Βορειοηπειρώτης καθηγητής με παγκόσμια αναγνώριση


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Tιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ίδρυσε στις Η.Π.Α. το πρώτο Κέντρο Ύπνου

Ο παγκόσμιας ακτινοβολίας Βορειοηπειρώτης (από την Κάτω Λεσινίτσα) ομότιμος καθηγητής της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνιας των Η.Π.Α. Αντώνης Κάλης , τιμήθηκε πρόσφατα από την Ελλάδα. Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο αναγνώρισε την πολυετή προσφορά του στον τομέα της Ψυχιατρικής.
Ο κ. Κάλης ξεχωρίζει στο παγκόσμιο ιατρικό στερέωμα για τις πρωτοποριακές έρευνές του για τον ύπνο, την ψυχιατρική εκπαίδευση και την κοινωνική ψυχιατρική.
Ίδρυσε το 1962, σε ηλικία 28 ετών, το πρώτο στον κόσμο Κέντρο που ερευνούσε εργαστηριακά τον ύπνο και την κλινική αντιμετώπιση των διαταραχών του. Έκανε 306 δημοσιεύσεις, στις οποίες έχουν γίνει 20.000 βιβλιογραφικές αναφορές. Περίφημο είναι το εγχειρίδιό του για την Πρωτυποποίηση της Ορολογίας των Τεχνικών και της Σταδιοποίησης του Ανθρώπινου ΄Υπνου, όπως και το βιβλίο του για τις σύγχρονες εξελίξεις στη Σχιζοφρένεια.
Το πλούσιο έργο του Αντώνη Κάλη παρουσίασε κατά την ανάγορευσή του σε επίτιμο διδάκτορα ο Κωνσταντίνος Σολδάτος, καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στενός συνεργάτης του για 37 χρόνια.
Ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή του διαπρεπούς αυτού επιστήμονα, αποτελεί η σύζυγος και συνεργάτιδά του Joyce Kales, ομότιμη καθηγήτρια και αυτή του ιδίου Πανεπιστημίου.
Ξεχωριστό είναι το ενδιαφέρον του κ. Κάλη για τον Ελληνισμό γενικά και ειδικά για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Δεν ξεχνά ούτε για μια στιγμή την ιδιαίτερη πατρίδα του. Υπερασπίζεται με όλους τους τρόπους τα εθνικά, μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού της Αλβανίας.
Γεννημένος και μεγαλωμένος από μια οικογένεια με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδέες, καλλιέργησε μέσα του από μικρό παιδί την αγάπη του για τη γενέθλια γη των πατέρων του, καθώς και για την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η μέριμνά του για τη Βόρειο Ήπειρο αποτυπώνεται σε πολλές δραστηριότητές του. Μεταξύ άλλων κάνει δωρεές προς την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Βορείου Αμερικής, με σκοπό να υποστηριχθούν ιατρικά, εκπαιδευτικά και ανθρωπιστικά οι Βορειοηπειρώτες. Επίσης έχει ιδρύσει προγράμματα υποτροφιών.
Η.

Αναδημοσιεύση από τον Π.Λ

nulled script