Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αργυροκάστρου και το ΤΕΛ Μεσοποτάμου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Δημήτριο
Ιδρύθηκαν και λειτουργούν με μέριμνα της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας

Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος στο Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο «Τίμιος Σταυρός» και χθες στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Μεσοποτάμου, που είναι ιδιωτικά σχολεία της Εκκλησίας.
«Ριχτείτε στη μελέτη από αύριο κιόλας», προέτρεψε τους μαθητές ο Μητροπολίτης Δημήτριος, μιλώντας μετά τον αγιασμό του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αργυροκάστρου, στον οποίο παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές. Ακόμη, τόνισε ότι το σχολείο λειτουργεί χάρη στην αστείρευτη αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, «αφού η Μητρόπολη Αργυροκάστρου είναι πάμφτωχη και συντηρείται από την Αρχιεπισκοπή».
Μιλώντας κατά τον αγιασμό του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου ο διευθυντής του Αθανάσιος Μπέης υπογράμμισε ότι «με χαρά και ενθουσιασμό ξεκινάμε και τη φετινή σχολική χρονιά, έχοντας τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, ο οποίος ίδρυσε αυτό το σχολείο, όσο και του Ποιμενάρχου μας κ. Δημητρίου, ο οποίος σε καθημερινή βάση ασχολείται εξαντλητικά για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Καταθέτουμε δημόσια και προς τους δύο την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας».
Και πρόσθεσε: «Η ποιοτική προσπάθεια όλων μας είναι η κυριότερη αιτία που το Σχολείο μας έχει αποκτήσει καλή και μεγάλη φήμη. Αυτή τη φήμη είμαστε αποφασισμένοι όχι απλά να τη διατηρήσουμε αλλά και να την αυξήσουμε».
Και στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Μεσοποτάμου αγιάσθηκε η νέα σχολική χρονιά. Ο Μητροπολίτης Δημήτριος απηύθυνε πατρικές συστάσεις στους μαθητές, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της Εκκλησίας προς αυτούς. Ο διευθυντής του Τ.Ε.Λ. Ορφέας Μπέτσης, που εργάζεται ακατάπαυστα και συστηματικά για τη συνεχή βελτίωση του σχολείου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια που καταβάλλεται και από τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου και από τους καθηγητές για την όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση των νέων.

nulled script