Τον Απρίλιο ελπίζουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Αλβανία, ΠΓΔΜ και Κροατία, λέει το Ζάγκρεμπ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Η Κροατία, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ ελπίζουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ- Κιτάνοβιτς που συναντήθηκε στο Σπλιτ με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Ρόζμαρι Ντι Κάρλο. Τη στήριξή τους στις τρεις χώρες εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

«Οι χώρες που έχουν υπογράψει τον Καταστατικό Χάρτη της Αδριατικής ελπίζουν να δεχθούν στο Βουκουρέστι πρόσκληση να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ» είπε στους δημοσιογράφους η Κ.Γκραμπάρ- Κιτάνοβιτς αναφερόμενη στην σύνοδο κορυφής που πρόκειται να πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ στην ρουμανική πρωτεύουσα τον Απρίλιο του 2008.

Μετά το τέλος των συνομιλιών με την υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην υποψηφιότητα των τριών χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ υπέγραψαν στις 2 Μαίου 2003 με τις ΗΠΑ τον Καταστατικό Χάρτη της Αδριατικής για να διευκολυνθεί η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

nulled script