Η Αλβανία ζήτησε τη συμβολή των πολιτών για τις πυρκαγιές


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Περιβάλλοντος της Αλβανίας απέστειλε σήμερα μήνυμα στα κινητά των πολιτών της χώρας με το οποίο ζητάει τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών οι οποίες απειλούν το περιβάλλον και την οικονομία.

Η συμβολή των κατοίκων θεωρείται σημαντική εφόσον η Αλβανία διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την Αλβανία. Συστάθηκε μάλιστα και μια διυπουργική συντονιστική επιτροπή υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Στη σημερινή συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή έκρινε απαραίτητο να ζητήσει βοήθεια σε οχήματα από τις γειτονικές χώρες.

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάση, ελαιόδεντρα και άλλα οπωροφόρα δέντρα. Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν ούτε αρχαιολογικοί χώροι όπως η αρχαία ελληνική πόλη της Απολλωνίας, στο Φίερι και η αρχαία ηπειρωτική πόλη της Φοινίκης στους Αγίους Σαράντα.

Επί μια βδομάδα καίγεται ανεξέλεγκτα το τελευταίο και μεγαλύτερο δάσος ανάμεσα στα χωριά Δίβρη -Δρόβιανη, Λεσινίτσα και Κρρά έκτασης άνω των εκατό χιλιάδων στρεμμάτων.

Χθες οι φλόγες απείλησαν δύο χωριά, του Κρρά στην Πάνω Δρόπολη και της Δερβιτσάνης στην Κάτω Δρόπολη νομού Αργυροκάστρου.

Πηγή:kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

nulled script