23 Ιουνίου η έναρξη Απογραφής Βορειοηπειρωτών απ' την "Ομόνοια"


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
23 Ιουνίου η έναρξη Απογραφής Βορειοηπειρωτών απ' την "Ομόνοια"

 

"Ομόνοια": Δελτίο Τύπου
 
Θέμα: Σύγκληση και αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2012-λαμβάνεται η τελική απόφαση για την Απογραφή
 
 Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012  συνεκλήθη στους Αγίους Σαράντα σε τακτική συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια». Η ημερήσια διάταξη αφορούσε τις αποφάσεις για την απογραφή, ως η κατάληξη μιας σχεδόν ετήσιας προσπάθειας δράσης και αγώνα, αφενός κατά της απογραφής-φάρσα που διεξήγαγε το κράτος κι αφετέρου  ενημέρωσης του κόσμου μας, της εσωτερικής κοινής γνώμης αλλά και του διεθνούς παράγοντα για τις παραβιάσεις και παρατυπίες που παρατηρήθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Απογραφή του περασμένου  Οκτωβρίου.
Το Γενικό Συμβούλιο της  ΔΕΕΕΜ «Ομόνοιας», με σεβασμό και συνέπεια στους διαχρονικούς αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης του εγχειρήματος που αναλαμβάνει και αφού ασφαλώς έχει εξαντλήσει  όλα τα νόμιμα  και πολιτικά μέσα για την επίτευξη του πάγιου αιτήματός της για μια σωστή και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρς  απογραφή, αποφάσισε  τη διενέργεια απογραφής των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απανταχού της γης.
Η Απογραφή  που θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα έρχεται να υλοποιήσει  το δίκαιο αυτό αίτημα σύσσωμου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση  σε όσους επεδίωξαν και επιδιώκουν την στατιστική γενοκτονία και την πληθυσμιακή συρρίκνωσή του.
Για την επιτυχία του ιστορικού αυτού εγχειρήματος η Ομόνοια  απευθύνει έκκληση  σε όλους όπου κι αν βρίσκονται να συμβάλλουν σ΄αυτήν την προσπάθεια, ξεπερνώντας διλήμματα και μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι η ιστορική ευκαιρία να προτάξουμε την εθνική οντότητα και να διασφαλίσουμε την διαχρονική παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα πάτρια εδάφη.
Επίσης το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε το έντυπο απογραφής και έλαβε ακόμη μια σειρά αποφάσεων που σχετίζονται με οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα.
 
Άγιοι Σαράντα 01 Ιουλίου 2012
 
 
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας