Τώρα είναι 07:05 am 27 03 2023

Οι Αλβανικές εκλογές

Συντονιστής: Νέοι

Θα συμμετέχετε στις αλβανικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 14:19 pm 15 06 2009

ΝΑΙ, θα είμαι παρών ενεργά στον προεκλογικό αγώνα
2
13%
ΝΑΙ, απλά θα πάω να ψηφίσω
6
38%
ΊΣΩΣ, αν τύχει και είμαι στην πατρίδα
1
6%
ΟΧΙ, αδιαφορώ πλήρως
1
6%
ΟΧΙ, συνειδητά ως ένδειξη διαμαρτυρίας
6
38%
 
Σύνολο ψήφων : 16

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Millenium » 00:01 am 15 07 2009

Tο τέλος του κύκλου


Tου Σταυρου Τζιμα

Tο αποτέλεσμα των πρόσφατων αλβανικών εκλογών έδειξε πανωλεθρία του κόμματος της ελληνικής μειονότητας. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1992, το (ΚΕΑΔ) Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέλεξε έναν μόνο βουλευτή, σημειώνοντας ποσοστό, που το στέλνει πλέον στο περιθώριο του πολιτικού χάρτη. Οι στόχοι του, ρεαλιστικοί κατά την ηγεσία του, αποδείχθηκαν μαξιμαλιστικοί: διατήρηση των τριών βουλευτών και εκλογή άλλων τόσων σε περιφέρειες με αναιμική ή και μηδενική παρουσία του ελληνικού στοιχείου. Εξέλεξε μόνο έναν, τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε. Η ίδια η ελληνική μειονότητα αποδοκίμασε το κόμμα της. Στο Αργυρόκαστρο, την καρδιά του ελληνικού στοιχείου, το ΚΕΑΔ ήρθε τρίτο και καταϊδρωμένο. Στην ίδια περιφέρεια εξελέγησαν δυο ομογενείς βουλευτές, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα και το Δημοκρατικό του Σαλί Μπερίσα και άλλοι τρεις, με τα ψηφοδέλτια των ίδιων κομμάτων σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Ελληνες στην ψυχή και αυτοί όσο και οι υποψήφιοι που στελέχωσαν τις λίστες του ΚΕΑΔ.
Οι αιτίες της συντριβής δεν πρέπει να αναζητηθούν στις πιέσεις του Μπερίσα, στον εκφοβισμό των ομογενών δημοσίων υπαλλήλων και στις προεκλογικές ίντριγκες των άλλων αλβανικών κομμάτων σε βάρος του ΚΕΑΔ. Αυτά γίνονται στις εκλογές και σε κάθε περίπτωση δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Η πραγματικότητα είναι απλή και η αλήθεια σκληρή: η εκλογική έκφραση της ελληνικής μειονότητας, το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλαδή, έκλεισε τον κύκλο του. Η διαδρομή από την ίδρυσή του, υπήρξε φθίνουσα. Από τους πέντε βουλευτές που εξέλεξε το 1993 η Ομόνοια, όταν κατέβηκε αυτόνομη στις εκλογές, το ΚΕΑΔ που την διαδέχθηκε στο κοινοβούλιο, όχι μόνο δεν τους αύξησε όπως προσδοκούσαν οι εμπνευστές -στην Αθήνα- της συγκρότησής του, αλλά ουδέποτε ξεπέρασε τους τρεις και τώρα έμεινε με έναν. Παραγοντισμοί, έριδες, οικονομικά συμφέροντα, ακόρεστες προσωπικές φιλοδοξίες, διαμάχες και αντιπαραθέσεις δίχως πολιτικό περιεχόμενο μα κυρίως η απουσία στρατηγικής το υποβίβασαν στα μάτια της μειονότητας, οδήγησαν σε διασπάσεις και αποχωρήσεις στελεχών με αποτέλεσμα, την πλήρη απαξίωσή του και η συντριβή στις εκλογές ήταν η φυσιολογική κατάληξη.
Τώρα, μετά το αναμενόμενο στραπάτσο το ΚΕΑΔ προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια του. Λογικά θα δρομολογηθούν εσωτερικές διαδικασίες στις οποίες θα αναλυθούν οι αιτίες της ήττας και θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.
Το ερώτημα είναι εάν έχει μέλλον πλέον αυτό το κόμμα ή ένα τέτοιο κόμμα. Η απάντηση επ’ αυτού δόθηκε από την κάλπη δικαιώνοντας όλους εκείνους που υποστήριζαν το τέλος εποχής για την αυτόνομη πολιτική παρουσία της ελληνικής μειονότητας και προέκριναν ως σοφότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή την κοινοβουλευτική της δράση μέσω των αλβανικών κομμάτων. Οι συνθήκες εξάλλου έχουν αλλάξει σε σχέση με τις δύσκολες εποχές της δεκαετίας του ’90.
kathimerini.gr
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 00:52 am 17 07 2009

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”

