Ο Τόπι της Αλβανίας υπογράφει νόμους για ένταξη στο ΝΑΤΟ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία -- Ο Πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι υπέγραψε αρκετά διατάγματα την Πέμπτη (26 Μαρτίου) για την ένταξη της Αλβανίας στις Ευρωατλαντικές δομές. Το κοινοβούλιο τις ψήφισε νωρίτερα την ίδια μέρα, ολοκληρώνοντας το νομικό πλαίσιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη βδομάδα, στη σύνοδο της Συμμαχίας.

Σε ξεχωριστή είδηση την Πέμπτη, ο Πρεσβευτής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα Ρόμπερτ Μπος επισκέφθηκε την Γκέρντετς και δήλωσε ότι η οργάνωσή του θα βοηθήσει την Αλβανία να διαλύσει και καταστρέψει παλιά πυρομαχικά. Ο Μπος ανέφερε ότι μέσω της βοήθειας, ο ΟΑΣΕ θα αποτρέψει συμβάντα όμοια με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.

27/03/2009