ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΩΝΑΣ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Μετά την αποτυχία της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέγραψε χθες συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αυλώνας.
Σκοπός της συμφωνίας αυτής δεν είναι μόνο το όφελος των δύο Πανεπιστημίων, αλλά και η ενδυνάμωση των Ελληνοαλβανικών Σχέσεων.
Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης, «η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει την συνέχεια μιας παλαιότερης συμφωνίας, αλλά με πιο ουσιαστικό και υπεύθυνο χαρακτήρα».

ΔΙΠΛΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ…
Ακόμη επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που είναι «το κορυφαίο ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας», μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίτευξη της διπλής αυτής στόχευσης.
Το Πανεπιστήμιο της Αυλώνας, αν και είναι νέο Πανεπιστήμιο, εμφανίζει πολλές δυνατότητες.
Σύμφωνα με τον κ. Γεροθανάση και τα δύο Πανεπιστήμια αποδεικνύουν στην πράξη ότι «η ποιότητα βρίσκεται στην περιφέρεια και όχι στο κέντρο».
Ελπίδα των δύο Πρυτάνεων είναι ότι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας θα οδηγήσει τα δύο Ιδρύματα σε σχέση αλληλοϋποστήριξης.

ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ…
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αυλώνας σημείωσε ότι η υπογραφή αυτής της συνεργασίας αποτελεί βήμα προόδου για το Πανεπιστήμιο Αυλώνας.
Μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος και ικανοποιημένος απ’ όσα διαπίστωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επεσήμανε επίσης ότι τα δύο Πανεπιστήμια έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο των νότιων περιοχών της Αλβανίας και της Ελλάδας.
Εξήγησε ότι το Πανεπιστήμιο της Αυλώνας τα τελευταία χρόνια «έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον του από την διδασκαλία στην έρευνα».
Και πρόσθεσε: «Ακριβώς στον τομέα της έρευνας έχουμε την ανάγκη της υποστήριξης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Οι δύο Πρυτάνεις αντάλλαξαν δώρα, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την καλή αρχή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες, στο Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αυλώνας, αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες, με τη συνοδεία του Πρύτανη Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Γεροθανάση.
Συζήτησαν με το Νομάρχη για θέματα που αφορούν στην συνεργασία των δύο περιοχών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