Αντίδραση της Ομόνοιας για την στοχοποίηση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Αντίδραση της Ομόνοιας για την στοχοποίηση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου

– Αντίδραση της Ομόνοιας για την στοχοποίηση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου από αλβανικά ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο επιστημονικά ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου «Eqerem Cabej» και προβάλλονται στην ιστοσελίδα του εν λόγο τμήματος, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε μερίδα των αλβανικών ΜΜΕ.

Δε χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να καταλάβει ότι τα κίνητρα του κ. Marin Mema που αποκάλυψε το «σκάνδαλο» δεν έχουν καμία σχέση με την αντικειμενική ενημέρωση και δημοσιογραφία. Toσο το χειρότερο όταν παραποιείται και διαστρεβλώνει τις αλήθειες των περιεχομένων των ντοκιμαντέρ. Το γεγονός ότι το ίδιο θέμα δημοσιεύτηκε (σχεδόν ταυτόχρονα) και σε άλλα μέσα μας κάνει να συμπεραίνουμε πως πρόκειται για μία οργανωμένη επίθεση κατά του ανώτατο δημοσίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Η «Άλλη Αλβανία» που ψάχνει η εκπομπή του “Top Channel” δεν είναι αυτή της καλλιέργειας των φαντασμάτων του παρελθόντος. Δεν είναι αυτή που γράφει την ιστορία ανάλογα με την αισθητική των εξουσιών και του αρρωστημένου εθνικισμού. Η άλλη Αλβανία είναι αυτή που έχει ανάγκη από αλήθειες, δικαιοσύνη, και ανάπτυξη. Είναι αυτή που ξέρει να σέβεται τη διαφορετικότητα και να αναγνωρίζει ότι ο έντονος ελληνισμός που έχει σε όλη τη σημερινή νότια Αλβανία, δεν αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της αλλά κοινωνικό και ιστορικό πλούτο.

Η «Άλλη Αλβανία» είναι αυτή που αφήνει τους επιστήμονες να συμφωνούν ή να διαφωνούν βάση των τεκμηριωμένων στοιχείων τους και όχι υπό την πίεση αυτόκλητων “προστατών του έθνους”.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Άγιοι Σαράντα 23/12/2015

nulled script