Επικίνδυνοι κακοποιοί από την Αλβανία νομιμοποιήθηκαν παράνομα


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Επικίνδυνοι κακοποιοί από την Αλβανία που διώκονται από τις Αρχές της χώρας τους λόγω της εμπλοκής τους σε σοβαρές κακουργηματικές πράξεις νομιμοποιήθηκαν παράνομα από το κύκλωμα παράνομης «τακτοποίησης» αλλοδαπών από όλη τη χώρα που δρούσε στο εσωτερικό του Δήμου Βουπρασίας στην Ηλεία.

Αυτό προκύπτει μέσα από την έρευνα των διωκτικών αρχών, οι οποίες επισημαίνουν ότι κάποιοι εξ αυτών -σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία- είχαν αποδράσει πιθανότατα από τις φυλακές της Αλβανίας την περίοδο των ταραχών πριν από μερικά χρόνια και ζήτησαν κάλυψη και καταφύγιο στη χώρα μας.

Οι διωκτικές αρχές «ξεσκονίζουν» και ερευνούν σε βάθος αυτή την περίοδο όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. του κυκλώματος που χαρακηρίζεται από τις δικαστικές αρχές με βάση τις ποινικές διώξεις ως «Εγκληματική Οργάνωση».

Διακοπές στην Αλβανία

Οι φωτογραφίες μέλους του κυκλώματος με υπάλληλο του Τμήματος Αλλοδαπών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο να απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αλβανίας, αποτελούν ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο του βάθους της υπόθεσης αλλά και του τρόπου που τα κυκλώματα του εξωτερικού πλήρωναν εκτός των χρημάτων και με... άλλες υπηρεσίες τα μέλη του κυκλώματος της Βουπρασίας.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι το κύκλωμα της Βουπρασίας τακτοποιούσε παράνομα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και σφραγίδες, αλλοδαπές γυναίκες που εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας προκειμένου να ακολουθήσουν τους δρόμους της εκμετάλλευσης και της πορνείας, όλες τους θύματα οργανωμένων κυκλωμάτων μαστροπών.

Ατζέντα με τηλέφωνα

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο της ύπαρξης των κινητών τηλεφώνων τριάντα αλλοδαπών γυναικών στην ατζέντα προσώπου που θεωρείται από τις διωκτικές αρχές εγκέφαλος του κυκλώματος.

Μία από τις πολύ σοβαρές παραμέτρους της πολύκροτης υπόθεσης είναι -σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.- και η σχέση του γραφείου του δημοτικού διαμερίσματος Καπελέτου με το κύκλωμα που δρούσε στη Βάρδα.

Δεκάδες φάκελοι

Δεκάδες φάκελοι με πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν μετά τον νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο προ ημερών των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πολλά νέα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν δείχνουν με σαφήνεια ότι υπάλληλος του κοινοτικού γραφείου Καπελέτου και του κυκλώματος στη Βάρδα ήταν συγκοινωνούντα δοχεία μέσα από τα οποία περνούσαν με το αζημίωτο οι παράνομες διαδικασίες «τακτοποίησης» αλλοδαπών απ' όλη τη χώρα.

Οι συνεταιρισμοί

Από την όλη έρευνα σοβαρές ευθύνες επιρρίπτονται και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής, καθώς η παράνομη τακτοποίηση των αλλοδαπών γινόταν σε πολλές περιπτώσεις με έγγραφα που έφεραν τη σφραγίδα των συνεταιρισμών.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/08/2007

nulled script