Τώρα είναι 12:45 pm 28 03 2024

Οι Αλβανικές εκλογές

Συντονιστής: Νέοι

Θα συμμετέχετε στις αλβανικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 14:19 pm 15 06 2009

ΝΑΙ, θα είμαι παρών ενεργά στον προεκλογικό αγώνα
2
13%
ΝΑΙ, απλά θα πάω να ψηφίσω
6
38%
ΊΣΩΣ, αν τύχει και είμαι στην πατρίδα
1
6%
ΟΧΙ, αδιαφορώ πλήρως
1
6%
ΟΧΙ, συνειδητά ως ένδειξη διαμαρτυρίας
6
38%
 
Σύνολο ψήφων : 16

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:45 am 18 06 2009

Αλβανικές εκλογές: Όλα τα αποτελέσματα πιθανά
Συνέντευξη με τον αλβανό δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τσίπα
http://www.anixneuseis.gr/?p=2947

Ερώτηση: Σχόλιο για τις εκλογές
Απάντηση: Η εκλογική καμπάνια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αλβανία, όπου ανάγονται προβλήματα τα οποία, παρότι κορυφώνεται ο εκλογικός αγώνας μεταξύ των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, πάλι βρίσκονται σε αριθμητικό ανταγωνισμό. Και δεν είναι μόνον ότι μια σειρά δημοσκοπήσεων οι οποίες είδαν πρόσφατα το φως τη δημοσιότητας από τα ΜΜΕ και αποδεικνύουν ότι υπάρχει στενό εκλογικό αποτέλεσμα μεταξύ των παρατάξεων αυτών, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο ο ίδιος ο αριστερός συνασπισμός ως ο πιο επίδοξος για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές από τη θέση της αντιπολίτευσης, ταλαιπωρείται από πολλά εσωτερικά προβλήματα τα οποία θα προϋποθέσουν εν πολλοίς το νικηφόρο αποτέλεσμα ή όποιο άλλο αποτέλεσμα επιδιώκει η αλβανική αριστερά. Οι διαφορές στους κόλπους της ίδιας της αριστεράς αφενός και η δυσαρέσκεια των μικρών κομμάτων που συμμετέχον στον συνασπισμό αυτό, ασφαλώς και θα έχει το ανάλογο τίμημα στο εκλογικό αποτέλεσμα της 28ης Ιουνίου. Από την άλλη, η δεξιά, επικεφαλής της οποίας είναι ο πιο παλαιός πολιτικός της πολιτικής σκηνής της Αλβανίας ο Πρωθυπουργός Μπερίσα, βιώνει ένα προβάδισμα ως προς την απολογία που κάνει τα τέσσερα αυτά χρόνια της διακυβέρνησης και της ανάδειξης του κυβερνητικού έργου ενώπιον των ψηφοφόρων του για την τετραετία που απέρχεται, το οποίο επιδιώκει να το χρησιμοποιήσει ως υποδομή και προϋπόθεση για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία. Αυτό που θα ξεχώριζα εγώ και που είναι άξιο συζήτησης, είναι ότι αυτός ο συνασπισμός ηγείται από έναν πολιτικό ο οποίος διακρίνεται από στοιχειά απολυταρχισμού, συνιστώσες οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από την πολιτεία, από παρατηρητές και αναλυτές. Αυτό διαφαίνεται τόσο στις σχέσεις που τηρεί με τους συνεργάτες και κυβερνητικούς παράγοντες όσο και με τους διεθνείς εταίρους του. Φαίνεται δε περισσότερο στο Κόμμα του το οποίο ελέγχει ολοκληρωτικά. Αυτά είναι μερικά στοιχεία τα οποία αν τα τοποθετήσεις σε ένα καυτό εκλογικό πλαίσιο στον αποκορύφωμα του εκλογικού αγώνα, είναι προφανές ότι έως τις 28ης Ιουνίου τη μέρα των εκλογών όλες οι πιθανότητες για όποιο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτές. Βέβαιο είναι ότι θα κλιμακωθεί η πολιτική αντιπαράθεση η οποία ίσως λάβει και στοιχεία εκλογικής διένεξης. Ενώ από την άλλη, θα δούμε και μια απόλυτη δέσμευση και των δυο κυριοτέρων αντιμαχομένων για την απόλυτη επιστράτευση όλων των παραγόντων στον εκλογικό αγώνα.

Ερώτηση: Το ελληνικό στοιχείο και πώς θα εκπροσωπηθεί
Απάντηση: Από τη δική μου σκοπιά, σημασία έχει να δούμε ποια θα είναι η εκπροσώπηση του ελληνικού στοιχείου στο επικείμενο αλβανικό κοινοβούλιο το οποίο θα προκύψει από της εκλογές της 28ης Ιουνίου. Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική καμπάνια θα πρέπει να θεωρηθεί ως νεοτερισμός ως προς τον τρόπο εκπροσώπησης της εκλογικής κοινότητας που ανήκει στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, σε αντίθεση με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος διαγράφεται μια στρατηγικής για μεγαλύτερη εκπροσώπηση του ελληνικού στοιχείου στη βουλή, παρότι το κόμμα που παραδοσιακά υποστηρίζεται από αυτή την κοινότητα και εκφράζει την πολιτική βούλησης μπορεί να μην έχει αριθμητική υπεροχή και θητείες σε σχέση με ό,τι έχει μέχρι τώρα αλλά πιστεύω ότι πολιτικοί εκπρόσωποι και παράγοντες που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και που έχουν συμβολή αλλά και βλέψεις για να προσφέρουν πολιτικό έργο, θα εκπροσωπηθούν μέσω άλλων πολιτικών κομμάτων και κατά κάποιον τρόπο, αριθμητικά η μειονότητα αυτή, σε αντίθεση με την απερχόμενη θητεία θα έχει περισσότερους εκπροσώπους στην αλβανική βουλή. Αυτό αποτελεί καινούριο στοιχείο αλλά και αυτό που θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε νέο πρότυπο σε μια πολυκομματική εκπροσώπηση της ΕΕΜ στην Αλβανία στην Αλβανική Βουλή.

Ερώτηση: Διμερείς σχέσεις, πώς εξελίσσονται
Απάντηση Σημασία έχει να δούμε ότι οι αλβανο-ελληνικές σχέσεις στη σκοπιά των διμερών και εταιρικών σχέσεων είναι αδιαμφισβήτητα σε θετικότερη τροχιά από ό,τι ήταν πριν, σε μια περίοδο μετάβασης της αλβανικής κοινωνίας και φαίνεται ότι ο κανόνας της ισότητας στις διμερείς και θεσμικές σχέσεις έχει σαφώς αναβαθμιστεί. Αυτό αφενός πολλαπλασιάζει τον αμοιβαίο σεβασμό και εκείνο που εγώ θα το αποκαλούσα διμερή ειλικρίνεια. Αυτό θα κάνει να αμβλυνθούν οι προκαταλήψεις σε άλλα επίπεδα και διαστρωματώσεις της κοινωνίας και της πολιτείας. Αυτό δηλώνει ευθέως ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην αλβανική οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα ή και σε επενδύεις ή σε μεικτές εταιρείες. Αυτό ταυτίζεται με εκείνο που η Ελλάδα θεωρεί στρατηγική επιρροή της στην περιοχή. Από οικονομική και χρηματική άποψη οι ελληνικές επιχειρήσεις και το ελληνικό ενδιαφέρον μπορεί να χρησιμοποιήσει το στοιχείο αυτό για διεύρυνση του πεδίου δράσης της για να καλύψει όλη την αλβανική επικράτεια. Και αυτό θα επενεργήσει στην αποσυμφόρηση των όποιων προκαταλήψεων παράγουν μεμονωμένες εθνικιστικές ομάδες και από την άλλη θα τοποθετήσει και τα δυο μέρη, αντίστοιχα δηλαδή τις κυβερνήσεις των δυο χωρών και τις ανώτερες δημόσιες υπηρεσίες τους έτσι ώστε να δούνε από μια πιο ολοκληρωμένη οπτική την εξέλιξη και δυναμική αυτή, ιδίως η αλβανική πολιτεία η οποία υστερεί σε σχέση με την ελληνική λόγω της υστερημένης ιστορικής της πορείας, ενώ η Ελλάδα είναι παλαιό μέλος της ΕΕ.

