Καταγγελία: Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι Βορείου Ηπείρου
Καταγγελία: Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι
Καταγγελία: Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι
Καταγγελία: Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι
Καταγγελία: Κόβονται δέντρα και δάση στο Πωγώνι

Αγανακτησμένοι οι κάτοικοι του Πωγωνίου απευθύνουν έκκληση στον Δήμαρχο Δρόπολης & Πωγωνίου να σταματήσει άμεσα η κοπή των δέντρων στην περιοχή.

Αλοκουθεί γραπτή  διαμαρτυρία της Ένωσης Απανταχού Πολυτσανιτών

Ο κος Ντέτσικας, δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνιού αποφασίζει και διατάζει να κοπούν δέντρα και δάση στο Πωγώνι. Τόσο οι Πολυτσανίτες κάτοικοι στο χωριό όσο και εκτός χωριού (Ελλάδα, Αμερική κλπ) διαμαρτύρονται έντονα και κατακρίνουν αυτή την εγκληματική πράξη που με αθλιότητα διαπράττεται από εταιρία προερχόμενη από τη Δρόπολη.

Συγκεκριμένα η κοπή των δέντρων άρχισε πριν από λίγες μέρες στο Παλαιόκαστρο(περιοχή του χωριού Πολύτσανη). Η ‘’συμφωνία’’ όριζε την κοπή διακοσίων κυβικών δέντρα. Ο αριθμός, όμως ,σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών, ξεπέρασε κάθε όριο και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ολόκληρο το δάσος εξοντώθηκε και μάλιστα υπάρχει φωτογραφικό υλικό που θα σας παραθέσουμε παρακάτω.

Ακόμα και μετά από έκκληση των τοπικών αρχών προς τον κύριο Ντέτσικα, ο ίδιος φαίνεται να εξακολουθεί την διαδικασία της κοπής χωρίς να υπολογίζει ότι εδώ και αιώνες η περιοχή αυτή ανήκει στους κατοίκους του χωριού και είναι καταχωρημένη στο υποθηκοφυλάκειο. Ελπίζουμε στο να σταματήσει αυτή η αισχρή πράξη διότι δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την χλωρίδα αλλά και την πανίδα του Πωγωνιού.

Απομονωμένοι πίσω από τα βουνά και ξεχασμένοι από κάθε κυβέρνηση οι Πωγωνίσιοι δεν θα το βάλουμε κάτω και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό σε ο,τι αφορά τον τόπο μας, τον τόπο που πολλοί γεννηθήκαμε, που περάσαμε τα καλύτερα μας χρόνια. Τον τόπο που με αγώνα μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας με πρασινάδες και δάση που οι ίδιοι φύτευαν δέντρο-δέντρο κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας του Χότζα.

Δεν μπόρεσαν να μας αφανίσουν κυβερνήσεις και κυβερνήσεις δεν θα το κάνετε εσείς τώρα κύριε Ντέτσικα. Θα είμαστε μπροστά σας σε κάθε σας βήμα αγωνιζόμενοι για τις περιοχές μας και τις περιουσίες μας.

Υπογράφουν πενήντα Πολυτσανίτες, μέλη του Συλλόγου <<Ένωση Απανταχού Πολυτσανιτών>> με έδρα την Αθήνα.

nulled script