Ο Βαγγέλης Ντούλες αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής; [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή σε φίλοΑποστολή σε φίλο
Ο Βαγγέλης Ντούλες αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής;

Τα ονόματα των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών, το όνομα του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής, καθώς και τα ονόματα των προέδρων των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών σε διεθνείς οργανισμούς ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συγκεντρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα κεντρικά γραφεία στα Τίρανα.

Στο τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος πρότεινε για την θέση του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής των πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευάγγελο Ντούλε.

Εν τω μεταξύ, για την  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών προτάθηκε ο βουλευτής Fatmir Xhafaj, για την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η βουλευτής Arta Dade, για την Επιτροπή Οικονομικών ο βουλευτής Erjon Brace και για την Επιτροπή Κατασκευαστικής Δραστηριότητας ο Eduard Shalsi. 

Μια από τις σημαντικότερες κοινοβουλευτικές επιτροπές, την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, αναμένεται να την διευθύνει ένας εκ των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση (LSI).

Για την θέση του αντιπρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών, προτάθηκε ο βουλευτής Taulant Balla, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην ΕΕ. 

Της αλβανικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα ηγείται η Valentina Leskaj, ενώ της αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ η Arta Dade.

Ο πρώην πρωθυπουργός Παντελή Μάικο θα είναι υπεύθυνος για την αλβανική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ, ενώ ο Ναμίκ Ντόκλε θα ηγείται της αντιπροσωπίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα ονόματα που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος θα περάσουν για έγκριση από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

 

aftonomi.gr

video: 
See video