ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ 1.131 ΠΟΛΙΤΕΣ

Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1131 πολίτες, ορκίστηκαν σήμερα ως Έλληνες, από το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο του Σπόρτινγκ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
κας. Συλβάνας Ράπτη, του Δήμαρχου Καματερού κ. Νικήτα Καμαρινόπουλου και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών.

Οι πολίτες που πήραν σήμερα την ελληνική ιθαγένεια προέρχονται από 17 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από την Βενεζουέλα και τις Η.Π.Α., μέχρι την Αιθιοπία και τις Φιλιππίνες και το 98% από την Αλβανία .Το 48% είναι γυναίκες και το 52% άνδρες. Το 99% των πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, υπάρχουν πέντε καθολικοί και δύο μουσουλμάνοι, ενώ δύο δεν δήλωσαν το θρήσκευμα τους. Ασκούν 115 διαφορετικά επαγγέλματα (π.χ. ιατροί, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι κλπ), με την πλειοψηφία να απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και τις γυναίκες να ασχολούνται με τα οικιακά.

Το 2007 ορκίστηκαν ως Έλληνες από τη Νομαρχία Αθηνών συνολικά 2.245 πολίτες προερχόμενοι από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από την Αργεντινή ως τη Νέα Ζηλανδία και από την Ρωσία ως το Σουδάν. Το 53% άνδρες και το 47% γυναίκες. Το 98% ήταν χριστιανοί και οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Μάρτυρές του Ιεχωβά. Το 20% ασχολείται με τα οικιακά, το 10% είναι συνταξιούχοι και το 2,5% δήλωσαν άνεργοι, ενώ οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε 156 διαφορετικά επαγγέλματα, εκ των οποίων το 25% ιδιωτικοί υπάλληλοι, 11% εργάτες και οικοδόμοι, καθώς και ιατροί, καθηγητές-εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.τ.λ

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, καλωσορίζοντάς τους τόνισε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για σας και για τη χώρα μας γιατί 1.131 ομογενείς και αλλογενείς συμπολίτες μας ορκίζονται από τη Νομαρχία Αθηνών .Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα να δέχεται στους κόλπους της εσάς ,ως νέους Έλληνες πολίτες .Για μας τους Έλληνες η μετανάστευση είναι βαθιά χαραγμένη στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία και όλοι ,λίγο έως πολύ, την έχουμε βιώσει. Σας στηρίζουμε και θα προσπαθήσουμε ο καθένας με όσες δυνάμεις διαθέτει να σας βοηθήσουμε ,ώστε να ενταχτείτε πλήρως και ομαλά στην ελληνική κοινωνία ,ιδιαίτερα όσοι έχετε έρθει πρόσφατα στη χώρα μας .Από 01/01/2007 ορκίσθηκαν έως και σήμερα 3.376 πολίτες. Σήμερα έχουμε κοντά μας 1131 νέους Έλληνες πολίτες που προέρχονται από 17 χώρες δραστηριοποιούνται σε 115 επαγγέλματα ενώ στη πλειοψηφία τους είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα. Θέλω ακόμη να προσθέσω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των συμπολιτών μας, συγκεκριμένα 1106 είναι ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο. Σήμερα λοιπόν έχουμε κοντά μας τους νέους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια, δούλεψαν και εξακολουθούν να δουλεύουν με επιμονή και υπομονή, στάθηκαν στα πόδια τους ,αγάπησαν αυτή τη χώρα και σήμερα ορκίζονται Έλληνες πολίτες .Θέλω λοιπόν να σας συγχαρώ όλους μέσα από την καρδία μου και να σας πω ότι η σημερινή μέρα μαζί με τα άλλα αποτελεί και μια μεγάλη επιβράβευση της αγάπης σας για την Ελλάδα. Σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια των απανταχού Ελλήνων και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έχετε μια εύκολη προσαρμογή στην ελληνική κοινωνία. Από την μεριά μου, ως Νομάρχης Αθηνών, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή για να σας βοηθήσω όπου μπορώ.
Σας εύχομαι χαρά, αγάπη και υγεία σε όλους σας.».

