Ίδρυση συλλόγου Ομογενών Κορυτσάς Αθήνας


Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή σε φίλοΑποστολή σε φίλο
Ίδρυση συλλόγου Ομογενών Κορυτσάς Αθήνας

Σύλλογος Ομογενών «Κορυτσά», παράρτημα Αθήνας

Δελτίο Τύπου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της πρωτοστατούντος επιτροπής για την δημιουργία του Συλλόγου Ομογενών η “Κορυτσά.” Την συνάντηση κατεύθυνε ο κ Γρηγόρης Καραμέλος, πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράρτημα Κορυτσάς, ο οποίος και παρουσίασε τους σκοπούς, τα κίνητρα και τα βασικά σημεία του προγράμματος του Συλλόγου.

Τα μέλη χαιρέτισε και ο κ. Γιώργος Τζομάκας πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στην Ελλάδα.

Όλοι οι συμμετέχοντες συζήτησαν και στήριξαν την ιδέα της δημιουργίας του συλλόγου αλλά και το πρόγραμμα του. Η δημιουργία του Συλλόγου κρίθηκε ως απαραίτητη και αναγκαία για την εκπροσώπηση των κορυτσαίων ομογενών στην Ελλάδα αλλά και για την διαφύλαξη των πλούσιων παραδόσεων της Κορυτσάς που δημιουργήθηκαν κατά την ιστορία της, σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό επίπεδο, αλλά και την προστασία αρμονικής συμβίωσης που διακρίνει την κοινωνική ζωή της κ. α .

Οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν για την προώθηση και περεταίρω καλλιέργεια τους. Συγχρόνως βασικός στόχος του Συλλόγου θα είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της στην καθημερινή τους ζωή όπως και η προσφορά τους ως ενεργοί πολίτες στο τόπο που κατοικούν. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της διαφύλαξης των σχέσεων με την Κορυτσά αλλά και τα χωριά από τα οποία κατάγονται, με στόχο να παραμείνουν ενωμένοι και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον σε κάθε περίπτωση.

Η επιτροπή καθόρισε το σχέδιο δράσης για την συνέχεια, όσο αφορά την οργάνωση αλλά και την κατεύθυνση των δράσεων που θα γίνουν πράξη. Ως υπεύθυνη επιλέγει η κ Αγγελική Λιάκου, ενώ ο καθένας από τα μέλη της επιτροπής ανέλαβε ειδικά καθήκοντα μέχρι τις εκλογές του παραρτήματος.

Την ίδρυση αυτού του παραρτήματος θα ακολουθήσει η ίδρυση παρόμοιων παραρτημάτων στην Θεσσαλονίκη όπου και ζει ένας μεγάλος αριθμός κορυτσαίων αλλά και σε άλλες πόλεις όπως Τρίκαλα, Κοζάνη, Νέα Μουδανιά δηλαδή όπου ζουν και εργάζονται κορυτσαίοι.

Αθήνα 01.11.2014
Από το γραφείο Τύπου

 Πελασγός Κορυτσάς