Αλβανία: Απελευθερώνεται το καθεστώς έκδοσης βίζας


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Η αλβανική βουλή επικύρωσε χθες το βράδυ τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων των διαβατηρίων των Αλβανών πολιτών, που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε κάποιο κράτος- μέλος της Ένωσης.

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν και οι 117 παρόντες βουλευτές (σε σύνολο 140).

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μπουγιάρ Νισάνι, δήλωσε ότι εντός του 2008 θα είναι, επίσης, έτοιμες προς έκδοση οι νέες ταυτότητες και τα βιομετρικά διαβατήρια για τους Αλβανούς πολίτες.

Σημειώνεται ότι η έκδοση νέων ταυτοτήτων και τα βιομετρικά διαβατήρια αποτελούν δύο βασικούς όρους, στους οποίους πρέπει να ανταποκριθεί η Αλβανία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση του καθεστώτος έκδοσης βίζας.

Ο κ. Νισάνι χαρακτήρισε πολύ σημαντική για τους Αλβανούς πολίτες τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν βίζα μέσα σε δέκα ημέρες ή ακόμη και σε τρεις, εάν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.

Πηγή: kathimerini.gr

nulled script