Ερώτηση: Η προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ
Απάντηση: Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σώφρονες αλβανοί πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με το βάθος των μεταρρυθμίσεων και προτύπων που αναλήφθηκαν και θα οδηγήσουν την Αλβανία στην ΕΕ, τα οποία διαφέρουν από την καθημερινή προπαγάνδα και, ασφαλώς, όλα αυτά διαφέρουν από αυτό που εγώ πολλές φορές ονομάζω καθημερινός πολιτικός λόγος των πολιτικών ανδρών της Αλβανίας. Αυτή η διαφορά είναι πολύ σημαντική και ενίοτε έχει κάποιο κόστος στο ημερολόγιο της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Από την άλλη πλευρά καταδεικνύουν την ουσιαστική διαφορά που υφίσταται μεταξύ της Αλβανίας και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό, αναμφίβολα, έχει σημασία και για έναν πρόσθετο λόγο, η Αλβανία σήμερα είναι μια χώρα που βιώνει το σύνδρομο της παρακολούθησης που σημαίνει ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ιδίως οι ενεργοί μοχλοί τους έχουν συχνά αποφασιστικό λόγο για την τύχη των αλβανικών θεσμών. Αυτό ισχύει και σε εκλογικό επίπεδο καθότι σε κάποια από τα πιο κρίσιμα σημεία του τα δυο μεγάλα κόμματα άλλαξαν πολιτική συμπεριφορά μόλις ο διεθνής παράγοντας έκανε υποδείξεις για πράγματα που ενδεχομένως τους χώριζαν. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτή η σύγκλιση στη λήψη αποφάσεων πολλές φορές παράγει καθυστερήσεις ή μια νοοτροπία που διακατέχει την πολιτική τάξη της χώρας. Από την άλλη όμως η Αλβανία διανύει μια εποχή και ζει σε ατμόσφαιρα θετικών εξελίξεων αναφορικά με τα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη, τα οποία προσφέρονται ως απόθεμα και ως στοιχείο για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, υπό την έννοια του κέρδους χρόνου επικοινωνίας, επιχειρηματικότητας, σχέσεων, αναβάθμισης, κυκλοφορίας αξιών αλλά και σε άλλα επίπεδα. Από την άλλη πλευρά στην Αλβανία υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα. Η οικονομική κρίση κάνει και εδώ την εμφάνισή της με κάποια καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες της περιοχής και εννοώ γείτονες χώρες όπως το Κόσσοβο, η Σερβία το Μαυροβούνιο, ή πΓΔΜ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προϊδεάζουν θετικά την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ. Και αυτό έχει άμεση σχέση με την νεοεμφανισθείσα και στα βαλκάνια νοοτροπία πια της Realpolitik.
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:19 pm 18 06 2009

ΓΝΩΜΕΣ, Γράφει: Νίκος Υφαντής, Πρωϊνός Λόγος
Το χρέος των Β/Ηπειρωτών ενόψει εκλογών στην Αλβανία

Οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία έχουν μπει στην τελική ευθεία και όσο ο χρόνος πλησιάζει δραστηριοποιούνται τα υπάρχοντα κόμματα και προσπαθούν να προσεταιριστούν ψηφοφόρους.
Οι Αλβανοί, τα αλβανικά κόμματα και οι εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις σκέπτονται και ενεργούν «αλβανικά», δηλ. εφευρίσκουν τρόπους που βοηθούν στην αποδυνάμωση και συρρίκνωση του ελληνικού στοιχείου, με τελική κατάληξη την αφομοίωσή του, όπως αποδεικνύεται από την συμπεριφορά τους και την εν γένει πολιτική τους απέναντι στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.
Το πώς σκέπτονται οι Αλβανοί ηγέτες και σε ποια αποτελέσματα σκοπεύουν είναι γνωστό και δεν είναι ανάγκη να εξηγήσουμε τις ενέργειες και τις πράξεις τους.
Εκείνο που προέχει και ενδιαφέρει τη μειονότητα, σε καιρούς, μάλιστα, δύσκολους και πονηρούς, δεν είναι το πώς σκέπτονται οι Αλβανοί, αλλά το πώς σκέπτονται και το πώς ενεργούν οι ηγέτες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με σκοπό να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες και να αποτρέψουν ρήγματα μεταξύ της μειονότητας, με συνέπεια την αποδυνάμωσή της, την εξασθένιση και την καταστροφή της.
Αυτή την περίοδο, λίγο πριν από τις επικείμενες εκλογές, έχουμε τη γνώμη ότι το ελληνικό στοιχείο, που εκφράζεται πολιτικά από την ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ, δεν πρέπει να εφησυχάζει, αλλά να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και να προλαβαίνει απρόβλεπτες καταστάσεις. Να μείνουν αδιάφοροι από τις ιδεολογικοπολιτικές τάσεις των αλβανικών κομμάτων και να αγωνιστούν με σθένος και αποφασιστικότητα για το συμφέρον της μειονότητας, επομένως, για το εθνικό συμφέρον.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια και στον κύκλο ευθύνης ο ηγετικός πυρήνας των βορειοηπειρωτών οφείλει να διαγράψει τις επιδιώξεις του και να καλέσει τους Έλληνες ψηφοφόρους σε συστράτευση και ανάδειξη βουλευτών μέσα από τους κόλπους της μειονότητας.
Φυσικά τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα χτύπησαν την πόρτα του ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ για προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία. Σκοπός του, πιστεύουμε, δεν είναι η συνεργασία τους σε πολιτικό επίπεδο, αλλά η άλωση και διάλυση της ελληνικής κοινότητας.
Έχουμε τη γνώμη και πιστεύουμε ότι διερμηνεύουμε τις σκέψεις και τις επιθυμίες όλων των συμπατριωτών μας, ότι το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ στα πιο νευραλγικά μέρη, εκεί δηλ. που κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, πρέπει να κατεβάσει δικούς του υποψήφιους. Καλύτερα λιγότερους βουλευτές, παρά περισσότερους, οι οποίοι στην πορεία να απορροφούνται από τα αλβανικά κόμματα και να μη τολμούν να υψώνουν τη φωνή τους στο αλβανικό κοινοβούλιο και να υπερασπίζονται τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή και στη χειρότερη περίπτωση να συντάσσονται με τις αλβανικές θέσεις.
Το γράψαμε πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε: Το θέμα μας είναι κατεξοχήν εθνικό και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε. Κάθε υποχώρηση και κάθε άλλοι προσανατολισμοί προς αλλότριους, από τα μειονοτικά συμφέροντα, στόχους, εξυπηρετούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τα αλβανικά συμφέροντα.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά πολύ περισσότερο στην εποχή μας, που από παντού συσσωρεύονται επικίνδυνα σύννεφα, σε μια χρονική περίοδο που οι καιροί δεν είναι ευνοϊκοί, απαιτείται συσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού στοιχείου και προσήλωση στον κοινό αγώνα.
Η συσπείρωση του εκλογικού σώματος και η συστράτευση γύρω από την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ για την εκλογή μειονοτικών βουλευτών είναι ο μοναδικός δρόμος, του οποίου οφείλει να ακολουθήσει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός.
Πιστεύουμε ότι το επιτελείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και διαβουλεύσεις για την κατάρτιση ψηφοδελτίου με όλες τις μειονοτικές περιοχές από υποψήφιους που να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα για καλύτερες μέρες του βορειο­- ηπειρωτικού κόσμου. Επιλογή υποψηφίων που να αίρονται πάνω από μικροσυμφέροντα και μικροφιλοδοξίες. Από την κατάρτιση ενός τέτοιου αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου θα εξαρτηθεί και η αθρόα ή όχι επάνοδος των ψηφοφόρων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν χρειάζεται ούτε αισιοδοξία ούτε απαισιοδοξία. Συστράτευση και συσπείρωση χρειάζεται για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την απόδοση των κατοχυρουμένων μειονοτικών δικαιωμάτων. Ήδη τα αλβανικά κόμματα απέβαλαν το προσωπείο και λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τη μειονότητα. Τον χορό του εκφοβισμού τον έσυρε ο Εισαγγελέας Αυλώνας με την «καταδίκη - ντροπή» του Δημάρχου της Χειμάρας και Προέδρου της «Ομόνοιας» κ. Βασ. Μπολάνου.
Με τις εκλογές του Ιουνίου μας δίνεται μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τη δυναμικότητα και τις ικανότητες που χαρακτηρίζουν τη φυλή μας, να αναδείξουμε τους άξιους που θα μας εκπροσωπήσουν σθεναρά και αποφασιστικά στο αλβανικό Κοινοβούλιο.

Και το άρθρο αυτό, όπως και το προηγούμενο, είχε γραφτεί πριν από τη διάσπαση των στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και τη συνεργασία τους με αλβανικά Κόμματα.
Η Ομόνοια και η συσπείρωση, όμως, του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού παραμένει και το ζητούμενο είναι, ακριβώς, η συστράτευση και η αλληλοβοήθεια.
Ας ευχηθούμε ότι στις εκλογές θα αναδειχθούν και Έλληνες μειονοτικοί και θα απαιτήσουν την απόδοση των δικαιουμένων μειονοτικών δικαιωμάτων.
Αυτά, όμως, μετά τις εκλογές. Θα μας δοθεί ο χρόνος τότε για προσανατολισμούς και επιδιώξεις.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ ας αναλάβει τον καταστατικό της ρόλο..."
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 03:17 am 20 06 2009

Όσοι δεν έχουν βγάλει νέες ταυτότητες θα μπορούν να ψηφίσουν με το υπάρχον διαβατήριο?
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό periklis » 03:24 am 20 06 2009

Αντί ανεξάρτητης εκλογικής καθόδου τους
Όμηροι των Αλβανικών Κομμάτων πρώην και νυν στελέχη της «Ομόνοιας»
Το ΚΕΑΔ δεν πείθει για την... σοσιαλιστική μεταμόρφωσή του...



Φαίνεται ότι «την πλάτη έχουν ήδη γυρίσει» οι Βορειοηπειρώτες στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολιτική έκφραση της Μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια», καταδικάζοντας την επιλογή της να… σέρνεται πίσω από τα Αλβανικά κόμματα και να οδηγεί προ τετελεσμένων γεγονότων την Ελληνική Μειονότητα.
Την δυσαρέσκεια των Μειονοτικών έχουν αντιληφθεί πλέον και τα ηγετικά στελέχη του ΚΕΑΔ, που προσπαθούν με σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής να αντιστρέψουν το κλίμα. Μάλλον, όμως, είναι αργά…
Πολλοί Βορειοηπειρώτες έχουν αποφασίσει ήδη να απέχουν, διαμαρτυρόμενοι, από τις εκλογές, αφού ουσιαστικά είναι αναγκασμένοι να στηρίξουν με την ψήφο τους ένα από τα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα.
Αν ψηφίσουν ΚΕΑΔ θα ενισχύσουν τους Σοσιαλιστές, αν ψηφίσουν «Δημοκρατικό Κόμμα» θα πλήξουν την «Ομόνοια». Δηλαδή, σε τέτοια δεινή θέση, τους έφεραν οι ηγέτες τους! «Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα»! Και δεν θέλουν ούτε στο γκρεμό να πέσουν, ούτε στο ρέμα...
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να... φιλοτιμηθούν οι Βορειοηπειρώτες και να ενισχύσουν το ΚΕΑΔ, εντάσσεται και η έντονη παρουσία, για πρώτη φορά έως τώρα, τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννινα τόσο του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, όσο και του Προέδρου της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνου.
Ο κ. Ντούλες παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Χωρίς, να καταφέρει να πείσει… Με κύριο επιχείρημα την προεκλογική συνεργασία του Μπερίσα με τους λεγόμενους Τσάμηδες, αιτιολόγησε την κίνησή του να τα… βρει με τους Σοσιαλιστές.
Λίγο λεπτά αργότερα, όμως, ομολόγησε την πραγματική αιτία της ενέργειάς του. Αν κατεβαίναμε, είπε, ανεξάρτητοι, «δεν θα βρίσκαμε ούτε και την ψήφο μας στην κάλπη». Άρα επέλεξε να διασωθεί αυτός και η παρέα του και να εξασφαλίσουν (;) 2-3 βουλευτικές έδρες, αγνοώντας στην πράξη το πραγματικό συμφέρον των Βορειοηπειρωτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι ομιλίες των κ.κ. Ντούλε και Μπολάνου, κατά την προχθεσινή συγκέντρωσή τους στα «Λιθαρίτσια», όπου ο μόνος πολιτικός παράγοντας που παραβρέθηκε (και μίλησε μάλιστα) ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Παντούλας. (Μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Αργύρης).

Η θέση του «Π.Λ.» είναι δεδομένη. Ας κατέρχονταν ανεξάρτητοι, έστω και αν δεν εξέλεγαν ούτε ένα βουλευτή! Τουλάχιστον θα διασώνονταν η αξιοπρέπεια και ο πατριωτισμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Διαφωνούμε βεβαίως και με την ένταξη του πρώην υπουργού Εργασίας Κώστα Μπάρκα και του πρώην Περιφερειάρχη Σπύρου Ξέρα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν καταντήσει η χλεύη των Αλβανών!..
Αν η «Ομόνοια» είχε από την πρώτη στιγμή ενιαία ενωτική γραμμή και τα στελέχη της «ομονοούσαν», θα ήταν ήδη καθοριστικός πολιτικός παράγοντας στην Αλβανία, που θα επηρέαζε τις εξελίξεις. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει με άλλους Μειονοτικούς κομματικούς σχηματισμούς στα Βαλκάνια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
periklis
 
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 03:19 am 20 06 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό periklis » 03:52 am 20 06 2009

Γεια σας συμπατριωτες!

Νομιζω πως με την παραπάνω θεση του Π.Λ θα συμφωνουσε η πλειοψηφία των βορ/των.
Αγανακτηση,απογοητεση,απελπισια,θλιψη,κοροιδία είναι μερικά απο τα συναισθήματα που νιώθουμε εμεις οι βορ/τες απεναντι στη χαοτικη κατάσταση και στη διασπαση που υπαρχει στην ελληνικη μειονοτητα.Ειναι απαραδεκτοι όλοι αυτοι οι αρχοντες που αποτελουν τη φωνη μας στην Αλβανικη βουλή...και εχουν το σθενος μετα απο το πως καταντισανε την Ομονοια και το ΚΕΑΔ να εκληπαρουν για ψηφους?
Μονο σε τετοιες περιοδους μας θυμουνται, ολες τις αλλες φορες οι πορτες τους κλεινουν σφραγισμενα...........κανουν πως δεν σε ξερουν, δεν σε αντιλαμβανονται οταν τους μιλας, σε προσπερνουν με αυτο το ψευτικο και απροσιτο χαμογελο, θεωρωντας πως ειναι οι κατακτητες........... η κορυφη της κορυφης, και εσυ ενα απλο εμποδιο της στιγμης που τους ενοχλησε για λίγο.
Μας καλουν να ψηφίσουμε....και λεω ναι να παμε να ψηφισουμε.............τι ομως να ψηφισουμε και ποιους??????
Τυφλα τοσα χρονια ψηφιζουμε ΚΕΑΔ και Ομονοια και δε λεω ....ετσι θα επρεπε αυτο το κομμα μας εκπροσωπει.......αλλα πόσο ακομα θα ψηφίζουμε τυφλα.
Το κομμα αυτο δημιουργηθηκε κυριως να εκπροσωπει την ελληνικη μειονοτητα και να διεκδικεί για αυτην...........αποτελεσμα μετα απο 20 χρόνια , να εξυπηρετει τα συμφέροντα ενος και μονο ανθρώπου.
Που είναι οι διεκδικησεις του ΚΕΑΔ?
Ποτε εσκηψε στα προβληματα των β/των?
Ποτε σηκωσε αναστημα?
Ποτε εκπροσωπησε επαξια ολους εμας στο Αλβανικο κοινοβουλιο?
Ποτε λεω εγω.
Και τωρα για μια ακομη φορα τι κανουμε????
Απ τη μια μακρια απο τους Αλβανους και απο την αλλη τρεχουν να συμμαχησουν μαζι τους.θέλουν περισσοτερες έδρες λένε. Λες και αυτο θα αλλαξει κάτι!Και εχουν το θρασσος να χαρακτηριζουν τους αλλους που "αλλαξοπιστήσανε" προδότες .
Αλήθεια ποιοι πρόδωσαν πρώτοι?
Ποιοι πατανε επι πτωματων και κοροιδευουν τους τους Βορειοηπειρώτες?
Απαντηση: οι ίδιοι που τώρα ικετευουν για βοήθεια και ψηφους.
periklis
 
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 03:19 am 20 06 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 16:55 pm 20 06 2009

Dervitsiotis έγραψε:Υ.Γ. Πάτερ, αν σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι αρχισυντάκτης, θα με συγχωρέσεις; :lol: :lol:


Δεν πειράζει τέκνον μου. Εγώ τη βρήκα τη λύση και απλώς επιβεβαιώθηκα ότι διευθυντής της "Φωνής της Ομόνοιας" παραμένει ο Δημήτρης Κίκης.
Ο Δ. Κίκης που επι δώδεκα χρόνια όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν όταν αναφερόταν στον Τάβο έβγαζε αφρούς.
Ένα πρόσωπο για το οποίο τόσο από το Λαϊκό Βήμα όσο κι από τον Ταχυδρόμο ή τη Φωνή της Ομόνοιας, προσέδιδε άμεσα ή έμεσα χαρακτηρισμούς όπως "προδότης", "διασπαστής", "δούρειος ιππος", "πέμπτη φάλαγγα" κ.ο.κ.

Και τώρα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς στολίζει αυτόν που τόσα χρόνια λιβάνιζε...
Και τον στολίζει επειδή έμεσα συνεργάζεται με τους Τσάμηδες. Αλλά κλίνει τα ματια στο Νο 4 της λίστας του ΣΚ στην Αυλώνα και στον αρχηγό του κόμματος G99, το κόμμα νέων ανθρώπων που σπόύδασαν στη δύση σύμφωνα με το Ντούλε.

