«ΦΡΕΝO» ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Έως ότου η Ε.Ε. κρίνει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της…
Σε ψήφισμα οι Ηπειρώτες της Αμερικής ζητούν να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις, αν η Αλβανία δεν απογράψει τις μειονότητες και δεν σεβαστεί τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών

Χιλιάδες οργανωμένοι Ηπειρώτες της Αμερικής, με ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το 35ο Συνέδριό τους που έγινε πρόσφατα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης (απ’ όπου και η φωτό), ζητούν από τους Ευρωπαίους να «παγώσουν» τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ε.E. Και αυτό, όπως τονίζουν, «έως ότου η αλβανική κυβέρνηση εκπληρώσει την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί σε ακριβή απογραφή των Μειονοτήτων στη χώρα».
Προς την κατεύθυνση αυτή παροτρύνεται και η Βουλή των Ελλήνων να εκδώσει ψήφισμα, «το οποίο δεν θα επικυρώνει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν αποδώσει πρώτα όλα τα δικαιώματα στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αρχίζοντας με απογραφή των μελών της». Ακόμη καλούνται, από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Έθνη και όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί «να απαιτήσουν από την Αλβανία να εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και όλης της Αλβανίας».
Στο ψήφισμα της Π.Ο.Α. προτρέπεται η αλβανική πλευρά: α) Να αποκαταστήσει όλα τα εκπαιδευτικά, θρησκευτικά, πολιτικά, γλωσσικά και πολιτιστικά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. β) Να τηρήσει τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες, που αντιπρόσωποί της υπέγραψαν κατά καιρούς. Σ’ αυτές τις συμφωνίες συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου να δηλώνουν σε απογραφή πληθυσμού, η οποία θα επιβλέπεται από διεθνείς παρατηρητές, την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα. γ) Να σεβαστεί την απόφαση που έλαβε το 1935 το Διεθνές Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία τα Ελληνόπαιδα της Βορείου Ηπείρου μπορούν να εκπαιδεύονται στη μητρική τους γλώσσα.
Οι Ηπειρώτες της Αμερικής προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση «να κάνει τα πάντα εν τω μέτρω των δυνάμεών της, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο, οι οποίοι εργάζονται στην Ελλάδα να επιστρέψουν στα σπίτια τους», γεγονός που θα συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας της Βορείου Ηπείρου. Αυτό θα γίνει αν τους συνδράμει οικονομικά, ώστε «να κερδίζουν τα προς το ζην στην δική τους περιοχή».
Καταλήγοντας το ψήφισμα της Πανηπειρωτικής καλεί τις Η.Π.Α. να ενεργήσουν για «να τερματιστεί η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Να πιέσουν την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τον κατατρεγμό του Πατριαρχείου, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να αναγνωρίσει την Ποντιακή και Αρμενική Γενοκτονία. Να ασκήσει πίεση στην πρώην Γιουγκοσλβακή Δημοκρατία της Μακεδονίας να σταματήσει να απαλλοτριώνει το όνομα Μακεδονία, το οποίο έχει ταυτιστεί με την Ελλάδα καθ’ όλη την ιστορία της».
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια γραμμή ακολουθούν στην Ελλάδα και οι περισσότερες Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις, παλαιότερες και νεότερες.
Μάλιστα στο σεμινάριο της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Γκούρα Κόνιτσας, τονίστηκε από το Μητροπολίτη Ανδρέα η ανάγκη εγρήγορσης στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και η άσκηση πίεσης με σκοπό το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Εξάλλου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) κινείται στο ίδιο πλαίσιο.
Να υπογραμμισθεί, τέλος, πως και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, δραστηριοποιείται μαχητικά υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των Βορειοηπειρωτών.

nulled script