Άγιοι Σαράντα 14/7/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, δεν ήταν τα αναμενόμενα για το συνδυασμό ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι λόγοι της αποτυχίας ήταν πολλοί. Χωρίς να θέλουμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους για τον βασικό λόγο που φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Ο νέος εκλογικός νόμος - όπου βασικό χαρακτηριστικό του ήταν οι κλειστές λίστες στις 12 περιφέρειες της Αλβανίας –ευνόησε παναλβανικά ένα πιο ήπιο προεκλογικό κλίμα.
Δεν συνέβη το ίδιο όμως στις περιφέρειες όπου ζει η Ελληνική Μειονότητα. Και τα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα, στις οριακές θέσεις της λίστας είχαν υποψηφίους Ελληνική καταγωγής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα διχασμού και παραπλάνησης. Μας λυπεί διπλά το γεγονός ότι στελέχη της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, δέχτηκαν να γίνουν όργανα αυτού του ανήθικού παιχνιδιού των δυο μεγάλων κομμάτων με αποτέλεσμα τον άνευ προηγουμένου διχασμό της κοινότητας μας.
Η αποστολή της Δημοκρατική Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» δεν είναι να μοιράζει πολιτικές θέσεις, αλλά να διεκδικεί με παρρησία τα δίκαια του Ελληνισμού. Οι κ. Κώστας Μπάρκας, Σπύρος Ξέρας, Χρήστος Κάλλης, Μιχάλης Νάτσιος, Θωμάς Μήτσος κ.α., φαίνετε δεν κατάλαβαν ή δεν άντεξαν αυτή την αποστολή. Με τη συμπεριφορά τους διέγραψαν τον εαυτό τους από την Ομόνοια.
Το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας σε συνεδρίασε του την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2009, στους Αγίους Σαράντα, εξέτασε με προβληματισμό τα αποτελέσματα και σύντομα θα καλέσει το Γενικό Συμβούλιου όπου θα εξετασθούν τα νέα δεδομένα και θα καθοριστούν οι περαιτέρω εξελίξεις.
Ο νέος πολιτικός χάρτης που διαμορφώθηκε στην Αλβανία μετά από αυτές τις εκλογές και η ελαστικότητα των Αλβανικών νόμων απαιτούν μια Ομόνοια δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινότητας μας σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, για να δυναμώσουμε την Ομόνοια και να φανούμε άξιοι των περιστάσεων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 17:23 pm 17 07 2009

Αντί μιας αυστηρής αυτοκριτικής, βασισμένης σε αντικειμενική αποτίμηση και ανάλυση του τραγικού για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό εκλογικού αποτελέσματος του ΚΕΑΔ στις πρόσφατες αλβανικές εκλογές, το Γενικό Προεδρείο της «Ομόνοιας» στην τελευταία ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τʼ αποτελέσματα δεν ήταν τʼ αναμενόμενα…» και μιλάει απλά για «λόγους της αποτυχίας»!
Μονόπλευρα επιρρίπτει ευθύνες στους ελληνικής καταγωγής υποψηφίους (!) που συμμετείχαν «στις οριακές θέσεις της λίστας στα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα» και… ποιεί την νήσσαν, για το γεγονός ότι επίσημα η «Ομόνοια» τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, με αποτέλεσμα να καταποντισθούν οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ, αφού μόλις απέσπασε το 1,18% των ψήφων, εκλέγοντας μόνον ένα βουλευτή, τον αρχηγό του κόμματος Βαγγέλη Ντούλε.
Αντί λοιπόν μιας ειλικρινούς συγγνώμης το Γ.Π. της «Ομόνοιας» δεν κάνει στην ανακοίνωσή του ούτε μία αναφορά στο τραγικό για την ομογένεια ποσοστό, ούτε βεβαίως και στον μοναδικό εκλεγέντα εκλεκτό της, ενώ αντίθετα… ζητώντας και τα ρέστα, αναφέρεται ονομαστικά και επικρίνει σφόδρα πέντε κορυφαία στελέχη της ελληνικής μειονότητας, τα οποία, όπως τονίζει «με τη συμπεριφορά τους διέγραψαν τον εαυτό τους από την «Ομόνοια»»!


πρωινός λόγος
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Millenium » 17:08 pm 22 07 2009

Μετεκλογικό τοπίο στην Αλβανία. Εθνική ελληνική μειονότητα σε σταυροδρόμι ή στην απαρχή ενός νέου και τελευταίου φαύλου κύκλου!!

