"Μένος" Οικονόμου κατά ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Μπολάνου - Προεξοφλεί αποτυχία της απογραφής (και άλλα πολλά!)...


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
 "Μένος" Οικονόμου κατά ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Μπολάνου - Προεξοφλεί αποτυχία της απογραφής (και άλλα πολλά!)...

 

Απίστευτη η σημερινή "εξομολόγηση"-συνέντευξη του τέως Πρόξενου Κορυτσάς, Θεόδωρου Καμαρινού-Οικονόμου. Είχαμε διαβάσει και παλαιότερα δηλώσεις του Προξένου, στις οποίες κρατούσε αποστάσεις από τον επίσημο φορέα της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά σήμερα στην εκπομπή Β.ΗΠΕΙΟΣ.GR "άστραψε και βρόντηξε".
 
Ο κ. Οικονόμου με ολίγον περιφρονητικό ύφος καταδίκασε σε αποτυχία την απογραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία όπως είπε θα προκαλέσει περαιτέρω σύγχυση και διαίρεση στους Βορειοηπειρώτες.  Δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι - η απογραφή της Ομόνοιας, θα αποτύχει γιατί δεν έχει καμία νομική κάλυψη! Κατά τον ίδιο, οι Βορειοηπειρώτες έπρεπε να έπαιρναν μέρος στην Αλβανική απογραφή, τουλάχιστον όσοι διέμεναν σε μη αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές για να δηλώσουν ότι υπάρχουν. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η παρούσα απογραφή απέτυχε, ενώ έκρινε απαραίτητη την διεξαγωγή της εκ νέου.
Σχολίασε μάλιστα και τις δηλώσεις του Προέδρου τις Ομόνοιας, ο οποίος μίλησε λίγα λεπτά πιο πριν από την ίδια εκπομπή. "Ο κ. Μπολάνος είπε ότι θα χρησιμοποιήσει 350 απογραφείς, την ώρα που το Αλβανικό κράτος είχε βάλει εκατοντάδες χιλιάδες." Χαρακτήρισε μάλιστα αστεία την πρόταση Μπολάνου για απογραφή μέσω ίντερνετ. "Πόσοι Βορειοηπειρώτες έχουν υπολογιστή" - είπε ο κ. Οικονόμου.
 
Σε ερώτηση των παρουσιαστών της εκπομπής για το ποια ήταν η επίσημη θέση του ΥΠΕΞ για την απογραφή, ο κ. Οικονόμου πέταξε για ακόμη μια φορά την ευθύνη στον πρόεδρο την Ομόνοιας. Η Ελληνική πλευρά είπε, λειτούργησε με βάση το ότι θα γίνει η απογραφή μέχρι τη στιγμή της δήλωσης Μπολάνου για αποχή. Μετά προκλήθηκε σύγχυση και το ΥΠΕΞ ούτε καταδίκασε ούτε υπεραμύνθηκε την απόφαση
 
Σε συνέχεια της επίθεσης κατά της Ομόνοιας, είπε πως η οργάνωση έχει μια παρωχημένη νομική υπόσταση. Χαρακτηριστικά είπε ότι η οργάνωση "Έχει καταστατικό που θα απέρριπτε και το χειρότερο Ελληνικό πρωτοδικείο." Ζήτησε την άμεση αλλαγή του καταστατικού, ενώ κατηγόρησε την Ομόνοια ως υπεύθυνη για την διάσπαση που επικρατεί στην Ελληνική μειονότητα. "Δεν μπορεί η εκλογή της ηγεσίας της να γίνεται από εκλέκτορες. Χρειάζεται εκλογή από τη βάση" - είπε (λες και η Αλβανική και Ελληνική πολιτική σκηνή βρίθει από εσωκομματική δημοκρατία και υστερεί μόνο η Ομόνοια) "Πρέπει να δεχτούμε ότι ένα μέρος των Βορειοηπειρωτών ανήκει πλέον σε μια άλλη οργάνωση (MEGA). Άρα ποιά είναι η ηγεσία των Βορειοηπειρωτών;" λέει ο κ. τέως Πρόξενος.
 
Ο κ. Οικονόμου έκλεισε τονίζοντας, ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός εθνικού φορέα. Με προτοβουλία των Αθηνών, να κληθούν οι Βορειοηπειρώτες για να συμφωνήσουν πάνω σε μια κοινή βάση.