Θα συμβούλευα κάποιους να ξανακάτσουν στα θρανία αμα θέλουν να επενδύσουν στην προπαγάνδα γιατί μάλλον ξέχασαν την τέχνη και χρειάζονται σεμινάρια...
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:08 am 21 06 2009

Ρεπορτάζ για την συγκέντρωση ΚΕΑΔ-Ομόνοιας στα Γιάννενα

"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:25 am 21 06 2009

Συνέντευξη Μπάρκα στην εφημερίδα "Shqip".
"Στο Δημοκρατικό Κόμμα έχω πάρει μαζί μου και την σημαία της Ομόνοιας"

Δηλώνει ότι απάντησε αμέσως και χωρίς τύψεις στην πρόσκληση Μπερίσα, αν και δεν είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ως ιδρυτικό μέλος της Ομόνοιας δεν αποποιήθηκε την σημαία της και την κουβάλησε μαζί του στο Δημοκρατικό Κόμμα. Θεωρεί τον Μπερίσα έντιμο πολιτικό, με τις αποφάσεις και την συμφωνία του Δημοκρατικού Κόμματος οι Έλληνες της Αλβανίας απέκτησαν την διπλή υπηκοότητα, οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο της τελευταίας εικοσαετίας, οι επενδύσεις στον Νότο ήταν πολύ περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια, η ένταξη στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς προχωράει κ.α. Στην συνέχεια αναλύει το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και σχολιάζει τους υποψήφιους του αντιπάλου συνασπισμού στην ίδια Περιφέρεια ως "απαίδευτους - αγάλακτους" στην πολιτική.

Spoiler:
Barka: Kandidatët e Ramës, "qumështorë" në politikë

"Në PD kam marrë me vete edhe flamurin e "Omonia"-s"

Me Partinë Demokratike jemi nënshtetas edhe të Greqisë edhe të Shqipërisë thotë kandidati i pestë i selisë blu në Qarkun e Vlorës. Kosta Barka rrëfen pse u bashkua me partinë e Kryeministrit Berisha.

Zoti Barka, ju jeni kandidat për PD-në në Qarkun e Vlorës. Çfarë ju lidh me këtë parti dhe pse vendosët të kandidoni për deputet?

Të kandidosh për PD, pa qenë anëtar i saj, për mua nuk përbën sakrilegj, por është një nder. Iu përgjigja ftesës pa mëdyshje, sepse katër vitet e qeverisjes së PD ishin më të mirat e viteve të tranzicionit për zhvillimin dhe integrimin e vendit, ishin më të mirat edhe për zhvillimin dhe afirmimin e minoritetit etnik grek. Tre vitet e mia të kontributit si ministër në qeverinë e PD-së më dhanë mundësinë për të njohur nga afër kryetarin e PD-së dhe Kryeministrin e vendit, zotin Sali Berisha, një shpirt punëtor dhe moderator, me vizion dhe me humanizëm. Si themelues i "Omonia"-s, nuk ndiej asnjë kompleks që kandidoj me flamurin e PD-së. Ky kandidim nuk më ka kufizuar të lë mënjanë flamurin e "Omonia"-s. Në PD kam marrë me vete edhe flamurin e "Omonia"-s. Sepse shoh që në qeverisjen e PD-së këto vite të drejtat e minoritetit etnik grek janë respektuar më mirë se asnjëherë tjetër, investimet në zonat tona kanë qenë më të larta se asnjëherë tjetër. Me PD-në jemi nënshtetas edhe të Greqisë edhe të Shqipërisë, me PD-në marrëdhëniet me Greqinë kanë arritur stadin më të lartë të zhvillimit.

Kandidoni në Qarkun e Vlorës e posaçërisht në Sarandë, por a keni një projekt tuajin për zhvillimin e këtij qyteti?

Unë ndihem sarandjot, jo vetëm pse kam jetuar dekada në këtë qytet, por edhe se më është dhënë mundësia ta tregoj veten të përkushtuar e njerëzor karshi halleve e shqetësimeve të tyre, ndërkohë që në këtë qytet kam kryer detyra të ndryshme drejtuese dhe prej andej shkova në postin e ministrit. Edhe kur ika në Tiranë, për mua Saranda mbeti si një shtëpi e dashur, si në kuptimin fizik edhe në atë shpirtëror, nga e cila nuk u ndava asnjëherë. Sarandjotët më kanë njohur dhe kanë sigurinë maksimale që do të jem si përherë, me predispozicion maksimal për të zgjidhur të gjitha problemet e tij. Kjo gatishmëri nuk është në vazhdën e premtimeve dhe sloganeve elektorale, por një fakt i provuar në të gjitha kohërat dhe elektorati im, bashkëqytetarët e mi, e dinë më mirë se kushdo tjetër këtë. Sigurisht që unë nuk di të flas me slogane, por me ato që ndiej se i duhen thellimit të ndryshimit të Sarandës. Pjesë e programit tim për këtë qytet është nxitja e zhvillimeve turistike, përmes bashkëpunimit më të mirë me fqinjët e ishullit të Korfuzit. Në një mandat të dytë të PD, Saranda nuk ka dyshim se do t‘i japë vetes shansin edhe të korrektojë vetveten në respektimin e ligjeve dhe të traditës së urbanizimit, në mbrojtje të mjedisit dhe në ofertën e vet turistike. Si gjithë shqiptarët, sarandjotët do të ndihen edhe më të mbrojtur nga politikat sociale të shtetit, më të sigurt në pronat dhe pasuritë e tyre, më të sigurt në bizneset e tyre.

Cilat janë avantazhet dhe dizavantazhet e ekipit të PD-së përballë kampit kundërshtar?

Mendoj se jemi të privilegjuar qysh në faktin që i përkasim një force politike, e cila ka realizuar një qeverisje që shqiptarët dhe bota e beson. Kjo periudhë ka qenë periudha e reformave të thella dhe të suksesshme edhe në fushën e punësimit dhe atë sociale. Janë hartuar dhe implementuar një sërë dokumentesh të rëndësishme politiko-ligjore, që janë historike në fushën sociale, të punësimit, të shanseve të barabarta, barazisë gjinore etj. Është tipar i kësaj qeverie që punën e saj e ka matur me tregues, larg demagogjive boshe të fjalëve. Ky është avantazhi më i madh i ekipeve të PD në çdo qark të vendit. Ndërsa si dizavantazh do të përmendja se asnjë prej kandidatëve të PD nuk e kalon nëpër mend e jo më të veprojë, sikurse shohim, duke e blerë votën, duke ofruar të holla apo me mashtrime që lidhen me legalizime apo hipotekime që ligji nuk i lejon.

Përtej garës elektorale, cilin prej kandidatëve kundërshtarë vlerësoni më shumë?

Ndihem vështirë të shprehem, pasi balancat nuk japin mundësinë e krahasimit. Skuadra politike që ka hedhur në fushëbetejën elektorale Edi Rama në Sarandë, nuk ka ku të mbahet. Ata mund të jenë emra të përveçëm në fushën e tyre, por duke qenë "qumështorë" në politikë dhe të vënë në lista vetëm për raportet shkollore apo personale me kryesocialistin, u kanë rënë më qafë figurave të tjera me kontribute të njohura, por "të djegura", që, po të kandidonin, do ta bënin më serioze dhe më emocionale garën.



CV


Kosta Barka

-Ka qenë nga viti 1978-1983 drejtor i ndërmarrjes së bakrit në Fushë-Arrës. Me pas, ka qenë pjesë e Ndërmarrjes së Gjeologjisë në Sarandë

-Aktiviteti i tij politik nis me themelimin e organizatës "Omonia" e më pas të PBDNJ

-Në 2005 mori detyrën e ministrit të Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta

-Momentalisht, Barka është zëvendësdrejtor i Regjistrimit të Pasurive
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:37 am 21 06 2009

Αλβανία: Προβάδισμα για το κυβερνών Κόμμα

Εννέα μέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα έχει ξανά το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας "Zogby International" για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel".
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από τις 23 Μαΐου έως στις 10 Ιουνίου, δείχνουν ότι αν οι εκλογές της 28ης Ιουνίου του 2009 διεξάγονταν σήμερα, το Δημοκρατικό Κόμμα θα λάμβανε 40% των ψήφων και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με επικεφαλής το δήμαρχο των Τιράνων, Έντι Ράμα, θα συγκέντρωνε ποσοστό 38%.
Τρίτο κόμμα με 4% έρχεται το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα και τέταρτο με ποσοστό 2% το νεοσύστατο κεντροαριστερό κόμμα G99.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 1% συγκεντρώνουν το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βαγγέλη Ντούλε που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (PR), το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (PDK), το Κίνημα για την Εθνική Ευημερία (LZHK) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD)
Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έδειξε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, σημείωσαν σταθερή άνοδο 2% σε σχέση τη δημοσκόπηση του Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:59 pm 22 06 2009

Παρεμβάσεις... ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Μακάρι να έχουν κάνει τις σωστές επιλογές...
Γράφει: Εύη Κουτσολιόντου

