Τώρα είναι 07:58 am 09 08 2022

ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Συντονιστής: Νέοι

ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 20:10 pm 11 06 2009

Αγαπητέ μας, Βασίλη!
Όταν αποφασίσαμε να σε αναδείξουμε Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εδώ και ένα χρόνο τρέξανε πολύ να σε πούνε προσωρινό. Εμείς από πλευράς μας, σε είδαμε ως μια καλή ευκαιρία, με την ιστορία και το συμβολισμό που κουβαλάς, να μας μονοιάσεις. Και σε στηρίξαμε στην κάθε προσπάθειά σου. Γιατί πιστεύουμε στην ειλικρίνειά σου και στο σθένος σου. Τα οποία είναι όπλα που σε κράτησαν ανένδοτο σε όλες τις δοκιμασίες.
Πιστεύουμε ότι δεν μπορείς να το αρνηθείς ότι και οι δύο συμπεριληφθήκαμε στις διαδικασίες εσωτερικής επιλογής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή. Γιατί έτσι γινόταν πάντα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τη συνοχή μας, χωρίς να παρεμποδίζουμε τις φιλοδοξίες του καθενός. Επίσης μαζί αποφασίσαμε με πλειοψηφία να κατέλθουμε ως ανεξάρτητοι στις εκλογές.
Τι σας έκανε και υποχωρήσατε; Πιστέψατε ότι η επιλογή Ντούλε για παζάρια ψήφων ήταν σωτήρια και μοναδική για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα; Δε νομίζουμε, γιατί τότε δεν θα επιμένατε για ανεξάρτητη κάθοδο. Και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, κι εμείς κι εσείς, ότι σ’ αυτή τη νέα συμμαχία Ντούλε είναι τσουβαλιασμένοι όλοι οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που σε τρέχουν στα δικαστήρια και που σε διαπομπεύουν στις πλατείες. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πίσω από το δικαστή της Αυλώνας βρίσκεται ο υπερεργολάβος του Έντι Ράμα, το G99 έχει πρόεδρο τον Εριόν Βελίαϊ, που σε θέλει στα κάτεργα. Να μην συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους.
Τότε, τι σε ώθησε να κάνεις πίσω και να αποδεχτείς τις πολιτικές γκάφες του Βαγγέλη; Τι του χρωστάς; Την εκλογή σου στην ΟΜΟΝΟΙΑ; Δε νομίζουμε και δεν είναι η ώρα να σε κρίνουμε. Γιατί σε αναγνωρίζουμε για Πρόεδρο της ΟΝΟΝΟΙΑΣ. Όχι για να σε εκμεταλλευτούμε. Αυτό είναι επάγγελμα του Βαγγέλη. Για να σε στηρίξουμε. Και την εκλογή μας θα τη ζητήσουμε στηριζόμενοι στις αρχές και τις ιδέες της οργάνωσής μας. Κατεβαίνουμε με τις λίστες του ΔΚ ως υποψήφιοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κι αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει στον πρόεδρό του. Γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί η απόφαση Ντούλε δε μας δεσμεύει. Αυτό που μας δεσμεύει είναι η απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μετά από δυο εβδομάδες θα κριθούμε όλοι. Ας μη βιαστούμε να σταυρώνουμε ο ένας τον άλλον στις οθόνες και στα ραδιόφωνα. Αυτό μπορεί να το κάνει ο Ντούλες. Γιατί το έχει επάγγελμα. Εμείς όχι. Γιατί το θεωρούμε ελάττωμα. Εμείς δεν ήρθαμε για να φύγουμε πρόεδροι. Άλλωστε, στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όλοι είμαστε προσωρινοί στα μεγαλεία. Και μόνιμοι στρατιώτες στην αγώνα.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΡΡΑΣ

πηγή:Νεβ
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό keravnios » 03:56 am 16 06 2009

επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, κι εμείς κι εσείς, ότι σ’ αυτή τη νέα συμμαχία Ντούλε είναι τσουβαλιασμένοι όλοι οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που σε τρέχουν στα δικαστήρια και που σε διαπομπεύουν στις πλατείες. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πίσω από το δικαστή της Αυλώνας βρίσκεται ο υπερεργολάβος του Έντι Ράμα, το G99 έχει πρόεδρο τον Εριόν Βελίαϊ, που σε θέλει στα κάτεργα. Να μην συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους.