Οι εκλογές της 28ης Ιουνίου στην Αλβανία απέδειξαν με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια την
πραγματική πολιτική, εθνική και κοινωνική κατάσταση στην εθνική ελληνική μειονότητα.
Α. To ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ, ή οι πολιτικοί φορείς που είχαν απολυτοποιήσει, μέχρι
και με δήμιους τρόπους, την πολιτική εκπροσώπηση της εθνικής ελληνικής
μειονότητας, πέτυχε το χαμηλότερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Μόνο το 1.1 τοις
εκατό, ανταποκρινόμενο σε 15 χιλιάδες ψήφους σε κλίμακα χώρας. Έβγαλε μόνο ένα
βουλευτή (και αυτόν λόγω του συνασπισμού με το Σ. Κόμμα). Κάτι χειρότερα από το
κόμμα των τσάμιδων. (!!!). Ωστόσο, στην Αλβανική βουλή θα είναι πέντε φορές περισσότεροι (απ΄ ό, τι το
ΚΕΑΔ) ελληνικής καταγωγής βουλευτές. Επιλεγμένοι όμως από τα Αλβανικά
Κόμματα. Σωστή εδώ η παρατήρηση ότι και το ΚΕΑΔ είναι ένα Αλβανικό κόμμα. Δεν το αγαπούνε
πλέον οι έλληνες. Γιατί. -Το ήθος της πολιτικής ηγεσίας που διεκδικούσε μέχρι χτες την
αποκλειστικότητα πολιτικής και εθνικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας
δεν είχε καμιά σχέση με τα εθνικά συμφέροντά της. -Τα άτομα που απαρτίζουν την πολιτική
αυτή ηγεσία εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο αισχρό τρόπο το αξίωμα του «εθνικού»
εκπροσώπου για να επωφεληθούν για την πάρτη τους, τόσο οικονομικά και
κοινωνικά, όσο και πολιτικά. -Για την επίτευξη των στόχων τους χρειάστηκε να εξυπηρετήσουν τα
συμφέροντα εκείνων των παραγόντων, (στο αλβανικό κράτος και σ΄άλλους φορείς) που
θέλουν τη διάσπαση, υποβάθμιση και ανυπαρξία της εθνικής ελληνικής
μειονότητας. -Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι αξίζουν τους ιστορικούς επαίνους αυτών των
φορέων διότι μέσω των «δικών μας» κατάφεραν πολλά περισσότερα απ΄ ό,τι έχουν επιδιώξει ιστορικά. - Διέλυσαν τον εθνικό και κοινωνικό ιστό της εθνικής ελληνικής μειονότητας. -Την κατασπάραξαν οικονομικά. Δεν είναι
απλώς ότι οι δύο μεγαλύτεροι και πιο εύφοροι κάμποι στο Νότο της Αλβανίας και
στα χέρια των Ελλήνων δεν καλλιεργούνται, αλλά διότι σιγά-σιγά και
κατά αφανή τρόπο περνούν στα χέρια τωναλλοεθνών. Χιλιάδες δεκάδες στρέμματα
βοσκοτόπια, λιβάδια και άλλες ακίνητες
περιουσίες πέρασαν στα χέρα αλλοεθνών.
Οι έλληνες αναγκάστηκαν να γίνουν
μετανάστες στην πατρίδα τους.
-Την αλλοίωσαν δημογραφικά. Δεν είναι
απλώς ότι έφυγαν στην Ελλάδα, αλλά, λόγω
της πολιτικής και εθνικής μειοδοσίας οι
προστατευόμενες με διεθνείς νόμους και
πράξεις με αμιγή ελληνικό πληθυσμό,
παραδόθηκαν στα χέρια των αλλοεθνών. -Την υποβάθμισαν εκπαιδευτικά. Δέκα
χρόνια άφησαν τα λίγα εκείνα ελληνόπουλα
χωρίς βιβλία στην μητρική γλώσσα.
Συνέβαλαν με έργα στο σιγανό θάνατο των
ελληνικών δημόσιων σχολείων για να
ανθίσουν στην καλύτερη περίπτωση κάποια
ιδιωτικά. Μεγάλος πλέον στόχος τους το
κλείσιμο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας
και Ελληνικού Πολιτισμού στο
πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Την αποσύνθεσαν κοινωνικά . Οι εκλογές
αυτές επιβεβαίωσαν ότι η ελληνική
μειονότητα δεν αποτελεί ένα συμπαγές
εθνικό σύνολο, αλλά μια κατακερματισμένη
ομάδα σε ξεχωριστά άτομα που το καθένα
σκέφτεται την προσωπική του επιβίωση. Η ψήφος του Έλληνα περισσότερο από ποτέ
άλλοτε έδειξε ότι, έχασε κάθε εθνική
χροιά, ιδιότητα και ταυτότητα. Ότι
αποτελεί πλέον ένα εφήμερο αντάλλαγμα
επιβίωσης. Ασφαλώς και είναι ντροπή να το
ομολογούμε όμως δυστυχώς ο Έλληνας της
Αλβανίας του 21ου αιώνα έχει πέσει τόσο
χαμηλά που πουλάει την ψήφο του για 50
Ευρώ. Την αγοράζουν όμως οι δικοί μας
«πολιτικοί εκπρόσωποι», οι οποίοι στη
συνέχεια την πουλούν μερικές φορές
δεκαπλάσια για προσωπικά τους
συμφέροντα αλλά επικαλούμενοι τα εθνικά
συμφέροντα. Η συλλογική ταυτότητα στριμώχτηκε στη
γωνία της καταγωγής και της γλώσσας. Το
δεύτερο στοιχείο όμως, η γλώσσα,
χρησιμοποιείται από τους φορείς της για
την εξόντωση της συλλογικής εθνικής
ταυτότητας, που σημαίνει ότι η εθνική
συνείδηση έχει απωθηθεί κατά πολύ από τα
άτομα μέλη αυτής της κοινότητας.
Β. Οι εκλογές αυτές επιβεβαίωσαν
περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του
τόπου μας ελέγχεται πλήρως από τον
αλβανικό κρατικό μηχανισμό. Τα δύο