"Μια μόλις εβδομάδα απομένει, για να δούμε ποια θα είναι τελικά η νέα Κυβέρνηση στην Αλβανία. Την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιουνίου οι γείτονές μας ψηφίζουν για να εκλέξουν αυτούς που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, να κάνει γοργά βήματα προς την πρόοδο και την ευημερία. Αυτούς που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ένταξη της Αλβανίας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Οι εκλογές στη γείτονα χώρα όμως επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό κι εμάς, όσο και εάν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για θέμα καθαρά της Αλβανίας. Σαφώς και οι αλβανικές εκλογές είναι ζήτημα της χώρας στην οποία διεξάγονται, όταν όμως οι αποφάσεις αυτών που θα εκλεγούν επηρεάζουν κι ένα κομμάτι του Ελληνισμού, τότε βεβαίως αποτελεί και ζήτημα της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλές πλευρές για τις εκλογές της Αλβανίας, αναμφισβήτητα είναι μεγάλο. Κυρίως στην Ήπειρο. Το θέμα έχει απασχολήσει όσο ποτέ άλλοτε τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ο «Π.Λ.» έλαβε ξεκάθαρη θέση για αυτόνομη κάθοδο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα.
Η απόφαση της ηγεσίας του να κατέβει συνεργαζόμενο με το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, απογοητεύοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών. Με μια τέτοια κίνηση η διάσπαση του Ελληνισμού ήταν φυσικό επακόλουθο και αυτό που όλοι απεύχονταν έγινε πραγματικότητα. Έτσι στις εκλογές της 28ης Ιουνίου, οι ελληνικής καταγωγής ψηφοφόροι βρίσκονται σε αμηχανία, μη ξέροντας πώς να ενεργήσουν. Από την μέχρι στιγμής στάση τους, όλα δείχνουν ότι οι περισσότεροι θα «γυρίσουν την πλάτη» σε όλους απέχοντας από την ψηφοφορία. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για «προδοσία» κάποιων για προσωπικά συμφέροντα.
Δυστυχώς και οι συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι δεν είναι αναστρέψιμο το αρνητικό κλίμα. Η απογοήτευση και η πικρία από τον χειρισμό και τις θέσεις ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΑΔ είναι έκδηλες.
Τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει; Το ερώτημα έχει απαντηθεί επανειλημμένα κι από αυτή εδώ τη στήλη: ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΕΑΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ! Χωρίς τις πλάτες κανενός Αλβανικού κόμματος, με «ψηλά το κεφάλι» διακηρύττοντας αβίαστα και χωρίς περιστροφές τις θέσεις του για τα μειονοτικά θέματα. Για το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Θρησκεία, τη Γλώσσα και τα Σχολεία μας για μια καλύτερη διαβίωση με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Ο καθένας από τις επιλογές του κρίνεται. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Έτσι και τα ηγετικά στελέχη του ΚΕΑΔ, αυτοί που κατέχουν αξιώματα στη γειτονική μας χώρα, θα κριθούν. Βέβαια, όταν οι επιλογές τους επηρεάζουν μια ολόκληρη εθνική μειονότητα, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά καθώς μπορεί οι συνέπειες αυτών των επιλογών, να δημιουργήσουν τετελεσμένα! Εμείς ευχόμαστε να έχουν κάνει τις σωστές επιλογές κι αυτές ν’ αποβούν προς όφελος της Ελληνικής Μειονότητας. Μακάρι!..."
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:01 pm 22 06 2009

ΔΗΛΩΣΗ
"Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής στην Αλβανία για τη σταθεροποίηση των δημοκρατικών θεσμών και την ενσωμάτωσή της στις ευρωατλαντικές δομές, καθώς επίσης τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η παρουσία των εκπροσώπων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις πολιτικές εξελίξεις στη φίλη και γείτονα χώρα.
Τούτων δοθέντων και με αφορμή τη στάση και τη συμπεριφορά παραγόντων και προσώπων της εδώ πλευράς, ευτυχώς ελάχιστων, απέναντι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ομογενών, που επιχείρησαν την υπονόμευση της οργανωμένης πολιτικής παρουσίας του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, θεώρησα σκόπιμο να τονίσω μερικές αλήθειες:
1. Ο πειρασμός της ανάμειξης κύκλων της μητροπολιτικής Ελλάδας στα εσωτερικά της ομογένειας στην Αλβανία με στόχο την κομματικοποίησή της, όποτε κι αν επιχειρήθηκε, αποτέλεσε μια επιπόλαιη κίνηση που έβλαψε κυρίως και πάνω από οτιδήποτε άλλο τα συμφέροντα των ίδιων των βορειοηπειρωτών.
2. Η άκριτη υποστήριξη από πλευράς ελληνικών πολιτικών κύκλων κομματικών σχηματισμών της Αλβανίας, στους κόλπους των οποίων εμπεριέχονται πολιτικές δυνάμεις με δεδηλωμένη αρνητική στάση έναντι των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, της Ελλάδας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια είναι άκρως επικίνδυνη. Κάποιοι φαίνεται να μην πήραν μαθήματα από τα τραγικά αποτελέσματα παρόμοιων συμπεριφορών στις αρχές της δεκαετίας του '90 και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Τα όσα ανέφερα παραπάνω καθιστούν συνειδητή εθνική και πολιτική πράξη την υποστήριξη, από το σύνολο του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, των υποψηφίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ στις εκλογές της Κυριακής."

Μιχάλης Χρ. Παντούλας
Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων
22.06.2009
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:03 pm 22 06 2009

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στην Αλβανία
Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα μίλησαν στο Αργυρόκαστρο

• Eπίθεση «φιλίας» στην Ελληνική Μειονότητα έκανε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα κατά την περιοδεία του το Σάββατο στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στο Αργυρόκαστρο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την διχόνοια που προκάλεσε η προεκλογική συνεργασία του ΚΕΑΔ με τους Σοσιαλιστές.
Ήρθαν έτσι τα πράγματα ή για να ακριβολογούμε τα οδήγησαν εκεί οι άστοχοι χειρισμοί της ηγεσίας της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, ώστε ο Σαλί Μπερίσα να εμφανίζεται υπέρμαχος των Βορειοηπειρωτών!
Αντίθετα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Αργυρόκαστρο, δεν αναφέρθηκε ούτε σ’ ένα σημείο του στην Ελληνική Μειονότητα, μόνο ζήτησε να υπογραφούν συνθήκες μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

• Παραχωρώντας εκτεταμένη συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου στο Αργυρόκαστρο κ. Ελένη Παππά, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από την Ελλάδα και ότι η χώρα μας βοηθάει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανήγγειλε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για την χώρο της Νότιας Αλβανίας είναι διαρκές, υπογραμμίζοντας ότι θα διπλασιασθεί ο αριθμός των έργων υποδομής στην περιοχή.
Εξέφρασε την απορία του που το ΚΕΑΔ, παρ’ ότι ανήκε στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν συνεργάστηκε μαζί του, τονίζοντας ότι είχε καλή σχέση με τον Πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε και εξήρε τα προσόντα και τις ικανότητες των Μειονοτικών υποψηφίων του κόμματός του κ.κ. Σπύρου Ξέρα και Κώστα Μπάρκα.
Πάντως διευκρίνισε ότι το ρήγμα επήλθε όταν ο κ. Ντούλες θέλησε να αποσύρει από την Κυβέρνηση τον κ. Κώστα Μπάρκα και ο ίδιος αντέδρασε, αλλά στην επιμονή του Προέδρου του ΚΕΑΔ υπαναχώρησε, για να μην προκληθεί κυβερνητική ρήξη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:14 pm 22 06 2009

Από διπλανό πόστ του Πάτερ για πληρότητα σε όσους διαβάζουν εδώ...

"Zωντανή συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή με το Δημοκρατικό Κόμμα Σπύρου Ξέρρα στο Ραδιο Άστυ 90,6 FM
και την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR των Αθηνά Κρεμμύδα και Σπύρου Ιωάννου (19-6-2009)

Αθ. Κρεμμύδα: Ποιοι ήταν η λόγοι που σας έκαναν κύριε Ξέρρα να αποχωρήσετε από την Ομόνοια-ΚΕΑΔ και να ενταχθείτε στο Δημοκρατικό Κόμμα;

Σπ. Ξέρρας: Δεν αποχώρησα από την Ομόνοια. Παραμένω πρόεδρος του μεγαλύτερου παραρτήματος της Ομόνοιας, αυτό του Αργυροκάστρου.
Με την κίνηση μου αυτή τίμησα την απόφαση της Ομόνοιας για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, κάτι που ο κ. Ντούλες δεν σεβάστηκε.
Στις περιοχές του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του βορειοηπειρωτικού πληθυσμού, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είχε τις δικές του δομές και μεις παραδοσιακά είχαμε απέναντι μας τους Αλβανούς σοσιαλιστές και γνωρίζετε ότι με δικό μας εκπρόσωπο τον κ. Τάβο δίχασαν τη μειονότητα από το 1994 και μέχρι τώρα που μιλάμε.
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μπερίσα θέλοντας να εκπροσωπηθεί η Ελληνική Μειονότητα στα έδρανα της Βουλής έκανε πρόταση στον πρόεδρο της Ομόνοιας κύριο Μπολάνο για να μας υποστηρίξει με δύο εκλόγιμες θέσεις στο δικό του ψηφοδέλτιο όπως στην περφέρεια Αυλώνος με τον κ. Κώστα Μπάρκα και στην περιφερεια Αργυροκάστρου με εμένα προσωπικά.
Εγώ θα δώσω τον αγώνα από την Ομόνοια, θα εκπροσωπήσω την Ομόνοια γιατί έχω θάρρος και έχω αποφασίσει για αυτά που θα κάνω.

