Τώρα είναι 19:38 pm 09 08 2022

Η απάντηση του «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» σε δημοσίευμα ιστολογίου

Συντονιστής: Νέοι

Η απάντηση του «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» σε δημοσίευμα ιστολογίου

Δημοσίευσηαπό ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ τελεία GR » 17:43 pm 09 05 2010

ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ 90,6 FM
(www.radioasty.gr)

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR»

Η απάντηση των παραγωγών της εκπομπής «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR»
σε δημοσίευμα ιστολογίου περί «εργολαβίας».


Το απόσπασμα της εκπομπής (Παρασκευή 7 - 5 - 2010) όπου οι παραγωγοί Σπύρος Ιωάννου και Αθηνά Κρεμμύδα απαντούν στο εναντίον τους δημοσίευμα:

Σπ. Ιωάννου: Μας ενόχλησε λίγο το ότι κάποιοι γράφουν χωρίς να γνωρίζουν. Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Το να γράφεις και να γνωρίζεις κάποια πράγματα είναι απόλυτα δεκτό και μετά να διαφωνείς και να συμφωνείς και όλα. Το να γράφεις όμως και να μην γνωρίζεις δείχνει πόσο φτηνός είσαι και πόσο χαμηλα πέφτεις.

Αθ. Κρεμμύδα: Είχαμε σχολιάσει στην προηγούμενη εκπομπή ένα θέμα που αφορά το Πωγώνι. Ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο, το deropoli.com, έγραψε μία είδηση σύμφωνα με την οποία ο Έπαρχος του Πωγωνίου πουλάει τις περιουσίες και θέλει να κάνει το Πωγώνι τσιφλίκι κτλ. Το πρώτο πράγμα που κάνεις σαν εκπομπή, όταν διαβάσεις μια τέτοια είδηση, είναι να έρθεις σε επικοινωνία με το πρόσωπο που θίγεται, αυτόν που του καταλογίζονται οι ευθύνες.

Σπ. Ιωάννου: Το πιο λογικό και το πιο δημοκρατικό πιστεύω...

Αθ. Κρεμμύδα: Ακριβώς. Είχαμε μία επικοινωνία με τον κο Μεϊντή ο οποίος έδωσε την απάντηση του μέσα από την εκπομπή «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ...

Σπ. Ιωάννου: Το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα, το τονίζουμε...

Αθ. Κρεμμύδα: Και προφανώς αυτό πείραξε μερικούς... Τώρα δεν ξέρουμε αν πρόκειται για συγκεκριμένα άτομα γιατί και μέσα από αυτήν την ανωνυμία δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Σπ. Ιωάννου: Αν προσέξεις το χαρακτήρα των υποτιθέμενων 4-5 ατόμων που γράφουν σχόλια, μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο. Γιατί μπορεί να γράφεις με διαφορετικά ονόματα, πρέπει όμως να έχεις και την κρίση να καταλαβαίνεις πως όταν γράφεις με διαφορετικό όνομα θα πρέπει να αλλάζεις και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία φαίνεται ότι αγνοεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Αθ. Κρεμμύδα: Πάμε να δούμε τι έγραψε για εμάς. Απευθύνεται μεν στον κο Μεϊντή αλλά πετάει και αλλού τις σπόντες του:
«Κύριε Μεϊντή, διαπιστώνουμε πως αντί μιας ξεκάθαρης απάντησης στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, ίσως έχετε λερωμένη τη φωλιά και γι αυτό δεν την κανατε»
Έπρεπε να απαντήσει μόνο και μόνο εκεί δηλαδή. Για να απαντήσει όμως έπρεπε να τον καλέσει κι ο άλλος.

Σπ. Ιωάννου: Απάντησε στη συνέχεια. Αλλά απ’ ότι διάβασα στην απάντηση του κου Μεϊντή διευκρίνησε ότι δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το διαδίκτυο οπότε, ως ένα σήμειο και λογικό, να μην γνώριζε εξ αρχής για το άρθρο.

