Στην Αλβανία από τις 15 Μαρτίου. Παρατηρητές του ΟΑΣΕ για τις εκλογές του Ιουνίου
Σώμα του μπλοκ, 26/02/2009 - 15:14
- Ο τίτλος του μπλοκ όπως εμφανίζεται στο χρήστη.
Στις 15 Μαρτίου θα φτάσουν στα Τίρανα οι πρώτοι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του οργανισμού στην αλβανική πρωτεύουσα, πρέσβης Ρόμπερτ Μπος.
«Η αλβανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για τις εκλογές του Ιουνίου και γνωρίζετε ότι ο ΟΑΣΕ θα στείλει παρατηρητές. Οι πρώτοι παρατηρητές θα έρθουν στις 15-16 Μαρτίου, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ανάγκες της κυβέρνησης για την εποπτεία των εκλογών», δήλωσε ο κ. Μπος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ, από τα σημαντικότερα καθήκοντα των παρατηρητών θα είναι οι προετοιμασίες για τις εκλογές, η πορεία της εκλογικής μεταρρύθμισης, η εφαρμογή του νέου εκλογικού κώδικα, καθώς και η πολιτική κατάσταση στη χώρα.