Τα πρώτα βήματα


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Με την πρωτοβουλία μερικών νέων, στις 2 Μαΐου 2003 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής, διοργανώθηκε μια συνάντηση Νέων Βορειοηπειρωτών με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς καθώς και το θέμα διεκδίκησης της Διπλής Υπηκοότητας. Την κίνηση αυτή στήριξε η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο κ Χρήστο Ντούτση και την Αντιπρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Βαλερά. Ο κ. Ντούτσης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «…η Ομοσπονδία θα στηρίξει την κάθε πρωτοβουλία των νέων ανεξαρτήτως από την μορφή που θα επιλέξουν οι νέοι να δώσουν στην κίνηση αυτή. Αυτό που ενδιαφέρει άλλωστε είναι η επικοινωνία των νέων και η δραστηριοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό και κυρίως τα προβλήματα και τα ενδιαφέροντα των νέων μας σήμερα…»
Την προσπάθεια αυτή χαιρέτησε και ο πρώην Πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών Φοιτητών ( ΕΣΕΣΒΗ) κ. Φίλιππος Ρούτζιος καθώς και ο κ. Αιμίλιος Πάντος, οι οποίοι προσφέρθηκαν να στηρίξουν με την εμπειρία τους την κίνηση αυτή.
Κατά την συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε από αρκετούς ότι οι πλειοψηφία των νέων μας σήμερα αδρανούν μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των Βορειοηπειρωτών. Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που ντρέπονται για την καταγωγή τους, πράγμα απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Φαίνεται ξεχνούν ότι ανήκουν σε ένα κομμάτι ελληνισμού, που έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση της Ελληνικής Ιστορίας και κυρίως στην σύσταση και ανοικοδόμηση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.
Εκτίμηση και επιθυμία όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι η κίνηση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και να μην αρκεστεί μόνο στο ζήτημα της Διπλής Υπηκοότητας. Προτάθηκε να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα δράσης, που να αφορά όχι μόνο τα προβλήματα και τα ζητήματα που μας τίθενται στη κρίσιμη αυτή ιστορική καμπή, αλλά που θα αποσκοπεί και στον μακροχρόνιο σχεδιασμό της πολιτιστικής και κάθε άλλης δράσης μας. Τέλος, αποφασίστηκε να οργανωθεί μια νέα συνάντηση μέσα στο μήνα Ιούνιο.
Η οργανωτική Επιτροπή τελικά όρισε ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία την 20η Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή. Καλεί λοιπόν όλους όσους καταρχήν συμμετείχαν στη πρώτη συνάντηση και όσους άλλους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και να συμβάλλουν στην προώθηση της νέας αυτής κίνησης. Η συνάντηση θα λάβει χώρα και πάλι στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ένωσης (Κλεισθένους 15, 7ος), ώρα 6:30μμ.
Πάντως πρέπει να επισημανθεί ότι τα αποτελέσματα της πρώτης κιόλας συνάντησης ήταν άμεσα, αφού η συμμετοχή των νέων στη μεγάλη πορεία της 8ης Μαΐου ξεπέρασε το 30%.

%count χρήστεςΚυρίως κείμενοΑΤΓ
normal_found_nev.jpgnormal_found_nev.jpgCzech

nulled script