Λιώνει η άσφαλτος στα Τίρανα, 5 νεκροί στο Βουκουρέστι


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Σε καμίνι έχουν μετατραπεί τα Βαλκάνια, καθώς σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 42 βαθμούς Κελσίου. Από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες.
Στο Βουκουρέστι, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη ζέστη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Στο Βελιγράδι, οι αρχές κινητοποίησαν βυτιοφόρα, για να καταβρέξουν διάφορα σημεία, όπως σταθμούς λεωφορείων και τρένων. Κάλεσαν τους κατοίκους να πίνουν άφθονο νερό και να καταβρέχουν το κεφάλι τους. Οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση αβγών σε υπαίθριες αγορές.

Στα Τίρανα, οι κάτοικοι γεμίζουν μεγάλα πλαστικά δοχεία με νερό στα δημόσια πάρκα και τα μεταφέρουν στα σπίτια τους, ενώ η πτώση της στάθμης του νερού στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς προκάλεσε διακοπή μέχρι και 14 ωρών στην ηλεκτροδότηση. Η κυβέρνηση της Αλβανίας απαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών άνω των 7,5 τόνων στους κεντρικούς δρόμους, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για την αποφυγή ατυχημάτων από τυχόν αλλοίωση της ασφάλτου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Πυρκαγιές απείλησαν πολλές περιοχές της ΠΓΔΜ, ενώ στην Κροατία ακόμα και η θερμοκρασία της θάλασσας αναμένεται να φθάσει τους 30 βαθμούς τις επόμενες μέρες.

Την ώρα που τα Βαλκάνια δοκιμάζονται από την αφόρητη ζέστη, η Κομισιόν κάλεσε τους πολίτες και τη βιομηχανία να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, διαφορετικά ελλοχεύει κίνδυνος, τις επόμενες δεκαετίες, να υπάρχουν προβλήματα ξηρασίας και λειψυδρίας.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" (19-07-07)

nulled script