ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Κ. Τασούλας, Σ. Καλογιάννης, Α. Μπέζας και Γ. Παπαγεωργίου
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ισχυρή η εκπροσώπηση της περιοχής, αυξημένες ευθύνες για τους νέους Υφυπουργούς • Τι δήλωσαν οι ίδιοι στον «Π.Λ.» μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Τέσσερις από τους έξι βουλευτές που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία στην Ήπειρο, είναι από χθες μέλη της νέας Κυβέρνησης. Ο βουλευτής στη μονοεδρική της Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας παρέμεινε στην θέση του Υφυπουργού Οικονομικών, με άλλες όμως αρμοδιότητες από κείνες που είχε μέχρι πρότινος. Στην θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος παραμένει και ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.
Τα δύο νέα πρόσωπα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Παπαγεωργίου ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας.
Με την κίνηση αυτή ο Πρωθυπουργός έδειξε για μία ακόμη φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την Ήπειρο, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί άλλωστε μέσα κι από άλλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά όπου η Ήπειρος έχει τόσο ισχυρή εκπροσώπηση σε Κυβερνητικό σχήμα.
Η τιμή που έγινε στους Ηπειρώτες βουλευτές είναι σαφώς μεγάλη είναι όμως μεγαλύτερη η ευθύνη που τους βαρύνει τόσο έναντι της Κυβέρνησης όσο και έναντι της περιοχής, αφού οι απαιτήσεις πλέον θα είναι αυξημένες. Τα δείγματα γραφής που καλούνται να δώσουν θα πρέπει να είναι άμεσα καθώς οι προσδοκίες και οι ελπίδες είναι πολλές και δεν πρέπει να διαψευστούν.

Οι νέοι Υφυπουργοί, σε δηλώσεις που έκαναν στον «Π.Λ.» τόνισαν ότι θα είναι κοντά στην Ήπειρο και στα προβλήματα της περιοχής και συμπλήρωσαν ότι θα εργαστούν με σύνεση και μεθοδικότητα προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα.
Ο κ. Κώστας Τασούλας εκλέγεται βουλευτής Ιωαννίνων από το 2000. Η τρίτη του φορά, φαίνεται πως ήταν και η πιο τυχερή, καθώς τον φέρνει εντός της Κυβέρνησης. Σήμερα ορκίζεται Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος μιλώντας στον «Π.Λ.» δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.
«Θεωρώ μεγάλη τιμή και μεγαλύτερη την ευθύνη που με βαρύνει, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Στόχος και χρέος μου είναι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που επεδείχθη από τον Πρωθυπουργό στο πρόσωπό μου», δήλωσε ο κ. Τασούλας.
Ο κ. Σταύρος Καλογιάννης παραμένει στην θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος όπου βρίσκονταν τα τελευταία τριάμισι χρόνια. «Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα καθώς ο Πρωθυπουργός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε σε πολλούς τομείς το Υπουργείο και μάλιστα με πιο έντονους ρυθμούς», τόνισε στον «Π.Λ.» ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός συμμετοχής πολλών Ηπειρωτών στην Κυβέρνηση καθώς πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την Ήπειρο. «Οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμη καλύτερες για την περιοχή μας», κατέληξε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου πέτυχε την επανεκλογή του στην Άρτα και βρίσκεται πλέον στη θέση του Υφυπουργού Υγείας. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από την απόφαση του Πρωθυπουργού να μου αναθέσει καθήκοντα στο Υπουργείο Υγείας. Είναι ένα κομμάτι που το γνωρίζω καλά καθώς είχα ασχοληθεί και στην σύνταξη του προγράμματος για τον τομέα υγείας κατά την περίοδο 2000- 2004. Εκτιμώ ότι είναι ένα πεδίο που μπορεί να βοηθήσω», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή τεσσάρων Ηπειρωτών στην Κυβέρνηση αποτελεί δικαίωση για τον τόπο και αποδεικνύει το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού.

nulled script