μεγάλα αλβανικά κόμματα ελέγχουν τώρα
(σύμφωνα με τις κάλπες) το 70-80 τοις εκατό
των ψήφων των ελλήνων φέροντας στην
τρίτη θέση το «μητρικό» ή κρυφοαλβανικό
κόμμα του ΚΕΑΔ.
Με τα αλβανικά Κόμματα (εξουσία)
ταυτίζονται, εκτός από ελάχιστες
περιπτώσεις, όλοι οι τοπικοί άρχοντες
εκλεγμένοι με την ψήφο των ελλήνων
μειονοτικών, με το ΚΕΑΔ, ανεξάρτητοι ή με
άλλα κόμματα. (Υπόδουλοι της εξουσίας των
αλβανικών κομμάτων) !!! Τα αλβανικά κόμματα επιλέγουν και
εκλέγουν μόνα τους Έλληνες και ελληνικής
καταγωγής βουλευτές, (χωρίς την άδεια και
την έγκριση της εθνικής ελληνικής
μειονότητας ή της Αθήνας). Έτσι, πολύ
άνετα οι αυτού του είδους εκλεγμένοι μας
μπορεί να λένε στην Αθήνα ότι, να εμείς
είμαστε οι έλληνες βουλευτές (άλλωστε
γι΄αυτό τους επέλεξαν τα Αλβανικά
κόμματα). Στην Αλβανία, να χαίρουν το
δικαίωμα να μη φέρουν καμιά ευθύνη για
την εθνική ελληνική μειονότητα.
Εδώ προέκυψε ένα διπλό πολύ σημαντικό
πρόβλημα. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του
ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, λόγω αυτών των σχέσεων (με
τις αλβανικές κρατικές δομές) και τα
έντονα οικονομικά και πολιτικά τους
συμφέροντα, παραβίασαν ωμά «τον ιερό
τους» όρκο, ότι «θα πεθάνουν» για την
ΟΜΟΝΟΙΑ και με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όχι μόνο τόσο.
Ξέχασαν πόσες ενέργειες ξόδεψαν να
αποκεφαλίσουν πολιτικά και οικονομικά ή
για να βάλουν στο περιθώριο, όλους
εκείνους τους ομογενείς που τολμούσαν να
αρθρώσουν την άποψη ότι η ιδεολογική
διαφοροποίηση των Ελλήνων μειονοτικών
δεν πρέπει να βλάπτει την εθνική ενότητα.
Οι ίδιοι όμως είχαν το δικαίωμα να
συνεργάζονται με τα αλβανικά κόμματα
(εκμεταλλευόμενοι το άσυλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ).
Τώρα… . Αγκυροβόλησαν μονίμως και
ανοιχτά εκεί στα Αλβανικά Κόμματα. Και με
τη δύναμη της εξουσίας τους πλήττουν
αλύπητα σε κάθε αδύνατο σημείο τους
ομογενείς. Οι πρώην σκληροί ηγέτες της
ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μεταλλάχτηκαν αμέσως σε
πρόεδροι των αλβανικών κομμάτων στις
περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό. (!!!).
Τρέχουν στην Αθήνα να κάνουν την
αριστερή, δεξιά, κεντρώα….. ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ποιοι… εκείνοι που χτες, (όχι προχθές)
κατηγορούσαν ανθέλληνα και προδότη
όποιον δεν συμφωνούσε με την πολιτική
της μειοδοτική τους ηγεσίας στην
ΟΜΟΝΟΙΑ. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει και κάτι
άλλο πολύ σημαντικό. Ότι οι πολιτικές
ηγεσίες της ελληνικής μειονότητας στην
Αλβανία, επιλέγονται και προωθούνται από
τις δομές του αλβανικού κράτους. Τυπικά,
σέβονται τις επιθυμίες και τις
προτιμήσεις της Αθήνας , αλλά ουσιαστικά
προωθούν τους στόχους τους.
Το ίδιο φάνηκε να συμβαίνει και στην
προκειμένη περίπτωση. Μόλις τα Τίρανα
πήραν το μήνυμα ότι η Αθήνα δεν έχει
εκπρόσωπο της στην Αλβανία το Ντούλε, και
ότι η Αθήνα θα προτιμούσε την προώθηση
όσο περισσότερων ελλήνων στα Αλβανικά
κόμματα αλλά υπό τον όρο οι υποψήφιοι
έλληνες να αποτελούν την πραγματική
εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας,
(να προέρχονται μέσα από την ΟΜΟΝΟΙΑ), τα
μεγάλα αλβανικά κόμματα εφάρμοσαν ήδη με
επιτυχία τη φόρμουλα. Προσάρτησαν στις
γραμμές τους πρωτοκλασάτα στελέχη της
ΟΜΟΝΟΙΑΣ, (μέχρι τότε είχαν εξυπηρετήσει
τα συμφέροντά τους, από τα αξιώματα στην
ΟΜΟΝΟΙΑ), επέλεξαν και άλλες
προσωπικότητας ελληνικής καταγωγής που
ελάχιστες σχέσεις έχουν με την ελληνική
μειονότητα, διατήρησαν και προώθησαν στο
μέγιστο την κόντρα μεταξύ των ελλήνων και απέδειξαν στην Αθήνα ότι μέσω αυτών,
(των αλβανικών κομμάτων) η ελληνική
μειονότητα μπορεί να πετύχει
περισσότερους βουλευτές (συγκεκριμένα 5
φορές), απ΄ο, τι μέσω ΚΕΑΔ.
Είδαμε στις εκλογές αυτές και κάτι άλλο
πολύ σημαντικό. Οι έλληνες «υποψήφιοι»
βουλευτές για να αποχτήσουν κάποια ψήφο
περισσότερη, έβγαζαν προς τα έξω την
πραγματική διαίρεση και διάσπαση των
ελλήνων Βορειοηπειρωτών βάση την
ιδεολογική συνάφεια των ελληνικών και
αλβανικών κομμάτων. Κάποιοι από «τους
υποψήφιους μας» έφτιαξαν και τα
αποτελεσματικά δίδυμα. Λόγου χάρη Νέα
Δημοκρατία στην Ελλάδα, Δ. Κόμμα στην
Αλβανία και αυτοί στη μέση. Και
αντίστροφα.