Αθ. Κρεμμύδα: Δεκτό. Να διαβάσουμε τη συνέχεια:
«βρήκατε έναν έμμεσο τρόπο να απαντήσετε διαμέσου ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα, ενός ραδιοφωνικού σταθμού (Ράδιο Άστυ) που φαίνεται πως ανέλαβε εργολαβικά να προωθήσει και να βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση αυτούς που στη Βόρειο Ήπειρο έχουν επιδοθεί απλά στην πατριδοκαπηλεία και έχουν γίνει υπηρέτες του μπερισικού καθεστώτος».
Λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά, γιατί έγραψε πολλά πράγματα μαζεμένα.

Σπ. Ιωάννου: Κατ’ αρχήν σε ποιον όροφο είναι τα μπετά της «εργολαβίας» μας. Έχουνε τελείωσει τα μπετά; Μας περισσεύουνε; Τι γίνεται;

Αθ. Κρεμμύδα: Να πούμε λίγο για το ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ γιατί αναφέρθηκε συγκεκριμένα. Είμαστε σε αυτό τον ραδιοφωνικό σταθμό, κάνουμε μια συγκεκριμένη εκπομπή, δεν έχουμε δεχθεί λογοκρισία από κανέναν κι ούτε ακολουθούμε τη γραμμή κανενός. Η εκπομπή είναι καθαρά δική μας ευθύνη και ενώ δεν δεχθήκαμε τόσο καιρό λογοκρισία από κανέναν, δεχόμαστε τώρα από το deropoli.com επειδή δημοσιεύσαμε την απάντηση του κου Μεϊντή.

Σπ. Ιωάννου: Προφανώς Αθηνά σε κάποιους χαλάμε τη δουλειά με αυτό που κάνουμε. Θα θυμάσαι πιστεύω τα σχόλια, όταν ξεκινούσαμε την εκπομπή, από κάποιους «καλούς φίλους». Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτό επαγγελματικά, δεν είμαστε επαγγελματίες στο ραδιόφωνο...

Αθ. Κρεμμύδα: Και δεν χρωστάμε σε κανέναν...

Σπ. Ιωάννου:Ούτε πληρωνόμαστε από αυτό, ούτε ζούμε απο αυτό. Το κάνουμε για αυτά που πιστεύουμε και για τίποτε άλλο. Επομένως αυτοί που ζουν από κάτι τέτοια, προφανώς τους χαλάμε τη μαγιά.

Αθ. Κρεμμύδα: Μερικοί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο.

Σπ. Ιωάννου: Εγώ γελάω με κάποια άλλα πράγματα. Γιατί αν διαβάσεις όλα αυτά που γράφονται είναι λες και είμαστε το κέντρο του κόσμου και με την οποιαδήποτε δήλωση που κάνει ο καθένας έχοντας μία θέση, νομίζουν ότι θα αλλάξει τα πράγματα στον πλανήτη. Νομίζουν ότι έχουμε τέτοια έκταση. Ας καταλάβουν λοιπόν ότι δεν μας γνωρίζει ούτε ο γείτονας.

Αθ. Κρεμμύδα: Τουλάχιστον γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Σπ. Ιωάννου: Γνωριζόμαστε όλοι;

Αθ. Κρεμμύδα: Πάντως έχει προκύψει και ένα θέμα με την ανωνυμία του συγκεκριμένου ιστολόγιου, γιατί μπήκα μέσα – κάνουμε και διαφήμιση τώρα – και δεν κατάλαβα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.

Σπ. Ιωάννου: Εμείς τουλάχιστον αυτά που λέμε τα λέμε με όνομα και επώνυμο, έχοντας και το κόστος. Γιατί όταν εκφράζεσαι επώνυμα έχεις και ένα κόστος.

