Προκαλούν ξανά οι Τσάμηδες με υποκίνηση βουλευτών τους


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Τελείως έχουν αποθρασυνθεί οι Τσάμηδες, οι οποίοι για άλλη μία φορά προκαλούν την χώρα μας με ενέργειές τους, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί…απαθώς τα γεγονότα! Ενδεικτική της γενικότερης προκλητικής στάσης τους υπήρξε η διαδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα των Τσάμηδων «PDU» το περασμένο Σάββατο έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.
Κατά την διάρκειά της οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας ανθελληνικά συνθήματα έκαψαν Ελληνική σημαία επάνω στην οποία ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου (φωτό)! Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν μάλιστα την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας.

Της προκλητικής αυτής ενέργειας είχε προηγηθεί η αντίδραση δύο Τσάμηδων βουλευτών στην έγκριση της συμφωνίας για την κατασκευή του νεκροταφείου των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Albania», o βουλευτής Shpëtim Idrizi είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να λάβει υπόψη της το δικαίωμα των Τσάμηδων να επισκεφθούν τα εδάφη τους και τους τάφους των προγόνων τους».
Kαι πρόσθεσε: «Ο Ελληνικός στρατός επιδιώκει την κατασκευή τάφων στην Αλβανία, την εποχή που ήρθε σαν στρατός κατοχής και όχι ως απελευθερωτής. Κατέστρεψε κάθε μουσουλμανικό ιερό στην χώρα».
Ο έτερος Τσάμης βουλευτής Dashamir Tahiri με θρασύτητα ανέφερε πως «η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος των Αλβανο-Τσάμηδων».

Π.Λ.