«Μήδεια» και «Βάκχες» στο Φεστιβάλ Θεάτρου Βουθρωτού στη Βόρειο Ήπειρο


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του θεατρικού Φεστιβάλ Βουθρωτού, στο οποίο θα συμμετάσχουν θίασοι από την Αλβανία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και αρκετές άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Σέκουλι» των Τιράνων, μεταξύ άλλων, ο αλβανικός θίασος «Ατελιέ 31» θα ανεβάσει τη Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Μικέλ Καλέμι.

Πρόκειται για την παράσταση που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2006 στην Ακαδημία των Τεχνών των Τιράνων και παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και από αγγλικό θίασο στις 18 Ιουλίου, ενώ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ανεβάσει στις 19 Ιουλίου τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.