Αθ. Κρεμμύδα: Οποιοσδήποτε μπορεί να μας απευθυνθεί με τα ονόματα μας: Σπύρος, Αθηνά... Τώρα εγώ σε ποιο όνομα να απευθυνθώ; Νίκος; Κώστας; Μήτσος; Γιάννης;
Αυτές είναι οι θέσεις μας και λέμε για άλλη μία φορά ότι εμείς δεν κάνουμε πολιτική, ενημέρωση κάνουμε και ο κάθε ακροατής κρίνει από μόνος του τι έχει συμβεί. Το να μην πάρουμε την άποψη του ενδιαφερόμενου το θεωρώ λάθος. Δεν ζούμε στο καθεστώς του Χότζα.

Σπ. Ιωάννου: Κάποιοι όμως έχουνε μείνει εκεί γιατί είναι γαλουχημένοι με τις αντιλήψεις εκείνης της εποχής και απ’ ότι φαίνεται κάποιων το ιστορικό είναι πλούσιο.

Αθ. Κρεμμύδα: Ούτε επιβάλλουμε τη δική μας άποψη, επειδή είπαμε εμείς κάτι σημαίνει ότι ισχύει αυτό που είπαμε εμείς. Θα το ψάξουμε το θέμα, θα πάρουμε και την άποψη της άλλης πλευράς. Έχουμε πει επανειλλημμένα ότι τα μικρόφωνα της εκπομπής είναι ανοικτά για όλους.

Σπ. Ιωάννου: Με εκνευρίζει πολλές φορες το να νομίζουνε κάποιοι ότι δημιουργώντας μια ιστοσελίδα ή όπως εμείς το να έχουμε μια εκπομπή, πως «θα αλλάξουμε τον κόσμο και θα κάνει αυτά που εμείς θέλουμε», είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί κάποιος να πιστεύει.

Αθ. Κρεμμύδα: Ξεκινάμε με λάθος βάσεις και πρέπει να βγάλουμε επιτέλους τις παροπίδες όλοι μας και να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα.

Σπ. Ιωάννου:Ας ξυπνήσουμε κάποια στιγμή. Εμείς απαντήσαμε και δεν θα ξανασχοληθούμε με αυτό.

Αθ. Κρεμμύδα: Δεν θα μπούμε στη λογική να απαντάμε, να παίρνουμε ανταπαντήσεις και να ανταποδίδουμε. Το θέμα έληξε. Απλά να ξέρουν όλοι ότι αυτή είναι η τακτική μας, είμαστε αντικειμενικοί, τα μικρόφωνα είναι ανοικτά και για το Ντούλε και για το Μπολάνο και για το MEGA και για το ΚΕΑΔ και για την Ομόνοια και για όλους μας.

Σπ. Ιωάννου: Το θέμα είναι ότι κάποιους τους προσκαλέσαμε να μιλήσουνε αλλά κολήσανε στο τι θα πούνε. Γιατί όταν έχεις είκοσι χρόνια στην πολιτική ζωή και να μην έχεις τι να πεις είναι ένα θέμα.
Κάθε Παρασκευή 4 - 6 μ.μ. ακούτε την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR από το ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ στους 90,6 FM ή στο www.radioasty.gr
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ τελεία GR
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 16:38 pm 01 05 2010
Τοποθεσία: Καλλιθέα

Re: Η απάντηση του «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» σε δημοσίευμα ιστολογίου

Δημοσίευσηαπό UNIQUE83 » 00:21 am 11 05 2010

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πεθαίνετε όλοι για λίγη δημοσιότητα...
Ζωή που αναλώθηκε σε λάθη είναι πιο
έντιμη και χρήσιμη, απ'αυτη που αναλώθηκε,
να κάνεις τίποτε.
J. S. MILL
Άβαταρ μέλους
UNIQUE83
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 01:18 am 09 02 2010
Τοποθεσία: ΔΙΒΡΗ


Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 0 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 0 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Login Form