Αθ. Κρεμμύδα: Όλη αυτή η κατάσταση όμως που προέκυψε προεκλογικά, όλα αυτά που γίνονται, όλες αυτές οι διαμάχες μεταξύ σας, πιστεύετε ότι οφελούν τη μειονότητα; Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μιλάμε για τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αλλά για διαμάχες μεταξύ προσώπων. Αν ο ένας θα κατέβει με το Σοσιαλιστικό, αν ο άλλος κατέβει με το Δημοκρατικό, για τη Μειονότητα ουδείς λόγος.

Σπ.Ιωάννου: Και πέρα απο αυτό οι Βορειοηπειρώτες που μένουν στην Ελλάδα έχουν χάσει τη θέληση στο να ανέβουν και να υποστηρίξουν καποιον, γιατί μπαίνουν και οι σκέψεις «ποιον να ψηφίσω, γιατί να τον ψηφίσω», υπάρχει θέμα εδώ.

Ξέρρας: Κοιτάξτε να δείτε, οι απλοί Βορειοηπειρώτες γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος Ξέρρας. Είμαι ένας άνθρωπος που παραβρέθηκε πέρσι στην επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι...

Ιωάννου: Σας θυμόμαστε, είμασταν κι εμείς εκεί!

Ξέρρας: Ναι, αλλά έγινε μεγάλος θόρυβος στην αλβανική βουλή, για ένα θέμα που μετά από πολλά χρόνια ξαναμπαίνει στην επικαιρότητα, το Πρωτόκολλο της Κερκυρας και κανένας απ’ τους εκπροσώπους μας της Μειονότητας δεν πήρε θέση.
Και γνωρίζετε ότι άνθρωποι από το Τεπελένι εμενα με ονομάσαν περιφερειάρχη της Βορείου Ηπείρου και αντιαλβανό.

Ιωάννου: Όντως, το σχολιάσαμε στην προηγούμενη εκπομπή αυτό.

Ξέρρας: Με όλα αυτά τα πράγματα, το ήθος το δικό μου δεν μπορεί να μείνει απ’ έξω και να κρατήσει το κατεστημένο των δύο ανθρώπων όπως είναι ο Τάβος και ο Ντούλε για 18 χρόνια στη μειονότητα. Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει, γιατί οι Βορειοηπειρώτες στις 29 του μηνός θα μαζευτούν όλοι και θα κάνουμε μία νέα αρχή για τις διεκδικήσεις μας.

Κρεμμύδα: Κύριε Ξέρρα θα ξανασυνεργαζόστασταν με το ΚΕΑΔ;

Ξέρρας: Με το ΚΕΑΔ του κ. Ντούλε δεν θα ξανασυνεργαζόμουνα. Το ΚΕΑΔ το κραταει ζωντανό η Ομόνοια. Εγώ θα εργαστώ και θα πολεμήσω για να κάνουμε μία δυναμική Ομόνοια, βάζοντας μέσα όλους τους Έλληνες, γιατί γνωρίζετε ότι ο αρχηγός της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια έχει διώξει πάρα πολλά στελέχη. Πιστεύω ότι θα είναι η ευκαιρία να σπάσει το κατεστημένο και να κάνουμε μια καινούρια αρχή.

Ιωάννου: Αν εκλεγείτε βουλευτής ενός αλβανικού κόμματος, τι περιθώρια θα έχετε να κινηθείτε όσον αφορά τα βορειοηπειρωτικά θέματα, τα δικά μας θέματα;

Ξέρρας: Θα σας πω κάτι και θα επιμείνω. Εσείς γνωρίζετε τις θέσεις μου. Οι Αλβανοί με έχουν στιγματήσει ως τον Ξέρρα τον Έλληνα. Ο κ. Μπερίσα με έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τους δικούς του λόγους, αλλά χωρίς να κάνουμε κανένα πολιτικό παζάρι. Η φωνή η δική μου δεν θα πάψει να φωνάζει στην βουλή κι εγώ εκεί θα εκπροσωπίσω πανάξια τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ιωάννου: Ενδιαφέροντα αυτά που μας είπατε, εμείς βέβαια θα περιμένουμε να δούμε τα πράγματα πως θα εξελιχθούν μέσα στην αλβανική βουλή. Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Ξέρρας: Εγώ θα έλεγα ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες που το πολιτικό τους επίπεδο τώρα είναι τέτοιο και μπορούν να κρίνουν, ξέρουν ότι η διαμάχη Τάβο – Ντούλε και το λέω και επιμένω, έχει λήξει. Οπότε μια νέα δυναμική ξεκινάει για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και άλλη μια φορά το λέω ότι ο Σπύρος Ξέρρας είναι ένας άνθρωπος που έχει τόλμη και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Βορειοηπειρώτες και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Κρεμμύδα: Κύριε Ξέρρα σας ευχαριστούμε που είσασταν κοντά μας. Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλό αγώνα.

Ξέρρας: Και γω σας ευχαριστώ!

Ιωάννου: Καλή συνέχεια."
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό keravnios » 03:30 am 23 06 2009


Η μέρα των εκλογών πλησιάζει. Και όσο πλησιάζει τόσο φαίνεται να κάθεται η σκόνη της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης. Επομένως τα λόγια είναι περιττά. Λυπάμαι τους ανθρώπους εκείνους που θέλησαν να διαδραματίσουν ρόλο, και όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν θα νοιώσουν την ενοχή τους αλλά θα είναι αργά. Ίσως η ιδέα της πατρίδας να είναι πιο ισχυρή από ότι νομίζουμε και να αντέξει και να μας κάνει να αντέξουμε.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό thatakserrasw » 12:49 pm 23 06 2009

Βλέπω πως η επιχειρηματολογία ακόμη κ εκείνων εδώ μέσα που θέλουν να πιστεύουν πως γράφουν με πυγμή πολιτική και μάλιστα εμπεριστατωμένη, δεν είναι παρά μια στείρα αναδιατύπωση, για να μιλήσω πιο ευγενικά, του έντυπου λόγου που κυκλοφορεί τελευταία. Είναι μια αντιγραφή στην ουσία, ένας ενστερνισμός της μεροληψίας που το μόνο που πετυχαίνει είναι να φανερώνει το πόσο οι νέοι Β/Ητες παραμένουν αιχμάλωτοι του ΦΟΒΟΥ, της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ και της ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΊΑΣ που τους επιβάλλει το ένστικτό τους. Δεν έχουν κ άδικο βέβαια εδώ που τα λέμε….έτσι επιβίωσαν μέχρι τώρα κ το ίδιο θα κάνουν κ στο μέλλον…η δύναμη της φυσικής επιλογής είναι μεγάλη !

Δεν είδα ουτέ μία φορά να μεταδίδεται η πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι Β/Η στα πάτρια εδάφη όλο αυτό το διάστημα, τα κατορθώματα των συμπατριωτών μας που στο βωμό του συμφέροντος καταφέρνουν μέρα με τη μέρα να ακρωτηριάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να πουλούν το όραμά μας και να λοιδορούν σε βάρος του. Κ όλοι μόκο …. Φοβάται ο κοσμος να πεί την αλήθεια, γιατί ορισμένοι έχουν καταντήσει ψυχροί εκτελεστές. Κ το ερώτημα είναι…τους άρεσε ο ρόλος κ τον ανέλαβαν ή κάποιος τους το ανέθεσε ;;;

Γιατί κανείς από σας δεν αραδιάζει αυτές τις «εκτελέσεις των συμπατριωτών μας» που σημειώνονται αυτές τις μέρες στα πάτρια εδάφη κ με περίσσεια υπερηφάνειας γίνεστε ανταποκριτές εφημερίδων που έχουν κάνει σημαία τους τη λογοκρισία κ την προπαγάνδα ;; Οι τηλεοράσεις στην Αλβανία βουίζουν …κ εσείς πάλι μόκο !

Επειδή ο κλέφτης κ ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται νομίζω την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη αυτοί οι εκτελεστές κ ας λάβουν σωσίβια από τις διάφορες υπηρεσίες την επόμενη μέρα ….Γιατί περί εκτελεστών μπορούμε να μιλάμε όταν από την πρώτη βδομάδα που ο κύριος Ξέρρας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού κόμματος και άρχισε να καταλαβαίνει ποιοι θα μείνουν πιστοί στις αξίες που πρεσβεύει η ΟΜΟΝΟΙΑ εγκαταλείποντας τον στο δρόμο της ξεφτίλας ζήτησε την άμεση βοήθεια της Μπερισικής εφορίας και τσεκούρωσε με πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ Β/Ητες επιχειρηματίες με την πεποίθηση πως εκβιάζοντας τους θα τους πάρει με το μέρος του . Τελευταίο παράδειγμα της άνανδρης αυτής στρατηγικής εναντίον των συμπατριωτών του το πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ που έστειλε δώρο στον πρώην κολλητό φίλο κ Έπαρχο της Κάτω Δρόπολης Μαλιούκη…θα μου πείς τι αξία έχουν οι φιλίες, ο πατριωτισμός ή η συμπαράσταση στους συμπατριώτες , αξία έχει μόνο να πατάς επί πτωμάτων για να ανέλθεις στη βαθμίδα των διαφόρων υπηρεσιών .
Πριν δύο μέρες, οι εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ διαμαρτυρήθηκαν στον λεγόμενο OSBE για παραβίαση των προεκλογικών κανόνων που ορίζει το σύνταγμα. Συγκεκριμένα, ο γενικός υπέυθυνος παιδείας στο Νομό Αργυροκάστρου Basil Muka του Δημοκρατικού κόμματος, ζήτησε επιτακτικά απ΄’ όλους τους εκπαιδευτικούς της Δροπολης κ όχι μόνο να μαζευτούν για….να κάνουν απολογισμό της 4ετίας κ ξαφνικά σαν υπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε στην αίθουσα κ ο Ξέρρας, προφανώς να τους δώσει τα φώτα του ! Κ μαζί με τα φώτα του του ξέφυγαν κ κάποιες απειλές. Τους εκβίασε εμμέσως πλην σαφώς πως αν δεν τον στηρίξουν θα χάσουν το ψωμί τους. Κ είχε ζωντανά παραδείγματα τις απολύσεις άλλων Β/Ητων στις οποιές είχε προβεί τις προηγούμενες εβδομάδες ! Κάποιες κυρίες τον γιουχάρανε, αλλά που να συνειδητοποιήσουν αυτοί το παράπτωμά τους.

