Αλβανοί τουρίστες και με γερό …πορτοφόλι


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Περίπου 385 εκατ. ευρώ ξόδεψαν οι Αλβανοί πολίτες για ταξίδια αναψυχής και διακοπές στο εξωτερικό το πρώτο εξάμηνο του 2007, όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας, που δημοσιεύει στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα "Σέκουλι" των Τιράνων.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι σχεδόν ισότιμο με τα έσοδα που είχε η Αλβανία από τον τουρισμό στη χώρα για την ίδια περίοδο.
Οι περισσότεροι Αλβανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές προτιμούν χώρες όπως η Τουρκία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ ή και η Κροατία, όπου δεν δυσκολεύονται στην εξασφάλιση θεωρήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας, τα τρία τελευταία χρόνια, μειώνεται διαρκώς η διαφορά μεταξύ των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό και των δαπανών των Αλβανών πολιτών για τουρισμό στο εξωτερικό και η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι μόνο 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα "Έρευνα" On Line

nulled script