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε :«H μέρα η σημερινή για όλους μας σε αυτή την αίθουσα είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή. Μαζί ως Έλληνες πολίτες έχοντας πίσω μια τεράστια παράδοση ιστορίας και πολιτισμού ως Ελλάδα και βλέποντας το μέλλον μπροστά με τις προκλήσεις αλλά και τη δύναμη την οποία είχε και θα έχει ο Ελληνικός λαός, από κοινού αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Σημασία δεν έχει πότε κάποιος πήρε την Ελληνική υπηκοότητα σημασία έχει ότι όλοι μαζί έχουμε το μερίδιο τιμής και ευθύνης το οποίο ανήκει σε καθένα ο οποίος φέρνει αυτή τη τιμημένη ιδιότητα. Πολλοί από σας χρόνια ολόκληρα ζουνε στην Ελλάδα, είστε ήδη ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής .Την Ελλάδα την ξέρετε και την ζείτε την έχετε μέσα σας και από σήμερα με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη απλώς και μόνο προχωράτε μαζί μας στον δρόμο που έχει χαραχθεί εδώ και καιρό.
Απευθύνομαι κάπως ειδικότερα και τελειώνω με αυτό στους ομογενείς μας από την Βόρεια Ήπειρο, για τους οποίους Έλληνες από την Βόρεια Ήπειρο η ιθαγένεια ήταν δική σας πάντα . Σήμερα η πολιτεία εκπληρώνει απέναντι σας ένα οφειλόμενο χρέος διαχρονικά και έτσι θέλω να εκλάβετε την σημερινή μέρα. Με τη Νομαρχία ,όλους τους συναδέλφους πέρα και έξω από κόμματα μαζί ξεκινάμε αυτή τη στιγμή τη πορεία της κοινωνικής προόδου και της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας δικαίων. Να έχετε δύναμη, να είναι ο θεός μαζί μας, σας ευχαριστούμε που όλοι μαζί πορευόμαστε αυτό τον ωραίο δρόμο .Το δρόμο της Ελλάδας, το δρόμο της δημοκρατίας, το δρόμο της ιστορίας του μέλλοντος ».

Στο χαιρετισμό της η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Συλβάνα Ράπτη τόνισε: « Έλληνες και Ελληνίδες είμαι πραγματικά συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα εδώ, είμαι συγκινημένη γιατί άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι του αγώνα, άνθρωποι της σκληρής δουλείας, τιμούν την Ελλάδα με το να θέλουν να γίνουν παιδία της . Όλοι μαζί σας δίνω την υπόσχεση ότι θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε και θα εργαστούμε για να μπορέσουμε να φτιάξουμε, να οικοδομήσουμε μια δίκαιη κοινωνία, μια ισχυρή Ελλάδα, μια ισχυρή πατρίδα που θα τιμά τα παιδία της . Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας επιλέξατε και θέλω να σας διαβεβαιώσω μέσα από τα βάθη της καρδία μου ότι σας αγαπάμε».

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στο web site: http://www.studiokominis.com

Ακολουθούν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία:

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 3
ΑΙΘΙΟΠΙΑ 1
ΑΛΒΑΝΙΑ 1106
ΑΡΜΕΝΙΑ 1
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1
ΓΑΛΛΙΑ 1
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1
ΗΠΑ 2
ΚΥΠΡΟΣ 1
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2
ΠΟΛΩΝΙΑ 4
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1
ΡΩΣΙΑ 1
ΣΥΡΙΑ 1
ΤΟΥΡΚΙΑ 3
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ 1
ΣΥΝΟΛΟ 1131

ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ

Δεν έχουν δηλώσει 2
Μουσουλμάνοι 2
Χριστιανοί Καθολικοί 5
Χριστιανοί Ορθόδοξοι 1122
ΣΥΝΟΛΟ 1131