Για να μην πω κ το άλλο! Σε συνομιλία με Β/Ητες ο κ.Ξέρρας ανέφερε την εξής ατάκα : «Τι μας ανακατέβουν με τους Τσάμηδες; Αφου αυτό είναι ζήτημα της Ελλάδας ;;;». Προφανώς δεν νιώθει πλέον τόσο Έλληνας όσο έδειχνε μέχρι τώρα ο κύριος Ξέρρας. Ξέχασε πως μέχρι τώρα αυτό το μέσο χρησιμοποιούσε (γιατί πράγματι αποδείχθηκε πως σαν εργαλείο χρησιμοποιούσε την Ελληνική εθνικότητα ) για να φτάσει εκεί που έφτασε. Εκμεταλλεύτηκε όσο δεν πήγαινε άλλο την ΟΜΟΝΟΙΑ κ το ΚΕΑΔ, που τον ανέδειξε, κ σε μια νύχτα τάχθηκε εναντίον της χωρίς ίχνος ενοχής ουτε καν προς τη συνείδησή του, πόσο μάλλον προς τους συναδέλφους του κ όλους τους Β/Η κατ’ επέκταση.
Ο Ξέρρας είχε δείξει σε όλους πως του αρέσει ο συγκεκντρωτισμός ρόλων. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να φανεί αχάριστος στην ανοχή που έδειξαν οι Β/Η στην ασέλγεια που διέπραξε απέναντι στους ιδίους, τους θεσμούς, τους ρόλους και τον Ελληνισμό ! Δέχτηκε να αναλάβει το ένα κ μόνο ρόλο, αυτό του ΔΙΑΣΠΑΣΤΗ κ του ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία
ΟΧΙ αλλο μόκο αγαπητοί Β/Η. Η κατάσταση ήλθε πια σε τέλμα !
Θάρρος κ θράσος δεν έχουν αυτοί που χρόνια υπηρετούν πιστά τον Ελληνισμό κ την Ομόνοια.. Θράσος έχουν αυτοί που σαν καγκουρό πηδούν από τη μια μεριά στην άλλη, αυτοί που κατακρεούργησαν τις επιχορηγήσεις που προορίζονταν για τους δυστυχησμένους Β/Ητες, αυτοί που κορόιδεψαν ακόμη κ τους νέους Δερβιτσιώτες τους συγχωριανούς δηλαδή (κ επειδή είναι σίγουρο πως δεν καταλαβαίνετε τώρα τί λέω, ενδεικτικά σας αναφέρω πως οι νέοι Δερβιτσιώτες πριν κάμποσα χρόνια μάζεψαν καποιες χιλιάδες ευρώ από τις οικονομίες τους για να φτιάξουν ένα γήπεδο στο χωριό τους για να έρχονται τα καλοκαίρια να παίζουν ποδόσφαιρο. Του τα έδωσαν για να τους βοηθήσει να υλοποιηθεί το όνειρό τους κ ακόμη το μαυρο το γήπεδο να πάρει σάρκα κ οστά :conf: )
Εδώ θα είμαι να σας ενημερώνω για κάθε νέα εξέλιξη…καμία κινηματογραφική ταινία δεν μπορεί να δείξει καλύτερα την εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όσο ο προεκλογικός αγώνας τους πρώην δικού μας παιδιού .
thatakserrasw
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 12:16 pm 23 06 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:43 pm 23 06 2009

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Την αποχή... έχουν αντίπαλο τα στελέχη της «Ομόνοιας»!
Σ. ΜΠΕΡΙΣΑ: Έτσι ξεκίνησε η ρήξη με το ΚΕΑΔ


• Έκκληση στους Βορειοηπειρώτες της Αθήνας να ψηφίσουν την Κυριακή το ΚΕΑΔ και να μην απέχουν από τις εκλογές, απηύθυναν την Κυριακή με ομιλίες τους τόσο ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, όσο και ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος.
Σε προεκλογική εκδήλωση του ΚΕΑΔ και της «Ομόνοιας», που οργάνωσε η Εκλογική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών της Αθήνας και συμμετείχαν εκπρόσωποι Ελληνικών κομμάτων (Λευτ. Ζαγορίτης από τη Ν.Δ. και Δημ. Λιντζέρης από το ΠΑΣΟΚ), οι κ.κ. Ντούλες και Μπολάνος τόνισαν ότι «είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ, οι Βορειοηπειρώτες να παρουσιάσουν την πραγματική τους εκλογική δύναμη. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της Αλβανίας». Ο Βορειοηπειρώτης έχει μία υποχρέωση, επεσήμανε ο κ. Ντούλες. «Στις 28 Ιουνίου να ασκήσει σαν ενεργός πολίτης το δικαίωμά του και να ψηφίσει επιλέγοντας αυτό που του λέει η καρδιά του, χωρίς φόβο. Για να πάψει επιτέλους να είναι υπηρέτης των αλβανικών συμφερόντων, αλλά ισότιμος συνομιλητής και διεκδικητής των δικαίων του».
Ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος υπογράμμισε ότι «συνάπτοντας προεκλογική συνεργασία, θελήσαμε να ενισχύσουμε σημαντικά τις πιθανότητες μεγαλύτερης εκπροσώπησης στο Αλβανικό κοινοβούλιο, κάτι που θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου εν όψει μάλιστα της προσέγγισης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».



Εξάλλου την πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη της Ελλάδας προς την Αλβανία αναγνώρισε σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου στο Αργυρόκαστρο Ελένη Παππά, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Μάλιστα ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε την Ελλάδα «εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα» για την Αλβανία.
Ακόμη αποκάλυψε από πού και πώς ξεκίνησε η ρήξη με το ΚΕΑΔ, το κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας, ενώ ζήτησε από τους Αλβανούς να τον υπερψηφίσουν «για να συνεχιστεί η μεγάλη αλλαγή».



Η συνέντευξη του κ. Σαλί Μπερίσα έχει ως εξής:

Ερ.: Η Ελλάδα στηρίζει, όσο θα επιθυμούσατε, την προσπάθειά σας να γίνει η Αλβανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Απ.: Πραγματικά η Ελλάδα μας έχει στηρίξει δυναμικά στην προσπάθεια αυτή. Όπως έχει στηρίξει και την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Γενικά μας στηρίζει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και με τις σημαντικές ανθρωπιστικές βοήθειές της. Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για μας. Τα Ελληνικά έργα και οι Ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Ερ.: Προεκλογικά το ΚΕΑΔ, το οποίο συμμετείχε στον προηγούμενο κυβερνητικό σχηματισμό υπό την ηγεσία σας, συνεργάστηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ποιοί πιστεύετε ότι είναι οι πραγματικοί λόγοι που το ΚΕΑΔ συνεργάστηκε με το Σ.Κ.
Απ.: Μπορώ να πω πως η συνεργασία με το ΚΕΑΔ ήταν άριστη. Όμως, ξαφνικά, η πρώτη ρήξη έγινε όταν μου ζητήθηκε να απομακρύνω τον Κώστα Μπάρκα. Παρότι δεν συμφωνούσα, διότι ο υπουργός αυτός ήταν ακέραιος, ηθικός και πολύτιμος συνεργάτης. Αναγκάστηκα να τον απομακρύνω για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη συνεργασία με το ΚΕΑΔ . Δεν υπήρξε κανέναν άλλος λόγος για την αποπομπή του κ. Μπάρκα. Αυτή ήταν απόφαση του Προέδρου του ΚΕΑΔ.
Ωστόσο θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι δύο σημαντικές προσωπικότητες συνεργάζονται με το κόμμα μου, ο Κώστας Μπάρκας στους Αγίους Σαράντα και ο Περιφερειάρχης Σπύρος Ξέρας στο Αργυρόκαστρο, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί σε δεκάδες έργα. Με την στήριξη των δύο θα επενδύσουμε στη συνέχεια το δεκαπλάσιο στις περιοχές της Μειονότητας.

