσουν, μόνο η Χιμάρα έμεινε να κρατάει τη... σημαία.

ΟΜΟΝΟΙΑ έγραψε:Λυπούμαστε βαθύτατα, γιατί άνθρωποι που μέχρι χθες, ανήκαν στα ανώτερα όργανα της Ομόνοιας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και έγιναν αφορμή διχασμού της κοινότητας μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την εξουσία που τους παρέχει απλόχερα το Αλβανικό κράτος.


Η εξουσία αυτή που απλόχερα παρείχε το αλβανικό κράτος από το 2005 δεν μας χάλαγε, ε;

Μου αρέσει που για ένα μήνα κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται εθνικιστική οργάνωση και μόνο τα όπλα δεν μας καλεί να πάρουμε...
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 01:14 am 11 06 2009

Priest όταν πάρεις αλβανική υπηκοότητα μην τους ψηφίσεις.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 01:49 am 11 06 2009

όταν πάρεις αλβανική υπηκοότητα


γιατί έχω κι άλλη;

μην τους ψηφίσεις


και να θελα δεν μπορώ για φέτος...
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 01:59 am 11 06 2009

http://www.neb.gr/node/938 έγραψε:Αναπάντητα τα ερωτήματα για την ενέργεια
Για βέβηλη πράξη κάνει λόγο η Οργάνωση

«Έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες». Άγνωστοι κατέβασαν τη νύχτα από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης «Ομόνοια» την ελληνική σημαία!
Βέβαια η πράξη είναι σαφώς καταδικαστέα και «άνανδρη», όπως την χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η «Ομόνοια».
Όμως το δυσάρεστο αυτό γεγονός μπορεί να ερμηνευθεί και από άλλη οπτική.
Δηλαδή η πράξη να μην οφείλεται σε κάποιον Αλβανό, όπως αφήνει να υπονοηθεί η «ΟΜΟ­ΝΟΙΑ», αλλά σε αγανακτισμένο, για την συνεργασία με τους σοσιαλιστές, Μειονοτικό. Δηλαδή η βέβηλη, κατά την «Ομόνοια», πράξη, δεν αποκλείεται να αποτελεί διαμαρτυρία κατά του ΚΕΑΔ, του κομματικού φορέα της «Ομόνοιας».
Πάντως στην ανακοίνωσή της η «Ομόνοια» υποστηρίζει ότι «είναι ενέργεια από ανεύθυνα στοιχεία που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Είναι ενέργεια σκοταδισμού που προκαλεί τα αισθήματα όλων των Ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας».

Είναι αλήθεια πως η στάση του ΚΕΑΔ προκάλεσε την αντίδραση πολλών Μειονοτικών. Άρα να μην ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά σε Αλβανούς, αφού θα ήταν δυνατόν και Έλληνας της Νότιας Αλβανίας να «υπέστειλε» την Ελληνική σημαία από το γραφείο της «Ομόνοιας», θεωρώντας ότι την προστατεύει…

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση της Νε.Β. (εκτός αν προέρχεται από αλλού και δεν αναφέρεται) για το περιστατικό. Με την φράση «Έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες» δείχνουν ακριβώς που στέκονται. Είναι τραγικό από στόματα Βορειοηπειρωτών που γνωρίζουν την κατάσταση και την κοινωνία μας να εκφράζονται τέτοιες απόψεις. Απορώ πραγματικά ποιους προσπαθούν να πείσουν. Περιμένω η επόμενη σχετική ανάλυση να λέει ότι το έκανε η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ για να πολώσει..
ρε δεν πάτε στον διάολο

Υ.Γ. Εσένα Priest 2 θα σου δείξω από κοντά ποια υπηκοότητα κατέχεις
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 02:26 am 11 06 2009

Είναι τραγικό από στόματα Βορειοηπειρωτών που γνωρίζουν την κατάσταση και την κοινωνία μας να εκφράζονται τέτοιες απόψεις.


Όχι καλέ, Ελλαδίτες είναι που το παίζουν Βορειοηπειρώτες για να μας διχάσουν...

ρε δεν πάτε στον διάολο


Αυτός ο σεβασμός και τα επιχειρήματα προς την διαφορετική άποψη δείχνουν ότι όντως έχουμε απομακρυνθεί από την κόκκινη εποχή και έχουμε μπει σε μια καινούρια, πιο δημοκρατική. Η νεότερη γενιά μας δείχνετε το δρόμο...

Υ.Γ. Εσένα Priest 2 θα σου δείξω από κοντά ποια υπηκοότητα κατέχεις


Θα μου την έχεις τυλιγμενη σε συσκευασία δώρου;

Η υπόσχεση μου θυμίζει το σκηνικό μεταξύ Τζώρτζογλου και Γκλέτσου στην εκπομπή "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA" των Καμπουράκη-Οικονομέα παραμονές δημοτικών εκλογών 2006 όταν ο πρωτος κατέβαινε υποψήφιος σύμβουλος στη Νίκαια και ο δεύτερος στον Πειραιά.
Σε μια φάση γύρισε και είπε ο Τζώρτζογλου: "Άσε μας ρε Γκλέτσο, εσύ δεν ξέρεις καν που πέφτει ο Πειραιάς!"
Για να του απαντήσει ο Γκλέτσος: "Όταν τελειώσει η εκπομπή θα σε περιμένω έξω για να σου δείξω από κοντά που πέφτει ο Πειραιάς!"
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 02:28 am 11 06 2009

Κάπως έτσι
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 7 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 7 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

Login Form