Ειδήσεις

Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου εκπέμπει SOS


Ο Eλληνισμός της Βορείου Ηπείρου εκπέμπει SOS

Γράφει η Κωνσταντία Νάτσιου Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Τραγικό δυστύχημα με εννιά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες


Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες -εκ των οποίων τουλάχιστον 10 σοβαρά- είναι ο τελευταίος απολογισμός της χθεσινής πτώσης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα, κοντά στο Τεπελένι της Αλβανίας.

Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 49 επιβάτες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 120 μέτρων.

Η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών απο τα συντρίμμια του ελληνικού ολοκληρώθηκε απο τα αλβανικά σωστικά συνεργεία.

Έλληνας ο οδηγός
Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένονται από την κατάθεση του Ελληνα οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η εθνικότητα των επιβατών δεν είχε γίνει γνωστή αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν όλοι Αλβανοί.

Η ανάσυρση τραυματιών και νεκρών απο τη χαράδρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού εκτός των άλλων έγινε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για έργα στην Αλβανία


Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, Ιλίρ Μέτα.

Ενδιαφέρον για τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών στην Αλβανία εκδηλώθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Χάλεντ Γάνεμ αλ Γκάιθ, στα Τίρανα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας της Αλβανίας, η προσοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στρέφεται στους λιμένες της βαλκανικής χώρας, τα ενεργειακά έργα και την καθιέρωση απευθείας πτήσεων που θα συνδέουν τις δύο χώρες. Μάλιστα, για τους λιμένες της Αλβανίας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι έτοιμα να παρέχουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Αδελφότητας Πωγωνησίων Β. Ηπείρου


Μετά την ανασύσταση του Σωματείου
Επιτυχημένη η εκδήλωση της Αδελφότητας Πωγωνησίων Β. Ηπείρου
Με χορό, κρασί και πλούσια εδέσματα

• Με αφορμή την ανασύσταση και αναβίωση της «Αδελφότητας Πωγωνησίων Βορείου Ηπείρου», που εδρεύει στα Ιωάννινα, απαρτιζόμενη από τα χωριά Σωπική, Σχωριάδες, Πολύτσιανη, Χλωμό, Μαυρόγειρο, Τσιάτιστα και Οψάδα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – χορός στην πόλη μας και στο κέντρο εκδηλώσεων «GA­LA», με τεράστια επιτυχία και προσέλευση κόσμου.
Πλήθος φίλων και συμπατριωτών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής της Αδελφότητας και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Πέραν των Πωγωνησίων που διαμένουν μόνιμα στα Ιωάννινα, κοντά μας ήλθαν και φίλοι Πωγωνήσιοι από την πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και από τα χωριά της Δερόπολης και του Αργυροκάστρου. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

nulled script