Η Ε. Σουρανή νέα Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, στο Πεκίνο ο Ροκανάς


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Η Ε. Σουρανή νέα Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα

Πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη Παρασκευή 18/3 η συνεδρίαση του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) για τις μεταθέσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών με πρεσβευτικό βαθμό.

Σύμφωνα με το εισηγητικό σημείωμα που έγινε δεκτό ομοφώνως από το ΑΥΣ οι προτεινόμενες μετακινήσεις είναι οι ακόλουθες:

Από Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας σε Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας:

Η σελίδα tribune.gr σχολιάζοντας τις μεταθέσεις, χαρακτηρίζει την μετάθεση του κ. Ροκανά ως Πρέσβη στο Πεκίνο ως δείγμα της σοβαρότητας που αντιμετωπίζει ο κ. Κοτζιάς της ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Σημειωτέον ότι ο ξάδελφος του κ. Χάρης Ροκανάς είχε υπηρετήσει παλιότερα και αυτός ως πρέσβης στο Πεκίνο πριν αναλάβει γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επί Ντόρας Μπακογιάννη.

Η κα Ελένη Σουρανή μετακινείται από την πρεσβεία της Κοπεγχάγης στα Τίρανα. Συνηθισμένη σε δύσκολες καταστάσεις η κα Σουρανή (όλοι θυμούνται τον επιτυχή τρόπο που χειρίσθηκε την σύγκρουση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως γενική πρόξενος) αποτελεί μια καλή επιλογή για τα Τίρανα, πόστο στο οποίο προφανώς θα την ακολουθήσει και ο σύζυγος της πρέσβης ε.τ. κ. Νότης Ζωγράφος, γνωστός από τη θητεία του στο Βερολίνο.

Τα Τίρανα λέγεται ότι επιθυμούσε και ο νυν διευθυντής Βαλκανίων κ. Βασίλης Μπορνόβας, ΠΥΒ΄, ο οποίος θεωρείται από τους αδικημένους του συμβουλίου αφού, αυτός ο ειδικός στα μειονοτικά, κατέληξε με τη πρεσβεία Αμάν

himara.gr

nulled script