Μήπως απλά ο Μπολάνος δεν χρωστά τίποτα στον Μπερίσσα; μήπως απλά η ανεξαρτησία του από περίεργα συμπλέγματα που φαίνεται να κρατούν εσάς του δίνει το δικαίωμα να πράττει με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον κύριοι πρώην υπουργέ και περιφερειάρχα;

Υ.Γ.: Από αυτούς δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από την στιγμή που φανερώθηκε το πρόσωπό τους. Απορώ ακόμη όμως για εκείνους που τους στηρίζουν. Πολύ θα ήθελα να ακούσω (ή έστω να διαβάσω) μια θετική τοποθέτηση υπέρ τους. Αν και νομίζω ότι δεν υπάρχει. Προφανώς όσοι φαίνεται να στηρίζουν κατά κάποιον τρόπο, περισσότερο στοχεύουν στην διάσπαση των Ελλήνων και στήριξη των σοσιαλιστών-δημοκρατών παρά στην στήριξη Μπάρκα - Ξέρα. Κατήντησαν πολύ αναξιόπιστοι άλλωστε ακόμη και για τους ρουφιάνους.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 16:39 pm 20 06 2009

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από πάνω, στην πόλη των Αγίων Σαράντα ο Κώστας Μπάρκας έστησε προεκλογικό περίπτερο με ελληνική και αλβανική σημαία και έχει στα ελληνικά την επιγραφή ΟΜΟΝΟΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!!!!
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Συνέντευξη Ξέρρα στο Ραδιο Άστυ 90,6 FM

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 22:23 pm 21 06 2009

Η ζωντανή συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή με το Δημοκρατικό Κόμμα Σπύρου Ξέρρα στο Ραδιο Άστυ 90,6 FM
και την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR των Αθηνά Κρεμμύδα και Σπύρου Ιωάννου
(19-6-2009)

Αθ. Κρεμμύδα: Ποιοι ήταν η λόγοι που σας έκαναν κύριε Ξέρρα να αποχωρήσετε από την Ομόνοια-ΚΕΑΔ και να ενταχθείτε στο Δημοκρατικό Κόμμα;

Σπ. Ξέρρας: Δεν αποχώρησα από την Ομόνοια. Παραμένω πρόεδρος του μεγαλύτερου παραρτήματος της Ομόνοιας, αυτό του Αργυροκάστρου.
Με την κίνηση μου αυτή τίμησα την απόφαση της Ομόνοιας για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, κάτι που ο κ. Ντούλες δεν σεβάστηκε.
Στις περιοχές του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του βορειοηπειρωτικού πληθυσμού, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είχε τις δικές του δομές και μεις παραδοσιακά είχαμε απέναντι μας τους Αλβανούς σοσιαλιστές και γνωρίζετε ότι με δικό μας εκπρόσωπο τον κ. Τάβο δίχασαν τη μειονότητα από το 1994 και μέχρι τώρα που μιλάμε.
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μπερίσα θέλοντας να εκπροσωπηθεί η Ελληνική Μειονότητα στα έδρανα της Βουλής έκανε πρόταση στον πρόεδρο της Ομόνοιας κύριο Μπολάνο για να μας υποστηρίξει με δύο εκλόγιμες θέσεις στο δικό του ψηφοδέλτιο όπως στην περφέρεια Αυλώνος με τον κ. Κώστα Μπάρκα και στην περιφερεια Αργυροκάστρου με εμένα προσωπικά.
Εγώ θα δώσω τον αγώνα από την Ομόνοια, θα εκπροσωπήσω την Ομόνοια γιατί έχω θάρρος και έχω αποφασίσει για αυτά που θα κάνω.

Αθ. Κρεμμύδα: Όλη αυτή η κατάσταση όμως που προέκυψε προεκλογικά, όλα αυτά που γίνονται, όλες αυτές οι διαμάχες μεταξύ σας, πιστεύετε ότι οφελούν τη μειονότητα; Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μιλάμε για τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αλλά για διαμάχες μεταξύ προσώπων. Αν ο ένας θα κατέβει με το Σοσιαλιστικό, αν ο άλλος κατέβει με το Δημοκρατικό, για τη Μειονότητα ουδείς λόγος.

Σπ.Ιωάννου: Και πέρα απο αυτό οι Βορειοηπειρώτες που μένουν στην Ελλάδα έχουν χάσει τη θέληση στο να ανέβουν και να υποστηρίξουν καποιον, γιατί μπαίνουν και οι σκέψεις «ποιον να ψηφίσω, γιατί να τον ψηφίσω», υπάρχει θέμα εδώ.

Ξέρρας: Κοιτάξτε να δείτε, οι απλοί Βορειοηπειρώτες γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος Ξέρρας. Είμαι ένας άνθρωπος που παραβρέθηκε πέρσι στην επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι...

