Διαγνωστικό Εργαστήριο στη Χιμάρα, προσφορά του Ηellenicare με χρηματοδότηση του υπ. Εξωτερικών


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Ένα ακόμα μήνυμα ότι η Ελλάδα και οι απόδημοι Έλληνες δεν ξεχνούν τα αδέρφια τους στην Αλβανία, αποτέλεσαν τα εγκαίνια του διαγνωστικού εργαστηρίου στη Χιμάρα που τελέστηκαν χθες, παρουσία πολλών επισήμων και πλήθος κόσμου. Το εργαστήριο λειτουργεί στο χώρο του Κυβερνητικού Κέντρου Υγείας, που στερούνταν παντελώς ιατρικών μηχανημάτων και αποτελεί προσφορά του Ηellenicare με χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Από σήμερα οι κάτοικοι της Χιμάρας και των γύρω περιοχών θα έχουν πρόσβαση σε βασικές ιατρικές εξετάσεις, καθώς το εργαστήριο έχει εξοπλιστεί πλήρως με ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ έχουν εγκατασταθεί σύγχρονος υπερηχογράφος και καρδιογράφος.
Παράλληλα με χρηματοδότηση του USAID και σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση «Διακόνησα Αγάπης», που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, και την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τιράνων εκπονείται ένα σημαντικό πρόγραμμα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ιατρικής πρόληψης και κανόνων υγιεινής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνονται περιοδικές ενημερώσεις και σεμινάρια σε θέματα πρόληψης, όπως και μετεκπαίδευση ιατρών. Ήδη έχουν αγοραστεί δύο εξοπλισμένες κινητές ιατρικές μονάδες, που θα περιοδεύουν στην περιοχή της Χιμάρας, ενώ οι γιατροί που θα στελεχώνουν τις μονάδες θα διενεργούν ιατρικές εξετάσεις.

Στα εγκαίνια παρέστησαν και μίλησαν ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Μαντέλος, ο οποίος τόνισε -μεταξύ άλλων - ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στη βοήθεια που παρέχει μέσω του Hellenic Aid, σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες, ο διευθυντής και ο Νομικός σύμβουλός του Ηellenicare κ.κ. Δρ. Κυριάκος Κανάκης, από το Σικάγο και Δημήτρης Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος της Χιμάρα κ. Βασίλης Μπολάνος και πλήθος κόσμου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δρομολογήσαμε άλλο ένα έργο, που θα ανακουφίσει τα αδέλφια μας, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής της Χιμάρας», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ηellenicare, επίτιμος πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας Άθενς, ο οποίος λόγω εκτάκτων αναγκών δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Μίλησε όμως τηλεφωνικά με τον κ. Μπολάνο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη φροντίδα που επιδεικνύει για τον ελληνισμό της Αλβανίας, και όχι μόνο.

«Υπάρχουν Έλληνες; Υπάρχει Ελπίδα», είναι το σύνθημα του Ηellenicare, μία πραγματικότητα που χτίστηκε εδώ και μία δεκαετία περίπου στην Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αλβανία, χώρες με έντονο το ελληνικό στοιχείο και τεράστιες ανάγκες. Εννέα μεγάλα ιατρικά κέντρα, μέσω των οποίων προσφέρονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ελληνικής και μη καταγωγής πολίτες, πολλές κλινικές και κινητές ιατρικές μονάδες, εκπαιδευτικά προγράμματα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού, συνθέτουν αυτό το «θαύμα ελληνικής ανθρωπιάς», που κόστισε μέχρι σήμερα 120 εκατ. δολάρια σε φάρμακα και αναλώσιμα και περιέθαλψε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

nulled script