Γ. Μιλήσαμε για κόντρα. «Ωραία»
αποτελέσματα έδωσε. Συγκεκριμένα. Στις
περιφέρεις Αργυροκάστρου και Αυλώνας οι
ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στα
διάφορα Κόμματα κατείχαν τις 8 από τις 17
εκλόγιμες θέσεις. Αν υπήρχε ένας καλός
συντονισμός, κατανόηση και συνεργασία θα
είχαμε μόνο απ΄ αυτές τις περιφέρεις 8
βουλευτές. Λόγω της κόντρας πετύχαμε
τους 4 σε τρία όμως αντίθετα στρατόπεδα
(!!).

Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα είναι το
γεγονός ότι οι εκλογές αυτές είχαν έναν
εσωστρεφή προσανατολισμό. Όλοι οι δικοί
μας ήταν εναντίον όλων των δικών μας.
Βασικός στόχος ο Ντούλες και η ηγετική
ομάδα, αλλά και όλοι οι άλλοι είχαν
στημένη την παγίδα και την τρικλοποδιά
στον κάθε δικό μας. Εσωστρεφή
καταστρεπτική μανία λοιπόν. Πολλές φορές
για να πετύχαιναν το στόχο κατέφευγαν
και σε ανίαρες συμμαχίες που η ίδια η
ιστορία δεν τις σηκώνει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δόθηκε μια
μάχη για να γκρεμιστεί το κατεστημένο
στην ηγεσία ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ με την
επιδίωξη ότι όποιος επικρατήσει θα λάβει
τα πρωτεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της
Μειονότητας, θα αποσπάσει την
εμπιστοσύνη της Αθήνας και θα
βασιλέψει.
Τα μανιτάρια της βροχής αυτής τα
βλέπουμε στις πρώτες κιόλας μέρες μετά
τις εκλογές.
Τι σημαίνει αυτό. 12-13 χρόνια τώρα η
εθνική ελληνική μειονότητα ξόδεψε
ενέργειες δεκαετιών για να μπορέσει να
πείσει τους πάντες ότι οι επιλογές του
96-98, μάλιστα και πιο πριν, στην ηγεσία της
ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ ήταν λανθασμένες και ότι
αυτές οι επιλογές οδηγούσαν την ίδια την
ελληνική μειονότητα σε μαρασμό και
αφανισμό. Η προσπάθεια αυτή των
βορειοηπειρωτών φαίνεται ότι ωρίμασε
και έδωσε τα αποτελέσματά της τα δύο
τελευταία χρόνια. Οι εκλογές
επιβεβαίωσαν την πτώση του κατεστημένου
Ντούλε. Δυστυχώς όμως, η ελληνική
μειονότητα δεν είχε καμιά φόρμουλα να
αντικαταστήσει το κατεστημένο που
έπεφτε. Οι πολιτικές κινήσεις που
μεσολαβούν αυτές τις ημέρες
αποδεικνύουν ότι μπαίνει ξανά σε έναν
άλλο λανθασμένο δρόμο. Χαρακτηριστικό
των κινήσεων αυτών είναι η προσπάθεια να
ηγηθεί όποιος επικρατήσει στην πολιτική
ζούγκλα των αραιωμένων ελλήνων. Να
μεταφερθεί το κέντρο βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
στην Ελλάδα. Να προκύψουν στην ηγεσία τα
καλά παιδιά που τα έχουν μέλι γάλα με
τους εκπροσώπους του εθνικού κέντρου
στην Αλβανία, ανεξαρτήτως πόσο ζυγίζουν
εθνικά, μορφωτικά και πολιτικά.
Ετοιμαζόμαστε έτσι να εισέλθουμε σε
καταστάσεις απ΄ όπου θα προκύψει ένας
νέος Ντούλες για να αποτελειώσει ότι
έχει απομείνει.
Δυστυχώς όμως, η ελληνική μειονότητα δεν
έχει άλλες δυνάμεις να αντισταθεί στη
νέα λανθασμένη πολιτική πορεία, που
ετοιμάζονται να την μπάσουν οι
προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων
«ηγετών», ειδικά όταν πρόκειται για μάχη
εντός τους είδους, ειδικά όταν πρόκειται
για ανυπαρξία στόχων από το εθνικό
κέντρο, ειδικά όταν πρόκειται για την
πραγματολογική πολιτική ένταξης της
εθνικής ελληνικής μειονότητας στις
πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της
Αλβανίας.

