17η Επέτειος της Ιδρυσης του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έντονη πολιτική χροιά...


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Προχθές εορτάστηκε στα Τίρανα η 17η επέτειος της ίδρυσης του Κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί τους Βορειοηπειρώτες και όχι μόνο. Δεν ήταν απλώς μια γιορτή η δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Ευάγγελος Ντούλες, βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου. Η εκδήλωση είχε έντονη πολιτική χροιά, καθώς τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας φρόντισαν να είναι παρόντα. Το γεγονός αυτό φανέρωσε ξεκάθαρα ότι τόσο το Κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απιδίδουν, εν όψει εκλογών, μεγάλη σημασία στις κινήσεις και επιλογές του ΚΕΑΔ. Η «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μπορεί να θεωρείται μικρό κόμμα, αλλά ο πολιτικός της ρόλος είναι αυξημένος.
Δεν είναι καθόλου τυχαίος λοιπόν ο συνωστισμός στη γιορτή του ΚΕΑΔ, αλλά δικαιολογημένος και για το Δημοκρατικό Κόμμα που ενδιαφέρεται, παρά τα προβλήματα, να κρατήσει το ΚΕΑΔ στο συνασπισμό, αλλά και για το Σοσιαλιστικό Κόμμα που επιδιώκει συνεργασία με το ΚΕΑΔ.

Στην τελετή στα Τίρανα, όπου οικοδεσπότες ήταν όλο το Προεδρείο του Κόμματος, συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, κορυφαίοι Υπουργοί, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, βουλευτές, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, ενώ τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος.
Στελέχη του ΚΕΑΔ επισημαίνουν ότι, παρά τις τελευταίες δημόσιες αντιπαραθέσεις μελών του Κόμματος, απ’ την εκδήλωση δεν απουσίαζε κανείς, δείγμα δηλαδή ότι μπορεί να επανέλθει η συνοχή.
Με την ευκαιρίας της επίσημης επίσκεψης του στα Τίρανα, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνο – Αλβανικής Φιλίας.