Ιωάννου: Σας θυμόμαστε, είμασταν κι εμείς εκεί!

Ξέρρας: Ναι, αλλά έγινε μεγάλος θόρυβος στην αλβανική βουλή, για ένα θέμα που μετά από πολλά χρόνια ξαναμπαίνει στην επικαιρότητα, το Πρωτόκολλο της Κερκυρας και κανένας απ’ τους εκπροσώπους μας της Μειονότητας δεν πήρε θέση.
Και γνωρίζετε ότι άνθρωποι από το Τεπελένι εμενα με ονομάσαν περιφερειάρχη της Βορείου Ηπείρου και αντιαλβανό.

Ιωάννου: Όντως, το σχολιάσαμε στην προηγούμενη εκπομπή αυτό.

Ξέρρας: Με όλα αυτά τα πράγματα, το ήθος το δικό μου δεν μπορεί να μείνει απ’ έξω και να κρατήσει το κατεστημένο των δύο ανθρώπων όπως είναι ο Τάβος και ο Ντούλε για 18 χρόνια στη μειονότητα. Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει, γιατί οι Βορειοηπειρώτες στις 29 του μηνός θα μαζευτούν όλοι και θα κάνουμε μία νέα αρχή για τις διεκδικήσεις μας.

Κρεμμύδα: Κύριε Ξέρρα θα ξανασυνεργαζόστασταν με το ΚΕΑΔ;

Ξέρρας: Με το ΚΕΑΔ του κ. Ντούλε δεν θα ξανασυνεργαζόμουνα. Το ΚΕΑΔ το κραταει ζωντανό η Ομόνοια. Εγώ θα εργαστώ και θα πολεμήσω για να κάνουμε μία δυναμική Ομόνοια, βάζοντας μέσα όλους τους Έλληνες, γιατί γνωρίζετε ότι ο αρχηγός της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια έχει διώξει πάρα πολλά στελέχη. Πιστεύω ότι θα είναι η ευκαιρία να σπάσει το κατεστημένο και να κάνουμε μια καινούρια αρχή.

Ιωάννου: Αν εκλεγείτε βουλευτής ενός αλβανικού κόμματος, τι περιθώρια θα έχετε να κινηθείτε όσον αφορά τα βορειοηπειρωτικά θέματα, τα δικά μας θέματα;

Ξέρρας: Θα σας πω κάτι και θα επιμείνω. Εσείς γνωρίζετε τις θέσεις μου. Οι Αλβανοί με έχουν στιγματήσει ως τον Ξέρρα τον Έλληνα. Ο κ. Μπερίσα με έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τους δικούς του λόγους, αλλά χωρίς να κάνουμε κανένα πολιτικό παζάρι. Η φωνή η δική μου δεν θα πάψει να φωνάζει στην βουλή κι εγώ εκεί θα εκπροσωπίσω πανάξια τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ιωάννου: Ενδιαφέροντα αυτά που μας είπατε, εμείς βέβαια θα περιμένουμε να δούμε τα πράγματα πως θα εξελιχθούν μέσα στην αλβανική βουλή. Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Ξέρρας: Εγώ θα έλεγα ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες που το πολιτικό τους επίπεδο τώρα είναι τέτοιο και μπορούν να κρίνουν, ξέρουν ότι η διαμάχη Τάβο – Ντούλε και το λέω και επιμένω, έχει λήξει. Οπότε μια νέα δυναμική ξεκινάει για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και άλλη μια φορά το λέω ότι ο Σπύρος Ξέρρας είναι ένας άνθρωπος που έχει τόλμη και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Βορειοηπειρώτες και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Κρεμμύδα: Κύριε Ξέρρα σας ευχαριστούμε που είσασταν κοντά μας. Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλό αγώνα.

Ξέρρας: Και γω σας ευχαριστώ!

Ιωάννου: Καλή συνέχεια.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό keravnios » 11:26 am 22 06 2009

Σπ. Ξέρρας: Δεν αποχώρησα από την Ομόνοια. Παραμένω πρόεδρος του μεγαλύτερου παραρτήματος της Ομόνοιας, αυτό του Αργυροκάστρου.

Η αλήθεια είναι πως δεν απεχώρησε από την Ομόνοια. Τα όργανα της Ομόνοιας τον έπαψαν από πρόεδρο του Παραρτήματος Αργυροκάστρου. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι πως του επέτρεψαν η Αθηνά και ο Σπύρος να κοροϊδεύει έτσι τον κόσμο.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι


Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form