Ευχόμαστε να …. διαψευστούμε !!!

Αργυρόκαστρο 07.07.2009.
Του Παναγιώτη Μπάρκα.
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Millenium » 17:11 pm 22 07 2009

Είναι καιρός να μονοιάσουν στην «ΟΜΟΝΟΙΑ»!

● «Ας δώσουν όλοι σήμερα τα χέρια…» ήταν η τελευταία φράση – προτροπή σε προηγούμενες «Παρεμβάσεις» μας, σχολιάζοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στη γειτονική μας Αλβανία, όπου σχεδόν αφανίσθηκε (!) το ΚΕΑΔ, το κόμμα που εκπροσωπούσε ευρέως την ελληνική μειονότητα. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και οι μετέπειτα κινήσεις της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» υπήρξαν σπασμωδικές και επιεικώς, απαράδεκτες. Περίμενε κανείς να ακολουθήσει μια περίοδος περισυλλογής και νηφάλιας αναθεώρησης πεπραγμένων από τους επικεφαλής της Ελληνικής Μειονότητας. Να καθίσουν όλοι μαζί και να «βάλουν κάτω» τα τωρινά δεδομένα, να εντοπίσουν τους όποιους λάθος χειρισμούς, να συζητήσουν μονοιασμένοι…
Όμως, αντʼ αυτού η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωσή της, μόνο και μόνο για να επιρρίψει τις ευθύνες της αποτυχίας της σε άλλους! Ακόμη κι ένας ασχετος αναγνώστης της, με μια πρώτη ματιά, μπορεί να διαπιστώσει ότι τελικά η Βορειοηπειρωτική οργάνωση, μάλλον δεν... πήρε το μήνυμα της κάλπης (ή δείχνει πως δεν το πήρε...) και περί άλλων τυρβάζει. Χωρις να σχολιάσει πουθενά το γεγονός της συνεργασίας του ΚΕΑΔ με το σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, ασκεί κριτική στους ελληνικής καταγωγής υποψηφίους που συμμετείχαν στις λίστες των δυο μεγάλων κομμάτων της Αλβανίας. Γράφει η «ΟΜΟΝΟΙΑ» μεταξύ άλλων:
«Και τα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα, στις οριακές θέσεις της λίστας είχαν υποψηφίους Ελληνικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα διχασμού και παραπλάνησης. Μας λυπεί διπλά το γεγονός ότι στελέχη της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, δέχτηκαν να γίνουν όργανα αυτού του ανήθικου παιχνιδιού των δυο μεγάλων κομμάτων, με αποτέλεσμα τον άνευ προηγουμένου διχασμό της κοινότητάς μας».
Αλήθεια, μήπως το ΚΕΑΔ κατέβηκε στις εκλογές αυτόνομα και δεν το πήραν... χαμπάρι οι Ομογενείς μας; Τότε τι την ήθελε τη συνεργασία με τους σοσιαλιστές, από τη στιγμή που τώρα επικρίνει τους μεμονωμένους υποψηφίους στη λίστα του σοσιαλιστικού κόμματος; Όμως η σύγχυση και ο διχασμός των Ομογενών – κι αυτό πλέον είναι διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας - προκλήθηκε από το όλο κλίμα που... κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσο το Προεδρείο, όσο και άλλα στελέχη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ». Γιʼ αυτό και έπεσε στο κενό η προσπάθειά τους να πείσουν τους Βορειοηπειρώτες για μη αυτόνομη κάθοδο του ΚΕΑΔ στις αλβανικές εκλογές. Οι περισσότεροι ομογενείς απάντησαν με αποχή, ενώ άλλοι, όπως και εκ του αποτελέσματος φάνηκε, δεν ψήφισαν ΚΕΑΔ, αλλά Έλληνες υποψηφίους, που ήταν στις λίστες των δυο μεγάλων κομμάτων. Επειδή λοιπόν οι της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο, τα ποσοστά του ΚΕΑΔ συρρικνώθηκαν στο 1,18% γιʼ αυτό και μόλις μπόρεσε να εκλεγεί μόνο ο αρχηγός του.
TTT
Η ευχή για συμφιλίωση και ομόνοια, δεν επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ρίχνοντας το ανάθεμα μόνο σε άλλους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Αυτό είναι κανόνας που δεν αλλάζει. Θα περίμενε κανείς μια πιο μελετημένη προσέγγιση της μετεκλογικής κατάστασης στην Αλβανία, κάτι βέβαια που επεχείρησε προχθές, εν μέρει, να πράξει η «ΟΜΟΝΟΙΑ», με επιστολή της στον «Πρωινό Λόγο» (δημοσιεύτηκε το Σάββατο). Σε ήπιους τόνους απαντά σε σχετικό σχόλιο – πρόλογο της εφημερίδας και ξεκάθαρα τώρα παραδέχεται ότι… «Ασφαλώς και το πολιτικό κλίμα της μειονότητας δεν είναι το καλύτερο και ασφαλώς η Ομονοια έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών»... Και λίγο παρακάτων ότι… «Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς πρέπει να δεχτούμε ότι τη διάσπαση την προκάλεσαν προσωπικές φιλοδοξίες, από όπου και αν προέρχονται και όχι η συνεργασία».
• Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός υπέστη πολλά, πάλεψε όμως δυνατά και άντεξε σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους, στο πέρασμα των χρόνων. Γιʼ αυτό είναι βέβαιο ότι και τώρα θα ξεπεράσει κι αυτόν τον σκόπελο.
Το ενδιαφέρον του «Πρωινού Λόγου», με καλόπιστη κριτική, θέσεις και απόψεις γιʼ αυτό το πολύπαθο κομμάτι του Ελληνισμού, θα είναι συνεχές και αμείωτο. Ας θεωρήσουμε τις πρόσφατες εκλογές σαν μια κακή παρένθεση, που στοίχισε περισσότερο ηθικά στην Ομογένεια, αλλά και που μας… δίδαξε συνάμα! Χάθηκε μια ευκαιρία να καταμετρηθούν ενωμένες οι δυνάμεις του Βορειοηπειρωτισμού, δεν χάθηκε όμως το παν!.. Το μέλλον είναι μπροστά μας! Το κεφάλαιο «εκλογές στην Αλβανία» για εμάς έκλεισε. Τελεία και παύλα! Η δράση και η ζωή συνεχίζεται…
(Από «Π.Λ. Δευτέρας»)
Γράφει: Εύη Κουτσολιόντου
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 20:02 pm 28 07 2009

