Τώρα είναι 07:02 am 19 08 2022

Η 1η Εισήγηση της Αθηνάς Κρεμμύδα στην ΝΕ.Ο.Σ.

Συντονιστής: Νέοι

Η 1η Εισήγηση της Αθηνάς Κρεμμύδα στην ΝΕ.Ο.Σ.

Δημοσίευσηαπό Θεοτόκης » 14:18 pm 03 10 2009

Εισήγηση της Αθηνάς Κρεμμύδα στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΝΕ.Ο.Σ. – Ιούλιος ’08


Της Αθηνάς Κρεμμύδα
Υποψήφιας Βουλευτού Β’ Πειραιώς
Υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.Εμείς οι Βορειοηπειρώτες μεγαλώσαμε με τα ιδανικά της ελευθερίας και τα βιώματα του αγώνα για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Έτσι λοιπόν, όταν πριν από 15 χρόνια ήρθα στην μητέρα Ελλάδα δεν μπόρεσα να μείνω αμέτοχη και να μην αγωνιστώ για τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Μέσα από την επαφή μου με διαφόρους Συλλόγους Βορειοηπειρωτών βίωσα την εξέλιξη του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος. Η αρχική ελπίδα για ενσωμάτωση της κατεχόμενης Ηπείρου στον Εθνικό κορμό, διαδέχθηκε αφενός η ερήμωση των χωριών μας και αφετέρου η πολυδιάσπαση των Βορειοηπειρωτών.

Μέσα από το πρίσμα αυτό θα ήθελα εκπροσωπώντας το Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα να ευχαριστήσω τη Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. για την ευκαιρία που δίνει στους νέους Βορειοηπειρώτες να επανατοποθετήσουν το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα στη σωστή του βάση.

Το Βορειοηπειρωτικό ποτέ δεν θα είναι χαμένη Εθνική υπόθεση. Ο Τομέας Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ. πιέζει προς μια διεκδικητική πολιτική για να ενισχυθεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Μια τέτοια πολιτική περιλαμβάνει:

- Να προβληθεί προς κάθε κατεύθυνση το αίτημα της Αυτονομίας όπως προβλέπεται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914.
- Να γίνει βίωμα σε κάθε Βορειοηπειρώτη ότι στόχος είναι η επιστροφή του στις πατρογονικά του εδάφη για να μην τα αφήσουμε στα χέρια Τσάμηδων και Κοσσοβάρων. Εδώ διεκδικούμε από το Ελληνικό κράτος να δώσει κίνητρα στους Βορειοηπειρώτες ώστε να επιστρέψουν.
- Κατά την επικείμενη απογραφή στην Αλβανία η παρουσία των Βορειοηπειρωτών πρέπει να είναι επιβεβλημένη.

Το Βορειοηπειρωτικό είναι θέμα όλων των Ελλήνων. Είναι ζήτημα επιβίωσης ενός από τα λίγα εναπομείναντα κομμάτια του Έθνους εκτός συνόρων. Είναι όμως πρωτίστως ευθύνη όλων των Βορειοηπειρωτών να αγωνιστούν για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Πολλοί επιχειρούν να απαλλαγούν από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και πολλούς ευθυνόφοβους του Αθηνοκεντρικού κράτους θα βόλευε η οριστική εκκένωση της Βορείου Ηπείρου από τον Ελληνικό πληθυσμό της. Στα χέρια μας όμως είναι να αποτρέψουμε αυτό το ξεριζωμό. Εμείς οι εκπρόσωποι του πιο ζωντανού τμήματος του ηπειρωτικού Ελληνισμού έχουμε δικαίωμα να αποφασίσουμε για την τύχη μας και η δική μας η ζωή το μέλλον μας δεν ανήκει σε καμία πολιτική, καμιά Αλβανική ή Ελληνική κυβέρνηση!

http://akremmyda.blogspot.com/2009/10/1.html
Θεοτόκης
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20:11 pm 29 09 2009


Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form