«Η Ελλάδα στηρίζει την εκπαίδευση της Ελληνικής Μειονότητας στη Νότια Αλβανία», σύμφωνα με τον Έλληνα Πρεβευτή στα Τίρανα Νικο Πάζιο.
Παρουσία του κ. Πάζιου, έγινε ο αγιασμός του μοναδικού στην περιοχή της Χειμμάρας Ελληνικού Εκπαιδευτηρίου.
Όπως τόνισε ο κ. Πάζιος, γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το κτιριακό πρόβλημα, καθώς αυτή την στιγμή τα μαθήματα γίνονται σε χώρους που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Παράλληλα μεταφέρθηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος εκδηλώνει την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την εθνικότητά τους.
Χαιρετισμό προς τα παιδιά απηύθυναν ο Δήμαρχος Χειμμάρρας και Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες.
Πηγή Π.Λ.