Επιβεβαιώθηκε η επανεκλογή του κόμματος του Σαλί Μπερίσα στην Αλβανία
Σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα


Αξιωματούχοι στην Αλβανία επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα ότι το κόμμα του Σαλί Μπερίσα κέρδισε ξανά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 28 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.
Σύμφωνα με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών, το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα κερδίζει τελικά 68 από τις 140 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλιστές κερδίζουν 65 έδρες.
Στις αρχές Ιουλίου, ο επικεφαλής του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε ότι αποδέχεται πρόταση που του έκανε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Πληθώρα παραβιάσεων στις εκλογές της Αλβανίας

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 12:32 pm 08 08 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ:
Έλλειψη διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων...

PEΠOPTAZ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ
• Πληθώρα παραβιάσεων της εκλογικής Νομοθεσίας, εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας και κατά την προεκλογική περίοδο, αναφέρονται στην πρώτη έκθεση (θα ακολουθήσει και δεύτερη) των Παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρακολούθησαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές (28-6-09) στην Αλβανία.
Συγκεκριμένα, στην Έκθεση, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
1) Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε ένα «ιδιαίτερο πολεμικό περιβάλλον». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές «για την μη τήρηση της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο».
Σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων παρέμεινε χωρίς «κάρτες ταυτότητας» και επομένως δεν κατέστη δυνατόν να ψηφίσει.
2) Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρείχε ψεύτικα στοιχεία» καθʼ όσον αφορά τη διανομή των «καρτών ταυτότητας» στους ψηφοφόρους.
3) Η διαδικασία ψηφοφορίας, αξιολογείται «ελαφρώς θετικότερη» από τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Παρατηρήθηκαν διαδικαστικές παραβιάσεις.
4) Εμφανίστηκαν περιπτώσεις αδικαιολόγητων παρεμβάσεων στην εκλογική διαδικασία από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
5) Σε πολλά Εκλογικά Κέντρα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις της μυστικής ψηφοφορίας.
6) Η έλλειψη διαφάνειας στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων «είναι ένα θέμα σοβαρής ανησυχίας».
7) Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον.
8) Καταγγέλθηκαν περιπτώσεις έντονης πιέσεως ψηφοφόρων, από κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να παρακολουθούν προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός τους, με την απειλή απολύσεως από τη δουλειά τους (Ελμπασάν - Σκόδρα).
9) Ασκήθηκαν επίσης έντονες πιέσεις σε δασκάλους, δημοσίους υπαλλήλους και φοιτητές, προκειμένου να παραστούν σε εγκαίνια δρόμων, υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων, παιδικών σταθμών και πάρκων, που πραγματοποίησαν κυβερνητικοί παράγοντες (Ελμπασάν, Κορυτσά, Αργυρόκαστρο, Φίερι, Τίρανα, Δυράχιο, Αυλώνα). Απειλή: Θα δημιουργηθούν «σοβαρά προβλήματα» στη δουλειά τους.
10) Ο ρόλος των γυναικών στην αλβανική πολιτική ζωή «παραμένει περιορισμένος».
11) Το κόμμα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιπροσωπεύεται κυρίως από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
«Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο επίσημο στοιχείο, όσον αφορά τις μειονότητες στην Αλβανία», αναφέρει η Έκθεση των Παρατηρητών της Ε.Ε. και σημειώνει: Γίνεται όμως ευρέως αποδεκτό ότι οι σημαντικότερες μειονότητες είναι η Ελληνική και η Ρομ.
Οι μικρότερες μειονότητες περιλαμβάνουν τους «Εθνικούς Μακεδόνες», Βουλγάρους, Σέρβους, Μαυροβούνιους, Βοσνίους, Βλάχους.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε, κατʼ επανάληψη, από την Αλβανική Κυβέρνηση να δώσει επίσημα στοιχεία των μειονοτήτων στην Αλβανία.
Ακόμη περιμένουν!..
Σημειώνεται ότι, οι Παρατηρητές των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, εκπροσωπούσαν 38 κράτη.

