Διαγνωστικό Κέντρο Υγείας λειτουργεί ήδη στη Χιμάρα


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Mέσω του προγράμματος Hellenicare
Διαγνωστικό Κέντρο Υγείας λειτουργεί ήδη στη Χιμάρα
Με τη στήριξη της Ελλάδος και του Σ.Α.Ε.

Ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά στην αναβαθμισμένη παροχή ιατρικής περίθαλψης για τους κατοίκους της Χιμάρας και των γύρω χωριών έγινε πρόσφατα, συμπληρώνοντας έτσι το μεγάλο κενό που υπήρχε στο σύστημα υγείας της περιοχής.
Μέσω του προγράμματος Hellenicare που ήδη έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες και με την στήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΑΕ χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία ενός ειδικού διαγνωστικού κέντρου, πλήρως εξοπλισμένου με σύγχρονα μηχανήματα, το οποίο εγκαταστάθηκε και ήδη λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Χιμάρας.
Το Κέντρο διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, υπέρηχο, καρδιογράφο και κατάλληλο μηχανικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την ελλιπή έως τώρα ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της Χιμάρας και των γύρω χωριών.
Στην εκδήλωση παράδοσης του Διαγνωστικού Τμήματος παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χιμάρας κ. Βασίλης Μπολάνος, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ο διευθυντής του προγράμματος Hellenicare Δρ. Κυριάκος Κανάκης, χειρουργος διεθνούς φήμης με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο νομικός σύμβουλος του Hellenicare κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Μπολάνος χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την ημέρα, καθώς, όπως είπε, η Χιμάρα μαζί με άλλες απομακρυσμένες περιοχές αποκτούν ένα οργανωμένο σύστημα υγείας. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Διαγνωστικού Κέντρου, επισημαίνοντας τη συμβολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΑΕ στην υλοποίηση αυτής της εθνικής σημασίας, όπως τη χαρακτήρισε, επένδυσης για όλους τους πολίτες της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Άντριου Άθενς, πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο οποίος δεν μπόρεσε λόγω προβλημάτων υγείας να παρευρεθεί στην τελετή.
Ο διευθυντής του Hellenicare Δρ. Κανάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση της ιατρικής περίθαλψης στη Χιμάρα παλιότερα, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί μέσω του Hellenicare εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα υγείας για τους πολίτες, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύουν πιο αποτελεσματικά τον εαυτό τους, καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους γιατρούς ολόκληρης της περιοχής, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεών τους.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Αλβανία είναι η τέταρτη χώρα στην οποία επεκτείνεται το πρόγραμμα Hellenicare μετά τη Γεωργία, την Αρμενία και την Ουκρανία, ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε αξιέπαινες τις πρωτοβουλίες αυτού του είδους, καθώς όπως υπογράμμισε, αποδεικνύουν ότι ορισμένα μικρά έργα μπορούν να έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και στο επίπεδο της ζωής του.

nulled script