Τώρα είναι 07:38 am 29 03 2024

Ψήφισμα 36ου Συνεδρίου Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Ψήφισμα 36ου Συνεδρίου Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 12:27 pm 09 07 2009

PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA
P.O BOX 56046
ASTORIA , N.Y. 11105
http://WWW.PANEPIROTIC.ORG

Ψήφισμα 36ου Συνεδρίου Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής


«Τα μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, συνελθόντα κατά το 36ο δισενιαύσιο εθνικό τους συνέδριο στην Νέα Υόρκη από τις 26 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2009, 67η επέτειο από την ιδρύσεως της Ομοσπονδίας τους, υιοθέτησαν το ακόλουθο ανακοινωθέν:

1. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς να απαιτήσουν από την Αλβανία να εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις προς τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου και
όλης της Αλβανίας.

2. Καλούμε τους Ευρωπαίους αντιπροσώπους, οι οποίοι διαπραγματεύονται με την Αλβανία για το πλαίσιο της μελλοντικής της ένταξης στην Ευρώπη να παγώσουν τις διαπραγματεύσεις έως ότου η Αλβανική κυβέρνηση εκπληρώσει την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προβεί σε ακριβή απογραφή των Μειονοτήτων στη χώρα.

3. Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να επαυξήσει την ολοκληρωτική της αποδοχή στην κοινότητα των υπεύθυνων εθνών, αποκαθιστώντας στην ελληνική εθνική μειονότητα όλα τα εκπαιδευτικά, θρησκευτικά πολιτικά, γλωσσικά και πολιτιστικά δικαιώματα, τα οποία της ανήκουν λόγω των διμερών και διεθνών συμφωνιών που υπεγράφησαν από τους αντιπροσώπους της από την δημιουργία της χώρας το 1913, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος να δηλώνουν την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα σε απογραφή πληθυσμού, η οποία θα επιβλέπεται από διεθνείς παρατηρητές.
Καλούμε την Aλβανική κυβέρνηση να τιμήσει επί τέλους την γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του 1935 να επιτρέψει στους Ελληνες να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στην μητρική τους γλώσσα.

4. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εγείρει δυναμικά την φωνή της στους διεθνείς Οργανισμούς για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και να κάνει τα πάντα εν τω μέτρω των δυνάμεών της να βοηθήσει τους Ελληνες από την Βόρειο Ηπειρο οι οποίοι εργάζονται στην Ελλάδα να επιστρέψουν στα σπίτια τους παρέχοντάς τους οικονομική βοήθεια η οποία θα τους επιτρέψει να κερδίζουν τα προς το ζην στη δική τους περιοχή και να διατηρήσουν την ταυτότητά τους.

5. Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει ψήφισμα, το οποίο δεν θα επικυρώνει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση εάν δεν αποδώσει πρώτα όλα τα δικαιώματα στην ελληνική εθνική μειονότητα, αρχίζοντας με ακριβή απογραφή των μελών της.

6. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν τα πάντα εν μέτρω των δυνατοτήτων τους να τερματιστεί η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τα Τουρκικά στρατεύματα. Να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τον κατατρεγμό του Πατριαρχείου, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Να αναγνωρίσει την Ποντιακή και Αρμενική Γενοκτονίακαι να πιέσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να σταματήσει να απαλλοτριώνει το όνομα Μακεδονία, το οποίοέχει ταυτιστεί με την Ελλάδα καθ’όλη την ιστορία της».
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 5 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 5 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Login Form