πηγη Π.Λ.
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Millenium » 17:59 pm 19 08 2009

Στις 20 Αυγούστου οι διαπραγματεύσεις Μπερίσα- Μέτα για σχηματισμό κυβέρνησης


Στις 20 Αυγούστου ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σαλί Μπερίσα και του Ιλίρ Μέτα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Αλβανία.
Στις διαπραγματεύσεις αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρι» των Τιράνων, ο Σαλί Μπερίσα αναμένεται να απευθύνει έκκληση και να κάνει προσφορά στο ΚΕΑΔ για συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Από πηγές του ΚΕΑΔ, που επικαλείται η εφημερίδα, υπάρχει η πληροφορία ότι σε περίπτωση που η προσφορά Μπερίσα θα είναι συμφέρουσα, το ΚΕΑΔ θα συγκαλέσει το συνέδριό του στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Εάν η προσφορά Μπερίσα κριθεί ακατάλληλη, τότε το συνέδριο του ΚΕΑΔ θα πραγματοποιηθεί αργότερα και θα ασχοληθεί μόνο με δύο θέματα: εκλογικό αποτέλεσμα και εκλογές στο κόμμα, καταλήγει το δημοσίευμα.
ΑΠΕ
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Οι Αλβανικές εκλογές

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 12:46 pm 16 09 2009

Ο ΟΑΣΕ για τις εκλογές της 28ης Ιουνίου στην Αλβανία
Πρόοδος αλλά… σωρεία παραβιάσεων

Το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ/OSCE), δημοσίευσε αργά το απόγευμα Δευτέρας την τελική έκθεσή του για τις εθνικές εκλογές της 28ης Ιουνίου στην Αλβανία.

Ο ΟΑΣΕ δεν αρνείται την ευρύτερη πρόοδο που σημείωσαν οι εκλογές στην Αλβανία σε σύγκριση με το παρελθόν, εντούτοις κάνει σαφή λόγο για σωρεία παραβιάσεων οι οποίες δεν επέτρεψαν στη χώρα να δείξει τις δυνατότητες που διαθέτει για τη διεξαγωγή εκλογών, υιοθετώντας ύψιστα πρότυπα δημοκρατικών διαδικασιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η έκθεση του αρμόδιου γραφείου του ΟΑΣΕ κάνει ιδιαίτερη μνεία, σε ότι αφορά τις παραβιάσεις, στην διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων την οποία χαρακτηρίζει από κακή έως πολύ κακή για το 1/3 των εκλογικών κέντρων της χώρας, ενώ στο ίδιο μήκος κυμαίνεται και για τις πολυπληθείς καταγγελίες που έλαβαν οι αρμόδιοι του ΟΑΣΕ για τους εκβιασμούς που δέχθηκαν προεκλογικά, πολίτες οι οποίοι κυρίως σχετίζονταν άμεσα με τον δημόσιο τομέα.

Η έκθεση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και τις αντίστοιχες προεκλογικές καταγγελίες της οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’, αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν απειλές για την απώλεια των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση μη συμμετοχής τους στις προεκλογικές εκδηλώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος ή στην περίπτωση συμμετοχής στις εκδηλώσεις των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός Σαλι Μπερίσα από την πλευρά του έσπευσε να εκμεταλλευτεί πρώτος το περιεχόμενο της έκθεσης προβαίνοντας σε σχετική συνέντευξη τύπου και τονίζοντας τα θετικά της σημεία δύο μόλις ώρες μετά την δημοσίευσή της, ενώ ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, σε δηλώσεις του θεώρησε πως η έκθεση του ΟΑΣΕ δίνει άλλοθι στη μέχρι τώρα στάση του κόμματός του και υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως το μποϊκοτάζ των εδράνων του αλβανικού κοινοβουλίου μπορεί να τερματιστεί μόνο στην περίπτωση που ανοιχθούν οι κάλπες για τις οποίες οι σοσιαλιστές έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους και ανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια.

Όλη η έκθεση στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.osce.org/documents/odihr/200 ... 545_en.pdf


nenanews.eu


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form