Χαιρετισμός εκπροσώπου της Ομόνοιας στην επέτειο Υπογραφής Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας
Σχόλιο: προστέθηκε το %subject., 20/05/2009 - 08:13
- Ο τίτλος του μπλοκ όπως εμφανίζεται στο χρήστη.
Σεβασμιότατε, αγαπητοί συμπατριώτες!
Μεταφέρω τους πατριωτικούς χαιρετισμούς του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνου που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Εκπροσωπώντας το Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, αλλά και ως απλός Βορειοηπειρώτης, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτόν τον Άγιο Τόπο. Στον τόπο που αναπαύονται οι πρωτεργάτες του Αυτονομιακού Αγώνα του 14. Στον που έδρασε ο Σεβαστιανός και πιστεύω συνεχίζει να δρα με το πνεύμα του, με τον διάδοχο του σεβασμιότατο Ανδρέα και τη ΣΦΕΒΑ.
Από τότε που οι ισχυροί της γης αποφάσισαν να χωρίσουν την Ήπειρο και άρχισε να γράφετε χωριστά η ιστορία μας, ο Αυτονομιακός Αγώνας, κατάληξη του οποίου ήταν η υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, είναι η σπουδαιότερη στιγμή της ιστορίας μας.
Σε συναντήσεις που κάνουμε, συνηθίζουμε να λέμε, ότι το θέμα μας βρίσκετε σε μια κρίσιμη καμπή. Το λέμε τώρα, το λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια, φοβάμαι θα το λέμε και τα επόμενα. Δεν ξέρω αν η πιο κρίσιμη φάση πέρασε, ήρθε ή θα έρθει, αυτό που ξέρω είναι ότι το βορειοηπειρωτικό είναι ένα θέμα ενεργό. Και όταν κάτι είναι ενεργό μπορεί να χάσεις πολλά ή να κερδίσεις πολλά.
Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι όταν ένα θέμα είναι εθνικό, αφορά όλο το έθνος. Δεν αφορά μόνο τους Βορειοηπειρώτες ή ακόμα χειρότερα δεν είναι εσωτερικό θέμα της Αλβανίας όπως δηλώνουν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι στην Ελλάδα.
Ας εμπνευστούμε όλοι από την αυτοθυσία και την ομοψυχία των αγωνιστών του 14 και να γίνουμε πιο ωφέλιμοι για την πατρίδα. Ευχαριστώ!
ΣΗΜ. Εκπρόσωπος της Ομόνοιας ήταν ο Λεωνίδας Παππάς