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Αγιογράφοι 2 Λουλουδάδες 1
Αγρότες 2 Μάγειροι 4
Αισθητικοί 1 Μαία 1
Ακτινολόγοι 1 Μανάβηδες 1
Αλουμινάδες 5 Μαραγκοί 1
Αναλυτές Η/Υ 1 Μεταπωλητές 2
Ανεπάγγελτοι 1 Μεταφραστές 1
Άνεργοι 28 Μηχανικοί 10
Άνευ 10 Μηχανικοί Δασών 1
Ανθοκόμοι 1 Μηχανικοί Κλωσ. 1
Αρχαιολόγοι 2 Μηχανολόγοι 4
Αρχιτέκτονες 1 Μηχανολόγοι Μηχανικοί 6
Αστυνομικοί 1 Μηχανουργοί 1
Αυτοκινητιστές 1 Μικροπωλητές 8
Βοηθοί ηλεκτρολόγου 1 Μοδίστρες 1
Βρεφονηπιαγωγοί 1 Μονωτές 1
Γαζώτριες 1 Μουσικοί 2
Γεωπόνοι 4 Μπουφετζής 1
Γιατροί 10 Ναυτικοί 1
Γραφίστες 1 Νεωκόροι 1
Γυψαδόροι 2 Νομικοί 3
Δάσκαλοι 5 Νοσηλευτές 25
Δημ. Υπάλληλοι 3 Ξενοδοχοϋπάλληλοι 2
Δημοτικοί υπάλληλοι 3 Ξυλουργοί 1
Δικηγόροι 1 Οδηγοί 25
Εκπαιδευτές οδηγοί 1 Οδοντίατροι 5
Εκπαιδευτικοί 2 Οικιακά 237
Ελ. Επαγγελματίες 44 Οικιακοί Βοηθοί 16
Ελαιοχρωματιστές 1 Οικοδόμοι 81
Έμποροι 10 Οικονομολόγοι 2
Επιπλοποιοί 2 Περιπτερούχοι 7
Επιχειρηματίες 2 Πωλητές 7
Εργάτες/ τριες 35 Ράπτης 1
Εργατοτεχνίτες 2 Σερβιτόροι 2
Εργοθεραπευτές 1 Σιδεράδες 3
Εργολάβοι 2 Σουβλατζής 1
Ζαχαροπλάστες 3 Συνταξιούχοι 128
Ζωγράφοι 2 Τεχνίτης Αρχαιολόγος 1
Ηλεκτροκολλητές 1 Τεχνολόγος 1
Ηλεκτρολόγοι 16 Τραπεζικοί Υπάλληλοι 2
Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 1 Τυπογράφος 1
Ηλεκτροτεχνίτες 1 Τυροκόμος 1
Ηχολήπτες 1 Υδραυλικοί 4
Θυρωροί 2 Υπάλληλος 1
Ιδ. Υπάλληλοι 236 Υπεργολάβοι 2
Καθαριστές / στριές 17 Φαρμακοποιοί 2
Καθηγητές 4 Φιλόλογοι 2
Καθηγητές Μουσικής 1 Φοιτητές 5
Καμαριέρες 3 Φύλακες 4
Κατασκευαστές 1 Χειριστές Μηχανημάτων 1
Κηπουροί 4 Χειριστής κλάρκ 1
Κλειδαράδες 1 Χημικός 1
Κομμωτές 4 Χρυσοχόος 1
Κουρείς 1 Ψήστης 1
Κτηνίατροι 2 Ψήστης 1
Λαχειοπώλες 1 Ψιλικά 1
Λεβητοποιοί 1 Ψυκτικοί 1
Λογιστές 8 ΣΥΝΟΛΑ 1131

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου: τηλέφωνο 210 – 69 93 404 & 210 - 69 91 206 - Fax: 210 - 69 29 775 &
210 – 69 93 110 - Εmail: nomath10@otenet.gr