Συνελήφθη ο υφυπουργός Μεταφορών της Αλβανίας


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Αδύναμη η κυβέρνηση να περιορίσει το φαινόμενο

Εννέα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών της Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Νικολίν Γιάκα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, εκτός του υφυπουργού Μεταφορών, συνελήφθη και ο επικεφαλής της διεύθυνσης κατασκευής δρόμων του υπουργείου Μεταφορών, Ιλιριάν Μπερζάνι, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της διεύθυνσης των διαγωνισμών του ίδιου υπουργείου, Μπασκίμ Καμπέρι.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, καθώς και δύο εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίοι -σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες- συνεργάζονταν με ανώτατα στελέχη του υπουργείου. Οι συνολικά εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά σε σχέση με υποθέσεις που σχετίζονται με διαγωνισμούς οδικών έργων, που έχουν γίνει τους έξι τελευταίους μήνες στο υπουργείο Μεταφορών.
Η Αλβανία είναι μία από τις χώρες όπου η διαφθορά κυριαρχεί καθώς καμία από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν μπόρεσε να περιορίσει το φαινόμενο. Αντιθέτως πολύ συχνά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι αναμεμειγμένα σε σκάνδαλα κυρίως οικονομικού περιεχομένου.
Παρά τις συστάσεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση Μπερίσα δείχνει αδύναμη να λάβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα. Έτσι η διαφθορά και η διακίνηση ναρκωτικών παραμένουν δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα.

nulled script