Kυκλοφοριακό «χάος» ενόψει Δεκαπενταύγουστου.O δρόμος προς Kακαβιά με την μεγαλύτερη κίνηση


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ(!) κυκλοφοριακό «χάος» ενόψει Δεκαπενταύγουστου
ΧΑΝONTAI ΖΩΕΣ ΣΤOYΣ ΔΡOMOYΣ!
Πάνω από 10% φέτος η αύξηση επισκεπτών στην Ήπειρο • O δρόμος προς Kακαβιά με την μεγαλύτερη κίνηση

Kυκλοφοριακό «χάος» επικρατεί αυτές τις ημέρες σ’ ολόκληρη την Ήπειρο, καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για να αποφευχθούν ατυχήματα και δυστυχήματα, οι οδηγοί χρειάζεται να δείχνουν μεγάλη προσοχή.
Σε όποια διαδρομή και αν ταξιδέψει κάποιος στην Ήπειρο, θα διαπιστώσει ότι κινούνται στους δρόμους πληθώρα αυτοκινήτων και σε πολλές περιπτώσεις δεν αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, που παρατηρείται, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ο αριθμός των επισκεπτών κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στην Ήπειρο έχει αυξηθεί 10% σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Τουρίστες και απόδημοι έχουν κατακλύσει την περιοχή μας και οι περισσότεροι στις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.
Ακόμη πολλοί μετανάστες, Έλληνες και Τούρκοι, φθάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί κατευθύνονται στους προορισμούς τους.
Εξάλλου Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί, που εργάζονται στην Ελλάδα, επιστρέφουν στον τόπο τους. Στο δρόμο προς Κακαβιά γίνεται, στην κυριολεξία, παρέλαση από αυτοκίνητα. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια ενός εγαζόμενου στο Τελωνείο της Κακαβιάς: «Η μισή Αλβανία περνάει αυτές τις ημέρες από το δρόμο προς Κακαβιά».
Η μεγάλη κίνηση σε συνδυασμό με τα διάφορα οδικά προβλήματα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Κυκλοφορούν στους δρόμους πολλές αλβανικές νταλίκες, που οι περισσότερες δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο. Αν συνυπολογισθεί και ο τρόπος που οδηγούν οι Αλβανοί νταλικέρηδες, οι νταλίκες από την Αλβανία είναι «κίνδυνος-θάνατος». Πρόσφατα κοντά στο Καλπάκι έφυγε μια ρόδα από αλβανική νταλίκα. Ευτυχώς, ο οδηγός του αυτοκινήτου που ακολουθούσε αντιλήφθηκε έγκαιρα την απειλή και με ελιγμούς κατόρθωσε να αποφύγει τη ρόδα…
Αλλά και πολλοί από τους οδηγούς των αλβανικών ΙΧ δεν σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γενικά οδηγούν άτσαλα και απρόσεκτα, με αποτέλεσμα να προκαλούν ατυχήματα και δυστυχήματα.
Μια άλλη αιτία, εξαιτίας της οποίας χάνονται ζωές στους δρόμους, είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που γίνεται στα πανηγύρια και στις επονομαζόμενες «πολιτιστικές» εκδηλώσεις. Τα πανηγύρια είναι συνεχή (το ένα μετά το άλλο ) αυτή την περίοδο και οι πανηγυριώτες καταναλώνουν σε αφθονία μπύρες, κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη. Όταν γυρίζουν από τα πανηγύρια, δεν είναι εκ των πραγμάτων σε θέση να οδηγούν νηφάλια.
Αλλά και η κατάσταση πολλών δρόμων είναι άθλια… Δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα έχουν τα κακά τους τα χάλια! Η φθαρμένη και κακής ποιότητας άσφαλτος γλιστρά εύκολα, ιδίως όταν βρέξει, ενώ λακκούβες … χάσκουν στη μέση του δρόμου και αποτελούν θανατηφόρες παγίδες για τους οδηγούς.
Η Τροχαία Ιωαννίνων, που κατά γενική ομολογία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων και δυστυχημάτων, αποδίδει εξαιρετικό και ουσιαστικό έργο. Ακόμη και ο δραστήριος, μεθοδικός και αποτελεσματικός Διοικητής της Ανδρέας Παπιγκιώτης, κατεβαίνει στους δρόμους και συντονίζει την κυκλοφορία. Και ο Διοικητής και οι άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων, κάνουν με υπευθυνότητα τη δουλειά τους και συντελούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Με δηλώσεις του χθες στον «Π.Λ.» ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης συστήνει στους οδηγούς να μην παρανομούν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι οδηγοί θα πρέπει να τηρούν απόλυτα τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και να αποφεύγουν κάθε συμπεριφορά, που είναι δυνατόν να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα. Η κίνηση αυτές τις ημέρες είναι αυξημένη. Οι περισσότεροι απόδημοι επισκέπτονται τις πατρογονικές εστίες τους, ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος, ενώ υπάρχει και πάρα πολύ μεγάλη κίνηση προς τη γειτονική Αλβανία».
Ο κ. Παπιγκιώτης διευκρίνισε στη συνέχεια πως «εμείς είμαστε στους δρόμους, με κύριο σκοπό να προλάβουμε με την παρουσία μας την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Ταυτόχρονα διενεργούμε ελέγχους για τη διαπίστωση των παραβάσεων εκείνων που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, δίνοντας βάρος στα σημεία όπου κατά το παρελθόν έχουν συμβεί τροχαία. Παρατηρείται μια αύξηση τελευταία στη βεβαίωση τροχαίων παραβάσεων υπό την επήρεια αλκοόλ».
Καταλήγοντας ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων συνιστά στους οδηγούς «να αποφεύγουν την υπερβολική ταχύτητα και την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη και να μη χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση. Εύχομαι σε όλους να φύγουν και να γυρίσουν με το καλό».
Τα μάτια τους δεκατέσσερα, λοιπόν, να έχουν οι οδηγοί αν επιθυμούν να περάσουν οι ίδιοι και οικογένειές τους ξέγνοιαστες και ευχάριστες διακοπές…

Αναδημοσίευση από τον Π.Λ

nulled script