Ερ.: Γιατί οι Αλβανοί να προτιμήσουν ως Πρωθυπουργό τον Σαλί Μπερίσα και όχι τον Εντι Ράμα;
Απ.: Ο πρώτος λόγος που οι Αλβανοί πρέπει να ψηφίσουν το Σαλί Μπερίσα είναι για να συνεχιστεί η μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ολόκληρη η Αλβανία είναι ένα πραγματικό εργοτάξιο. Κατασκευάζονται χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων, εκατοντάδες υδραγωγεία, βιομηχανικές ζώνες, και πολλοί από υδροηλεκτρικοί σταθμοί.
Δηλαδή, πρέπει να ψηφίσουν οι Αλβανοί το Σαλί Μπερίσα, διότι μια χώρα φτωχή, παρουσιάζει, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, άνοδο στους οικονομικούς δείκτες. Κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε διπλασιάσει τις αποδοχές των εκπαιδευτικών, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, έχουμε διπλασιάσει τις αγροτικές συντάξεις.
Το μοντέλο διαχείρισης του Δήμου Τιράνων, που θέλει να εφαρμόσει και στην χώρα ο Έντι Ράμα, είναι από τα πιο διεφθαρμένα μοντέλα στον πλανήτη, είναι ένα επικίνδυνο μοντέλο για τη χώρα, μοντέλο που δεν το δέχονται οι Αλβανοί.



Σε λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα «Ο Σύνδεσμος για Καθαρό Κοινοβούλιο», υπό τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλφρέντ Μωυσίου, την οποία υιοθέτησε ο ΟΑΣΕ, 21 πρόσωπα απ’ όλα τα Αλβανικά κόμματα, πλην του ΚΕΑΔ, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Και αυτό, γιατί το «ποινικό μητρώο τους» δεν είναι λευκό.
Μεταξύ αυτόν περιλαμβάνονται και δύο Έλληνες, ο Βαγγέλης Τάβος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Σπύρος Ξέρας του Δημοκρατικού Κόμματος."
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:12 pm 23 06 2009

Κατακαημένη πατρίδα, εσύ τα πληρώνεις όλα!
Πριν ή μετά από κάθε εκλογική εκστρατεία στην Πατρίδα τα στατιστικά λένε ότι
- "απολύονται/παραιτούνται" κατά μέσο όρο το 70% των βορειοηπειρωτών δημοσίων υπαλλήλων (εκτός και αν κάθε φορά επιλέγουν το νικηφόρο στρατόπεδο)
- "δέχονται" επισκέψεις της Εφορίας ή άλλων κρατικών διευθύνσεων τουλάχιστον το 30% των επιχειρήσεων που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες
- "απειλούνται" δήμαρχοι, νομάρχες και στελέχη κομμάτων σε κάθε χωριό με διάφορα μέσα όπως αποκαλύψεις για παρατυπίες κ.α.

Και το λυπηρό είναι ότι το πογκρόμ γίνετε άλλοτε με σημαία ΣΚ, άλλοτε ΔΚ, αλλά φυσικά και με την σημαία της "Ομόνοιας-ΚΕΑΔ"...
Και ξαφνικά όλοι όσοι επένδυσαν ότι είχαν και δεν είχαν στην πατρίδα, αλλά δεν στήριζουν τα "λουλούδια" τους πατριδοπατέρες συμμάχους του κάθε νικητή, είναι "προδότες", "εχθροί"...

Σε ένα χωριό, όπως η Δερβιτσιάνη, που όταν έχασε η εθνική ποδοσφαίρου από την Αλβανία όλοι μαζί (ΣΚδες, ΔΚδες, ΚΕΑΔίτες) έδερναν εν χορό τους Λαζαρατινούς που τόλμησαν να πανηγυρίσουν στο χωριό, τώρα έχει επέλθει διάσπαση, ξεκατίνιασμα, μίση και απειλές... Σε ένα χωριό οπου το 99% κλαίει στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου, τώρα οι μισοί είναι "Αλβανοί"...
Και εν μέσω οικονομικής κρίσης, ας προσέχουν τις απειλές όλοι οι πολιτευτές μας… μα όλοι… διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να παίζεις με το ψωμί της οικογένειας κανενός...

Ο λαός της Βορείου Ηπείρου είναι σοφός, γι αυτό και επιβίωσε εκεί τόσα χρόνια και θα επιβιώσει όσοι «επιβήτορες» και να θέλουν να τον καβαλήσουν.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό thatakserrasw » 17:07 pm 23 06 2009

SOS
thatakserrasw
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 12:16 pm 23 06 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό παρατηρητης » 22:29 pm 23 06 2009

Χαιρεται και απο μενα μετα απο πολυ καιρο.
Απο οτι διαβαζω εχει αρχισει το προεκλογικο ροκ για τα καλα.
Αντι ο κοινος "αντιπαλος" να ειναι ο Αλβανος ,δυστυχως για μια ακομη φορα μεταξυ μας ασχολουμαστε.Γαμ@@μενο ελληνικο γονιδιο.
Στα δια ταυτα τωρα.


Εμεις ειμαστε Β/τες,ειμαστε Ελληνες και πρεπει να υποστηριζουμε μονο αυτο που πας αντιπροσωπευει.Και αυτο που μας αντιπροσωπευει στην Αλβανια ειναι η Ομονοια και η πολιτικη της προεκταση το Κεαδ.
Βεβαια εδω αρχιζει το ροκ το ελληνικο που λεει και ο μητροπανος.Πολλοι θεωρουνε (μεταξυ αυτων και η φατσα μου) οτι ηγεσια δεν ειναι και η καλυτερη.Μαζι σας.Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ψηφισουμε Κεαδ η να απεχουμε γενικως.
Καλως η κακως πατριωτες μου αυτους εχουμε,και η λυση για να δειξουμε την διαμαρτυρια μας δεν ειναι να απεχουμε η να καταψηφισουμε το Κεαδ.Ειναι χρεος μας σαν Ελληνες που ειμαστε να ψηφισουμε Κεαδ οχι επειδη γουσταρουμε Ντουλε κτλ αλλα επειδη αυτη ειναι η εκπροσωπηση μας στην Αλβανια. Τον Αλβανο δεν τον ενδιαφερει αν ειναι αχρηστος η καλος ο Ντουλες αλλα τον ενδιαφερει να δει τι δυναμικη εχει η ελληνικη μειονοτητα,ποια ειναι η δυναμη της.
Ας κανουμε το χρεος να φηφισουμε την οργανωση κομμα που μας αντιπροσωπευει και μετα ας αλλαξουμε και ηγεσια και ο,τι θεωρουμε οτι πρεπει να αλλαξει.Αυτα ειναι εσωτερικα δικα μας που δεν αφορουν τους αλβανους.Τους αλβανους θα τους ενοχλησει να δουν οπως ειπα πιο πανω μια δυνατη μειονοτητα.Ας μην δωσουμε το δικαιωμα στους Αλβανους να χαρουν βλεποντας μας να τρωγομαστε μεταξυ μας.

Παμε λιγο και στο αλλο θεμα.
Οπως ειναι χρεος μας να υποστηριξουμε την Ομονοια-Κεαδ ετσι ειναι και χρεος αυτων να κανουν εναν απολογισμο μετα τις εκλογες.Σε περιπτωση που το αποτελεσμα ειναι ασχημο (δυστυχως αυτο διαφαινεται) περιμενω απο τον Ντουλε να παρει την ευθυνη πανω του και να αφησει την θεση για καποιον αλλον.Θα περιμενω απο τον Μπολανο να κανει και αυτος την αυτοκριτικη του και κυριως να εξηγησει τις απομακρυνσεις απο την Ομονοια των αλλων δυο υποψηφιων.Γιατι οσο αδικο εχουν οι αλλοι δυο που πηγαν με μπερισα ,αλλο τοσο αδικο εχει και ο ντουλε που παραβλεψε την αποφαση της ομονοιας για ανεξαρτητη καθοδο.Και θεωρω το επιχειρημα οτι θα ειχαμε λιγοτερους βουλευτες χαζο.Θα ειχαμε λιγοτερους αλλα θα ημασταν ενωμενοι, δεν θα ειχαμε αυτο το μπαχαλο.Και προτιμω μια ενωμενη μειονοτητα με ενα κοινο σκοπο και λιγοτερους βουλευτες παρα αυτο το μπαχαλο.Αυτα ομως για μετα τις εκολογες.
Για τωρα,ειπαμε να κανουμε το χρεος μας να ψηφισουμε ομονοια κεαδ και μετα στο τελος θα τον ξυρισουμε τον γαμπρο.
Αυτα τα λιγα πατριωτες και καλη καλπη.

Φιλικα ο παρατηρητης.
Άβαταρ μέλους
παρατηρητης
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 17:52 pm 16 11 2006
Τοποθεσία: απο την μεση και κατω

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 00:08 am 24 06 2009

έμαθε κανείς τί έγινε με λίστα του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας ;
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 14 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 14 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες

Login Form