Όταν ασχολούνται οι γυναίκες με πολιτικά,είναι όλα καλύτερα;
Συζητήσεις για τις φιλικές , οικογενειακές σας σχέσεις ,και για τα κοινωνικά προβλήματα.Συντονιστής: Νέοι
Re: Όταν ασχολούνται οι γυναίκες με πολιτικά,είναι όλα καλύτερα;
από kokkinomalla » 18:08 pm 11 07 2007
"Δημοσιεύμα της εφημερίδας Νέα Ημέρα της 20-03-1928 με θέμα ''Ψήφος Γυναικών".
'' Ορισμένα τινά Ελληνικά Θήλεα ητούν να δοθεί ψήφος εις τα γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχε άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικός πασίγνωστον , άλλως τε γεγονός ότι πάν θύλη διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνεματικήν κατάστασιν ωρισμένας δε ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή , εν τούτοις , αι ημέραι αύται , δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα , είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θυλέων , ώστε να ευτυχή εκείνην ημέρα να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς………..ψηφος είναι πράγμα επικίνδυνον , άρα αποκρουστέον. "
Δεν ξερω που στο καλο το βρηκες αλλα εχει καποιο δικιο.Ξερεις σε τι "ανισορροπον και εξαλλον πνευματικη καταστασιν" βρισκομαι οποτε αντιμετωπιζω τετοιες αποψεις εν ετει 2007 και οχι 1928
'' Ορισμένα τινά Ελληνικά Θήλεα ητούν να δοθεί ψήφος εις τα γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχε άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικός πασίγνωστον , άλλως τε γεγονός ότι πάν θύλη διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνεματικήν κατάστασιν ωρισμένας δε ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή , εν τούτοις , αι ημέραι αύται , δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα , είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θυλέων , ώστε να ευτυχή εκείνην ημέρα να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς………..ψηφος είναι πράγμα επικίνδυνον , άρα αποκρουστέον. "
Δεν ξερω που στο καλο το βρηκες αλλα εχει καποιο δικιο.Ξερεις σε τι "ανισορροπον και εξαλλον πνευματικη καταστασιν" βρισκομαι οποτε αντιμετωπιζω τετοιες αποψεις εν ετει 2007 και οχι 1928
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
-
kokkinomalla - Τακτικό μέλος
από vlaxogomenos » 20:40 pm 11 07 2007
Παντως εγω τον καταλαβαινω τον επιστημονα. Του ειπαν να βρει μια δικαιολογια ωστε να μη ψηφιζουν οι γυναικες.... Και αν η γυναικα του οταν ειχε περιοδο ηταν σκυλα? Κι εγω αν ημουν εγω στη θεση του.....(ακολουθει ενας οχι-και-τοσο φανταστικος διαλογος)
-Στααααααθ, ελα να με σκεπασεις. Κρυωνω!
-Τωρα αγαπη εφτασα!
-Τσακισου ντεεε!!!! Τι σκατα κανεις τοση ωρα????
-Σου φτιαχνω σουπιτσα αγαπη μου να φας. Εσυ δε μου πες να σου φτιαξω?
-Ασε τη σουπα, δε πειναω, να την πεταξεις στα σκουπιδια! Μια ωρα να φτιαξεις μια κολοσουπα αχρηστε! Ελα εδωωωωωω!!!!!
(φτανω τρεχοντας και κρατωντας μια κουβερτα αφου παρατησα τη σουπα....)
-Ελα αγαπη μου να σε σκεπασω...
-Κουβερτα ρε βλαkα εφερες? Ειπαμε κρυωνω, δεν εχω υποθερμια!!!
-Να σου φερω ενα σεντονακι τοτε...
-Αντε ντε, ακομα εδω εισαι????
(φερνω τρεχοντας ενα σεντονι οσο εκεινη καταριεται την ωρα και τη στιγμη που με γνωρισε....)
-Σκεπασε με τωρα..... Στα δεξια δε το εβαλες καλα! Στα δεξια ρε βλαχο, δεξια ειναι αυτο??? Που εμπλεξα Θεε μου με τον ακαματη!!!!!!
(αφου την φασκιωσω καλα καλα...)
-Ενταξει καρδια μου? Εισαι καλα τωρα?
-Σκατα! Αλλα τελοσπαντων....
-Θελεις κατι αλλο μωρο μου?
-Α καλα, εισαι καθυστερημενος, δεν εξηγειται αλλιως.... ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΠΑ ΜΟΥ??????????
....θα εβρισκα την ιδια δικαιολογια...

-Στααααααθ, ελα να με σκεπασεις. Κρυωνω!
-Τωρα αγαπη εφτασα!
-Τσακισου ντεεε!!!! Τι σκατα κανεις τοση ωρα????
-Σου φτιαχνω σουπιτσα αγαπη μου να φας. Εσυ δε μου πες να σου φτιαξω?
-Ασε τη σουπα, δε πειναω, να την πεταξεις στα σκουπιδια! Μια ωρα να φτιαξεις μια κολοσουπα αχρηστε! Ελα εδωωωωωω!!!!!
(φτανω τρεχοντας και κρατωντας μια κουβερτα αφου παρατησα τη σουπα....)
-Ελα αγαπη μου να σε σκεπασω...
-Κουβερτα ρε βλαkα εφερες? Ειπαμε κρυωνω, δεν εχω υποθερμια!!!
