Ο Μ. Παντούλας επικεφαλής της Ελλάδος στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Παντούλας Μιχάλης
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ   Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας ορίστηκε επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Με τη νέα ιδιότητά του ο κ. Παντούλας  στις 29 Νοεμβρίου 2010 θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη και στις 30 Νοεμβρίου 2010 θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας αποτελείται από Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες  κοινοβουλίων  - μελών της οργάνωσης (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουκρανία και Φινλανδία), καθώς και ομάδες Βουλευτών από Αυστραλία, Ασία, Αφρική και ΗΠΑ.  

Η σύστασή της έγινε με σκοπό την καταγραφή των αλλαγών στον κόσμο σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ρόλου της Ορθοδοξίας, τη συμβολή του οικουμενικού και ενωτικού πνεύματος της Ορθοδοξίας  για την υπέρβαση των εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων, την υποστήριξη του ρόλου του ορθόδοξου πολιτισμού ως κοινωνικής δύναμης στην Ανατολική Ευρώπη και στην ενεργοποίηση του ορθόδοξου κόσμου για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα θέματα του σύγχρονου ανθρώπου και του οικολογικού προβλήματος.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