-Να σου φερω ενα σεντονακι τοτε...
-Αντε ντε, ακομα εδω εισαι????
(φερνω τρεχοντας ενα σεντονι οσο εκεινη καταριεται την ωρα και τη στιγμη που με γνωρισε....)
-Σκεπασε με τωρα..... Στα δεξια δε το εβαλες καλα! Στα δεξια ρε βλαχο, δεξια ειναι αυτο??? Που εμπλεξα Θεε μου με τον ακαματη!!!!!!
(αφου την φασκιωσω καλα καλα...)
-Ενταξει καρδια μου? Εισαι καλα τωρα?
-Σκατα! Αλλα τελοσπαντων....
-Θελεις κατι αλλο μωρο μου?
-Α καλα, εισαι καθυστερημενος, δεν εξηγειται αλλιως.... ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΠΑ ΜΟΥ??????????
....θα εβρισκα την ιδια δικαιολογια...

Ο εξυπνος παραδεχεται..
Ο πονηρος δικαιολογειται...
Ο βλακας επιμενει...
Ο πονηρος δικαιολογειται...
Ο βλακας επιμενει...
-
vlaxogomenos - Τακτικό μέλος
από ilias » 08:53 am 12 07 2007
-
ilias - Τακτικό μέλος
από joanna » 21:21 pm 28 10 2007
"Η μεγάλη εφεδρεία για τη νέα βιοσοφία βρίσκεται στο φρέσκο,ακατέργαστο υλικό του θηλυκού μισού της ανθρωπότητας,που είναι πλακωμένο κάτω από τα επάλληλα στρώματα του παλιού πολιτισμού.Στις γυναίκες!
Από την αφύπνιση των γυναικών μπορεί να έρθει μια απροσδόκητη συνεισφορά στον 21ο αιώνα,ακριβώς γιατί μπορούν να ξεφορτωθούν ευκολότερα τα βάρη της σοφολογιότατης κουλτούρας,της βαρυφορτωμένης με τη γελοία σοβαροφάνεια,την αυταρέσκεια,τη σχολαστικότητα,τη φιλολογία,τις χίμαιρες και τις ιεραρχίες του ανδροκρατικού πολιτισμού.Φτάνει να αρχίσουν να ξεπερνούν με κέφι,ποιότητα και φαντασία το "γίνομαι εκείνη που αυτός επιθυμεί." "
Μίμης Ανδρουλάκης
Από την αφύπνιση των γυναικών μπορεί να έρθει μια απροσδόκητη συνεισφορά στον 21ο αιώνα,ακριβώς γιατί μπορούν να ξεφορτωθούν ευκολότερα τα βάρη της σοφολογιότατης κουλτούρας,της βαρυφορτωμένης με τη γελοία σοβαροφάνεια,την αυταρέσκεια,τη σχολαστικότητα,τη φιλολογία,τις χίμαιρες και τις ιεραρχίες του ανδροκρατικού πολιτισμού.Φτάνει να αρχίσουν να ξεπερνούν με κέφι,ποιότητα και φαντασία το "γίνομαι εκείνη που αυτός επιθυμεί." "
Μίμης Ανδρουλάκης
No regrets / they don't work
No regrets / they only hurt
-
joanna - Μέλος
από mpla » 00:03 am 29 10 2007
«Για το θεό όλα τα πράγματα είναι όμορφα, αγαθά και δίκαια· αλλά οι άνθρωποι μερικά πράγματα θεωρούν άδικα και άλλα δίκαια»
- mpla
- Μέλος
από joanna » 13:37 pm 29 10 2007
Μητριαρχικές είναι μόνο οι οικογένειες,κι αυτές όχι παντού.Ξεχνάς τα φανατισμένα μουσουλμανικά κράτη.Μόνο τα χριστιανικά είναι κάπως πιο προχωρημένα.Τα άλλα είναι πολύ πίσω ακόμη.
Όσο για το ρόλο των γυναικών στην πολιτική πάρε παράδειγμα τις βορειοευρωπα'ι'κές χώρες με πρώτη και καλύτερη τη Σουηδία.Εκεί οι γυναίκες είναι απόλυτα ίσες με τους άντρες,στην πράξη και όχι στη θεωρία μόνο.Όσο πιο κάτω πάμε τόσο λιγότερες γυναίκες ασχολούνται με τα κοινά και τόσο πιο χάλια είναι τα πράγματα και φτάνουμε στο Ζα'ι'ρ+τη Σομαλία.
Όσο για το ρόλο των γυναικών στην πολιτική πάρε παράδειγμα τις βορειοευρωπα'ι'κές χώρες με πρώτη και καλύτερη τη Σουηδία.Εκεί οι γυναίκες είναι απόλυτα ίσες με τους άντρες,στην πράξη και όχι στη θεωρία μόνο.Όσο πιο κάτω πάμε τόσο λιγότερες γυναίκες ασχολούνται με τα κοινά και τόσο πιο χάλια είναι τα πράγματα και φτάνουμε στο Ζα'ι'ρ+τη Σομαλία.
-
joanna - Μέλος
από joanna » 13:38 pm 29 10 2007
Εννοούσα μητριαρχικές είναι μόνο οι οικογένειες και όχι οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις
-
joanna - Μέλος
28 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Επιστροφή στο Κοινωνία, Σχέσεις και Οικογένεια
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]